Subject to change
e-steki.gr Founder

Είναι και θέμα προσωπικών γούστων. Πάντα όσο μικρότερη ήταν μια πόλη τόσο λιγότερο μου άρεσε. Σιχαίνομαι πχ το Αγρίνιο ή την Καλλονή Λέσβου σαν πόλη αλλά λάτρεψα τη Νέα Υόρκη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mela
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά για την Αθήνα θα διαφωνήσω. Αν και γεννήθηκα στην Αθήνα, το μόνιμο όνειρό μου είναι να καταφέρω να φύγω δια παντός από δω. Το προσπάθησα με τον άντρα μου - πριν παντρευτούμε - αλλά δυστυχώς δεν βοήθησαν οι συνθήκες αλλά και το μέρος που πήγαμε.
Ίσως βέβαια να ισχύει το "θέλω ό,τι δεν έχω" που είπαν και οι προλαλήσαντες. Πάντως το διάστημα που έφυγα από την Αθήνα δεν την επιθύμησα και πολύ. Τώρα πια που έμπλεξα και με δουλειά και σπίτι... δύσκολα τα πράγματα.
Και από αυτά που προσφέρει; Τίποτα. Ποιός έχει διάθεση μετά από το "πακέτο" της εβδομάδας να βγει να διασκεδάσει μαζί με τα υπόλοιπα 4-5 εκατομμύρια "Αθηναίους" το ΠΣΚ;
Ξέρω ότι ακούγομαι υπερβολική αλλά σε τελευταία ανάλυση όλα είναι θέμα γούστου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Πάντως σκέψου και κάτι άλλο. Εγώ μετά τη σχολή μου θέλω να ασχοληθώ με τη γραφιστική. Ένας γραφίστας μόνο σε Αθήνα ή έστω Θεσσαλονίκη μπορεί να πετύχει κάτι. Στην επαρχία είναι άθλια τα πράγματα για τους γραφίστες.
ladycat
Διάσημο μέλος
mela
Νεοφερμένο μέλος
Ναι ναι κι εγώ έτσι πιστεύω. Μακάρι να τα καταφέρουμε έστω και γριούλες. Γιατί για να λέμε και την αλήθεια , η Michelle έχει δίκιο. Δουλειά δεν βρίσκει εύκολα κανείς στην επαρχία και αυτό ισχύει για όλους όχι μόνο για τους γραφίστες! Μόνο αν είναι κανείς δημόσιος υπάλληλος ή έχει περιουσία μπορεί να κάνει αυτό το βήμα στην επαρχία. Κάπως έτσι ναυάγησε και η δική μας δοκιμή να εγκατασταθούμε στην επαρχία πριν 13 χρόνια
Και Michelle μαζί σου για τους μοχθηρούς της Λέσβου. Αν νιώθεις εσύ έτσι που έζησες 15 χρόνια και προφανώς σε αντιμετώπιζαν σαν ντόπια, φαντάσου τί έχω δει και ζήσει εγώ που είμαι κατά κάποιο τρόπο από κει. Άστα βράστα.
Μακρυά από Μυτιληνιά πεθερά και γενικά γυναίκες
Πάντως για την Αθήνα ξανασκέψου το! Ειδικά αυτές τις μέρες με τα σκουπίδια και την μόλυνση, είναι σαν να ζεις σε τριτοκοσμική χώρα.
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:mela στην Καλλονή Λέσβου πέρασα τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής μου και χειρότερο μέρος δεν έχω δει. Απαίσιοι άνθρωποι, μοχθηροί και κακόβουλοι. Ευτυχώς στα γύρω χωριά είναι πιο καλόψυχοι.
Πάντως σκέψου και κάτι άλλο. Εγώ μετά τη σχολή μου θέλω να ασχοληθώ με τη γραφιστική. Ένας γραφίστας μόνο σε Αθήνα ή έστω Θεσσαλονίκη μπορεί να πετύχει κάτι. Στην επαρχία είναι άθλια τα πράγματα για τους γραφίστες.
'Ηρθε λοιπόν και για μένα η μεγάλη στιγμή να τα χώσω στους πατριώτες μου.Καταρχάς να αναφέρω ότι μένω στον Άλιμο αλλά η καταγωγή μου είναι από τη Μυτιλήνη.Εκεί ζούσα μέχρι το 2000. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τη συμπατριώτισσα Michelle.Δεν υπάρχει χειρότερη φάρα από τους Μυτιληνιούς.Και εγώ Μυτιληνιά είμαι βέβαια αλλά πήρα την μεγάλη απόφαση να φύγω μακρυά από δαύτους.Κουτσομπόληδες,μίζεροι,ζηλόφθονοι,τσιγγούνηδες και κακοί άνθρωποι.Κοιτάνε πάντα του διπλανού και μετά τα δικά τους.Μη σε δούνε να προκόβεις.Είναι ικανοί να κάνουν βουντού για να σε δουνε να λιώνεις.Αγαπώ το νησί μου,το λατρεύω.Είναι από τα ομορφότερα νησιά που έχει η Ελλάδα μας και για να φανταστείτε για το πόσο φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι του,τους τουρίστες δεν τους γουστάρουν.Δήθεν για να προστατεύσουν την ακεραιότητα του νησιού.Μπαρούφες.Το μόνο που αγαπάνε είναι το τομάρι τους.Αυτά τα ολίγα έχω να πω.Πατρίδα sorry αλλά η αλήθεια είναι ωμή.Τα είπα Michelle,τα είπα και ξεθύμανα.
Subject to change
e-steki.gr Founder

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιώτα μου στον κόλπο Καλλονής δεν πάνε για μπάνιο ούτε τα ψάρια!!Η Λέσβος έχει απίθανες παραλίες,απλώς είναι μεγάλο το νησί και δεν μπόρεσες να τις εντοπίσεις.Αναξος, Άγιος Ισίδωρος,Βατερά,Νυφίδα.Έχει πάρα πολλές παραλίες.Όσο για γραφικά μέρη προφανώς δεν πήγες Αγιάσο,Μανδαμάδο,Κλειώ,Πέτρα,Μόλυβο για να την διαπιστώσεις.Στον Αγιο Ραφαήλ που πήγες,συμφωνώ μαζί σου.Εμπόριο ελπίδας,άστα,δράμα.Αρχική Δημοσίευση από giota:H αληθεια ειναι οτι φετος το καλοκαιρι που πηγα στο νησι δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα σαν τουριστας Κατ αρχη με το μοναστηρι του Αγ. Ραφαηλ τι εμποριο ελπιδας ειναι αυτο εκει μεσα? Το σπιτι που εμενα ηταν καλο αλλα ο σπιτονοικοκυρης δεν ηταν Μυτιλινιος και περασαμε καλα Φιλοξενος και μας βοηθησε σε πολλα σε σχεση με το νησι Σαν νησι εχει ομορφα μερη αλλα σε συγκριση με αλλα νησια που εχω παει δεν ενθουσιαστικα ειδικα απο τις παραλιες Δυο τρεις αξιζουν οι αλλες ολο πετρα και μερικες πολυ βρωμικες ειδικα στον κολπο της Καλλονης Το απολιθωμενο δασος με το μουσειο ηταν το καλυτερο που ειδα και το ευχαριστηθηκαμε Ισως επειδη ειναι και μεγαλο νησι σαν τουριστας δεν ευχαριστηθηκα περιμενα πιο γραφικα μερη μου δωσε την αισθηση πολης και ξηρας
Μάλλον πρέπει να το ξαναψάξεις το νησάκι,το αδίκησες.
Συμφωνείς Michelle?
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από ladycat:ελα φετος στην χιο εκει ειναι ολα τελεια αχ αυτες η παραλιες απο την δυτικη πλευρα που τις βρεχει ειναι ονειρο αλλα λιγο παγωμενες εγω κ γενικα ειναι ενα ονειρο ολο το νησι μου κ ειδικα αμα πεσεις κ σε πανυγηρι ειναι τελεια
Ladycat είναι πράγματι ωραία η Χίος...αλλά θαρρώ πως απέχει πολύ από τη Μυτιλήνη,σε φυσικά τοπία και ανάπτυξη.Δεν έχω να πω όμως τίποτα για τους κατοίκους του,εκπληκτικοί άνθρωποι.
ladycat
Διάσημο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από giota:Τανια μου πηγα σ αυτα τα μερη δεν λεω πως δεν εχει ομορφιες αλλα μου θυμισε πιο πολυ πολη σε γενικες γραμμες!Στα Βατερα εμενα. μεγαλη παραλια οντως . Οσο για την Χιο εχω παει ειναι οντως ονειρο ειδικα εκειστα χωρια που ειναι τα πετρινα σπιτια Και η Μυτιληνη εχει κατι δικο της αλλα ισως φταιω κι εγω που δεν με αγγιξε τοσο..
Ο κάθε άνθρωπος ζητάει πάντα κάτι διαφορετικό.Έχει τα γούστα και τις προτιμήσεις του.Εξαρτάται από το τι ψάχνεις,οπότε έχεις δίκιο,η Μυτιλήνη είναι περισσότερο πόλη,αλλά και πάλι ίσως να μην πρόσεξες τα υπέροχα αρχοντικά και το τμήμα της παλιάς πόλης,πόσο γραφικά είναι.Η Χίος,δεν λέω,είναι πραγματικά όμορφη,αλλά όχι της προτιμησης μου.Για παράδειγμα μου αρέσει πολύ η Κρήτη,αλλά δεν μου αρέσει απεναντίας η Κέρκυρα,για την οποία κάποιοι τρελλαίνονται.

Subject to change
e-steki.gr Founder
Αρχική Δημοσίευση από Τάνια:Γιώτα μου στον κόλπο Καλλονής δεν πάνε για μπάνιο ούτε τα ψάρια!!Η Λέσβος έχει απίθανες παραλίες,απλώς είναι μεγάλο το νησί και δεν μπόρεσες να τις εντοπίσεις.Αναξος, Άγιος Ισίδωρος,Βατερά,Νυφίδα.Έχει πάρα πολλές παραλίες.Όσο για γραφικά μέρη προφανώς δεν πήγες Αγιάσο,Μανδαμάδο,Κλειώ,Πέτρα,Μόλυβο για να την διαπιστώσεις.Στον Αγιο Ραφαήλ που πήγες,συμφωνώ μαζί σου.Εμπόριο ελπίδας,άστα,δράμα.
Μάλλον πρέπει να το ξαναψάξεις το νησάκι,το αδίκησες.
Συμφωνείς Michelle?
Αν και γενικά δεν μου πολυαρέσουν οι παραλίες (προτιμώ τις πισίνες
) όντως αυτό αληθεύει. Μόνο κάτι άσχετοι τουρίστες πηγαίνουν πια στην παραλία της Σκάλας Καλλονής. Θεοβρώμικη είναι. Και η παραλία στον Παχύ τον άμμο είναι αρκετά καλή, παρ'όχι δεν απέχει και πάρα πολύ απο τη Σκάλα Καλλονής.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
mela
Νεοφερμένο μέλος
.Εγώ όπως προείπα δεν έχω μείνει μόνιμα ποτέ εκεί. Αλλά είναι η καταγωγή μου και το μέρος το λατρεύω, όχι τους ανθρώπους. Συμφωνώ απόλυτα Michelle και Τάνια, ότι ο κόσμος εκεί είναι μοχθηρός και ζηλόφθονος. Αν ποτέ μας δοθεί η ευκαιρία θα σας πω πόσο πολύ!!!
Εδώ και χρόνια πάω incognito, δε συχνάζω ποτέ στα μέρη μου και αποφεύγω συστηματικά τους συγγενείς.
Αυτό δε μ'εμποδίζει πάντως να νοιώθω μεγάλη γαλήνη και ευδαιμονία, κάθε φορά που φτάνω με το καράβι και αντικρύζω τα γνωστά παράλια.
Πάντως έχω ακούσει αντικρουόμενες απόψεις για το μέρος. Άλλοι το λατρεύουν και άλλους τους αφήνει αδιάφορους.
"Περί γούστου κολοκυθόπιτα"!
ladycat
Διάσημο μέλος
isokratis
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Michelle:mela στην Καλλονή Λέσβου πέρασα τα πρώτα 15 χρόνια της ζωής μου και χειρότερο μέρος δεν έχω δει. Απαίσιοι άνθρωποι, μοχθηροί και κακόβουλοι. Ευτυχώς στα γύρω χωριά είναι πιο καλόψυχοι.
Χμμμ... ειχα μια φιλη γιατρο που εκανε το αγροτικο της εκει γυρω και επισης δεν σχηματισε καθολου καλη εντυπωση.....
Τωρα οσον αφορα το θεμα Αθηνας , ειναι πολυπλοκο και δεν εχει μια και μονη διασταση . Εξαρταται απο ποια μερια το προσεγγιζει ο καθενας .
Ειμαι Πειραιωτης και λατρευω τη Θεσσαλονικη , οταν ομως εμεινα εκει 6 μηνες συνεχομενα , βαρεθηκα μεχρι αηδιας ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool