Προβλήματα στα δόντια και στα ούλα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Γεια σας, συγνομι για την ορθογραφια μου... ηθελα να πω οτι πριν καποιος σκεφτετε να βγαλει τα δονδια πρεπει να δοκιμασει - σε αυτη τη σειρα κατα τη γνομι μου - καθαρισμος - αντιβιοση εδω κανουν και κορτιζονες η οποιες δεν μου αρεσει που εχουν παρενεργιες... δεν τα κανουν πανο απο 3 φορες το χρονο... ολο το αλο καιρο ειμαι με το στομοργιλ.
ειπαρχει αλλο αντιβιοτικο που να ξερετε εσεις να βοηθαι τη στοματιτιδα? εχω δοκιμαζει και το στομαδεχ (ταβλετες που κολλανε στο μαγουλο απο μεσα... )

και τωρα η γνομι μου για το εαν η κονσερβα προκαλλει στοματιτιδα

Σε γενικες γραμμες πολλες λιγες γατες μασανε της κροκετες, το να ειναι κονσερβα η κροκετες δεν εχει πολυ σιμασια σε αυτο, αλλα πρεπει να ειναι καλη ποιοτιτα φαγιτο (ενας γατος απο τη φυση του ζει καλητερα με μια διατα χωρις περριτα υδατανθρακες) και γιαυτο η κονσερβες του εμποριο (wiskas, friskies κτλ) δεν ειναι καλες, ειπαρχουν καποια τα οποια ειναι φθιαχμενα με κρεας και χρισιμοπιουνε καποιες βιταμινες για συνδιριτικα, σας συμβουλεβο να διαβαζετε της ετικετες οπος κανουμε με αυτα που τρομε εμεις.
Διαφωνώ κάθετα με το θέμα κονσέρβα η κροκέτες.Φυσικά και θα πρέπει να επιλέγουμε τροφές καλύτερες απο αυτες του εμπορίου,και βέβαια βοηθούν στην αποφυγή μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας,αλλά οι κονσέρβες έχουν πολλές σάλτσες που "κάθονται" στα δόντια των γατών.Εγώ δεν έχω δει καμιά γάτα μου να μην μασάει τις κροκέτες,τις ακούω να κρατσανίζουν κιόλας.Και οι δύο γιατροί μας μας είπαν ότι η τριβή αυτή είναι που βοηθά την αποφυγή σχηματισμού πέτρας και ουλίτιδας.Για τα προβλήματα που έχεις με το αντιβιωτικό κτλ δεν έχω πείρα για να σε συμβουλευσω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα πρέπει να συμφωνήσω και εγω με την moukelis .
και για το ιατρικό θέμα καλύτερα να το βάλεις εδω, θα σου απαντήσει κτηνίατρος:)

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εκτός απο Stomorgyl μπορεις να χρησιμοποιησεις καιSynulox,Ronaxan, Antirobe, Clindavet,Vetrimoxin, Baytril ολα αυτα ειναι κτηνιατρικα , μπορεις να ρωτησεις και τον κτηνιατρο σου που ξερει καλυτερα την γατα σου:)

Στοματίτιδα, ουλίτιδα

Έχω δύο γατες στειρωμένες, αρσενική κ θηλυκή αντίστοιχα, 9 χρονών και οι δύο.
Από τότε που έκοψαν το γάλα τις ταίζω μόνο με ξηρά τροφή και ίσως 1 κονσέρβα τη βδομάδα ως μεζεδάκι.
Πέρυσι το καλοκαίρι παρατήρησα ότι τα ούλα της θηλυκιάς ήταν κατακόκκινα και τα δόντια της μαύρα. Την πήγα στο κτηνίατρο, της έκανε καθαρισμό και της αφαίρεσε τα 2 κάτω πίσω δόντια. Τρόχισε τα αντίστοιχα 2 πάνω δόντια γιατί ήταν και αυτά πειραγμένα, ελπίζοντας ότι η τερηδόνα θα υποχωρήσει σταδιακά. Επίσης της έκανε γενικές εξετάσεις αίματος και βρήκε ότι έχει αναιμία. Πολύ χαμηλός αιματοκρίτης και σίδηρος. Υποθέσαμε και εγώ και ο κτηνίατρος ότι οφειλόταν στη ποσότητα αίματος που μπορεί να έχανε από την ουλίτιδα και την τάιζα βραστό συκώτι για λίγες μέρες.
Η διάθεση της γάτας ανέβηκε, γιατί όπως είπε ο κτηνίατρος πρέπει να πόναγε αρκετά από τα χαλασμένα δόντια.
Ως εδώ όλα καλά.

Πριν από 2 μήνες ξανακοίταξα τα ούλα της και ήταν και πάλι κατακόκκινα και τα δόντια της μαυρισμένα. Αυτή τη φορά όμως είχε κολλήσει και ο αρσενικός μου την ουλίτιδα. Τις πήγα πάλι στο γιατρό, πήραν antirobe 45mg την ημέρα για 10 μέρες. Είναι σα να μην πήραν καθόλου αντιβίωση. Καμία απολύτως βελτίωση.

Η όρεξή τους δεν έχει μειωθεί καθόλου. Δε δείχνουν να έχουν δυσκολία στο μάσημα των κροκετων, μη σας πω ότι έχουν παχύνει κιόλας.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς συμβαίνει και δεν υποχωρεί η ουλίτιδα και η στοματίτιδα?

Καλημερα η ουλιτιδα και η στοματιτιδα ειναι δυσκολο να θεραπευτον ιδιως αν ειναι χρονια η κατασταση και σε ορισμενες περιπτωσεις 10 μερες αντιβιωση μπορει να ειναι λιγες. Θα μπορουσες να κανετε και εξετασεις αιματος για FIV γιατι μπορει να ειναι και συμπτωμα αυτης της ασθενειας.:hmm:

Ο δικός μας γιατρός μας έδωσε τα Stomorgyl 10 για την ουλίτιδα τα οποία έκανα καταπληκτική δουλειά γιατί με τα πρώτα 2 χάπια η ουλίτιδα υποχώρησε αισθητά αλλά επειδή ο γατούλης μου είναι πολύ δύσκολος τελικά πήραμε το Flagyl suspension.
Γιατρέ ήθελα να ρωτήσω κάτι, διάβασα ότι για την ουλίτιδα ενοχοποιούνται ιοί όπως το Ειτζ ή η Λευχαιμία, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι φταίνε οι ιοί αυτοί, δλδ επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε σίγουρα από τι προέρχεται η ουλίτιδα στη γάτα, ισχύει αυτό;​

μπορει ακομα και να ειναι αυτοανωσης αιτιολογιας δηλαδη να την προκαλει ο ιδιος ο οργανισμος της γατας:hmm:. Για την στοματιτιδα/ουλιτιδα οπως ειπα και σε αλλο θεμα οι αιτιες ειναι πολλες:hmm: και ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις να θεραπευτει:( γιατι θελει μακροχρονια θεραπεια και γιατι η γατα δεν ειναι ο πιο συνεργασιμος ασθενεης οταν υην ποναει το στομα της;)

Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν....:(

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Θα τις πάω πάλι στο γιατρό αυτήν την εβδομάδα και θα ζητήσω και εξέταση για FIV.

Ο δικός μας γιατρός μας έδωσε τα Stomorgyl 10 για την ουλίτιδα τα οποία έκανα καταπληκτική δουλειά γιατί με τα πρώτα 2 χάπια η ουλίτιδα υποχώρησε αισθητά αλλά επειδή ο γατούλης μου είναι πολύ δύσκολος τελικά πήραμε το Flagyl suspension.

Γιατρέ ήθελα να ρωτήσω κάτι, διάβασα ότι για την ουλίτιδα ενοχοποιούνται ιοί όπως το Ειτζ ή η Λευχαιμία, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι φταίνε οι ιοί αυτοί, δλδ επί της ουσίας δεν γνωρίζουμε σίγουρα από τι προέρχεται η ουλίτιδα στη γάτα, ισχύει αυτό;​

Ως οδοντιατρος θελω να προσθεσω οτι το Flagyl (μετρονιδαζολη) ειναι πολυ αποτελεσματικο για τις περιπτωσεις οξειας ουλιτιδας.Μετα σιγουρα θα χρειαστει αποτρυγωση(καθαρισμα πετρας) και φυσικα μεριμνα για την στοματικη υγιεινη του ζωου.Στα νοσηματα που ενοχοποιουνται για την εμφανιση ουλιτιδας θα προσθετα και τον διαβητη σε προχωρημενο σταδιο.
Εχω παρει το Pet Fresh spray επειδη απετυχα στην προσπαθεια να βουρτσιζω τα δοντια της Μυρτουλας.
Στις ενδειξεις του βλεπω οτι επιτυγχανει ενδυναμωση της αδαμαντινης των δοντιων(αρα θα βοηθησει στην τερηδονα) αλλα και προληψη απο βακτηρια που προκαλουν την ουλιτιδα και την κακοσμια του στοματος.
Σαν συνθεση βλεπω Διγλυκονικη χλωρεξιδινη 0,12% (οσο δηλαδη τα ανθρωπινα στοματικα διαλυματα) φθοριουχο νατριο(που περιεχουν οι περισσοτερες οδοντοκερμες),τριοξυαιθυλορητινη και καποια φυτικα εκχυλισματα οπως μεντα ,μολοχα και αλλα.
Αλλα ειναι δυσκολο στην εφαρμογη του,εγω χρησιμοποιησα γαζουλα για να κανω επαλειψη στα ουλα ,αλλα και παλι γινεται πολεμος στην κυριολεξια.:hmm:Τελος πηρα και τις Dental paw της Pourina ,με τις οποιες ξετρελαθηκε η Μυρτουλα αλλα δεν ξερω ποσο αποτελεσματικες ειναι.:hmm:

μπορει ακομα και να ειναι αυτοανωσης αιτιολογιας δηλαδη να την προκαλει ο ιδιος ο οργανισμος της γατας:hmm:. Για την στοματιτιδα/ουλιτιδα οπως ειπα και σε αλλο θεμα οι αιτιες ειναι πολλες:hmm: και ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις να θεραπευτει:( γιατι θελει μακροχρονια θεραπεια και γιατι η γατα δεν ειναι ο πιο συνεργασιμος ασθενεης οταν υην ποναει το στομα της;)
Ναι αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά τα χέρια μου γιατρέ:lol::lol::lol:

Ως οδοντιατρος θελω να προσθεσω οτι το Flagyl (μετρονιδαζολη) ειναι πολυ αποτελεσματικο για τις περιπτωσεις οξειας ουλιτιδας.Μετα σιγουρα θα χρειαστει αποτρυγωση(καθαρισμα πετρας) και φυσικα μεριμνα για την στοματικη υγιεινη του ζωου.Στα νοσηματα που ενοχοποιουνται για την εμφανιση ουλιτιδας θα προσθετα και τον διαβητη σε προχωρημενο σταδιο.
Εχω παρει το Pet Fresh spray επειδη απετυχα στην προσπαθεια να βουρτσιζω τα δοντια της Μυρτουλας.
Στις ενδειξεις του βλεπω οτι επιτυγχανει ενδυναμωση της αδαμαντινης των δοντιων(αρα θα βοηθησει στην τερηδονα) αλλα και προληψη απο βακτηρια που προκαλουν την ουλιτιδα και την κακοσμια του στοματος.
Σαν συνθεση βλεπω Διγλυκονικη χλωρεξιδινη 0,12% (οσο δηλαδη τα ανθρωπινα στοματικα διαλυματα) φθοριουχο νατριο(που περιεχουν οι περισσοτερες οδοντοκερμες),τριοξυαιθυλορητινη και καποια φυτικα εκχυλισματα οπως μεντα ,μολοχα και αλλα.
Αλλα ειναι δυσκολο στην εφαρμογη του,εγω χρησιμοποιησα γαζουλα για να κανω επαλειψη στα ουλα ,αλλα και παλι γινεται πολεμος στην κυριολεξια.:hmm:Τελος πηρα και τις Dental paw της Pourina ,με τις οποιες ξετρελαθηκε η Μυρτουλα αλλα δεν ξερω ποσο αποτελεσματικες ειναι.:hmm:
Μετά τη θεραπεία είναι κανονισμένο να πάμε για καθαρισμό δοντιών και αποτρίχωση (κούρεμα):D θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω αυτό το Dental paw αν και είναι δύσκολο γιατί λόγο της εκπαίδευσης του εκτροφέα δεν βάζει τίποτα άλλο στο στόμα του εκτός από κροκέτες κ νερό, για την ακρίβεια τα φοβάται, επίσης πολύ καλή κτηνιατρική οδοντόκρεμα είναι κ η Virbac

Περίπου πριν ένα μηνα που πήγα στο γιατρό μας μια κυρία της φιλοζωικής με πλησιασε και αφου πιασαμε την κουβέντα με τις γατες μου με ρώτησε αν τις εχω μονιμα μέσα στο σπίτι.
Η εν λόγω κυρια ηταν καταστενοχωρημενη γιατι ειχε αφαιρεσει τα δυο μπροστινα δοντια της γατας της που έπασχε απο στοματιτιδα.
Ο γιατρος το απεδωσε στο αγχος που εχουν οι γατες που ζουν μεσα στο σπιτι και δεν εχουν την ευκαιρια να βγαινουν εξω εστω και λιγο.
Ισχυει αυτο? Με αγχωσε και εμενα αυτο το θεμα για να ειμαι ειλικρινης.

Περαστικα στην γατουλα και τον γατουλη, ευχομαι να υποχωρησει η ασθενεια.:)

Dental paw δινω και γώ του πρινς μου. τρελαίνεται για οτιδήποτε είναι λιχουδια για αυτόν. του δινω καθε βραδυ μερικές για καθαρισμό.

Εδώ θα βρείτε ένα άρθρο του πολύ έγκυρου και ενημερωμένου site του FAB (Feline Advisory Bureau). Αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γάτα και πώς μπορεί να γίνει πρόληψη...

Σάπια δόντια. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν;

Καλημερα παιδια και καλη χρονια!Η κτηνιατρος απο την τελευταια μου επισκεψη μου ειπε πως η Ρικουλα εχει μονο 4 δοντια και αυτα σαπια!Μου ειπε επισης πως πρεπει να τα βγαλει και τα 4:(!Υστερα γαλατακ και λαπα!Θα ηθελα να ξερω τι επιπτωσεις μπορει να εχουν αυτα τα σαπια δοντια στον οργανισμο της γατας μου(γιατι εχει και μια προχωρημενη ηλικια)και αν πρεπει να παω στην κτηνιατρο να τις τα βγαλει ή να περιμενω να τα βγαλει μονη της!Το εχει κανει σε ενα δοντι της,το βγαλε μονη της και υστερα χρειαστηκε εγχειρηση για να ξανακλεισει το ουλο!Απο αυτα που μου ειπε η κτηνιατρος ξερω μονο οτι τα δοντια ειναι γεματα μικρωβια και την πονανε!Καποια περετερω συμβολη ή βοηθεια?:cry::bye::cat:

αν της τα αφησεις μαλλον θα ποναει. φαντασου αυτο να συνεβαινε σ εσενα. ειναι απαισιος ο πονοδοντος.
παντως το να ειναι χωρις δοντια δεν εχει προβλημα θα τρωει κονσερβα κ μαλακες τροφες

χωρις δοντια δεν εχει προβλημα θα τρωει κονσερβα κ μαλακες τροφες
Οντως!Μαλλον θα πρεπει να την παω σε κτηνιατρο να της τα βγαλει!:(

ναι μωρε θα ανακουφιστει το γατι.
εχουμε κ εμεις ενα γατι χωρις δοντια κ ειναι μια χαρα.

Κι εγώ φροντίζω μια ηλικιωμένη γατούλα χωρίς δόντια. Τρώει άνετα κονσέρβα, αλλά και μουλιασμένη σε νερό ειδική κροκέτα για υπερήλικες γάτες. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Περαστικά της! :happy:

Ευχαριστω πολυ και για τις συμβουλες!:)Να μην παθου ποτε και τποτα και οι δικες σας πονηρουλες!

Εκτος που θα υποφερει το καημενακι απο πονους μπορει να του δημιουργησουν και προβλημα στην καρδια, τα δοντια ειναι πολυ επικινδυνα και στους ανθρωπους και στα ζωα.Και σκεψου ποσο πολλη υποφερουμε απο πονοδοντο εμεις,το ιδιο ειναι και τα ζωα.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back