Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ετσι πιστευω κι εγω Ευα μου, εκτος αυτου εχει τυχει να ακουσω για γατακι αρσενικο που παρουσιασε προβλημα με το ουροποιητικο του απο πολυ μικρη ηλικια και ας ετρωγε την καλυτερη τροφη που υπαρχει, μονο ξηρη ομως. Αυτο λοιπον με εχει οδηγησει στο συμπερασμα πως τελικα τα παντα ειναι θεμα προδιαθεσης, αν την εχει το γατι μας οτι και να του δωσουμε να φαει δεν θα την γλυτωσει.
Το θεμα ειναι πως εγω προσπαθω παντα να δινω το καλυτερο που υπαρχει στα γατια μου και ας στερουμαι εγω, αλλα την εποχη εκεινη που ξεκινησα να παιρνω τα πρωτα μου γατια, δεν υπηρχαν ολες αυτες οι καλες τροφες που υπαρχουν τωρα και τα γατια εμαθαν με εκεινες και δεν τις αλλαζαν ευκολα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα!Λοιπόν, στα δικά μου δίνω gold ,αλλά θα το γυρίσω σε gourmet(195gr),τις τρώνε και τις 2,-η επιλογή γίνεται λόγω οικονομικού-η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πάρει άλλες (όπως applaws ή schecir κ.τ.λ),αλλά άλλες φθηνότερες που έχω δοκιμάσει δεν τους άρεσαν.το μόνο σίγουρο είναι όταν και αν ποτέ θα έχω χρόνο και θα είμαι σπίτι μου(τώρα πηγαίνω μόνο για ύπνο κυριολεκτικά)θα κόψω τις κονσέρβες και θα τους μαγειρεύω εγώ,υπάρχουν ωραίες συνταγές και για αυτά!Η αλήθεια μου είναι ότι δεν εμπιστεύομαι ΚΑΜΙΑ εταιρεία .τουλάχιστον στο θέμα υγρής μορφής τροφή
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Απλα μου εκανε εντυπωση πως τοσος κοσμος λεει οτι οι γατες που δεν ετρωγαν αποκλειστικα ξηρα τροφη,δεν ειχαν προβλημα...Ειμαι διατεθειμενη να του δινω κονσερβα καθε μερα,κι ας ειναι μετριας ποιοτητας,παρα πολυ καλη ποιοτητα και μια φορα στο τοσο

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
αχ τι να πω?το θέμα της διατροφής τεράστιο,συνάντησα μια κοπέλα είχε σιαμ γάτο -στειρωμένο-έζησε 22 ολόκληρα χρόνια,πρώτη μου ερώτηση στη κοπέλα ''τι τον τάιζες?'' απάντηση '' σπάνια του δίναμε κροκέτες,πάντα του μαγειρεύαμε εμείς''τί να πεις?απλά πιστεύω ότι ήταν και από τις λίγες περιπτώσεις

Δεν ξέρω πραγματικά,όσο περισσότερο το ψάχνω το χάνω.........άβυσσος η διατροφή των γάτων

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι ομως δεν ειναι σωστο αυτο, πρωτα γιατι απο οταν βγηκαν οι κονσερβες μαζι βγηκαν και οι κροκετες, τουλαχιστον της friskies και της whiskas, τετοιες εδινα εγω στα δικα μου οταν ηταν μικρα. Και μετα οταν δεν υπηρχαν γατοτροφες οι ανθρωποι δεν ειχαν γνωσεις για το τι χρειαζεται ο οργανισμος μιας γατας και τους δινανε οτι ναναι με αποτελεσμα να ζουν πολυ λιγωτερα χρονια. Ακομα θυμαμαι την εποχη που ημουν πιτσιρικα και ειχαμε μια γατουλα και της διναμε οτι ειχαμε και αν ειχαμε. Τα γατια τοτε ζουσαν οπως αυτα που σημερα τα λεμε ημιαδεσποτα, γεννουσαν ελευθερα και οταν αρρωσταιναν δεν ξεραμε τι να κανουμε γιατι η λεξη κτηνιατρος δεν υπηρχε στο λεξιλογιο μας.Στο τελος θα αρχισω να πιστευω οτι τα χρονια που δεν υπηρχαν οι κροκετες,τα περισσοτερα γατια πεθαιναν στα βαθια τους γεραματα...![]()
Τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα τωρα, κλασεις ανωτερα θα ελεγα. Απλα να εχουμε παντα στο μυαλο μας, οχι υπερβολλες και να μην ακουμε παντα τους κτηνιατρους στο θεμα της διατροφης, ειδικα αυτους που πουλανε και τροφες γιατι σε τελευταια αναλυση οι περισσοτεροι ειναι απλα εμποροι.
ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος

αλήθεια στα δικά σου τα ζουμπουρλίδικα (φτου σκόρδα να έχουν)τι ξηρά δίνεις?(ξέρω εδώ μιλάμε για κονσέρβες)αλλά να μια ερωτησούλα κάνω...

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Royal Canin τρωνε απο το 2002 που επαθε η Ζουζου μου διαβητη, τωρα εχει και η Τασουλα μου και ειμαστε μια χαρα. Παλια τρωγανε Friskies και Whiskas και οπως μου ειπε τοτε η κτηνιατρος απο αυτο επαθε η Ζουζου τον διαβητη, ομως απορω την στιγμη που η Τασουλα τρωει καλη τροφη γιατι τον επαθε; Αρα ακουμε τον κτηνιατρο αλλα το ψαχνουμε και μονοι μας και υπολογιζουμε το καλυτερο.Βάσω μου δίκιο έχεις και επάνω και στο ότι το θέμα διατροφή είναι μεγάλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο θέμα!
αλήθεια στα δικά σου τα ζουμπουρλίδικα (φτου σκόρδα να έχουν)τι ξηρά δίνεις?(ξέρω εδώ μιλάμε για κονσέρβες)αλλά να μια ερωτησούλα κάνω...![]()
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
'Ετσι, συνεχίζουμε με τις "κλασικές και δοκιμασμένες", Applaws και Schesir. Τελευταία και με Stuzzy, με της οποίας τα φακελάκια τρελλαίνεται.
Σε κονσέρβα δυστυχώς βγαίνει μόνο σε πατέ, αλλά της δίνω πότε-πότε κι από αυτά. Αραιά και πού (λόγω αλμυρής τιμής) RC sterilized, σε φακελάκι κι αυτή. Υπάρχει και Stuzzy sterilized (η καλύτερη), αλλά στο pet store απ'όπου την προμηθεύομαι, τελειώνει αμέσως με αποτέλεσμα να μη τη βρίσκω τόσο συχνά..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
εχει ιδιοτροπιασει πολυ. Τη μερα τρωει λίγα μπισκοτα αλλα το βραδυ αρνείται να φαει αν δεν της βαλω κονσερβα. Ενταξει εγω την κακομαθα! Της δινω gourmet gold πατε. Τρελλαινεται για το κοτοπουλο και τα ψάρια του ωκεανού. Αυτη μπορει να την φαει και ολόκληρη.τελευταια της ειχα δωσει φακελάκι της RC και φάνηκε να της αρεσε αλλα δεν μπορει να φαει περισσοτερο απο το μισο. Ισως λογω ποιότητας να ειναι πιο χορταστικη. Οποτε όσοι ενδιαφέρεστε για το οικονομικό λάβετε και αυτο υπόψιν.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Raman
Νεοφερμένο μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εγώ θέλω να της δίνω κάθε μέρα κονσέρβα αλλά είναι τόσο περίεργη και τόσο ολιγόφαγη που μου σπάει τα νεύρα. Επίσης αυτές οι κονσέρβες τύπου απλοζ, σεζίρ κλπ κάνουν 1 ευρώ η μία ρε γαμώτο, οπότε όταν δω ότι περνάνε ώρες και ώρες και δεν την τρώει και βλέπω ότι θα καταληξω πάλι να την κατεβάσω στα αδέσποτα μου 'ρχεται να της την κοπανήσω στο κεφάλι![]()
Και μενα ετσι κανει. Έπαιρνα διάφορες απο ολες τις μαρκες αλλα οσο πιο λίγα συντηρητικά εχουν φαινεται τοσο πιο μικρη περιπτωση να την φαει. Και δεν ειναι οτι δοκιμάζει. Την μύριζεται μονο και αρνείται πεισματικά να δοκιμασει. Και τελικα τις τρώνε τα αδέσποτα μου οπως λες και συ. Τι κονσερβες τις δινεις;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχουμε δοκιμάσει Schesir, Applaws και Almo nature.
Επειδη ειπες μπορει να περάσουν ωρες και να μην τις τρωει νομιζα οτι γενικα δεν τις τρώει και σενα αυτες
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Raman
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 30 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool