ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

rouli726
Δραστήριο μέλος
Οι δικές μου τρώνε applaws τώρα εδώ και κανά μήνα και είμαι ευχαριστημένη. Δεν πολυαρέσει στη μία από τις δύο - δεν με χαλάει γιατί είναι και χοντρούλα - αλλά την τρώει και τα κακά της μια χαρά. Εχει καλά συστατικά και εντάξει 6,5 ευρώ το κιλό είναι καλή τιμή για τέτοια τροφή. Εναλάσσω κατά καιρούς με acana και είναι ΟΚ.
εσυ ειδες ιδια αποτελεσματα στα κ@κα και με applaws και με acana ή εχουν διαφορά?
προσπαθω να συλλεξω οσες πληροφοριες μπορω για να δω ποια να δοκιμασω. η applaws ειναι παντα πιο οικονομικη απο acana ή λαθος εντυπωση εχω?
ευχαριστω για τις απαντησεις σας
rouli726
Δραστήριο μέλος
Εαν δεν εχει κανενα απο τα γατακια σου προβλημα δυσανεξιας μπορεις να δοκιμασεις την Acana.Εγω προσωπικα δεν την εχω δοκιμασει στα γατια μου,αλλα επαιρνα orijen ,πιστευω πανω- κατω οι ιδιες ειναι αυτες, αλλα επεφτε βαρια στο Γκεραλτ και ειχαμε προβλημα στα κακα ,μολις ετρωγε αμεσως πηγαινε στη αμμο και εκανε μαλακα κακα,δηλ. τον πειραζε.Οτι και αν πηρα με σκετη πρωτεινη ,τον πειραζε .Ετσι αναγκαστηκα να ψαξω για αλλη ξηρη τροφη και κατεληξα στην Sanabelle sensitive με πουλερικα.Δεν την ειχαμε δοκιμασει ποτε ,να πω την αληθεια δεν την ηξερα,μεσα απο δω απο εσας ακουσα για αυτην και με δελεασε να την δοκιμασω στα γατια μου γιατι ψαχνοντας περισσοτερες πληροφοριες για αυτην, διαβασα οτι εχει: "το ειδικά σχεδιασμένο "Water-Transit-Agent" υποστηρίζει την υγεία της γάτας, δρώντας προληπτικά κατά των επώδυνων πετρών στο ουροποιητικό σύστημα και των επακόλουθων νεφρικών παθήσεων. Με φυσικό τρόπο υποστηρίζει την πρόσληψη και την απέκκριση νερού".Επειδη φοβαμαι παρα πολυ μετα απο την στειρωση των μικρων που θα κανω τα ουρολογικα προβληματα, καθως θεωρω οτι και η Μινι καθως μεγαλωνει πρεπει να λειτουργουν καλα τα νεφρα της,τωρα που την εμαθα ,δεν προκειτε να την αλλαξω ποτε.Εαν την βαρεθουν θα παρω αλλη γευση,εχει μεγαλη ποικιλια.![]()
ειχα προβλημα με μαλακα κ@κα μονο με την αρντεν αλλα τοτε η σαντι ηταν ακομη μικρη κ μ ειπαν ισως τα μικρα να μην τη δεχονται τοσο ευκολα. κ ειχα ακουσει απο αλλους οτι εχει διαφορα η ακανα απο την αρντεν(οτι δλδ με την αρντεν ειχαν θεμα ενω με την ακανα οχι).
με καλές τροφες οπως sanabell-happy cat δεν ειχαμε κανενα προβλημα στα κ@κακια.
υ.γ. ουτε εγω ηξερα τη sanabelle, στο πετ σοπ που παω συνηθως μου την συνεστησαν οταν ηθελα να αλλαξω τη σαντι απο τη ρογιαλ.
kat-cats
Διάσημο μέλος
εσυ ειδες ιδια αποτελεσματα στα κ@κα και με applaws και με acana ή εχουν διαφορά?
προσπαθω να συλλεξω οσες πληροφοριες μπορω για να δω ποια να δοκιμασω. η applaws ειναι παντα πιο οικονομικη απο acana ή λαθος εντυπωση εχω?
ευχαριστω για τις απαντησεις σας
Λοιπόν κοίτα με την applaws το μόνο διαφορετικό είναι ότι βλέπω πιο ωραίο τρίχωμα. Μικρές διαφορές πάντα αλλά υπάρχει. Τα κακά είναι λίγα και με τις δύο, οπότε ΟΚ. Προσπαθώ να βρω εναλλακτικές τροφές, πρώτον για να έχω επιλογές και δεύτερον το κόστος. Σημαντικό κομμάτι για μένα. Η applaws είναι λίγο πιο οικονομική, σωστά το λες. Οπότε είπα αγγλική τροφή είναι, θα τηρούνται βασικά πράγματα, καλά συστατικά έχει, δεν τους κάνει προβλήματα άρα ΟΚ.
Οι grain free τροφές είναι όλες στο ίδιο περίπου κόστος, ίσως και προς τα πάνω η μία με την άλλη. Δηλαδή η πιο φθηνή είναι η applaws, μετά πάει η acana, naturea (κι αυτή πολύ καλή τροφή είναι), go with salomon, pronature, fish4cats, orijen κ.ο.κ. Δυστυχώς οι τιμές ανά κιλό καλά κρατούν...
Στις άλλες τροφές με τα δημητριακά όπως η royal canin, arden grange κλπ. επίσης η τιμή ανά κιλό είναι τσουχτερή. Δεν είναι ότι είναι πιο οικονομικές. Εκτός κι αν πέσεις κι άλλο και πας σε τροφές όπως happy cat, brekkies κοκ.
Οπότε ουσιαστικά πρέπει να επιλέξεις σε ποια "σχολή" θα κατευθυνθείς. Στις μεν τροφές ή στις δε τροφές και σιγά σιγά θα καταλήξεις τι αρέσει και στα γατιά σου, τι τους ταιριάζει και τι βεβαίως μπορείς να αγοράσεις χωρίς δυσκολία!

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Στις άλλες τροφές με τα δημητριακά όπως η royal canin, arden grange κλπ.
H Arden Grange είναι πλεον grain free!

rouli726
Δραστήριο μέλος
γενικα super premium παιρνω (sanabelle-happy cat-equilibrio) απλως ηθελα να δοκιμασω κατι καλυτερο, νομιζω με παιρνει οικονομικα γτ σκεφτομαι να παιρνω κι εγω μια μεγαλη σθυσκευασια απο οποια τελικα καταληξουμε και τους "κανει" για να ειναι κ καλη κ σε ιδια περιπου τιμη με τις σουπερ πριμιουμ.
μαλλον applaws θα δοκιμασω τελικα για αρχη που ειναι κομματακι πιο οικονομικη. εν τω μεταξυ λιγους μηνες πιο πριν εβρισκα την pronature πιο οικονομικα απο applaws τωρα ακριβυνε? εκτος αν κανω λαθος.
επισης και η nutram του ειχε κατσει καλα του μικρου οταν ειχα παρει κιτεν και νομιζω κι αυτη δεν εχει σιτηρα. καναδεζικη ειναι αν θυμαμαι καλα. πφφφφφ πελαγωσα παλι χαχα
θα κανω ερευνα αγορας κανα δυο μερες ακομη και θα αποφασισω.
ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια.
υ.γ. αρντεν ειχα δοκιμασει στη σαντι κι ενω αρχικα ηταν καλα, στο δευτερο μηνα δεν χορταινε με τιποτε και τα κ@κα ηταν μαλακα. εστηνα καραουλι ποτε θα χ*σει για να τη σκουπισω αμεσως αλλιως ειχαμε...ιχνη στο σπιτι.
kat-cats
Διάσημο μέλος
H Arden Grange είναι πλεον grain free!![]()
Έχεις δίκιο!!

εκ παραδρομής την πήγα από την άλλη πλευρά επειδή γενικά τα χαρακτηριστικά της μου θυμίζουν πολύ τη rc.μια ενσταση μονο, η happy cat νομιζω ειναι στις super premium και νομιζω εχει και grain free.
γενικα super premium παιρνω (sanabelle-happy cat-equilibrio) απλως ηθελα να δοκιμασω κατι καλυτερο, νομιζω με παιρνει οικονομικα γτ σκεφτομαι να παιρνω κι εγω μια μεγαλη σθυσκευασια απο οποια τελικα καταληξουμε και τους "κανει" για να ειναι κ καλη κ σε ιδια περιπου τιμη με τις σουπερ πριμιουμ.
μαλλον applaws θα δοκιμασω τελικα για αρχη που ειναι κομματακι πιο οικονομικη. εν τω μεταξυ λιγους μηνες πιο πριν εβρισκα την pronature πιο οικονομικα απο applaws τωρα ακριβυνε? εκτος αν κανω λαθος.
επισης και η nutram του ειχε κατσει καλα του μικρου οταν ειχα παρει κιτεν και νομιζω κι αυτη δεν εχει σιτηρα. καναδεζικη ειναι αν θυμαμαι καλα. πφφφφφ πελαγωσα παλι χαχα
θα κανω ερευνα αγορας κανα δυο μερες ακομη και θα αποφασισω.
ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια.
υ.γ. αρντεν ειχα δοκιμασει στη σαντι κι ενω αρχικα ηταν καλα, στο δευτερο μηνα δεν χορταινε με τιποτε και τα κ@κα ηταν μαλακα. εστηνα καραουλι ποτε θα χ*σει για να τη σκουπισω αμεσως αλλιως ειχαμε...ιχνη στο σπιτι.
Νομίζω πως είναι premium τροφή αλλά έχει και σειρά grain free όπως βλέπω (https://www.happycat.de/en/products/la-cuisine/)
Η pronature έχει γύρω στα 25 ευρώ τα 2,72 κιλά...οπότε δεν ξέρω κατά πόσο σε συμφέρει (9,2/κιλό περίπου).
Η nutram είναι καλούτσικη, αλλά εντάξει τα χαρακτηριστικά της applaws είναι καλύτερα.
Για την arden πάλι έχω ακούσει διάφορα....δεν κάθεται καλά στα ζώα....τώρα τι να πω δεν την έχω δώσει ποτέ στα δικά μου...
χαχαχαχα λοιπόν πελαγώνεις γιατί το ψάχνεις πολύ όπως και εγώ και πνίγεσαι μόνη σου!!!
δες τα οικονομικά σου, δες που και πως μπορείς να τη βρίσκεις όποια τροφή επιλέξεις και πάρε τη να τελειώνεις αλλιώς ακόμη θα ψάχνεις!!!

ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.petshop88.gr/index.php?o...details&virtuemart_product_id=1271&Itemid=150
https://www.petdeals.gr/trofes-gatas/bosch-sanabelle/adult/bosch-cat-hair-kai-skin-sanabelle-2kg/
Τσεκάρετε μια και τα συστατικά τους
kat-cats
Διάσημο μέλος
Παιδά μπορείτε να μου πείτε γνώμη για Bosch Sanabelle Hair & Skin και Pronature Cat Adult -Atlantic Salmon & Brown Rice έχουν ελάχιστη διαφορά στην τιμή ποιά απο τις δυο θα μου συστήνατε; Τις έχει δοκιμάσει κανέις;
https://www.petshop88.gr/index.php?o...details&virtuemart_product_id=1271&Itemid=150
https://www.petdeals.gr/trofes-gatas/bosch-sanabelle/adult/bosch-cat-hair-kai-skin-sanabelle-2kg/
Τσεκάρετε μια και τα συστατικά τους
Την pronature την έχουν δοκιμάσει, τους άρεσε και τα συστατικά της είναι καλά. Την άλλη δεν την έχω δώσει. Τα συστατικά φαίνονται καλά όμως. Οι Γερμανοί γενικά προσέχουν τα προϊόντα τους. Θεωρητικά καλή θα είναι. Βέβαια προτείνεις τη Hair & Skin. Υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα γι αυτό; ή τυχαία...
Δεν έχεις παρά να τις δοκιμάσεις πάντως να δεις αν τους αρέσει και αν τους ταιριάζει. Δεν θα πάθουν κάτι.
rouli726
Δραστήριο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
sanabelle προσωπικα εχω δοκιμασει 2-3 κωδικους αλλα οχι το συγκεκριμενο. προσωπικα εμεινα πολυ ευχαριστημενη, απλως νομιζω ολιστικη ειναι μονο ο κωδικος για στειρωμενα, τα αλλα ειναι super premium.
Εφη αναποδα τα ειπες ολοι οι κωδικοι της Sanabelle ειναι ολιστικη ξηρη τροφη και μονο η Sanabelle Sterilized και η Sanabelle Hair & Skin ειναι super premium.Ετσι τουλαχιστον γραφει στο γερμανικο σαιτ . Την δοκιμασα και γω στην αρχη για τη Μινι μου την Sanabelle Sterilized και ειδα οτι ειναι πολυ διαφορετικη σε σχεση με τους αλλους κωδικους της τοσο στο χρωμα οσο και στην υγρασια, ειναι πολυ αφυδατωμενη κροκετα αυτη,δεν την ξαναπηρα.Προτιμησα την Sanabelle Sensitive με Πουλερικά και την Sanabelle senior. Το καλο που εχει η Sanabelle ειναι οτι ολοι οι κωδικοι της δεν περιεχουν γλουτενη.

ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θέλω κάποια τροφή για ωραίο τρίχωμα για να είναι βελούδινο δεν υπαρχει κάποιο θέμα απλά βγάζει αρκετή τρίχα η γατά μου και θα ήταν καλό να πάρω μια τέτοια τροφήΤην pronature την έχουν δοκιμάσει, τους άρεσε και τα συστατικά της είναι καλά. Την άλλη δεν την έχω δώσει. Τα συστατικά φαίνονται καλά όμως. Οι Γερμανοί γενικά προσέχουν τα προϊόντα τους. Θεωρητικά καλή θα είναι. Βέβαια προτείνεις τη Hair & Skin. Υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα γι αυτό; ή τυχαία...
Δεν έχεις παρά να τις δοκιμάσεις πάντως να δεις αν τους αρέσει και αν τους ταιριάζει. Δεν θα πάθουν κάτι.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος

ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οποια ολιστικη και να παρεις κανει λαμπερο και βελουδινο τριχωμα! Εγω χρονια εδινα pronature στα γατια μου και ειχαν πολυ καλο τριχωμα και τωρα με τη Sanabelle το ιδιο.Αυτο τον κωδικο της Sanabelle που γραφεις δεν το εχουν δοκιμασει τα δικα μου. Πιστευω οτι το νερο και η κονσερβα συμβαλλουν ακομη πιο πολυ στο να μην μαδαει πολυ μια γατα και να εχει μαλακο τριχωμα.Οση υγρασια παιρνουν απο τις τροφες και το νερο τοσο πιο βελουδινο το τριχωμα.![]()
Ωραία λέω να δοκιμάσουμε αυτον τον κωδικό και θα ενημερώσουμε!
rouli726
Δραστήριο μέλος
Εφη αναποδα τα ειπες ολοι οι κωδικοι της Sanabelle ειναι ολιστικη ξηρη τροφη και μονο η Sanabelle Sterilized και η Sanabelle Hair & Skin ειναι super premium.Ετσι τουλαχιστον γραφει στο γερμανικο σαιτ . Την δοκιμασα και γω στην αρχη για τη Μινι μου την Sanabelle Sterilized και ειδα οτι ειναι πολυ διαφορετικη σε σχεση με τους αλλους κωδικους της τοσο στο χρωμα οσο και στην υγρασια, ειναι πολυ αφυδατωμενη κροκετα αυτη,δεν την ξαναπηρα.Προτιμησα την Sanabelle Sensitive με Πουλερικά και την Sanabelle senio. Το καλο που εχει η Sanabelle ειναι οτι ολοι οι κωδικοι της δεν περιεχουν γλουτενη.![]()
στο site του petοπωλειον τα εχει οπως τα ανεφερα παραπανω, δηλαδη ολους τους κωδικους στην κατηγορια super premium χωρις να αναφερει την ακριβη συσταση, παρα μονο οτι δεν εχουν σιταρι, και μονο την sanabelle sterilised στην κατηγορια ολιστικων-βιολογικων.
αλλωστε για ολιστικη εχει πολυ χαμηλη τιμη, σε σχεση με τις αλλες.
επειδη αυριο μεθαυριο θα επισκεφτω ετσι κι αλλιως το μαγαζι για ολες τις ερωτησεις που εχω μαζεψει απο την ερευνα αγορας που εκανα σημερα για να βρω νεα τροφη, θα το ρωτησω κι αυτο ή θα διαβασω τα συστατικα στη συσκευασια και θα σας πω σιγουρα.
rouli726
Δραστήριο μέλος
Θέλω κάποια τροφή για ωραίο τρίχωμα για να είναι βελούδινο δεν υπαρχει κάποιο θέμα απλά βγάζει αρκετή τρίχα η γατά μου και θα ήταν καλό να πάρω μια τέτοια τροφή
συμφωνω με τη φλωρα, οποια καλη τροφη παρεις θα κανει πολυ καλο τριχωμα. βεβαια ολες μαδανε, μην νομιζεις

απλως την καλη τροφη την καταλαβαινεις γιατι το τριχωμα ειναι μαλακο-βελουδινο και λαμπερο οχι θαμπο.
ChazyChaz95
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω με τη φλωρα, οποια καλη τροφη παρεις θα κανει πολυ καλο τριχωμα. βεβαια ολες μαδανε, μην νομιζεις
απλως την καλη τροφη την καταλαβαινεις γιατι το τριχωμα ειναι μαλακο-βελουδινο και λαμπερο οχι θαμπο.
To τρίχωμά της τώρα είναι οτι πιο βελούδινο και λαμπερό έχω δει. Οπότε εαν αλλάξει θα ξέρω οτι είναι απο την τροφή αυτη τη στιγμή της δίνω μια πολύ φθηνή απο το λιντλ νομίζω δεν είμαι σίγουρη, την πήρε ο μπαμπάς μου. Αλλά όταν γυρ΄σω θα της πάρω μια καλή για να αρχίσει να τρώει ποιοτική τροφή
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
To τρίχωμά της τώρα είναι οτι πιο βελούδινο και λαμπερό έχω δει. Οπότε εαν αλλάξει θα ξέρω οτι είναι απο την τροφή αυτη τη στιγμή της δίνω μια πολύ φθηνή απο το λιντλ νομίζω δεν είμαι σίγουρη, την πήρε ο μπαμπάς μου. Αλλά όταν γυρ΄σω θα της πάρω μια καλή για να αρχίσει να τρώει ποιοτική τροφή
Και πολύ καλά θα κάνεις, γιατί οι τροφές από σούπερ μάρκετ δεν είναι καθόλου κατάλληλες. Υπάρχει αφθονία προτάσεων εδώ για ποιοτικές τροφές, κάποια από αυτές σίγουρα θα σας ταιριάξει.
Μη ξεχνάς οτι η καλή τροφή είναι επένδυση, όχι μόνο για το τρίχωμα, άλλα και για τη γενικότερη υγεία τους
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool