Ποιες κονσέρβες είναι καλύτερες;

Θα συμφωνήσω με την Nicole, αυτό που έχεις ακούσει ισχύει για τον τόννο που τρώμε εμείς. Τα κονσερβάκια της schesir είναι ειδικά για γάτες και μάλιστα θεωρούνται και από τις καλές τροφές.:)

μπας και ξέρεις αν ισχύει για τις Applaws το ίδιο?
συν ότι ακούγετε ότι δεν κάνει και πολύ κάλο γιατί τέτοια ψάρια
έχουν και υδράργυρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρότι το συγκεκριμένο με τον υδράργυρο το έχω κι εγώ ακούσει, σε σχέση όχι μόνο με τον σολωμό, αλλά και με τον τόννο, εξακολουθώ και της δίνω μεν και τα δυο, αλλά αραιά, όχι σε καθημερινή βάση. :worry:

Σχετικά με τα ψαρικά, υπάρχει πάντα κι η "ταπεινή" σαρδέλα, το ίδιο θρεπτική που την προτιμώ ως πιο "ακίνδυνη". Μάλιστα η Stuzzy, έχει βγάλει μια μεγάλη κονσέρβα για γάτες, με ολόκληρα κομάτια σαρδέλες (που τις ορέγομαι κι εγώ) και που την προτιμώ. :)

DSCN2680.jpg

Αριστερά η σκέτη σαρδέλα, δεξιά εμπλουτισμένη με μικρές γαριδούλες
t09150.gif

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χθες βρήκα σε ένα πετ σοπ την κονσέρβα naturel , πρώτη φορά την είδα και την αγόρασα για να τους δώσω τα χαπάκια τους.
πήρα τη γεύση με τόνο ρύζι και σαρδέλες κι ήταν πολύ καλή. είχε πραγματικά κομμάτια ψαριών! κι είναι λίγο πιο οικονομική από applaws κλπ (90 λεπτά τα 85 γραμμ).

Mηπως εχετε ακουσει για τις κονσερβες Nuevo,μηπως τις εχει δοκιμασει κανεις,ξερετε εαν ειναι καλες;Τυχαια την ειδα σε ενα pet shop γραφει οτι ειναι πληρης τροφη για γατες .

Τελευταία επεξεργασία:
Mηπως εχετε ακουσει για τις κονσερβες Nuevo,μηπως τις εχει δοκιμασει κανεις,ξερετε εαν ειναι καλες;Τυχαια την ειδα σε ενα pet shop γραφει οτι ειναι πληρης τροφη για γατες .

Μπήκα στην ιστοσελίδα τους και έριξα μια ματιά στα συστατικά. Παρ' όλο που γράφει πως είναι πλήρης τροφή για γάτες, ότι δεν περιέχει βελτιωτικά γεύσης ή χρωστικές ουσίες και είναι κατάλληλη και για ανθρώπινη κατανάλωση, προχώρησα στο σημείο όπου αναλύει πιο καλά τα συστατικά των κονσέρβων, ότι περιέχουν by products. [FONT=&quot]Για να καταλάβεις τι είναι τα by products, σου παραθέτω μια παράγραφο από το βιβλίο: "The Natural Cat" της Anita Frazier:

[/FONT][FONT=&quot]Αν βρίσκεσαι σε μια υπεραγορά και πάρεις από το ράφι μια κονσέρβα για γάτες και καταφέρεις να διαβάσεις τα μικροσκοπικά γράμματα κάτω από την επικεφαλίδα «συστατικά», χωρίς αμφιβολία, θα διαβάσεις τις λέξεις: [/FONT][FONT=&quot]by[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]products[/FONT][FONT=&quot] ή [/FONT][FONT=&quot]beef[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]by[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]products[/FONT][FONT=&quot]. Ο δόκτωρας [/FONT][FONT=&quot]P[/FONT][FONT=&quot].[/FONT][FONT=&quot]F[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]McGargle[/FONT][FONT=&quot], κτηνίατρος και ομοσπονδιακός επιθεωρητής κρέατος, λέει ότι τα [/FONT][FONT=&quot]by[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]products[/FONT][FONT=&quot] «περιέχουν μουχλιασμένα, μπαγιάτικα, επεξεργασμένα κρέατα καθώς και ιστούς διάτρητους από καρκίνο, που δεν μπορούν να φαγωθούν από ανθρώπους». Ο δόκτωρας [/FONT][FONT=&quot]Alfred[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]J[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]Plechner[/FONT][FONT=&quot], δίνει μια πιο κατανοητή λίστα: «Άρρωστοι ιστοί, πύον, μαλλιά, απόβλητα σφαγείων, καθώς και κουφάρια σε διαφορετικά στάδια αποσύνθεσης, αποστειρώνονται με χημικά, υψηλές θερμοκρασίες και διαδικασίες πίεσης.» Πολλά [/FONT][FONT=&quot]by[/FONT][FONT=&quot]-[/FONT][FONT=&quot]products[/FONT][FONT=&quot] προέρχονται από ζώα ονομαζόμενα 4-[/FONT][FONT=&quot]D[/FONT][FONT=&quot] – νεκρά ή άρρωστα – κάτι που η κυβέρνηση δεν επιτρέπει σε ζωοτροφές. Η θεωρία όμως, θέλει τα επικίνδυνα βακτήρια και τους ιούς, να καταστρέφονται μέσα από την επεξεργασία σε ψηλές θερμοκρασίες, η οποία «αποστειρώνει» το κρέας των [/FONT][FONT=&quot]by[/FONT][FONT=&quot] – [/FONT][FONT=&quot]products[/FONT][FONT=&quot]. Πως θα αισθανόσουν αν ήξερες ότι το φαγητό που τρως κάθε μέρα αποτελείται από αυτά;

[/FONT]
[FONT=&quot]Ένα δεύτερο αρνητικό είναι ότι περιέχουν: Πρωτείνη: 11,0% και Λίπος: 5,1% που μου φαίνονται λιγοστά σε σχέση με την 52% Πρωτεϊνη και 36%λίπος που περιέχει ένα γεύμα της Lily's Kitchen που είναι οργανική τροφή και κορυφαία. :hmm:

Δεν θα την επέλεγα για τα γατάκια μου. [/FONT]

Ευχαριστω πολυ Ριανα μου ,πωπω ,φαντασου τι μπορει να περιεχουν αυτα που τρωνε τα γατακια μας,ευτυχως που δεν την πηρα !Η [FONT=&quot]Lily's Kitchen ειναι [FONT=&quot]πολυ καλη δηλ[FONT=&quot].[/FONT]να πρ[FONT=&quot]ο[/FONT]τ[FONT=&quot]ιμησω αυτην.Εχω μεγαλο θεμα με την Μ[FONT=&quot][FONT=&quot]ινι μου δεν τρωει κονσερβες ειναι πολυ δυσκολη ,το καλοκαιρι ετρωγε [FONT=&quot]τονο της [FONT=&quot]schecir [FONT=&quot]και κοτοπουλο βραστο ,τωρα δεν τα θελει με τιποτα και ψαχν[FONT=&quot]ω να βρω κατι αλλο για αλλαγη.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[/FONT]

Από τις τροφές που βρίσκω στην Κύπρο θεωρώ ότι οι καλύτερες είναι οι Applaws, oι Schesir και οι Lily's Kitchen. Έχουν ποικιλία γεύσεων παρ' ολ' αυτά μην της δίνεις συνέχεια τόνο, είναι εθιστικός και λένε ότι άμα ένα γατί τρώει πολλή τόνο,επειδή είναι τόσο έντονη η γεύση του φτάνει στο σημείο να μην θέλει να φάει κάτι άλλο. Ο τόνος σε κονσέρβα, έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον, το λάδι λαχανικών το οποίο περιέχουν, στερεί από το κορμί της γάτας τη βιταμίνη Ε. Όταν και το τελευταίο απόθεμα βιταμίνης Ε εξαντληθεί, επέρχεται μια κατάσταση με την ονομασία «steatitis». Η steatitis – ή «η ασθένεια του κίτρινου λίπους» - κάνει τη γάτα εξαιρετικά νευρική, ενώ την οδηγεί σταδιακά σε σημείο υπερευαισθησίας στο άγγιγμα, λόγω του επηρεασμού των νεύρων της επιδερμίδας. Σε αυτοψίες που έγιναν σε τέτοιες γάτες, το λίπος ήταν κίτρινο παρά άσπρο. Η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί με τη χορήγηση μεγάλων δόσεων βιταμίνης Ε, κάτω από την επίβλεψη κτηνιάτρου. Η θεραπεία, συνεπάγεται φυσικά και τη διακοπή χορήγησης οποιουδήποτε φαγητού περιέχει λάδι λαχανικών ή μετάλλων.

Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, έδειξε ότι η γατοτροφή τόνου, έχει αφύσικα υψηλά επίπεδα του τοξικού μετάλλου μεθυλυδραργύρου. Τονίζουν, ότι ο τόνος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες γατοτροφών, προέρχεται από το κόκκινο μέρος του ψαριού, το οποίο περιέχει περισσότερες τοξίνες από τον άσπρο τόνο που πωλείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο λευκός τόνος περιέχει επίσης υδράργυρο, απλά λιγότερο.
Δώσε τόνο, όχι όμως συνέχεια. Η Applaws διαθέτει μεγάλη ποικιλία γεύσεων, από κοτόπουλλο με κολοκύθα, κοτόπουλο με μάνγκο, κοτόπουλο με χήνα, σε κουνέλι ή αρνί. Η Lily's Kitchen σου προσφέρει επίσης γαλοπούλα. Η Schesir έχει κοτόπουλο με ανανά ή μήλο, βοδινό (κι αυτό το φοβάμαι όμως), κοτόπουλο με γαρίδες, κοτόπουλο με τόνο. Οι τροφές με βάση το κοτόπουλο μου φαίνονται περισσότερο ασφαλείς. Η Schesir διαθέτει ποικιλία τροφών με βάση τον τόνο και τόνο θα δώσω στον Disney μια φορά κάθε τόσο. Έχει και κονσέρβα σολωμού αν και νομίζω ότι είναι παχυντικός έτσι τον δίνω κι εκείνον σπάνια.

Τι να πω και γω που ολες αυτες που λες Ριάνα μου δεν τις αγγίζει καν η κυρια ιδιοτροπια?:/:να ξέρες ποσες εχω παρει και εχω ταΐσει τα αδεσποτα τελικα. Το μονο που τρωει ειναι αυτες του σουπερμάρκετ.:( ετρωγε της RC τωρα για καποιο λογο δεν θελει ουτε να τη δει. Προσπαθώ να της δινω πιο αραιά κονσερβα γιατι ξερω οτι ειναι κακής ποιότητας

Παντως καποιοι λενε πως κι η χειροτερη κοσνερβα ειναι καλυτερη απο την ξηρη.
Τις nuevo τις εχω δοκιμασει αλλα δεν μπορω να πω πως την εφαγαν με ευχαριστηση, ουτε καν ο Ίνκι που τρωει και σπανακορυζο αμα λαχει χαχαχαχααχα
Συμφωνω με την Ριανα στο οτι οι applaws ειναι οι καλυτερες. Για αυτο ειναι και πανακριβες. Αλλα βλεπεις μεσα πραγματικο ψαρι ή κρεας.

Από τις τροφές που βρίσκω στην Κύπρο θεωρώ ότι οι καλύτερες είναι οι Applaws, oι Schesir και οι Lily's Kitchen. Έχουν ποικιλία γεύσεων παρ' ολ' αυτά μην της δίνεις συνέχεια τόνο, είναι εθιστικός και λένε ότι άμα ένα γατί τρώει πολλή τόνο,επειδή είναι τόσο έντονη η γεύση του φτάνει στο σημείο να μην θέλει να φάει κάτι άλλο. Ο τόνος σε κονσέρβα, έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον, το λάδι λαχανικών το οποίο περιέχουν, στερεί από το κορμί της γάτας τη βιταμίνη Ε. Όταν και το τελευταίο απόθεμα βιταμίνης Ε εξαντληθεί, επέρχεται μια κατάσταση με την ονομασία «steatitis». Η steatitis – ή «η ασθένεια του κίτρινου λίπους» - κάνει τη γάτα εξαιρετικά νευρική, ενώ την οδηγεί σταδιακά σε σημείο υπερευαισθησίας στο άγγιγμα, λόγω του επηρεασμού των νεύρων της επιδερμίδας. Σε αυτοψίες που έγιναν σε τέτοιες γάτες, το λίπος ήταν κίτρινο παρά άσπρο. Η ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί με τη χορήγηση μεγάλων δόσεων βιταμίνης Ε, κάτω από την επίβλεψη κτηνιάτρου. Η θεραπεία, συνεπάγεται φυσικά και τη διακοπή χορήγησης οποιουδήποτε φαγητού περιέχει λάδι λαχανικών ή μετάλλων.

Επιπλέον, μια πρόσφατη μελέτη στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, έδειξε ότι η γατοτροφή τόνου, έχει αφύσικα υψηλά επίπεδα του τοξικού μετάλλου μεθυλυδραργύρου. Τονίζουν, ότι ο τόνος που χρησιμοποιούν οι εταιρείες γατοτροφών, προέρχεται από το κόκκινο μέρος του ψαριού, το οποίο περιέχει περισσότερες τοξίνες από τον άσπρο τόνο που πωλείται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ο λευκός τόνος περιέχει επίσης υδράργυρο, απλά λιγότερο.
Δώσε τόνο, όχι όμως συνέχεια. Η Applaws διαθέτει μεγάλη ποικιλία γεύσεων, από κοτόπουλλο με κολοκύθα, κοτόπουλο με μάνγκο, κοτόπουλο με χήνα, σε κουνέλι ή αρνί. Η Lily's Kitchen σου προσφέρει επίσης γαλοπούλα. Η Schesir έχει κοτόπουλο με ανανά ή μήλο, βοδινό (κι αυτό το φοβάμαι όμως), κοτόπουλο με γαρίδες, κοτόπουλο με τόνο. Οι τροφές με βάση το κοτόπουλο μου φαίνονται περισσότερο ασφαλείς. Η Schesir διαθέτει ποικιλία τροφών με βάση τον τόνο και τόνο θα δώσω στον Disney μια φορά κάθε τόσο. Έχει και κονσέρβα σολωμού αν και νομίζω ότι είναι παχυντικός έτσι τον δίνω κι εκείνον σπάνια.

Εχεις δικιο Ριανα μου, για οτι λες.Και εγω εχω διαβασει για τον τονο οτι προκαλει λιπος στο συκωτι,αλλα νομιζα εαν δινουμε να τρωνε απο τον δικο μας.Το καλοκαιρι ετρωγε Schesir τονο και Applaws αλλα μην φανταστεις οτι τρωει πολυ καιρο ,απλα ειχα παρει για να δοκιμασει γιατι δεν τρωει καθολου κονσερβα και αυτη την εφαγε.Εβραζα κοτοπουλο και τις εδινα και το ετρωγε σαν τρελη.Τωρα αρχισει να μην τρωει παλι.Βρηκα σε ενα pet shop τις Lily's Kitchen και θα παραγγειλω να δουμε ,ειδα εχει και για kitten θα παρω και για τα μικρα.

Μην σου πω οτι μπορει να προτιμά και η Μίνι αυτη για τα γατακια:P εμενα που ειναι ιδιοτροπη της αρέσουν αυτες για μικρα γατακια κοτζαμ κοπελα:P Εμενα τη lily's kitchen ( μας εκανε δώρο μια ο κτηνιατρος οταν στειρωθηκε) δεν την καταδέχτηκε ουτε καν ο Ντιντης μου που δεν ειναι και ιδιοτροπος. Ή μηπως τελικα ειναι και αυτος?! Εμενα εχουν το κακο συνήθειο ουτε καν να θελουν να δοκιμάσουν κατι, οταν δεν το θελουν απλα οσφριζονται και φεύγουν :/:

Μην σου πω οτι μπορει να προτιμά και η Μίνι αυτη για τα γατακια:P εμενα που ειναι ιδιοτροπη της αρέσουν αυτες για μικρα γατακια κοτζαμ κοπελα:P Εμενα τη lily's kitchen ( μας εκανε δώρο μια ο κτηνιατρος οταν στειρωθηκε) δεν την καταδέχτηκε ουτε καν ο Ντιντης μου που δεν ειναι και ιδιοτροπος. Ή μηπως τελικα ειναι και αυτος?! Εμενα εχουν το κακο συνήθειο ουτε καν να θελουν να δοκιμάσουν κατι, οταν δεν το θελουν απλα οσφριζονται και φεύγουν :/:

Αυτές για γατάκια μου είπε η κτηνίατρος πως παχαίνουν πολύ οπότε ούτε κι αυτό είναι λύση :hmm:

Μονο στη ξηρη ανταλλασαν πιατα, τους εδινα την Pronature τα μικρα kitten και η Μινι χρονια τρωει αυτη για ενηλικες και κανανε ανταλλαγη στη τροφη!:PΠηρα και γω Orijen για να τρωνε την ιδια. Στη κονσερβα δεν νομιζω να αλλαξουν γιατι η Μινι δεν τις αρεσουν οι γευσεις με κοτοπουλο οποτε πιστευω να μην ανταλλαξουν πιατα και μου γινει βουβαλακι!!:PΕιναι η μονη μου γατα που δεν ειναι παχια,διατηρειται φιγουρινι,δεν ειναι του φαγητου,ειναι το σκαρι της ,λετε τωρα που ειναι μεγαλοκοπελα γινει μινι βουβαλακι ειναι 9,5 χρονων ,ζωη να εχει η γλυκουλα μου!!:D

Τελευταία επεξεργασία:
Schesir και παλι Schesir!!!!η δικια μου γατουλα που με τις κονσερβες,αν κ τρελαινεται, κανει εμετους μονο με schesir κ με τις sheba(μεκοτοπουλο σε φυσικο ζωμο) τις ευχαριστιεται κ εχω κ το κεφαλι μου ησυχο με το στομαχακι της..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ δίνω schesir και naturea. Αρκετά συχνά τους δίνω και κοτοπουλάκι ή συκωτάκι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ δίνω schesir και naturea. Αρκετά συχνά τους δίνω και κοτοπουλάκι ή συκωτάκι.

CatLover, συκώτι μοσχαρίσιο ή κοτίσιο δίνεις; Κι εγώ schesir κυρίως, αλλά και naturea και applaws. Προσπαθώ να παίρνω γενικά natural style κονσέρβες. Παλιά έτρωγαν και βραστό κοτόπουλο/ψάρι, αλλά έχει καιρό που το σνομπάρουν και δεν τους το κάνω πια. Ίσως ξαναδοκιμάσω βέβαια, τόσον καιρό μετά ίσως και να άλλαξαν γνώμη! :P

CatLover, συκώτι μοσχαρίσιο ή κοτίσιο δίνεις; Κι εγώ schesir κυρίως, αλλά και naturea και applaws. Προσπαθώ να παίρνω γενικά natural style κονσέρβες. Παλιά έτρωγαν και βραστό κοτόπουλο/ψάρι, αλλά έχει καιρό που το σνομπάρουν και δεν τους το κάνω πια. Ίσως ξαναδοκιμάσω βέβαια, τόσον καιρό μετά ίσως και να άλλαξαν γνώμη! :P
Συκωτάκι κοτόπουλου δίνω. Καλά ο μεγάλος δεν το τρώει και ο μικρός ενώ το έτρωγε τώρα το σνομπάρει γαμώτο!

Συκωτάκι κοτόπουλου δίνω. Καλά ο μεγάλος δεν το τρώει και ο μικρός ενώ το έτρωγε τώρα το σνομπάρει γαμώτο!

Nαι, αλλάζουν τα γούστα τους γενικά. Tα σκασμένα, μόνο να μας ταλαιπωρούν! :P

Συκώτι να μην δίνετε τακτικά κορίτσια, δεν κάνει. Μια στο τόσο. :worry:

Συκώτι να μην δίνετε τακτικά κορίτσια, δεν κάνει. Μια στο τόσο. :worry:
Βασούλα,πολύ σπάνια δίνω στο Μαυρούλη αλλά έχει σταματήσει να το τρώει.
Για το Ρόνυ το μαγειρεύω εδώ και καιρό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back