Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
ποναει οταν τρωει,βγαζει σαλια με λιγο αιμα,τα ουλα της ματωνουν,υποφερει πολυ οταν περασει η επιδραση της ενεσεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η γατα μου υποφερει απο κοκκιωμα ουλων και καθε μηνα κανει κορτιζονη,ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν γινεται τιποτα αλλο.ωστοσο εγω ρωτησα και εναν αλλο κτηνιατρο και μου προτεινε να κανουμε καυτηριασμο ουλων.Αν ξερει καποιος κτηνιατρος να μου πει η οποιος γνωριζει,αυτο θα βοηθησει την γατα?να το κανω?

Μπορείς να γράψεις μερικές λεπτομέρειες; Μπορείς να περιγράψεις λίγο τις αλλοιώσεις που έχει η γάτα; Πόσο καιρό υπάρχει το πρόβλημα; Τι ηλικία έχει η γάτα σου; Τι εξετάσεις έγιναν και ποια ήταν τα αποτελέσματα; Τα δόντια της σε τι κατάσταση είναι; Πόσο καιρό χορηγείται η κορτιζόνη και ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας; Έχουν χορηγηθεί άλλα φάρμακα, ποια είναι αυτά, για πόσο διάστημα δόθηκαν και τι αποτελέσματα είχε η χορήγησή τους;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα και ευχαριστω,το προβλημα υπαρχει 3 χρονια τωρα,η γατα ειναι περιπου 4-5 ετων,την βρηκα στο δρομο.οταν πρωτοεμφανιστικε το προβλημα εκανα κορτιζονη και κρατησε ισως και ενα χρονο,μετα ξαναεκανε αλλα τα τελευταια 2 χρονια κανει σχεδον καθε μηνα,αλλιως ποναει οταν παει να φαι εχει σαλια με αιμα,εχει κοκκινα και πληγωμενα ουλα σε μερικα σημεια,εξετασεις δυστυχως δεν της εκανε κανεις απο τους 2 κτηνιατρους που την πηγα αλλα και οι δυο μου ειπαν οτι ειναι κοκκιωμα ουλων,εχω και αλλες 4 γατες μαζι ολα αυτα τα χρονια και δεν εχει κολλησει καμια.της κανει ενεση με depo metrol η καπως ετσι,εχει παρει και κατα διαστηματα stomorgyl και flagyl για 7-10 μερες αφου εκανε κορτιζονη.οταν κανει κρυο τα πραγματα ειναι καλυτερα,δεν εχει τοσο εντονο πονο και κραταει περισσοτερο η ενεση ενω το καλοκαιρι τα πραγματα ειναι χαλια,κραταει μονο 15-20 μερες η επιδραση.παρολα αυτα τρωει εστω και λογοτερο αλλα υποφερει πολυ.της λειπει το ενα μπροστινο δοντι,τα αλλα δοντια νομιζω δεν εχουν προβλημα.ευχαριστω πολυ!!

καλημερα και ευχαριστω,το προβλημα υπαρχει 3 χρονια τωρα,η γατα ειναι περιπου 4-5 ετων,την βρηκα στο δρομο.οταν πρωτοεμφανιστικε το προβλημα εκανα κορτιζονη και κρατησε ισως και ενα χρονο,μετα ξαναεκανε αλλα τα τελευταια 2 χρονια κανει σχεδον καθε μηνα,αλλιως ποναει οταν παει να φαι εχει σαλια με αιμα,εχει κοκκινα και πληγωμενα ουλα σε μερικα σημεια,εξετασεις δυστυχως δεν της εκανε κανεις απο τους 2 κτηνιατρους που την πηγα αλλα και οι δυο μου ειπαν οτι ειναι κοκκιωμα ουλων,εχω και αλλες 4 γατες μαζι ολα αυτα τα χρονια και δεν εχει κολλησει καμια.της κανει ενεση με depo metrol η καπως ετσι,εχει παρει και κατα διαστηματα stomorgyl και flagyl για 7-10 μερες αφου εκανε κορτιζονη.οταν κανει κρυο τα πραγματα ειναι καλυτερα,δεν εχει τοσο εντονο πονο και κραταει περισσοτερο η ενεση ενω το καλοκαιρι τα πραγματα ειναι χαλια,κραταει μονο 15-20 μερες η επιδραση.παρολα αυτα τρωει εστω και λογοτερο αλλα υποφερει πολυ.της λειπει το ενα μπροστινο δοντι,τα αλλα δοντια νομιζω δεν εχουν προβλημα.ευχαριστω πολυ!!

Τα χρόνια νοσήματα όπως αυτό της γάτας σου είναι συνήθως και τα δυσκολότερα στη διάγνωση και τη θεραπεία. Αφού το ζώο έχει τόσα χρόνια το ίδιο πρόβλημα και η ανταπόκριση στη χορήγηση της κορτιζόνης είναι προσωρινή και μειώνεται σταδιακά, κατά τη γνώμη, μου πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εξετάσεις (αιματολογικές, βιοχημικές, ορολογικές, κυτταρολογικές, βιοψία κλπ.) για να βρεθεί η ακριβής αιτία του προβλήματος. Χωρίς αυτές τις εξετάσεις μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις τόσο για τη διάγνωση, όσο και για την κατάλληλη θεραπεία.

ευχαριστω πολυ mel.Δηλαδη αμα γινουν εξετασεις,υπαρχει πιθανοτητα μονιμης θεραπειας??

ευχαριστω πολυ mel.Δηλαδη αμα γινουν εξετασεις,υπαρχει πιθανοτητα μονιμης θεραπειας??

Εξαρτάται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων και την αιτία του προβλήματος

Μακέρι να βρεθει τρόπος να μην βασανίζεστε έτσι. Δεν ειχα ακούσει πάλι για αυτη τη πάθηση. Οτι καλύτερο ευχομαι!

ευχαριστω Χριστινα!

Κίτρινα δοντάκια

Παιδια παρατηρησα χτες πως τα πισω δοντια του Πιου Μιου ειναι πιο κιτρινα απο των αλλων γατιων (η απο τα μπροστα του). Αρκετα θα ελεγα πιο κιτρινα
:hmm: :hmm: :hmm:
Δεν καπνιζει, δεν πινει καφεδες....
Τρωει κανονικα (σαν βοδι οπως παντα) και δεν δειχνει να τον ενοχλουν. Θα επρεπε να ανησυχησω ηνα το κοιταξω;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδια παρατηρησα χτες πως τα πισω δοντια του Πιου Μιου ειναι πιο κιτρινα απο των αλλων γατιων (η απο τα μπροστα του). Αρκετα θα ελεγα πιο κιτρινα
:hmm: :hmm: :hmm:
Δεν καπνιζει, δεν πινει καφεδες....
:blink: :P :lol: :lol: :lol: . Μήπως καπνίζει κρυφά σου... Συνηθίζεται στην εφηβεία!!!:lol:
Αν είσαι σίγουρη ότι δεν καπνίζει, δεν ξέρω από τί μπορεί να είναι. :hmm: Πάντως τώρα που το λες το έχω δει και εγώ σε αρκετές γατούλες και μακάρι να μας διαφωτίσει κάποιος πιό έμπειρος...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και του εντυ μου ετσι ειναι και οταν ρωτησα τον κτηνιατρο μας ειπε πως ειναι πετρα αλλα δεν ειναι ακομα τοσο πολυ που να χρειαζετε καθαρισμο. αλλα δεν ξερω του δικου σου μπορει να ειναι περισσοτερο και να χρειαζετε καθαρισμο..:hmm:

Τρωει κονσερβες?

^ Σοφή ερώτηση, μιας και η ξηρή καθαρίζει τα δόντια κάπως ενώ οι κονσέρβες στήνουν κατασκήνωση ;)

Πέτρα θα'ναι. Αν έχει περάσει τα 3 χρόνια μπορεί να θέλει καθαρισμό (κι ο δικός μου, τώρα που το θυμήθηκα). Υπάρχουν (θα σου πει ο κτηνίατρος) και κάποια χαπάκια για την ουλίτιδα και τον ψιλοκαθαρισμό των δοντιών που βοηθούν την κατάσταση. Το χαπάκι κολλά στο εσωτερικό του πάνω χείλους στα πλάγια και μένει εκεί δρώντας μέχρι να λιώσει, χωρίς να ενοχλεί τη γάτα. Stomadex λέγεται αν θυμάμαι καλά, αλλά πρώτα φυσικά ρωτάς τον vet σου.

ο Φρού μου έχει χρόνιο πρόβλημα πέτρας και κάπως έτσι ξεκίνησε...Εχει κάνει 2 καθαρισμούς και τώρα συντηρείται με ξηρά τροφη ειδική για την πέτρα..Είναι επικίνδυνο να κάνει ουλίτιδα αν το παραμελήσεις και η κονσέρβα είναι απαγορευτική στην περίπτωση...:/:

Σε ποιά ηλικία μπορεί να παρουσιαστεί η πέτρα και υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε? :confused:

Σε ποιά ηλικία μπορεί να παρουσιαστεί η πέτρα και υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε? :confused:

Κοίτα εμένα του παρουσιάστηκε πολύ νωρίς 1,5ετών ...παίζουν πολλά πράγματα ρόλο τροφές, οξύτητα σάλιου...Πολλές φορές το δημιουργει ο οργανισμός ...

Για να το αποτρέψεις ή του πλένεις δόντια αν κάθεται γιατί ο δικός μου με τίποτα, ή με ξηρές και ειδικές τροφές..Αν έχει προχωρήσει το πράγμα καθαρισμό στον γιατρο..

Σίγουρα σε χρόνια πέτρα η κονσέρβα είναι απαγορευτική, αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν φάει λίγο κάποια στιγμή (mimi το λέω για να μη φρικάρουμε κατά λάθος! :))

Κι εμένα δεν κάθησαν ποτέ για πλύσιμο δοντιών. Την ουλίτιδα του μεγάλου που την έκανε όπως και τις mimi στον 1,5, την καταπολεμήσαμε με ξηρή και stomadex. Από τότε δεν είχε σοβαρά στοματικά θέματα και η ξηρή (όχι κάποια ειδική) τα διατηρεί καλά. Νομίζω αν δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, ένας καθαρισμός μία στα 3 χρόνια είναι ό, τι πρέπει.

Σίγουρα σε χρόνια πέτρα η κονσέρβα είναι απαγορευτική, αλλά δεν θα πάθει τίποτα αν φάει λίγο κάποια στιγμή (mimi το λέω για να μη φρικάρουμε κατά λάθος! :))

καλά εγώ εννοώ απαγορευτική η κονσέρβα ως βασική τροφή, σε καθημερηνή βάση ειδικά σε περίπτωση εμφάνισης πέτρας... και εγώ του δίνω σε ειδικές όμως μόνο περιπτώσεις κονσέρβα κάπου κάπου...;)

Πάντως για λίγο που σταμάτησα την oral care που του έδινα, και έδωσα απλή ξηρή, παρατήρησα τα ουλάκια του ότι κοκκίνησαν και άρχισε να μυρίζει το στοματάκι του έντονα,:/: οπότε από σήμερα του την ξαναρχισα για κάνα μήνα πάλι...

α! και εμενα μυριζει το στομα του εντυ μου... ειναι και 6 χρονων.. αλλα ο γιατρος λεει πως δεν χρειαζετε καθαρισμο:hmm: :/:

α! και εμενα μυριζει το στομα του εντυ μου... ειναι και 6 χρονων.. αλλα ο γιατρος λεει πως δεν χρειαζετε καθαρισμο:hmm: :/:

καλά δεν είναι η μόνη ένδειξη αυτή, δηλαδη να μυρίζει μόνο.
Αν έχει και πέτρα και τα ούλα είναι ερεθισμένα είναι κακό σημάδι.

Καλά γιατροί δεν είμαστε βέβαια, ο γιατρός ξέρει καλύτερα.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back