mariaxanthi
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariaxanthi
Νεοφερμένο μέλος

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Κορίτσια διαφωτίστε με, με την πείρα σας, για το τι είδους λουράκι είναι κατάλληλο για την πρώτη τους φορά.
Καταρχήν είναι από 5 μηνών να φορεθεί, σωστά;
Κάπου διάβασα ότι στα πλαστικά κολλάνε οι τρίχες με τον στατικό ηλεκτρισμό, οπότε μένουν τα δερμάτινα και τα υφασμάτινα ( αυτά που είναι σαν πλέξη χονδρού κορδονιού). Α! και τα λαστιχα-λουράκια.
Σκέφτομαι τώρα εγώ...τα δερμάτινα δεν θα πληγώσουν το λαιμουδάκι τους;
Δεν είναι καλύτερα τα πλεκτά;
Τα λάστιχα δεν ξέρω.

Πρέπει το λουράκι στην άκρη του να έχει αυτό το μικρό τμήμα με λαστιχάκι ή είναι καλύτερα χωρίς;
Επειδή δεν βρίσκω ωραία λουράκια εδώ που μένω, θέλω να ξέρω ώστε όταν πετύχω κάτι καλό να τους το πάρω και ας το φορέσουν μετά από ένα μήνα.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Στον Αρουλη προσπαθω τωρα να βαλω λουρακι,για να βαλω μια μικρη ταυτοτητα με το τηλεφωνο μου.Μεχρι στιγμης εχει δοκιμασει το παλιο λαστιχενιο της Μυρτουλας, αλλα ειδα οτι τον φαγουριζε πολυ και του το'βγαλα.Τωρα σκεφτομαι να δοκιμασω το υφασματινο γιατι τα δερματινα(που ειδα σημερα στον κτηνιατρο) μου φανηκαν πολυ "βαρια και ογκωδη"

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξέρω τι είδος να πάρω.
Και θέλω να τους φορέσω, για τις ταυτότητες και το τηλέφωνο.
ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
τα άλλαξα με λίγο πιο σκληρό πλαστικό, που όμως φωσφωρίζει αν ΄στο σκοτάδι ΄΄πέσουν΄΄ πάνω του φώτα. Επειδή χθές όταν γύρισα ήρθε χωρίς λουράκι +ταυτότητα, σήμερα της πήρα ενα ίδιο μόνο που η εσωτερική μεριά του είναι απο ύφασμα(σαν πλεκτό).
Επίσης για γάτες κάνουν και τα ελαστικά(είναι σαν το ύφασμα-πλεκτό και έχουν και ελαστικότητα), οπότε και αυτά που έχουν στην άκρη τους λαστιχάκι .
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Με προβλημάτισε ότι σου γύρισαν χωρίς λουράκι.
Καλά τους μάγκωσε κάπου και κόπηκε; Με φοβίζει, να μην πιαστεί κάπου και πνιγούν, να πω την αλήθεια.
ΖΗΝΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
συχνό φαινόμενο (σε γάτες αλλά και σε μικρόσωμα σκυλιά) η αφαίρεση λουριού, μάλλον απο παιδιά , το ίδιο συζητούσαμε στο κτηνιατρείο(που πήγα για νέα ταυτότητα) η γάτα τους συχνά επιστρέφει χωρίς λουράκια.Ευχαριστώ Ζήνα. Και να χαίρεσαι τα κουκλιά σου.
Με προβλημάτισε ότι σου γύρισαν χωρίς λουράκι.Καλά τους μάγκωσε κάπου και κόπηκε; Με φοβίζει, να μην πιαστεί κάπου και πνιγούν, να πω την αλήθεια.
![]()
Αν γυρίζουν τα γατιά έξω, καλά είναι τα ελαστικά, σε περίπτωση που σκαλώσουν κάπου να μπορέσουν να τα βγάλουν,(όταν είχα τον Σπιρτούλη μία φορά γύρησε με το λουράκι (ελαστικό) περασμένο στο μπροστινό πόδι και στο λαιμό ,τον κατάλαβα απο το περίεργο βάδισμα, αλλά εγώ δεν του το είχα φορέσει καλά , απο το φόβο μου μη τον σφίξω)
moukelis
Επιφανές μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορεις να διαλεξεις ό,τι λουράκι θέλεις,αρκεί να έχει safety clip.Ειναι ενα πλαστικο κουμπωμα που ανοιγει αν ζοριστει,οποτε δεν υπαρχει κινδυνος να πνιγουν.Εγω προσωπικα αποφευγω τα λαστιχενια και τα πλαστικα γιατι ουτε στο ανθρωπινο δερμα κανουν καλο,και δεν αναπνεει κιολας.Αυτη τη στιγμη και οι δυο εχουν δερματινο,δοκιμασαμε ενα βελουτε πολυ ωραιο στον Σειριο,αλλα γεμισε τοση τριχα που σημερα ξαναβαλαμε το παλιο του.Νομιζω όσο πιο μικρουλια τοσο πιο καλα,τα βοηθα να το συνηθισουν.Επισης καποιοι προτιμουν να βγαζουν το κουδουνακι για να μην ενοχλει τη γατουλα ο ηχος.
Ευχαριστώ Δώρα. Έχουν και λίγο λαστιχάκι δίπλα στο κούμπωμά τους, τα λουράκια σου ή όχι; Δεν είναι σκληρό το δέρμα για τα μικρούλια, ώστε να τα δημιουργήσει πληγές;
moukelis
Επιφανές μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Καληνύχτα.
Αχ! Ποιός ξυπνάει αύριο στις 5:30 πάλι...
moukelis
Επιφανές μέλος

ria23
Διάσημο μέλος

!παρολο που ειναι 7,5 μηνων ειπα να δοκιμασω τωρα να της βαλω αυτο για της μεγαλες γατουλες και τωρα της ειναι μια χαρα ακομη δεν εχει γεμισει τριχες αλλα δεν εχει κλεισει και μηνα οποτε βλεπουμε!!!!!!

Havana
Διάσημο μέλος
ειναι μαλακα , υποαλλεργικα και πραγματικα ασφαλειασ.!!!

ria23
Διάσημο μέλος
προτιμησε αυτα με το κλιπ, τα ασφαλειας δηλαδη , που οταν βρει καποια αντισταση ανοιγει αυτοματα για να μην πνιξη το γατι, συνηθως δινουν την αισθηη υφασματος αλλα ειανι μικροφιμπρα και συνηθως φωσφοριζουν για να μην πατησει ακνενα αμαξι μεσα στη νυχτα τη γατα σας.
ειναι μαλακα , υποαλλεργικα και πραγματικα ασφαλειασ.!!!![]()
αααααααααααααααα!!!!!!!αυτα εχω και γω σαν υφασμα ειναι !!!!!1το επιανα μια ωρα για να καταλαβω!!

zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρώτησα εχθές σε ένα πετ και μου είπε ότι ασφαλείας δεν είναι το κούμπωμα ( που κάνει κλικ όταν κλείνει - όχι με την αγκράφα), αλλά αυτά που έχουν λαστιχάκι δίπλα στο κούμπωμα, για να βγαίνει εύκολα...

Τώρα εγώ γιατί μπερδεύτηκα. Και πως ξεκουμπώνει αυτό της ασφαλείας, σε ζόρισμα;
Το σαμαράκι του είναι έτσι, αλλά δεν ξεκουμπώνει όσο και να το τραβάει. Τώρα με προιβληματίσατε. Δηλαδή ή αν μιλάμε για λουράκι, θα μπορεί να το χάσει ή για το σαμαράκι, μπορεί να του βγει; Με ότι συνέπειες θα υπάρξουν από αυτό; 
moukelis
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool