Προβολή τρίτου βλεφάρου

Ολγα

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ολγα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Πρόβλημα με το ματάκι του

Ο μικρότερος από τους δύο γατούληδες που έχω, έχει στο ένα του μάτι μια μεμβράνη. Δεν δείχνει να τον ενοχλεί. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι με αυτό το θέμα μια που δεν σκέφτηκα να ρωτήσω τον κτηνίατρο.Ξέρετε κάτι σχετικά με αυτήν την μεβράνη; Ξέρετε αν μπορεί να αφαιρεθεί;:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν ειναι ασθενεια ειναι κατι που τωρα δεν το θυμαμαι το ειχε παλια η λαιδη μου μας ειχε δωσει ο κτηνιατρος ενα κολλληριο κ εφυγε μεσα σε μια εβδομαδα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι όπως μου το περιγράφεις πρόκειται για το λεγόμενο "τρίτο βλέφαρο". Όταν εμφανίζεται τότε είναι σύμπτωμα ασθένειας. Το πιθανότερο είναι να μην είναι κάτι σοβαρό και με 10 μέρες αντιβίωση να περάσει. Στον κτηνίατρο γρήγορα!

Συμφωνώ με τη Michelle.Όταν οι γονείς μου μου φέραν τον Μπόμπο ήταν και τα δυο του ματάκια έτσι.Είχε εξασθενίσει ο οργανισμός του και ήθελε γενίκη επισκευή.Όταν έγινε πάλι γατάκι άνοιξαν τα ματάκια του.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Την Παρασκευή θα τον πάω στον κτηνίατρο. Lady δεν πιστεύω οτι είναι πάντως από αδυναμία γιατί είναι πολύ τροφαντός για την ηλικία του. :lol: Το μάτι του μέσα από την μεμβράνη φαίνεται φυσιολογικό, όμως σκέφτομαι οτι θα τον ενοχλεί. :hmm: Γιαυτό και σκέφτηκα να ρωτήσω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.:)

Μήπως έχει μπεί τίποτα μέσα?Κανα μαμούνι λολ..Ελπίζω να μην είναι τίποτα πάντως.Περιμένουμε νέα!

Αρχική Δημοσίευση από Ολγα:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Την Παρασκευή θα τον πάω στον κτηνίατρο. Lady δεν πιστεύω οτι είναι πάντως από αδυναμία γιατί είναι πολύ τροφαντός για την ηλικία του. :lol: Το μάτι του μέσα από την μεμβράνη φαίνεται φυσιολογικό, όμως σκέφτομαι οτι θα τον ενοχλεί. :hmm: Γιαυτό και σκέφτηκα να ρωτήσω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.:)
Δεν είπα οτι είναι εξασθενημένο αλλά ότι μάλλον έχει καμιά ιωσούλα. Το τρίτο βλέφαρο είναι σύμπτωμα ασθένειας. Μην το αφήσεις.

Αγαπητη Ολγα
μιας και δεν ειμαι εκει για να καταλαβς τι γινεται με την γατα να την πας σε εναν κτηνιατρο να την δει διοτι αν ειναι προβολη του τριτου βλεφαρου ειναι ενδεικτικο καποιου ερεθισμου(αντιδραστικη προβολη) ή καποια φλεγμονη του κερατοειδους ή του επιπεφυκοτα βλεννογονου,οποτε το βλεφαρο προβαλει για να καλυψει την επιφανεια....βλεπεις τα αγγεια του ματιου εντονα κοκκινα και ελικοειδη?βλεπεισ να βαζει το ποδαρακι της εκει για να ξυσει?οτι και να ειναι πρεπει να την δει ο κτηνιατρος σου για παν ενδεχομενο...να κοιτακσει κα μσα στο βεφαρο αν υπαρχει καποιο ενο σωμα καθως και μια καλη οφθαλμοσκοπηση...
Νικος Crestfallen

Εμένα η μικρή μου αν και υγιέστατη παρουσιάζει που και που προβλήματα με τα ματάκια της και συγκεκριμένα όπως είπε και η Michelle βγαίνει το τρίτο βλέφαρο.Η κτηνίατρος μου σύστησε να παίρνω μια οφθαλμική αλοιφή με κορτιζόνη και θεραπεύεται αμέσως.:)

Οπως λεει και η Σοφια αν η φλεγμονη εχει σχεση με καποια αλλεργια ή φλεγμονη χωρις βακτηριακη επιπλοκη(καθαρα αλλεργικη) τοτε με κορτιζονη τα πραγματα βελτιωνονται..αλλα παντα προσοχη με την κορτιζονη...ποτε μην την δωσεις μονη σου χωρις εγκριση του κτηνιατρου διοτι αν υπαρχει βακτηριακη παρουσια ή ιογενης λοιμωξης(λεγε με καλυκο'ι'ο και ερπητοίο) τοτε μπορει να επιδεινωθει η φλεγμονη...επιπλεον αν υπαρχει καποιο μικρο ελκος ή λυση συνεχειας του επιπεφοκοτα βλεννογονου τοτε αντενδεικνυται η κορτιζονη γιατι δεν αφηνει την πληγη να κλεισει δημιουργοντας ελκος.....για αυτο παντα κατοπιν εξετασης οφθαλμου απο την γιατρο διδεται η κορτιζονη και ποτε μονοι μας...
Νικος Crestfallen

Μισόκλειστο το τρίτο βλέφαρο..

Η Μπαλού μου εδώ και μερικές μέρες έχει διαρκώς το τρίτο βλέφαρο της μισόκλειστο, δηλαδή στην ουσία τα ματάκια της είναι μισάνοιχτα. Πήγαμε στον κτηνίατρο και της μέτρησε την πίεση του ματιού με ένα εργαλείο. Μας είπε ότι έχει λίγο αυξημένη πίεση στα μάτια και μας έδωσε ένα κολλύριο ανθρώπινο μάλιστα που κάποτε εγώ το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πάθει μόλυνση του αμφιβλιστροειδούς. Το βάζουμε εδώ και 2 μέρες κάθε 8 ώρες και θα πρέπει να το συνεχίσουμε για άλλες 3 μέρες. αβελτίωση σημαντική δεν έχει φανεί.. Τι ακριβώσ συμβαίνει? Που οφείλεται η πίεση στα μάτια? Ανησυχώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μπαλού μου εδώ και μερικές μέρες έχει διαρκώς το τρίτο βλέφαρο της μισόκλειστο, δηλαδή στην ουσία τα ματάκια της είναι μισάνοιχτα. Πήγαμε στον κτηνίατρο και της μέτρησε την πίεση του ματιού με ένα εργαλείο. Μας είπε ότι έχει λίγο αυξημένη πίεση στα μάτια και μας έδωσε ένα κολλύριο ανθρώπινο μάλιστα που κάποτε εγώ το είχα χρησιμοποιήσει γιατί είχα πάθει μόλυνση του αμφιβλιστροειδούς. Το βάζουμε εδώ και 2 μέρες κάθε 8 ώρες και θα πρέπει να το συνεχίσουμε για άλλες 3 μέρες. αβελτίωση σημαντική δεν έχει φανεί.. Τι ακριβώσ συμβαίνει? Που οφείλεται η πίεση στα μάτια? Ανησυχώ.

επιτρεπεται να σε ρωτησω σε ποιο κτηνιατρο πηγες?εχει κατι αλλο το γατι περα του τριτου βλεφαρου...?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι να σου πω,έχω διαβάσει ότι το τρίτο βλέφαρο δεν εμφανίζεται μόνο σε παθήσεις των ματιών,αλλά γενικά όταν κάτι δεν πάει καλά.Γενικά πως είναι;Τρώει,έχει όρεξη;

Ναι κατα τ'άλλα είναι μια χαρά. Τρώει λίγο όπως πάντα, είναι νεύρο όπως πάντα και παίζει και χαιδεύεται κανονικά. Στο παιχνίδι και άμα ζορίζεται, ας πούμε αν προσπαθεί να πιάσει κάτι, τραβιέται το βλέφαρο και τα ματάκια της γίνονται κανονικά, αλλά την περισσότερη ώρα είναι μισάνοιχτα.

Δώσε μας λίγα στοιχεία παραπάνω για τη γάτα σου. Τι ηλικία είναι; Έχει εμφανίσει κάποιο άλλο πρόβλημα παλιότερα; Παρατηρείς κάτι άλλο γενικά στη γάτα σου που να σε προβληματίζει; Εμφανίζει καθόλου εμετούς ή αναγωγές, διάρροια ή δυσκοιλιότητα; Η θρεπτική της κατάσταση πως είναι; Βγαίνει έξω; Έχει επαφή με άλλες γάτες;

Η προβολή του τρίτου βλεφάρου στις γάτες μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια.

Αυτά μπορεί να είναι μηχανικά αίτια όπως η μικροφθαλμία, η ατροφία του βολβού του οφθαλμού, η πολύ μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους (έλλειψη οπισθοβολβικού λίπους), οι νεοπλασίες ή τα τραύματα (από γατοκαυγάδες) των μυών που κινούν το τρίτο βλέφαρο.

Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κάποια νευρολογική πάθηση όπως η δυσαυτονομία της γάτας (πάθηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος) ή διάφορες καταστάσεις (τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, νεοπλασίες, σοβαρή μέση ή έσω ωτίτιδα κλπ.) που μπορούν να προκαλέσουν σύνδρομο Horner, ένα από τα συμπτώματα του οποίου είναι και η προβολή τρίτου βλεφάρου.

Δώσε μας λίγα στοιχεία παραπάνω για τη γάτα σου. Τι ηλικία είναι; Έχει εμφανίσει κάποιο άλλο πρόβλημα παλιότερα; Παρατηρείς κάτι άλλο γενικά στη γάτα σου που να σε προβληματίζει; Εμφανίζει καθόλου εμετούς ή αναγωγές, διάρροια ή δυσκοιλιότητα; Η θρεπτική της κατάσταση πως είναι; Βγαίνει έξω; Έχει επαφή με άλλες γάτες;

Η προβολή του τρίτου βλεφάρου στις γάτες μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια.

Αυτά μπορεί να είναι μηχανικά αίτια όπως η μικροφθαλμία, η ατροφία του βολβού του οφθαλμού, η πολύ μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους (έλλειψη οπισθοβολβικού λίπους), οι νεοπλασίες ή τα τραύματα (από γατοκαυγάδες) των μυών που κινούν το τρίτο βλέφαρο.

Μπορεί όμως να οφείλεται και σε κάποια νευρολογική πάθηση όπως η δυσαυτονομία της γάτας (πάθηση του αυτόνομου νευρικού συστήματος) ή διάφορες καταστάσεις (τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, νεοπλασίες, σοβαρή μέση ή έσω ωτίτιδα κλπ.) που μπορούν να προκαλέσουν σύνδρομο Horner, ένα από τα συμπτώματα του οποίου είναι και η προβολή τρίτου βλεφάρου.

mel μου τις μιλησα κι εγω!η γατα ειναι 14 μηνων, δεν ρωτησα αν παιρνει αντιπαρασιτικα αλλα τις συστησα να δει και την κ. Κομνηνου!βαλε το τηλεφωνο της κλινικης αν μπορεις, εγω της συστησα να ψαξει στο internet to site της σχολης!

mel μου τις μιλησα κι εγω!η γατα ειναι 14 μηνων, δεν ρωτησα αν παιρνει αντιπαρασιτικα αλλα τις συστησα να δει και την κ. Κομνηνου!βαλε το τηλεφωνο της κλινικης αν μπορεις, εγω της συστησα να ψαξει στο internet to site της σχολης!

ΟΚ. Συμφωνώ, το καλύτερο είναι να πας τη γάτα στη σχολή. Το τηλέφωνο για ραντεβού είναι 2310994403.

ευχαριστουμε γιατι το ψαχναμε και αλλη μερα!:)εγω δεν εχω της Θεσσαλονικης!

Δεν νομίζω να το περίμενες αυτό Elunitta :up::up::up:

Περιμένουμε νέα απο το γατούλι!!!!

Και ευχαριστούμε και τους γιατρούς για την άμεση και up-to-the point βοήθεια! :)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια. Η Μπαλού είναι όντως 14 μηνών, αδύνατη και ολιγόφαγη από τη φύση της, ιδιαίτερα νευρικό και ζωηρό γατάκι και δεν βγαίνει καθόλου έξω παρα μόνο στο μπαλκόνι. Συγκατοικεί με τον γατούλη μας το Μολυβίξ και δεν μπλέκονται σε γατοκαυγάδες γιατί αγαπιούνται. Θα πάρω σίγουρα τηλέφωνο στην κτηνιατρική. Ευχαριστώ και πάλι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back