Ολγα
Νεοφερμένο μέλος
Ο μικρότερος από τους δύο γατούληδες που έχω, έχει στο ένα του μάτι μια μεμβράνη. Δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι με αυτό το θέμα μια που δεν σκέφτηκα να ρωτήσω τον κτηνίατρο.Ξέρετε κάτι σχετικά με αυτήν την μεβράνη; Ξέρετε αν μπορεί να αφαιρεθεί;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Lady
Δραστήριο μέλος
Ολγα
Νεοφερμένο μέλος
Το μάτι του μέσα από την μεμβράνη φαίνεται φυσιολογικό, όμως σκέφτομαι οτι θα τον ενοχλεί.
Γιαυτό και σκέφτηκα να ρωτήσω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
Lady
Δραστήριο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δεν είπα οτι είναι εξασθενημένο αλλά ότι μάλλον έχει καμιά ιωσούλα. Το τρίτο βλέφαρο είναι σύμπτωμα ασθένειας. Μην το αφήσεις.Αρχική Δημοσίευση από Ολγα:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Την Παρασκευή θα τον πάω στον κτηνίατρο. Lady δεν πιστεύω οτι είναι πάντως από αδυναμία γιατί είναι πολύ τροφαντός για την ηλικία του.Το μάτι του μέσα από την μεμβράνη φαίνεται φυσιολογικό, όμως σκέφτομαι οτι θα τον ενοχλεί.
Γιαυτό και σκέφτηκα να ρωτήσω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
![]()
crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
μιας και δεν ειμαι εκει για να καταλαβς τι γινεται με την γατα να την πας σε εναν κτηνιατρο να την δει διοτι αν ειναι προβολη του τριτου βλεφαρου ειναι ενδεικτικο καποιου ερεθισμου(αντιδραστικη προβολη) ή καποια φλεγμονη του κερατοειδους ή του επιπεφυκοτα βλεννογονου,οποτε το βλεφαρο προβαλει για να καλυψει την επιφανεια....βλεπεις τα αγγεια του ματιου εντονα κοκκινα και ελικοειδη?βλεπεισ να βαζει το ποδαρακι της εκει για να ξυσει?οτι και να ειναι πρεπει να την δει ο κτηνιατρος σου για παν ενδεχομενο...να κοιτακσει κα μσα στο βεφαρο αν υπαρχει καποιο ενο σωμα καθως και μια καλη οφθαλμοσκοπηση...
Νικος Crestfallen

crestfallen
Τελειόφοιτος Κτηνιατρικής
Νικος Crestfallen
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Μπαλού μου εδώ και μερικές μέρες έχει διαρκώς το τρίτο βλέφαρο της μισόκλειστο, δηλαδή στην ουσία τα ματάκια της είναι μισάνοιχτα. Πήγαμε στον κτηνίατρο και της μέτρησε την πίεση του ματιού με ένα εργαλείο. Μας είπε ότι έχει λίγο αυξημένη πίεση στα μάτια και μας έδωσε ένα κολλύριο ανθρώπινο μάλιστα που κάποτε εγώ το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πάθει μόλυνση του αμφιβλιστροειδούς. Το βάζουμε εδώ και 2 μέρες κάθε 8 ώρες και θα πρέπει να το συνεχίσουμε για άλλες 3 μέρες. αβελτίωση σημαντική δεν έχει φανεί.. Τι ακριβώσ συμβαίνει? Που οφείλεται η πίεση στα μάτια? Ανησυχώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Η Μπαλού μου εδώ και μερικές μέρες έχει διαρκώς το τρίτο βλέφαρο της μισόκλειστο, δηλαδή στην ουσία τα ματάκια της είναι μισάνοιχτα. Πήγαμε στον κτηνίατρο και της μέτρησε την πίεση του ματιού με ένα εργαλείο. Μας είπε ότι έχει λίγο αυξημένη πίεση στα μάτια και μας έδωσε ένα κολλύριο ανθρώπινο μάλιστα που κάποτε εγώ το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πάθει μόλυνση του αμφιβλιστροειδούς. Το βάζουμε εδώ και 2 μέρες κάθε 8 ώρες και θα πρέπει να το συνεχίσουμε για άλλες 3 μέρες. αβελτίωση σημαντική δεν έχει φανεί.. Τι ακριβώσ συμβαίνει? Που οφείλεται η πίεση στα μάτια? Ανησυχώ.
επιτρεπεται να σε ρωτησω σε ποιο κτηνιατρο πηγες?εχει κατι αλλο το γατι περα του τριτου βλεφαρου...?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
Η προβολή του τρίτου βλεφάρου στις γάτες μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια.
Αυτά μπορεί να είναι μηχανικά αίτια όπως η μικροφθαλμία, η ατροφία του βολβού του οφθαλμού, η πολύ μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους (έλλειψη οπισθοβολβικού λίπους), οι νεοπλασίες ή τα τραύματα (από γατοκαυγάδες) των μυών που κινούν το τρίτο βλέφαρο.
Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κάποια νευρολογική πάθηση όπως η δυσαυτονομία της γάτας (πάθηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος) ή διάφορες καταστάσεις (τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, νεοπλασίες, σοβαρή μέση ή έσω ωτίτιδα κλπ.) που μπορούν να προκαλέσουν σύνδρομο Horner, ένα από τα συμπτώματα του οποίου είναι και η προβολή τρίτου βλεφάρου.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
Δώσε μας λίγα στοιχεία παραπάνω για τη γάτα σου. Τι ηλικία είναι; Έχει εμφανίσει κάποιο άλλο πρόβλημα παλιότερα; Παρατηρείς κάτι άλλο γενικά στη γάτα σου που να σε προβληματίζει; Εμφανίζει καθόλου εμετούς ή αναγωγές, διάρροια ή δυσκοιλιότητα; Η θρεπτική της κατάσταση πως είναι; Βγαίνει έξω; Έχει επαφή με άλλες γάτες;
Η προβολή του τρίτου βλεφάρου στις γάτες μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια.
Αυτά μπορεί να είναι μηχανικά αίτια όπως η μικροφθαλμία, η ατροφία του βολβού του οφθαλμού, η πολύ μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους (έλλειψη οπισθοβολβικού λίπους), οι νεοπλασίες ή τα τραύματα (από γατοκαυγάδες) των μυών που κινούν το τρίτο βλέφαρο.
Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κάποια νευρολογική πάθηση όπως η δυσαυτονομία της γάτας (πάθηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος) ή διάφορες καταστάσεις (τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, νεοπλασίες, σοβαρή μέση ή έσω ωτίτιδα κλπ.) που μπορούν να προκαλέσουν σύνδρομο Horner, ένα από τα συμπτώματα του οποίου είναι και η προβολή τρίτου βλεφάρου.
mel μου τις μιλησα κι εγω!η γατα ειναι 14 μηνων, δεν ρωτησα αν παιρνει αντιπαρασιτικα αλλα τις συστησα να δει και την κ. Κομνηνου!βαλε το τηλεφωνο της κλινικης αν μπορεις, εγω της συστησα να ψαξει στο internet to site της σχολης!
mel1
Δρ Παθολογίας Ζώων Συντροφιάς
mel μου τις μιλησα κι εγω!η γατα ειναι 14 μηνων, δεν ρωτησα αν παιρνει αντιπαρασιτικα αλλα τις συστησα να δει και την κ. Κομνηνου!βαλε το τηλεφωνο της κλινικης αν μπορεις, εγω της συστησα να ψαξει στο internet to site της σχολης!
ΟΚ. Συμφωνώ, το καλύτερο είναι να πας τη γάτα στη σχολή. Το τηλέφωνο για ραντεβού είναι 2310994403.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
εγω δεν εχω της Θεσσαλονικης!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Περιμένουμε νέα απο το γατούλι!!!!
Και ευχαριστούμε και τους γιατρούς για την άμεση και up-to-the point βοήθεια!

Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool