Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Mici

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Mici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 350 μηνύματα.
Καλημέρα σας!!!

Έχω πελαγώσει. Θέλω να φορέσω ένα λουρί στην Mici για να γνωρίζει ο κόσμος γύρω της, ότι ανήκει σε μια οικογένεια.
Έχω τις απορίες μου γύρω από το λουρί. Ποιο λουρί είναι ιδανικό για γάτα. Έχω δει κάτι λαστιχένια λουριά.
Σημειώνω ότι η Mici μου μπαίνει στον 7ο μήνα, τον περισσότερο καιρό είναι έξω στον κήπο και έτσι φοβάμαι μήπως με το λουρί πιαστεί πουθενά και πνίγει. Ίσως το λαστιχένιο να ήταν ιδανικό. Εσείς τι μου προτείνετε;
Και πως μπορώ να την πείσω να το φοράει; Δοκίμασα να της φορέσω ένα λουρί το οποίο το είχα φτιάξει μόνη μου με δερμάτινα κορδόνια, αλλά διαμαρτυρόταν και προσπαθούσε να το βγάλει και δεν παραδινόταν.
Σκέφτομαι πως θα αντιδράσει, όταν θα αναγκαστώ να της φορέσω από εκείνα τα λουριά «πλάτης» για να την περνώ μαζί μου στο χωρίο.
Ευχαριστώ για την κάθε συμβουλή σας!!!

Φιλικά,
Ελένη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κ εμεις φοραμε σαμαρακι κ ταυτοτητα αλλα εχουμε κ τσιπακι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ το λουράκι το πήρα από το Accessorize. Είναι υφασμάτινο με χαντρούλες και έχει λάστιχο για να μην σφίγγει το λαιμό του Χιόνη. Επίσης, το κούμπωμα είναι τέτοιο που άμα πιαστεί κάπου και ταβιχτεί ανοίγει οπότε δεν κίνδυνεύει να πνιγεί. Του το φόραγα από τότε που ζούσε ακόμα στο δρόμο για να ξέρουν ότι κάποιος το φροντίζει ώστε να μη το καομεταχειριστεί κανείς ή μη του ρίξουν φόλα. Όχι οτι αν ήθελε κανείς να το κάνει αυτό θα τον σταματούσε. Λέμε τώρα...

Ωραία!!!
Αλλά πώς την έπεισες να φορέσει λουράκι και σαμαράκι;;; :) :rolleyes:
Αναρωτιέμαι ποιο λουρί είναι ιδανικό για μια γάτα που παίζει και κυνηγάει τον περισσότερο καιρό στον κήπο.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο. Την ώρα που έτρωγε και τον χάιδευα του φόρεσα το λουράκι. Δεν σήκωσε κεφάλι από το πιατάκι του...:P

Ο Χιονης σου, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ!!! Μακάρι να μπορούσα να τον υιοθετήσω.

Το λουράκι που λες είναι για γάτες ή απλά κάποιο κόσμημα;

Ενα απλο περιλαιμιο για γατες με λαστιχακι απο το pet shop.
Εχει και το Accessorize καποια.
ΠΡΟΣΟΧΗ να εχει λαστιχακι.

Για γάτες υποτίθεται ότι είναι. Στο Accessorize του Κολωνακίου (είναι δίπλα στο Da Cappo) έχει ένα stand με αξεσουαρ για γάτες και σκύλους. ΄Εχω πάρει και λουράκια και ρουχαλάκια και για το yorkshire terrier που έχουμε και είναι και φτηνά και καλά. Φτηνότερα από αυτά που βρίσκω στα petshop και πολύ πιο ωραία. Να πω την αλήθεια δεν ξερω αν έχει και σε άλλα Accessorize. Στο κατάστημα της Ν.Σμύρνης που μένω δεν έχει σίγουρα. Έχω ρωτήσει

Μακάρι η Mici μου, να ήταν καταδεκτική στο θέμα του λουριού. Της το είχα φορέσει την ώρα που κοιμόταν του καλού καιρού. Αλλά όταν ξύπνησε κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κόντεψε να βγάλει το κεφάλι της για να βγάλει το λουρί με τα δόντια της. Την λυπήθηκα και της το έβγαλα και ξέσπασε πάνω του.

[SIZE=+0]Χμμμ... με έβαλες σε πειρασμό με το Accessorize. Θα παω να κοιτάξω εδώ κοντά. Χμ, στο The Mall έχει τέτοιο μαγαζί;;; Δεν θυμάμαι.

Λοιπόν, με βοηθήσατε πολύ με το θέμα του λουριού. Θα ψάξω να της βρω ένα με λαστιχάκι.

Χίλια ευχαριστώ!!! Να είναι καλά το "MyCat" που υπάρχει στην ζωή μας!
[/SIZE]

Εγώ το λουράκι το πήρα από το Accessorize.

Καλά δεν το πιστεύω, ότι έχει είδη petshop... :up: είδα στο site τους κάτι τρομερά κόλλαρα για γάτες!
https://www.monsoon.co.uk/icat/petsaccessorises

Καλε αυτα ειναι για σκυλους!

Αυτό με την μπαντανα παραλλαγης το έχω πάρει για το σκύλο μου. Αν δεις κι από την φωτογραφία, όλα τα λουριά για γατες είναι με λάστιχο:up:

Καλησπερούδια!!!

Ναι, ναι... είναι άπαιχτο αυτό το λουρί με την μπαντανά παραλλαγής. Σίγουρα το σκυλάκι σου θα είναι κουκλί με αυτό!!!
Πήγα χτες στο The Mall στα Accessorize και βρήκα :up: βέβαια δεν είχε κάτι που να μου αρέσει. Θα φέρει όμως λενε καινούργια μέσα στην άλλη βδομάδα. Για να δούμε!!!

Καλε αυτα ειναι για σκυλους!

Από ότι είδα μερικά είναι και για γάτες.

Αν είναι για μικρόσωμο σκύλο ποια η διαφορά;

Τα λουράκια που είναι για γάτες έχουν ένα και μόνο σκοπό να μπορούν να βγουν από το κεφάλι της γάτας σε περίπτωση που πιαστεί κάπου. Τώρα υπάρχουν λουράκια που είναι ή ελαστικά ή έχουν ένα λαστιχάκι ή το κούμπωμα να μπορεί να ανοίξει όταν ασκηθεί δύναμη. Διαλεχτέ και πάρτε! :hmm:

Αν είναι για μικρόσωμο σκύλο ποια η διαφορά;
Οτι αυτα ηταν με φουλαρια (αν δεις το link) που θα ενοχλουν τη γατα.
Επισης το γεγονος οτι εχουν λαστιχακι (των γατων) δεν ειναι τυχαιο. Βοηθα να βγει αμεσως εαν η γατα πιαστει καπου. Διαφορετικα κινδυνευει να πεθανει απο πνιγμο.

Δεν το είχα σκεφτεί αυτό :redface:

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, υπάρχουν 2 ειδών λουράκια για γάτες με λαστιχάκι και με safety release κούμπωμα. Εγώ χρησιμοποιώ τα δεύτερα απο αυτό το site https://www.lindsaydesigns.com/ και η Ballu τα λατρέυει.Ανοίγει αμέσως με την παραμικρή πίεση.
Πάντως προτείνω να βάλεις και τσιπάκι γιατί αν πιαστεί θα χάσει το λουράκι και τότε δεν έχει τα στοιχεία σου και κανείς δεν θα ξέρει πως έχει σπίτι.
Νομίζω πως η ηλεκτρονική ταυτοποίηση είναι η πιο ασφαής μέθοδος απο όλες.

Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, υπάρχουν 2 ειδών λουράκια για γάτες με λαστιχάκι και με safety release κούμπωμα.

Καλησπερούδια σε όλους!!!

Χμμμ... αυτά τα λουριά με το safety release κούμπωμα δεν έχω δει να το πουλάνε στην Αθήνα. Εάν ξέρεις κάποιο συγκεκριμένο Pet Shop που να τα προμηθεύει, θα ήθελα να μου πεις. Με ενδιαφέρει, αρκέτα.
Φαίνεται να είναι το πιο ασφαλή λουρί για την γάτα που τον περισσότερο καιρό παίζει στον κήπο (άσε που σκαρφαλώνει σε όλα τα πεύκα και τις λευκές).

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και για τις συμβουλές, όλους σας!!!

Ελένη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back