Πρόταση σύστασης συλλόγου γατόφιλων Κυψέλης

ωραία, μετρηθήκαμε....(χωράνε κι άλλοι στην παρέα όμως) ας οργανωθούμε. Νομίζω αν θέλετε από την ερχόμενη εβδομάδα να κανονιστεί μια συνάντηση για οσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, να συμμετέχουν, να πουν ιδεες κλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nota!ναι να οργανωσουμε συναντηση...θα το ανεβασεις ως νεο θεμα η να το αναλαβω εγω???με στεναχωρησε το γεγονος οτι δεν απαντησες στο μυνημα μου για την αλεποτρυπα....ειχα ομως μεγαλυτερη στεναχωρια με τον αυρηλιο. οποτε...τα βολεωα αλλιως....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δυστυχώς Ολγα μου το είδα πολύ πολύ αργότερα στη δουλεια, συγνώμη γι'αυτό. Δεν χρειάζεται νέο ποστ μπορούμε να το κανονίσουμε και από εδώ..Στεναχωρήθηκα πολύ με τον αβριλάκο σου, δεν περνάει ο πόνος μόνο μαλακώνει...θα μας κοιταζει απο εκει πανω και θα σε προσέχει..

νοτα μου: δε χρειαζεται να μ ζητας συγνωμη κοριτσι μου....ηταν απλα η δυσκολη στιγμη κ σε χρειαζομουν....στο καθενα μπορουσε να συμβει...οσο για το παλικαρι μου....ναι....το νιωθω οτι με προσεχει....ριξε μια ματια στον αποχαιρετισμο τη προταση των σλονικιων!!!!!τι λες????πως θα οργανωσουμε συναντηση και που???αυτη τη κυριακη ισως????

νοτα μου: δε χρειαζεται να μ ζητας συγνωμη κοριτσι μου....ηταν απλα η δυσκολη στιγμη κ σε χρειαζομουν....στο καθενα μπορουσε να συμβει...οσο για το παλικαρι μου....ναι....το νιωθω οτι με προσεχει....ριξε μια ματια στον αποχαιρετισμο τη προταση των σλονικιων!!!!!τι λες????πως θα οργανωσουμε συναντηση και που???αυτη τη κυριακη ισως????

Μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για την οργάνωση, πχ σκοπός, μεσα, διαχείρηση... διάρθρωση, υπάρχοντα μέσα...οργανωτικό πλαίσιο κλπκλπ

Ωστε να αρχίζω να σκέφτομαι...ιδέες.??? :hmm::hmm:

Παιδιά αν είναι να κάνετε σωματείο χρειάζεστε 21 άτομα και καταστατικό με σκοπούς, στόχους και πόρους. Αν είναι νάχετε ένωση πολιτών ή άτυπη ομάδα είναι άλλη ιστορία.

Παιδιά αν είναι να κάνετε σωματείο χρειάζεστε 21 άτομα και καταστατικό με σκοπούς, στόχους και πόρους. Αν είναι νάχετε ένωση πολιτών ή άτυπη ομάδα είναι άλλη ιστορία.

Το ξέρω... γιαυτό ρώτησα λεπτομέρειες, θέλουμε δικηγόρο, λογιστή, ή τουλάχιστον κάποιον να τα κάνει...... Θέλει δουλειά!

Αν γίνει κάτι σαν το mycat ομάδα... απλά "ζωντανή" και πιο "άμεση" ειναι πιο έυκολα τα πράγματα, τουλάχιστον διδικαστικά. Δεν θα έχουμε πόρους όμως, επιδοτήσεις κλπ-κλπ..... :hmm::hmm:

Θα στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.....

Είναι πολλά τα θέματα και οι επιλογές..... γιαυτό και ρώτησα, για να ρωτήσω και να το ψάξω, μέχρι να βρεθούμε απο κοντα...:)

Τζούλια ας ψάξουμε όλες τις πιθανότητες αλλα εγώ πιστεύω ότι το να μπλεχτούμε με διάφορα ..καταστατικά κλπ είναι χρονοβόρο και περίεργο, πιστεύω περισσότερο στις "κινήσεις", "ομάδες". Φυσικά τα συζητάμε και από κοντά.

Τζούλια ας ψάξουμε όλες τις πιθανότητες αλλα εγώ πιστεύω ότι το να μπλεχτούμε με διάφορα ..καταστατικά κλπ είναι χρονοβόρο και περίεργο, πιστεύω περισσότερο στις "κινήσεις", "ομάδες". Φυσικά τα συζητάμε και από κοντά.

Ναι, βασικά δεν ξέρω τί έχει σκεφτεί η avrilio.... :hmm:
Καλύτερα πιστεύω να τα λύσουμε απο κοντά. :)

Όχι κι έτσι, το καταστατικό μπορείτε να το ετοιμάσετε σε μεγάλο βαθμό και μόνες σας -αν θέλετε σας στέλνω μερικά- ο δικηγόρος πιο πολύ θα το ελέγξει ως προς αρχαιρεσίες και σχετικά και θα το υποβάλλει αρμοδίως. Το σκελετό πρέπει εσείς να τον φτιάξετε: σκοποί, στόχοι, μέσα, πόροι, έδρα. Έχει τη διαδικασία του δε λέω. Λογιστής χρειάζεται μόνο κατά περίπτωση. Αφού θα είναι σωματείο ο ταμίας ο γραμματέας και βέβαια ο πρόεδρος πρέπει νάναι μια καλή ομάδα.
Ίσως θα ήταν χρήσιμο ν' αρχίσετε πρώτα να λειτουργείτε άτυπα αλλά με συγκεκριμμένους ρόλους (πρόεδρος,ταμίας, γραμματέας), να δουλέψετε αυτούς τους ρόλους, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις, έτσι για να δείτε πως θα τα πάτε, αν είναι πράγματι αυτό που θέλετε, να δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε το σκελετό του καταστατικού, ε, να δοκιμαστείτε γενικά να μετρήσετε δυνάμεις κτλ. Όταν θα είσαστε έτοιμοι/ες το επισημοποιείτε κιόλα.
Η επισημοποίηση χρειάζεται γι όταν θα απευθύνεται κανείς στις αρχές για βοήθεια ή για να διεκδικήσει κάτι (βλ. όπως και στο γάμο), στις τράπεζες και άλλους φορείς για χορηγίες και εκταμιεύσεις, σε τυχόν δικαστήρια κτλ.
Άντε, ότι και νάναι, καλή αρχή!
:):):);););):up::up::up:

Για μένα πάντως, για να μιλήσω ειλικρινά, πιο πολύ μετράει η προσωπική προσπάθεια και θέληση του καθένα απο εμάς παρά η οργάνωση μέσα απο κάποιο σύλλογο.
Το μονο που δινει ο συλλογος ειναι οπως λέει η Ανιμα η επισημοποίηση. Αυτο που μετράει ειναι να γίνονται τα πράγματα που πρέπει μέσα απο την συνεργασία και την καλή διάθεση ολων. Η δημιουργία συλλογου μπορεί να ειναι ένα φυσικό επακόλουθο αυτης της προσπάθειας αλλά μπορεί και όχι.

Συμφωνώ με την ντρουσίλια.. αρχίστε εσεις να κανετε πραματα σαν ομάδα κα εαν δείτε οτι ειστε 21 μέλη ενεργα που χρειάζεται για σύλλογο η σωματειο κανετε κι αυτό.. ειδ΄αλλως για μία μή κερδοσκοπική εταιρεία χρειάζονται 3 ιδρυτικά μέλη.

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία χρειάζεται χρήματα σαν αρχικό κεφάλαιο;

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία εμπίπτει στο νόμο περί ομόρρυθμων εταιρειών πρέπει να κρατάει λογιστικά βιβλία και να καταθέτει κάθε δίμηνο στην Εφορεία τα σχετικά παραστατικά. Αν υπάρξουν νέα μέλη χρειάζεται τροποποίηση του καταστατικού και υποβολή στο πρωτοδικείο οπότε χρειάζεται και δικηγόρο. Είμαι πρόεδρος μιας τέτοιας εταιρείας και μπορώ να σας πω ότι δεν είναι απλό πράγμα. Πιο εύκολο είναι το σωματείο- ούτε εφορεία ούτε λογιστές παρά μόνον περιστασιακά αν προκύψει συγκεκριμμένο λόγος.
Και πάλι όμως δείτε τι σας έγραψα πιο πάνω, ας λειτουργήσει η ομάδα άτυπα με ρόλους και αν πάει καλά τότε αποφασίζετε!
-------------------------------------

ανιμα: σ ετχαριστουμε για το ενδιαφερον σου κ τις πληροφοριες σου...εισαι θησαυρος...στο εχουν πει????
τζουλια: την αυρηλιο την λενε ολγα κι εχει σκεφτει...οτι κι εσεις...σταδιακα κι οργανωμενα βηματα προς το κοινο καλο...δηλ....γνωριλια, συζητηση, δεσιμο των μελων...αναζητηση των σημειων που μας ενωνουν αλλα κ που μας χωριζουν,,,αναπτυξη ουσιαστικης σχεσης...κι αν ειμαστε πανψ απο 21 ατομα κι αν μας ταιριαξει η επισημοποιηση να προχωρησουμε δυναμικα.....

δρουσιλα: σε βρισκω ενθερμη οπαδο....θα ερχεσαι απο το ν.κοσμο στην ομάδα μας????
γιασμιν: συμφωνω μαζι σου....οπως κι ο αυρηλιο, ειμαι κι εγω μαχητικη αλλα οχι στα χαζα ουτε στα επιπολαια....μ αρεσουν οι ωριμες αποφασεις..

Λοιπόν Όλγα, χαίρομαι που φάνηκαν χρήσιμα όσα είπα και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Είμαι βέβαιη ότι θα αποφασίσεις με προσεκτικό και σωστό τρόπο. Εξ άλλου ο Αυρήλιος θάναι δίπλα σου και δίπλα στην ομάδα φύλακας άγγελος και οδηγός.
Χαίρομαι τόσο που σε γνώρισα ηλεκτρονικά, ισως κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και συμβατικά...

ναι ανιμα...οτι καλο μπορει να γινει...να γινει...εισαι θησαυρος κ το νιωθω ας μην το παραδεχεσαι εσυ....ελπιζω σε μια πιο βαθια γνωριμια....οσο γι την ηλεκτρονικη της μορφη....σε θελουμε μαζι μας κ κοντα μας...να σαι καλα

τι εγινε φιλεναδες???θα κανουμε συναντηση την κυριακη τουτη να τα πουμε???θελετε σπιτι η να πουμε στη φωκιωνος????δεκτες οι προτασεις σας....λεω για το απογευματακι, νωρις και χαλαρα....τι λετε????

Επειδή ήμουν πολύ φορτισμένη όταν σου έγραψα για τον Αυρήλιο, ξέχασα να σου πω ότι είμαι
κι εγώ μέσα για την ομάδα(άλλωστε είμαι της ευρύτερης περιοχής-Πατήσια) αλλά κ` ό,τι κανονίσετε για συνάντηση.Ειδικά Κυριακή απόγευμα,μια χαρά!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back