Προβολή τρίτου βλεφάρου

• Thread starter Thread starter mata_n
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μεμβράνη στο ματάκι

καλησπερα! εχθες παρατηρησα πως το ενα ματακι του γατου μου ειχε τσιμπλες σχετικα υγρες κ περισσοτερες αποτι συνηθως. σημερα δεν το πολυ-ανοιγει κ εχει βγαλει μια μικρη μεμβρανη. προκειται για κρυωμα? γιατι ειναι πληρως εμβολιασμενος κ αποπαρασιτωμενος και ζει σε διαμερισμα κ βεραντα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτή η μεμβράνη στο μάτι του γατιού λέγεται τρίτο βλέφαρο. Και η γάτα μου το είχε πάθει, την πήγαμε στον κτηνίατρο και της έδωσε μια αντιβίωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Προβολή τρίτου βλεφάρου-τι να σημαίνει άραγε;

Εδω και 2 μερες ο Σηφης ειναι καπως ετσι

0002.jpg

Δεν φαινεται το τριτο βλεφαρο παντα τοσο πολυ,αλλα φαινεται τις τελευταιες μερες.Δεν το μαζευει:cry: Τι να σημαινει? Εσωτερικη-εξωτερικη αποπαρασιτωση εχει κανει.Τρωει-πινει-χεζει-κατουραει νορμαλ.
Τα ματια του δεν δακρυζουν,ειναι λιγο κοκκινο το περιγραμμα ή εμενα μου φαινεται.:hmm:

Φοβαμαι.:cry::(

Κανενας δεν ξερει?:/::/::/::(:(:(

σημαίνει ότι το γατάκι κάτι έχει κ δεν είναι καλά. Εχει κάποια συμπτώματα περίεργα Το πήγες στο γιατρο;

σημαίνει ότι το γατάκι κάτι έχει κ δεν είναι καλά. Εχει κάποια συμπτώματα περίεργα Το πήγες στο γιατρο;
Οχι τιποτα,εκτος που ειχα τον Δια εδω και ειχε ουρολοιμωξη...αλλα δεν κολλησε γιατι ουτε συχνοουρια εχει,ουτε αιμα στα ουρα και φυσικα ουτε πυρετο.Δεν τον πηγα ακομα γιατι σκεφτηκα οτι μαλλον περνα καποια ιωσουλα ή τπτ τετοιο...
Κανενα αλλο συμπτωμα δεν εχει εκτος οτι φαινεται πεσμενος,κακοκεφος..

Οχι τιποτα,εκτος που ειχα τον Δια εδω και ειχε ουρολοιμωξη...αλλα δεν κολλησε γιατι ουτε συχνοουρια εχει,ουτε αιμα στα ουρα και φυσικα ουτε πυρετο.Δεν τον πηγα ακομα γιατι σκεφτηκα οτι μαλλον περνα καποια ιωσουλα ή τπτ τετοιο...
Κανενα αλλο συμπτωμα δεν εχει εκτος οτι φαινεται πεσμενος,κακοκεφος..
το 3ο βλέφαρο βγαίνει όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθαρά ιατρικό όχι ψυχολογικό, τι να σου πω μήπως έχει κάποια ουρολήμωξη που είναι σε εξέλιξη; καλύτερα να πας στο γιατρό να δεις κ καλό θα είναι όταν φιλοξενείς γατάκια άρρωστα ή αδεσποτάκια να μη τα φέρνεις σε επαφή με τα δικά σου γατάκια γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κολλήσουν, αλήθεια ο Σήφης το έκανε το φετινό του εμβόλιο ;

Υπάρχει και άλλη εξήγηση, αλλά λίγο δύσκολο να έχει συμβεί:
μήπως βρήκε κανένα ξέμπαρκο calmivet και έφαγε?
Όσες φορές το έχω δώσει σε γατιά, παρουσιάζουν την εικόνα του Σήφη!

Μπορει να εχει και καποια μολυνση στο ματι καλυτερα να το δει ο κτηνιατρος του:hmm:

και στα 2????????

το 3ο βλέφαρο βγαίνει όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθαρά ιατρικό όχι ψυχολογικό, τι να σου πω μήπως έχει κάποια ουρολήμωξη που είναι σε εξέλιξη; καλύτερα να πας στο γιατρό να δεις κ καλό θα είναι όταν φιλοξενείς γατάκια άρρωστα ή αδεσποτάκια να μη τα φέρνεις σε επαφή με τα δικά σου γατάκια γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κολλήσουν, αλήθεια ο Σήφης το έκανε το φετινό του εμβόλιο ;
Ναι το εχει κανει....
Υπάρχει και άλλη εξήγηση, αλλά λίγο δύσκολο να έχει συμβεί:
μήπως βρήκε κανένα ξέμπαρκο calmivet και έφαγε?
Όσες φορές το έχω δώσει σε γατιά, παρουσιάζουν την εικόνα του Σήφη!
Ηντα'ναι τουτο?

φαινεται οτι κατι εχει..δεν νομιζω να ειναι κατι σοβαρο, αλλα θελει θεραπεια που θα σου πει ο γιατρος σας...

σιγουρα εχει καποιο προβλημα :( Ειχα και εγω εναν γατο στην ελλαδα που ταιζα το καλοκαιρι και ηταν καπως ετσι, αλλα με την αποπαρασιτωση και καλη διατροφη εγινε καλα. Μπορει να ειναι και τραυματισμος στα ματακια (ισως να εχωσε την μυτουλα του καπου που δεν επρεπε). Πηγαινε τον στον γιατρο να τον δει για να ακολουθησει θεραπεια. Ευχομαι να μην ειναι τιποτα σοβαρο και να του περασει αμεσως :)

Κουνελάκι, θα σου έλεγα να τον δεί γιατρός... αφου δεν έχει πλέον όρεξη, κάτι γίνετε. Απο τουαλέτα πως είναι??

Όταν ο Κίκης προ-πέρσυ τα Χριστούγεννα είχε πάθει την Δηλητηρίαση, έτσι ήταν 3 μέρες... μετά έπαθε υποθερμία, κλπ.. και έπεσε σε κώμα. Βέβαια έκανε και εμετό. Στο τσάκ τον πρόλαβα...:(

Μπορεί και να είναι απλά κάτι που περνάει ελαφρά, χωρίς συμπτώματα, αλλά καλύτερα να τον έβλεπε γιατρός...για να μην τρελαίνεσαι και εσύ.:redface:

Δεν του έχεις δώσει calmivet έ??? γιατί έτσι θα ήταν....:hmm: (οχι βέβαια 2 μέρες θα πρέπει να είχε φάει 2 χάπια...)

Εγω πιστευω οτι ειναι καμια μολυνση στα ματια..πολυ ευκολα μπορει να κολλισει το ενα ματι το αλλο και να εχει και στα δυο....ομως ο κτηνιατρος θα ξερει καλυτερα απο εμας καλυτερα να τον δει και αυτος...

Το μωρο μου δεν εχει κατι..απλα κατι του ερεθισε τα ματια..ισως καποια αλλεργια...και βαζουμε κολλυριακι!:up:
Οταν ηρθα σπιτι απο τη doctor μου ηρθε στο μυαλο οτι ο Σηφης το παρουσιασε ακριβως τη μερα που κατεβασα τα χειμερινα ρουχα απο τις βαλιτσες,οι οποιες ηταν τιγκα στη σκονη και τα ρουχα νωπα,να βρωμανε μουχλα απο την υγρασια(μεγαλο προβλημα η υγρασια στα νησια,ανα 3 μηνες πλενω τοιχους γιατι μαυριζουν:/:).Μπορει να εχει καποια σχεση αυτο λοιπον...

Και για να γκρινιαξω και λιγο,2 φορες το χρονο βαζω πληντυριο οοολα μου τα ρουχα απο την αρχη(αδειαζω και σιδερωνω και ξανακρεμαω ολη την ντουλαπα) ειτε τα εχω φορεσει ειτε οχι γιατι ειναι νωπα απο την υγρασια και βρωμανε μουχλα!:down: Και ενα φανελακι που το εψαχνα απο περισυ το βρηκα πισω απο ενα συρταρι πεσμενο και ειχε σαπισει!:blink::down: Το πεταξα οπως ηταν!

Αφου δεν είναι τίποτα σοβαρό κ όλα είναι καλά θα περάσουν όλα σύντομα:up:
Περαστικά σας

Το μωρο μου δεν εχει κατι..απλα κατι του ερεθισε τα ματια..ισως καποια αλλεργια...και βαζουμε κολλυριακι!:up:
Οταν ηρθα σπιτι απο τη doctor μου ηρθε στο μυαλο οτι ο Σηφης το παρουσιασε ακριβως τη μερα που κατεβασα τα χειμερινα ρουχα απο τις βαλιτσες,οι οποιες ηταν τιγκα στη σκονη και τα ρουχα νωπα,να βρωμανε μουχλα απο την υγρασια(μεγαλο προβλημα η υγρασια στα νησια,ανα 3 μηνες πλενω τοιχους γιατι μαυριζουν:/:).Μπορει να εχει καποια σχεση αυτο λοιπον...

Και για να γκρινιαξω και λιγο,2 φορες το χρονο βαζω πληντυριο οοολα μου τα ρουχα απο την αρχη(αδειαζω και σιδερωνω και ξανακρεμαω ολη την ντουλαπα) ειτε τα εχω φορεσει ειτε οχι γιατι ειναι νωπα απο την υγρασια και βρωμανε μουχλα!:down: Και ενα φανελακι που το εψαχνα απο περισυ το βρηκα πισω απο ενα συρταρι πεσμενο και ειχε σαπισει!:blink::down: Το πεταξα οπως ηταν!
Ευτιχως που δεν ειναι κατι σοβαρο! περαστικουλια σας:)
Σοβαρα εχει τοση πολλη υγρασια ;:blink:

κουνελακι η λυση για την υγρασια ειναι αφυγραντηρας. εγω βρηκα την υγεια μου !

κουνελακι η λυση για την υγρασια ειναι αφυγραντηρας. εγω βρηκα την υγεια μου !
Το εχω ακουσει αλλα δεν εχω βρει πουθενα...και αν εδεν ξερω αν ειναι ακριβο ή υγειηνο..

Ευτιχως που δεν ειναι κατι σοβαρο! περαστικουλια σας:)
Σοβαρα εχει τοση πολλη υγρασια ;:blink:
Ασε δεν παλευεται!Και εχω σχετικα ευαερο σπιτι!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back