Πολλές απορίες από ένα νέο μέλος...

Καλώς ήρθες και από μένα και καλώς να δεχτείς και τον μικρό!:)

Σχετικά με το γάλα που ρωτάς, θα σου πρότεινα να μη του δίνεις, γιατί μπορεί να του προκαλέσει διάρροια. Η ξηρά τροφή και οι κονσέρβες τον καλύπτουν μια χαρά.
Επίσης, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά οι μακρύτριχες γάτες χρειάζονται περισσότερη περιποίηση, γι'αυτό φρόντισε να αγοράσεις μια ειδική βούρτσα και γενικά προσπάθησε να τον χτενίζεις καθημερινά.
Περιμένω να δω και τις φωτογραφίες του γατούλη!

καλως σε βρηκα..:)

ναι γνωριζω πως θελει ειδικη φροντιδα ο μπομπιρας.. τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα σωστο χτενισμα (οχι επιφανειακο) και καθε μερα να καθαριζω τα ματακια του...
οσο για το γαλα σε ευχαριστω... μαλλον θα το αποφυγω να του το δωσω.
βεβαια αλλο ενα θεμα ειναι το μπανιο του.. εχω διαβασει οτι χρειαζεται τον μηνα μια φορα να τον κανω μπανιο.. και οσο να ειναι εχω αγχωθει για αυτο το θεμα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίταξε να δεις, εγώ γενικότερα είμαι της άποψης ότι τα γατιά δεν χρειάζονται μπάνιο, γι'αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ.
Όμως επειδή το γατάκι σου είναι μακρύτριχο, θα μπορούσες να το καθαρίζεις με μωρομάντηλα. Πολλά από τα μέλη του site αυτό κάνουν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι γάτες τους, που ως γνωστόν σιχαίνονται το νερό. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Απ' ότι ξέρω εγώ, το μπάνιο γίνεται με χλιαρό νερό και ειδικό σαμπουάν. Ποτέ δεν βρέχεις το κεφάλι. Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο κάποιος άλλος που κάνει μπάνιο τη γάτα του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ισως και εγω ακολουθησω την μεθοδο του στεγνου καθαρισματος...:hmm::hmm:

Στο μπανιο ταλαιπωρουνται πολυ, και αυτα και εμεις!!
Επισης, μετα το μπανιο γλυφονται για να καθαριστουν κι αλλο, και αν εχει μεινει καποιο υπολειμμα σαπουνιου μπορει να δηλητηριαστουν!
Γι'αυτο καλυτερα "στεγνο καθαρισμα" που εγραψες!;)

Καλως ηρθες!:)

Άχου, αύριο έρχεται το ζουζουνί;; Καλώς να τον δεχτείς!!!:up:
Ενθουσιάστηκα κι εγώ, φαντάζομαι εσύ!!!
Το μπάνιο νομίζω χρειάζεται πράγματι σπάνια εως ποτέ στις γάτες μου το είχε πει και ο κτηνιάτρος. Κάποιες γάτες βέβαια (ελάχιστες απ' όσα γνωρίζω) δεν έχουν πρόβλημα με το νερό και το παίρνουν το μπανάκι τους. Πάντως μην το επιχειρήσεις μόνος σου:lol:. Υποθέτω ότι ένα καλό βούρτσισμα αρκεί ακόμη και για μακρύτριχες γάτες, επίσης θυμάμαι μια φορά στο κτηνιατρείο είχε φέρει κάποιος μια περσική και την άφησε για λούσιμο, κούρεμα και χτένισμα, οπότε μια στο τόσο μπορείς να το αφήνεις σε επαγγελματικά χέρια το ζήτημα;)
Άντε, άντε αύριο θα περιμένουμε φώτος!!!

να σου πω την αληθεια δεν βλεπω την ωρα... να φανταστεις εχω ετοιμασει την αμμο του τα παιχνδια και γενικα μονο κανενα πανο στο σπιτι δεν εχω βαλει και να γραφει ''καλωσηρθες'':):):)

ναι αυριο ερχεται.. μαλλον αυριο θα παω να τον παρω...
βασικα παιδια εχω τοσες αποριες αλλα δεν ξερω τι να πρωτο σας ρωτησω...

Αν διαβάζεις αγγλικά ο παρακάτω οδηγός είναι κατατοπιστικότατος. Με μια δόση αμερικάνικης υπερβολής βέβαια αλλά έχει πολλές χρήσιμες συμβουλές. Πώς να προετοιμάσεις το σπίτι, πώς να βοηθήσεις τη γατούλα να εγκληματιστεί και ένα σωρό άλλα:
https://cats.about.com/cs/yourfirstcat/a/firstcatindex.htm
Υποτίθεται είναι e-mail class αλλά από κατω έχουν τους συνδέσμους για όλα τα μαθήματα.
Καλή ανάγνωση!!!

Καλώς να δεχτείς τον μικρούλη!!!:)

Καλώς να τον δεχτείς τον μικρό αίλουρο!

αληθεια με το γαλα τι παιζει?? καλο ειναι μαζι με το νερο του να εχω και λιγο γαλατακι διπλα??

Ο δικός μου κτηνίατρος λέει ότι είναι καλύτερο το εβαπορέ, αραιωμένο 1 προς 3. Κάποιοι βέβαια λένε ότι δεν χρειάζεται καθόλου γάλα. Εγώ πάντως στα δικά μου τους έβαζα όταν ήταν μικρά, και όταν έφτασαν 4-5 μηνών το έκοψαν από μόνα τους (δεν το ήθελαν). Δοκίμασε, κι αν δεις διάρροιες, το σταματάς. Θα σου δείξει κι ο γατούλης τι θέλει...
Σχετικά με την περιποίηση του τριχώματος -που οι περσικές τη χρειάζονται οπωσδήποτε- ξεκίνα από νωρίς τα βουρτσίσματα, τα μπάνια αν θες κτλ. και γενικά τη "χειραγώγηση". Έτσι το γατί συνηθίζει και δεν σου βγάζει την πίστη ανάποδα αργότερα!

Καλημέρα και καλώς ήρθες κι από μένα! Καλώς να τον δεχτείς τον μικρούλη!
Γάλα είναι όντως καλύτερα να το αποφεύγεις, έτσι κι αλλιώς δεν του προσφέρει τίποτα που να μην παίρνει ήδη από την τροφή του. Αν όμως το ζητάει επίμονα (όπως μου το ζητούσε κι εμένα η δικιά μου στην αρχή) τότε η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ειδικό γάλα για γατάκια από pet shop, για να μην κινδυνεύεις για διάρροιες. Άλλη λύση είναι το ειδικό γάλα με μειωμένη λακτόζη που βρίσκεις στο σουπερμάρκετ.
Επίσης, σε pet shop μπορείς να βρεις και ξηρό σαμπουάν για γάτες, που δεν χρειάζεται νερό.
Περιμένουμε και φωτογραφίες του νεο-αφιχθέντος!!! :)

καλως ηρθες στην παρεα μας καλως να δεχτεις τον μπομπιρα το γαλα δεν ειναι απαραιτητο μιας κ ειναι 3 μηνων το γατακι μονο την τροφη για γατακια σε ξηρη κ σε υγρη μορφη για προγραμμα στο φαγητο μπορεις να το κανεις οπως σε βολευει

Καλώς ήρθε και να σου ζήσει το μικρούλι σου!!!

ισως και εγω ακολουθησω την μεθοδο του στεγνου καθαρισματος...:hmm::hmm:

Καλώς ήρθες, Κώστα... :)

Χμ, δεν ξέρω για τους άλλους. Αλλά το στεγνό καθάρισμα δεν συμφωνώ καθόλου. Μια φόρα έκανα στεγνό καθάρισμα με έναν ειδικό αφρό που είχα πάρει από petshop στην γατούλα μου (δεν είναι μακρυτριχη) και όταν την βούρτσισα για να φύγουν τα υπολείμματα του αφρού.
Μετά από ώρες, άρχισε να ξύνεται :/: παντού και να γλείφεται επίμονα. Ρώτησα την κτηνίατρο μου και μου είπε, ότι πιθανόν να είναι αλλεργική. Έτσι αναγκάστηκα να την κάνω ένα χλιαρό μπάνιο, ήθελε δεν ήθελε την στέγνωσα καλά, την βούρτσισα και όλα οκ!

Καλύτερα, να την βουρτσίζεις με ειδική βούρτσα για μακρυτριχες γατούλες σε καθημερινή βάση, έτσι φεύγουν σκόνες και ότι άλλο έχει στο τριχωματακι του και είναι οκ :up: !
Είναι κρίμα να την ταλαιπωρείς την γατούλα με μπάνιο, από την στιγμή που δεν έχει κάποιο δερματικό πρόβλημα. Ας πούμε, η δικιά μου όταν την βρήκα είχε μύκητες και έπρεπε να την κάνω μπάνιο κάθε 15 μέρες με ένα ειδικό φάρμακο για 2 μήνες, από τότε είναι οκ και έχω να την κάνω μπάνιο 1 χρόνο. Την βουρτσίζω καθημερινά για να μην μαζεύονται πολλές τρίχες στο σπίτι. :redface:

Ελπίζω να βοήθησα!

Με το καλο να τον δεχτεις τον κουκλο :up:για το θεμα του μπανιου ο κτηνιατρος μας μου εχει πει οτι ειναι καλυτερο να το αποφευγω και μενα η Φαιδρα μου που ειναι μακρυτριχη σαν ημιαιμη περσικη θελει συχνο βουρτισμα μεν αλλα μπανιο δεν χρειαζεται. Αν τον μαθεις απο μικρο στο βουρτισμα στο τελος θα του αρεσει κιολας και βασικα ειναι απαραιτητο στην περιπτωση τους το καθημερινο βουρτσισμα γιατι αλλιως βλεπω την γκαρσονιερα σου να αλαζει χρωμα:lol:. Τωρα για το γαλα τι να σου πω εγω για την μικρη μου που ρωτησα εχθες τον κτηνιατρο που την πηγα για 1η φορα μου ειπε να της το δοκιμασω και αν δεν την πειραζει να της δινω γιατι ειναι μικρουλα ακομα 2.5 μηνων και τρελενεται για γαλα η μικρη:redface:. Και παλι καλη αρχη και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε και εγω οταν πηρα την Φαιδρα μου και βρηκα αυτο το site ειπα σωθηκα και εγω και η Φαιδρα, παλι ενα μπραβο και ευχαριστω στα παιδια για την καλη δουλεια και την βοηθεια που μας προσφερουν :up:

καλως ήρθες και καλώς να το δεχτείς το μικρούλι!! όλα θα πάνε καλά αγάπη να υπάρχει!:up: :up: :up:

Σε συγχαίρω για την επιλογή σου να πάρεις το μαύρο. Κι εγώ τον Χουζούρη μου τον πήρα διότι απέμεινε και δεν τον διάλεξαν. Τότε δεν μου άρεσαν τα μαύρα. Όμως η αλήθεια είναι ότι είναι πανέμορφα. Και τώρα τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία!

Κι εγώ αν ήταν να διαλέξω το μαύρο θα έπαιρνα! Μ'άρεσαν πάντα τα μαυρούλια πιο πολύ, άσχετα αν με υιοθέτησε λευκός γάτος...;)
Ο οποίος μπορεί να είναι άσπρος αλλά είναι κούκλος :redface: :inlove::inlove::inlove:
Περιμένουμε το συντομότερο φωτογραφίες του μικρούλι σου!!!!:P

Ως γατομαμα περσικων αν και εχεις καλυφθει απο τους αλλους θα σου πω κι εγω τη γνωμη μου... οσο ειναι μικρουλης θα τον ταιζα κιιτεν καλης λμαρκας οπως χιλς η ρουαγιαλ κροκεττα θα του εδινα εχτρα ενα σωληναριο hairball για τις τριχομπαλιτσες και νομιζω αυτο ειναι καλο να το εχεις παντα εφορου ζωης το σωληναριο. Αργοτερα μετα τον ενα χρονο υπαρχει η ειδικη τροφη περσικου της ρουαλ κανιν που ρυθμιζει και το θεμα τριχας.
Σε περιμενει πολυ χτενισμα και θα σου συνιστουσα ττωαρα που ειναι μικρο να το μαθεις να κανει και μπανιο και να το χτενιζεςι καθε μερα αυτο το λεω γιατι ετσι θα το μαθει σαν φροντιδα στανταρ και θα το απολαμβανει και αργοτερα αν λερωθει ασχημα που το παθαινουν τα περσικα ιδιως απο πισω:P (εκει τα κουρευουμε κι ολα γι αυτο το λογο )δεν θα εχεις κανενα προβλημα.. αλλωστε τα μικρουλια οταν ειναι φρεσκομυριστα ειναι αλλο πραμα...Γενικα αν τον αφηνεις μονο μα ξερεις οτι θα χει αναγκη μεγαλης προσοχης και παιχνιδιου μετα . ! ωρα τη μερα θα πρεπει να τον παιζεις εσυ για την υγεια του.. ενα μικρο κεραμυδογατακι θα σε εβγαζε απο αυτη τη θεση και θα ηταν πιο ανετα να τα αφησεις μαζι για διακοπες.. εγω εχω τα χουχουδακια που κανουν ολα μαζι παρεα περσικα και μη και καθονται ολα μεσα ποτε εξω. Αυτα καλα χτενισματα αναποδα ορθιακαι με ειδικες χτενουλες ευχομαι :)

σας ευχαριστω ολους παιδια.. ειλικρινα για εμενα οι συμβουλες σας ειναι χρυσος... και εγω μολις βρηκα αυτο το site ειπα κατευθειαν ''σωθηκα''

λοιπον ηρθε η ωρα να παω να παρω τον μικρο και να τον φερω σπιτι... σε λιγη ωρα επιστρεφω μαζι του.. θα βγουμε φωτογραφιες και θα γνωριστουμε και επισημα μαζι σας..:P:P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rolleyes: :whistle:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back