Πολλές απορίες από ένα νέο μέλος...

θα χαρουμε δες κι εδω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ως γατομαμα περσικων αν και εχεις καλυφθει απο τους αλλους θα σου πω κι εγω τη γνωμη μου... οσο ειναι μικρουλης θα τον ταιζα κιιτεν καλης λμαρκας οπως χιλς η ρουαγιαλ κροκεττα θα του εδινα εχτρα ενα σωληναριο hairball για τις τριχομπαλιτσες και νομιζω αυτο ειναι καλο να το εχεις παντα εφορου ζωης το σωληναριο. Αργοτερα μετα τον ενα χρονο υπαρχει η ειδικη τροφη περσικου της ρουαλ κανιν που ρυθμιζει και το θεμα τριχας.
Σε περιμενει πολυ χτενισμα και θα σου συνιστουσα ττωαρα που ειναι μικρο να το μαθεις να κανει και μπανιο και να το χτενιζεςι καθε μερα αυτο το λεω γιατι ετσι θα το μαθει σαν φροντιδα στανταρ και θα το απολαμβανει και αργοτερα αν λερωθει ασχημα που το παθαινουν τα περσικα ιδιως απο πισω:P (εκει τα κουρευουμε κι ολα γι αυτο το λογο )δεν θα εχεις κανενα προβλημα.. αλλωστε τα μικρουλια οταν ειναι φρεσκομυριστα ειναι αλλο πραμα...Γενικα αν τον αφηνεις μονο μα ξερεις οτι θα χει αναγκη μεγαλης προσοχης και παιχνιδιου μετα . ! ωρα τη μερα θα πρεπει να τον παιζεις εσυ για την υγεια του.. ενα μικρο κεραμυδογατακι θα σε εβγαζε απο αυτη τη θεση και θα ηταν πιο ανετα να τα αφησεις μαζι για διακοπες.. εγω εχω τα χουχουδακια που κανουν ολα μαζι παρεα περσικα και μη και καθονται ολα μεσα ποτε εξω. Αυτα καλα χτενισματα αναποδα ορθιακαι με ειδικες χτενουλες ευχομαι

απο ξερη τροφη του πηρα hill's kitten και απο κονσερβες την pro plan kitten (βασικα στην τυχη γιατι δεν ηξερα απο τροφες) αλλα σιγουρα στο θεμα της τροφης θελω να αγοραζω το καλυτερο.. θεωρω βασικο το γατακι να ταιζεται με σωστες λιχουδιες

οσο για το χτενισμα εχω αγορασει καποια συνεργα και θελω επι καθημερινης βασης να το χτενιζω ετσι ωστε να συνηθισει απο μικρο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε ευχαριστω yasmin1gr

χεχεχε τα λεω γιατι αλιως θα πινεις τριχομπυρα και θα τρως τριχοπιτσα:P

χεχεχε τα λεω γιατι αλιως θα πινεις τριχομπυρα και θα τρως τριχοπιτσα:P
Άσε, αυτό το παθαίνω κι εγώ και ο δικός μου δεν είναι και μακρύτριχος. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι μαδάνε πολύ. Τον βουρτσίζω σχεδόν κάθε μέρα και του δίνω την ειδική κρέμα. Μια πολύ καλή κρέμα για τις τριχόμπαλες είναι η Defurr-Um. Αυτή του δίνω κι εγώ και ειδικά τέτοια εποχή καθημερινά από λίγο με την τροφή του.

Το κακο με τα περσικα ειναι οτι η τριχα τους ειναι πιο λεπτη και παει και μπαινει παντου.. μεχρι και μεσα την πλεξη ενος πουλοβερ...

Μη το λες! Δεν έχεις δει τα δικά μου πουλόβερ! Κυκλοφορούσα το χειμώνα με μαύρο πουλόβερ που στα μανίκια και την πλάτη είχε γίνει σαν γκρι μελανζέ από τις άσπρες τρίχες του Χιόνη! Μη σου πω ότι έχω μονίμως τρίχες κολλημένες στα χείλια μου, γιατί από το πολύ που τον φιλάω κολλάνε στο lip gloss!!!...:lol:

Θέλουν και οι κοντότριχες γάτες χτένισμα? Μα τι απαράδεκτος κτηνίατρος! Του είχα πει ότι μαδάει πολύ η Ears και τον είχα ρωτήσει αν χρειάζεται χτένισμα και έβαλε τα γέλια και μου είπε "εννοείται πως όχι! περσίας νομίζεις ότι έχεις?" Εντωμεταξύ, τις τελευταίες δύο μέρες την έχω ακούσει 2-3 φορές να έχει ένα βηχαλάκι για κάποια δευτερόλεπτα σαν να της έχει "κάτσει" κάτι στο λαιμό. Θέλει φάρμακο για τριχόμπαλες? Φυρί φυρί να μου την πεθάνει πάει ο βρωμοκτηνίατρος :(

Φυσικά!!!! Όλες οι γάτες θέλουν χτένισμα, απλώς οι μακρύτριχες θέλουν περισσότερο! Αυτό το βηχαλάκι που λες είναι από τις τρίχες που καταπίνει καθώς καθαρίζεται. Προληπτικά για τις τριχόμπαλες υπάρχει μια πάστα. Δες στο Reviews.:)

Μόλις σχολάσω πάω ολοταχώς τουρνέ στα pet shops! Και αν βρω τίποτα σε αυτό το βρωμόνησο (συγνώμη κιόλας) θα παίξω και ένα Joker ... τέτοια τύχη που θα έχω! Ευχαριστώ!!!

καλα σοβαρα μιλάτε? όλες οι γάτες θέλουν χτένισμα????? και εγω ρώτησα την κτηνιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται!!! ρε παιδιά πως να χτενιζω την γατουλα και τον γατούλι μου??? :(

:lol::lol::lol: Καλή τύχη λοιπόν!

καλα σοβαρα μιλάτε? όλες οι γάτες θέλουν χτένισμα????? και εγω ρώτησα την κτηνιατρό μου και μου είπε ότι δεν χρειάζεται!!! ρε παιδιά πως να χτενιζω την γατουλα και τον γατούλι μου??? :(

Υπάρχουν ειδικές βούρτσες στα petshop. Εγώ έχω αγοράσει διπλής όψεως. Από τη μία είναι μαλακή (μοιάζει με τη βούρτσα των ρούχων) και από την άλλη έχει πιο σκληρά δοντάκια σιδερένια. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι που μαδάνε χρειάζονται καθημερινό χτένισμα. Χτενίζεις απαλά όλο το σώμα και την ουρά προς τη φορά της τρίχας πάντα, ποτέ ανάποδα! Σε άλλες αρέσει, σε άλλες όχι. Εμένα ο Ισίδωρος πάντως τρελαίνεται! Μόλις με δει με τη βούρτσα τρέχει, χουρχουρίζει και φωνάζει! Ο Ζαχαρίας πάλι την βλέπει σαν παιχνίδι και τη δαγκώνει!

Ο Σιβα μονο τωρα τελευταια θελει να τον χτενίζω. Παλιοτερα δαγκωνε τη χτενα και τα χερια μου. Πάντως δεν τον πίεσα ποτέ. Και ηρθε η ωρα επιτέλους που το ζητάει μόνος του.

κοιτα να δεις τι μαθαινει κανείς!!!! την tzesi δεν την φοβαμαι!! ο ρουντολφ παλι δεν πρόκειται να κάτσει! να ρωτήσω και κάτι αλλο, πουλανε στα pet shop και νυχοκοπτες για γατες? γιατι με εχουν καταγδάρει ρε παιδια, ειδικά ο ρουντολφ μου που ειναι και ποιο μικρουλης μου τα έχει κανει τα χερια μου χάλια!:mad:

εμενα ο δικος μου καθεται να τον χτενιζω και με την φορα της τριχας και αναποδα:hmm:

Ισμηνη ο Σιβα εχει τους λογους του που καθεται τωρα τελευταια στο βουρτσισμα σου λεει μην ειμαστε χαλια, να ειμαι ομορφος εχουμε και την μικρα τωρα ντροπη δηλαδη :redface::lol::lol:

κώστα, τελικά ήρθε σπίτι ο γατούλης?

Ισμηνη ο Σιβα εχει τους λογους του που καθεται τωρα τελευταια στο βουρτσισμα σου λεει μην ειμαστε χαλια, να ειμαι ομορφος εχουμε και την μικρα τωρα ντροπη δηλαδη :redface::lol::lol:
Οχι καλε!:P Κάθεται εδω κι ενα χρόνο περίπου και μάλιστα οταν πηγαίνω στη θέση που τον βουρτσίζω και πιάνω τη χτένα του, έρχεται τρέχοντας και στήνεται!:lol:

Να δείς πώς κοιτάει ο Τσόκο, όταν χτενίζω την Μπουμπού και τον Ρούπι........όταν πιά βλέπει και την Μπλάκυ να χτυπιέται σαν το χταπόδι κάτω όταν την βουρτζίζω......εεεε, τότε να δείς κέφια που κάνει.....χοροπηδάει, γύρω μας!!!!!!!!:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back