Ποιο λουρί είναι ιδανικό για τη γάτα;

Έστω καπιο λινκ.Ευχαριστώ από τάρα:):D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λουράκια υπάρχουν άπειρα,να προσέξεις μόνο το κούμπωμα,να ειναι πλαστικο και να ανοιγει αν ζοριστει,για να μην πιαστει απο πουθενα.Αν δε βρηκες καποιο απο πετ σοπ ή απο το γιατρο σας,ρίξε μια ματια στο Accesorize,ειχαν σε καποια φαση νομιζω λουρακια αρκετα ωραια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα το κιταξω:)

Τα πρώτα τους λουράκια

Κορίτσια διαφωτίστε με, με την πείρα σας, για το τι είδους λουράκι είναι κατάλληλο για την πρώτη τους φορά.
Καταρχήν είναι από 5 μηνών να φορεθεί, σωστά;
Κάπου διάβασα ότι στα πλαστικά κολλάνε οι τρίχες με τον στατικό ηλεκτρισμό, οπότε μένουν τα δερμάτινα και τα υφασμάτινα ( αυτά που είναι σαν πλέξη χονδρού κορδονιού). Α! και τα λαστιχα-λουράκια.
Σκέφτομαι τώρα εγώ...τα δερμάτινα δεν θα πληγώσουν το λαιμουδάκι τους;
Δεν είναι καλύτερα τα πλεκτά;
Τα λάστιχα δεν ξέρω. :hmm:
Πρέπει το λουράκι στην άκρη του να έχει αυτό το μικρό τμήμα με λαστιχάκι ή είναι καλύτερα χωρίς;

Επειδή δεν βρίσκω ωραία λουράκια εδώ που μένω, θέλω να ξέρω ώστε όταν πετύχω κάτι καλό να τους το πάρω και ας το φορέσουν μετά από ένα μήνα.

Εντέλλει, δεν ξέρει κανένας να μου πει; :(

Δυστυχως zoo εγω δεν ειμαι αρμοδια να σου απαντησω.Η Μυρτουλα φορεσε για μια μερα λουρακι,εξι μηνων μετα την στειρωση της,τοσο πολυ δεν το ηθελε που εγκατελειψα καθε προσπαθεια.:hmm:
Στον Αρουλη προσπαθω τωρα να βαλω λουρακι,για να βαλω μια μικρη ταυτοτητα με το τηλεφωνο μου.Μεχρι στιγμης εχει δοκιμασει το παλιο λαστιχενιο της Μυρτουλας, αλλα ειδα οτι τον φαγουριζε πολυ και του το'βγαλα.Τωρα σκεφτομαι να δοκιμασω το υφασματινο γιατι τα δερματινα(που ειδα σημερα στον κτηνιατρο) μου φανηκαν πολυ "βαρια και ογκωδη":hmm::)

Ευχαριστώ Νίκη. Πιστεύω ( τουλάχιστον με τον Όλιο) να μην έχω πρόβλημα, γιατί έμαθε από μικρός το σαμαράκι. Η Νεφελίτσα δεν ξέρω πως θα το πάρει...:/:
Δεν ξέρω τι είδος να πάρω.
Και θέλω να τους φορέσω, για τις ταυτότητες και το τηλέφωνο.

Το καλοκαίρι πήρα πλαστικά, αλλα είδα ότι είχε χαλάσει ,απο την εσωτερική μεριά, εύκολα.
τα άλλαξα με λίγο πιο σκληρό πλαστικό, που όμως φωσφωρίζει αν ΄στο σκοτάδι ΄΄πέσουν΄΄ πάνω του φώτα. Επειδή χθές όταν γύρισα ήρθε χωρίς λουράκι +ταυτότητα, σήμερα της πήρα ενα ίδιο μόνο που η εσωτερική μεριά του είναι απο ύφασμα(σαν πλεκτό).
Επίσης για γάτες κάνουν και τα ελαστικά(είναι σαν το ύφασμα-πλεκτό και έχουν και ελαστικότητα), οπότε και αυτά που έχουν στην άκρη τους λαστιχάκι .

Ευχαριστώ Ζήνα. Και να χαίρεσαι τα κουκλιά σου.
Με προβλημάτισε ότι σου γύρισαν χωρίς λουράκι.:hmm: Καλά τους μάγκωσε κάπου και κόπηκε; Με φοβίζει, να μην πιαστεί κάπου και πνιγούν, να πω την αλήθεια.:/:

Ευχαριστώ Ζήνα. Και να χαίρεσαι τα κουκλιά σου.
Με προβλημάτισε ότι σου γύρισαν χωρίς λουράκι.:hmm: Καλά τους μάγκωσε κάπου και κόπηκε; Με φοβίζει, να μην πιαστεί κάπου και πνιγούν, να πω την αλήθεια.:/:
συχνό φαινόμενο (σε γάτες αλλά και σε μικρόσωμα σκυλιά) η αφαίρεση λουριού, μάλλον απο παιδιά , το ίδιο συζητούσαμε στο κτηνιατρείο(που πήγα για νέα ταυτότητα) η γάτα τους συχνά επιστρέφει χωρίς λουράκια.
Αν γυρίζουν τα γατιά έξω, καλά είναι τα ελαστικά, σε περίπτωση που σκαλώσουν κάπου να μπορέσουν να τα βγάλουν,(όταν είχα τον Σπιρτούλη μία φορά γύρησε με το λουράκι (ελαστικό) περασμένο στο μπροστινό πόδι και στο λαιμό ,τον κατάλαβα απο το περίεργο βάδισμα, αλλά εγώ δεν του το είχα φορέσει καλά , απο το φόβο μου μη τον σφίξω)

Μπορεις να διαλεξεις ό,τι λουράκι θέλεις,αρκεί να έχει safety clip.Ειναι ενα πλαστικο κουμπωμα που ανοιγει αν ζοριστει,οποτε δεν υπαρχει κινδυνος να πνιγουν.Εγω προσωπικα αποφευγω τα λαστιχενια και τα πλαστικα γιατι ουτε στο ανθρωπινο δερμα κανουν καλο,και δεν αναπνεει κιολας.Αυτη τη στιγμη και οι δυο εχουν δερματινο,δοκιμασαμε ενα βελουτε πολυ ωραιο στον Σειριο,αλλα γεμισε τοση τριχα που σημερα ξαναβαλαμε το παλιο του.Νομιζω όσο πιο μικρουλια τοσο πιο καλα,τα βοηθα να το συνηθισουν.Επισης καποιοι προτιμουν να βγαζουν το κουδουνακι για να μην ενοχλει τη γατουλα ο ηχος.

Μπορεις να διαλεξεις ό,τι λουράκι θέλεις,αρκεί να έχει safety clip.Ειναι ενα πλαστικο κουμπωμα που ανοιγει αν ζοριστει,οποτε δεν υπαρχει κινδυνος να πνιγουν.Εγω προσωπικα αποφευγω τα λαστιχενια και τα πλαστικα γιατι ουτε στο ανθρωπινο δερμα κανουν καλο,και δεν αναπνεει κιολας.Αυτη τη στιγμη και οι δυο εχουν δερματινο,δοκιμασαμε ενα βελουτε πολυ ωραιο στον Σειριο,αλλα γεμισε τοση τριχα που σημερα ξαναβαλαμε το παλιο του.Νομιζω όσο πιο μικρουλια τοσο πιο καλα,τα βοηθα να το συνηθισουν.Επισης καποιοι προτιμουν να βγαζουν το κουδουνακι για να μην ενοχλει τη γατουλα ο ηχος.

Ευχαριστώ Δώρα. Έχουν και λίγο λαστιχάκι δίπλα στο κούμπωμά τους, τα λουράκια σου ή όχι; Δεν είναι σκληρό το δέρμα για τα μικρούλια, ώστε να τα δημιουργήσει πληγές;

Της Μόιρας έχει στην άκρη,του Σειριου όχι.Του Σειριου ειναι σκληρό δέρμα,αλλά δεν τον ενοχλεί καθολου.Της μικρής είναι σαν δερματίνη,πολύ μαλακό,και απο τη μεσα πλευρα εχει μια λευκη επενδυση ακομα πιο μαλακη.

Eυχαριστώ Δώρα.
Καληνύχτα. :) Αχ! Ποιός ξυπνάει αύριο στις 5:30 πάλι...:/:

Καληνυχτα και καλο πρωινό ξυπνημα!:)

zoo εμεις πηραμε με clip οπως λεει η δωρα αλλα υφασματινο λαχανι!!!!!πριν απο αυτο ειχαμε ενα γαλαζιο για μικρα γατακια μεχρι 10 μηνων υφασματινο παλι το οποιο ειχε γεμισει τριχα!!!!!!αλλα ηταν και πολυ ψιλο για μικρα λαιμουδακια:):P!παρολο που ειναι 7,5 μηνων ειπα να δοκιμασω τωρα να της βαλω αυτο για της μεγαλες γατουλες και τωρα της ειναι μια χαρα ακομη δεν εχει γεμισει τριχες αλλα δεν εχει κλεισει και μηνα οποτε βλεπουμε!!!!!!:lol::lol::lol:

προτιμησε αυτα με το κλιπ, τα ασφαλειας δηλαδη , που οταν βρει καποια αντισταση ανοιγει αυτοματα για να μην πνιξη το γατι, συνηθως δινουν την αισθηη υφασματος αλλα ειανι μικροφιμπρα και συνηθως φωσφοριζουν για να μην πατησει ακνενα αμαξι μεσα στη νυχτα τη γατα σας.
ειναι μαλακα , υποαλλεργικα και πραγματικα ασφαλειασ.!!!:)

προτιμησε αυτα με το κλιπ, τα ασφαλειας δηλαδη , που οταν βρει καποια αντισταση ανοιγει αυτοματα για να μην πνιξη το γατι, συνηθως δινουν την αισθηη υφασματος αλλα ειανι μικροφιμπρα και συνηθως φωσφοριζουν για να μην πατησει ακνενα αμαξι μεσα στη νυχτα τη γατα σας.
ειναι μαλακα , υποαλλεργικα και πραγματικα ασφαλειασ.!!!:)

αααααααααααααααα!!!!!!!αυτα εχω και γω σαν υφασμα ειναι !!!!!1το επιανα μια ωρα για να καταλαβω!!:lol::lol::lol::lol:

Ευχαριστώ κορίτσια. :)
Ρώτησα εχθές σε ένα πετ και μου είπε ότι ασφαλείας δεν είναι το κούμπωμα ( που κάνει κλικ όταν κλείνει - όχι με την αγκράφα), αλλά αυτά που έχουν λαστιχάκι δίπλα στο κούμπωμα, για να βγαίνει εύκολα...:hmm:

Τώρα εγώ γιατί μπερδεύτηκα. Και πως ξεκουμπώνει αυτό της ασφαλείας, σε ζόρισμα; :hmm: Το σαμαράκι του είναι έτσι, αλλά δεν ξεκουμπώνει όσο και να το τραβάει. Τώρα με προιβληματίσατε. Δηλαδή ή αν μιλάμε για λουράκι, θα μπορεί να το χάσει ή για το σαμαράκι, μπορεί να του βγει; Με ότι συνέπειες θα υπάρξουν από αυτό; :/:

Το λουρακι εχει κουμπωμα ασφαλειας,το δικο μας ειναι γκριζο και γραφει safety first πανω.Δεν ξερω τι σου ειπαν στο πετ σοπ,παντως υπαρχουν κουμπωματα ασφαλειας.Δεν ξερω με τι μηχανισμο ανοιγουν στο ζορισμα,παντως εγω παντα τετοια τους παιρνω,γιατι μια φορα ο προηγουμενος γατουλης μου τριβοταν στο λουκι και γραπωθηκε απο εκει το λουρακι του και μας βγηκε η ψυχη μεχρι να του το βγαλουμε.Ειδικα για γατουλες που βγαινουν εξω,δεν θα διαλεγα αλλο,γιατι καλυτερα ειναι αν κινδυνεψει να πνιγει να βγει το λουρακι κι ας χαθουν τα στοιχεια του.Εξαλλου υπαρχει και το τσιπ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back