RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
νοτα μου: δε χρειαζεται να μ ζητας συγνωμη κοριτσι μου....ηταν απλα η δυσκολη στιγμη κ σε χρειαζομουν....στο καθενα μπορουσε να συμβει...οσο για το παλικαρι μου....ναι....το νιωθω οτι με προσεχει....ριξε μια ματια στον αποχαιρετισμο τη προταση των σλονικιων!!!!!τι λες????πως θα οργανωσουμε συναντηση και που???αυτη τη κυριακη ισως????
Μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για την οργάνωση, πχ σκοπός, μεσα, διαχείρηση... διάρθρωση, υπάρχοντα μέσα...οργανωτικό πλαίσιο κλπκλπ
Ωστε να αρχίζω να σκέφτομαι...ιδέες.???

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Παιδιά αν είναι να κάνετε σωματείο χρειάζεστε 21 άτομα και καταστατικό με σκοπούς, στόχους και πόρους. Αν είναι νάχετε ένωση πολιτών ή άτυπη ομάδα είναι άλλη ιστορία.
Το ξέρω... γιαυτό ρώτησα λεπτομέρειες, θέλουμε δικηγόρο, λογιστή, ή τουλάχιστον κάποιον να τα κάνει...... Θέλει δουλειά!
Αν γίνει κάτι σαν το mycat ομάδα... απλά "ζωντανή" και πιο "άμεση" ειναι πιο έυκολα τα πράγματα, τουλάχιστον διδικαστικά. Δεν θα έχουμε πόρους όμως, επιδοτήσεις κλπ-κλπ.....

Θα στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις.....
Είναι πολλά τα θέματα και οι επιλογές..... γιαυτό και ρώτησα, για να ρωτήσω και να το ψάξω, μέχρι να βρεθούμε απο κοντα...

RedCat
Διάσημο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Τζούλια ας ψάξουμε όλες τις πιθανότητες αλλα εγώ πιστεύω ότι το να μπλεχτούμε με διάφορα ..καταστατικά κλπ είναι χρονοβόρο και περίεργο, πιστεύω περισσότερο στις "κινήσεις", "ομάδες". Φυσικά τα συζητάμε και από κοντά.
Ναι, βασικά δεν ξέρω τί έχει σκεφτεί η avrilio....

Καλύτερα πιστεύω να τα λύσουμε απο κοντά.

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Το ξέρω....![]()
Όχι κι έτσι, το καταστατικό μπορείτε να το ετοιμάσετε σε μεγάλο βαθμό και μόνες σας -αν θέλετε σας στέλνω μερικά- ο δικηγόρος πιο πολύ θα το ελέγξει ως προς αρχαιρεσίες και σχετικά και θα το υποβάλλει αρμοδίως. Το σκελετό πρέπει εσείς να τον φτιάξετε: σκοποί, στόχοι, μέσα, πόροι, έδρα. Έχει τη διαδικασία του δε λέω. Λογιστής χρειάζεται μόνο κατά περίπτωση. Αφού θα είναι σωματείο ο ταμίας ο γραμματέας και βέβαια ο πρόεδρος πρέπει νάναι μια καλή ομάδα.
Ίσως θα ήταν χρήσιμο ν' αρχίσετε πρώτα να λειτουργείτε άτυπα αλλά με συγκεκριμμένους ρόλους (πρόεδρος,ταμίας, γραμματέας), να δουλέψετε αυτούς τους ρόλους, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις, έτσι για να δείτε πως θα τα πάτε, αν είναι πράγματι αυτό που θέλετε, να δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε το σκελετό του καταστατικού, ε, να δοκιμαστείτε γενικά να μετρήσετε δυνάμεις κτλ. Όταν θα είσαστε έτοιμοι/ες το επισημοποιείτε κιόλα.
Η επισημοποίηση χρειάζεται γι όταν θα απευθύνεται κανείς στις αρχές για βοήθεια ή για να διεκδικήσει κάτι (βλ. όπως και στο γάμο), στις τράπεζες και άλλους φορείς για χορηγίες και εκταμιεύσεις, σε τυχόν δικαστήρια κτλ.
Άντε, ότι και νάναι, καλή αρχή!

drusilia
Διάσημο μέλος
Το μονο που δινει ο συλλογος ειναι οπως λέει η Ανιμα η επισημοποίηση. Αυτο που μετράει ειναι να γίνονται τα πράγματα που πρέπει μέσα απο την συνεργασία και την καλή διάθεση ολων. Η δημιουργία συλλογου μπορεί να ειναι ένα φυσικό επακόλουθο αυτης της προσπάθειας αλλά μπορεί και όχι.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
drusilia
Διάσημο μέλος
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Η μη κερδοσκοπική εταιρεία εμπίπτει στο νόμο περί ομόρρυθμων εταιρειών πρέπει να κρατάει λογιστικά βιβλία και να καταθέτει κάθε δίμηνο στην Εφορεία τα σχετικά παραστατικά. Αν υπάρξουν νέα μέλη χρειάζεται τροποποίηση του καταστατικού και υποβολή στο πρωτοδικείο οπότε χρειάζεται και δικηγόρο. Είμαι πρόεδρος μιας τέτοιας εταιρείας και μπορώ να σας πω ότι δεν είναι απλό πράγμα. Πιο εύκολο είναι το σωματείο- ούτε εφορεία ούτε λογιστές παρά μόνον περιστασιακά αν προκύψει συγκεκριμμένο λόγος.
Και πάλι όμως δείτε τι σας έγραψα πιο πάνω, ας λειτουργήσει η ομάδα άτυπα με ρόλους και αν πάει καλά τότε αποφασίζετε!
-------------------------------------
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
τζουλια: την αυρηλιο την λενε ολγα κι εχει σκεφτει...οτι κι εσεις...σταδιακα κι οργανωμενα βηματα προς το κοινο καλο...δηλ....γνωριλια, συζητηση, δεσιμο των μελων...αναζητηση των σημειων που μας ενωνουν αλλα κ που μας χωριζουν,,,αναπτυξη ουσιαστικης σχεσης...κι αν ειμαστε πανψ απο 21 ατομα κι αν μας ταιριαξει η επισημοποιηση να προχωρησουμε δυναμικα.....
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
γιασμιν: συμφωνω μαζι σου....οπως κι ο αυρηλιο, ειμαι κι εγω μαχητικη αλλα οχι στα χαζα ουτε στα επιπολαια....μ αρεσουν οι ωριμες αποφασεις..
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαίρομαι τόσο που σε γνώρισα ηλεκτρονικά, ισως κάποια στιγμή αυτό θα γίνει και συμβατικά...
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
avrilio
Εκκολαπτόμενο μέλος
kiseki
Νεοφερμένο μέλος
κι εγώ μέσα για την ομάδα(άλλωστε είμαι της ευρύτερης περιοχής-Πατήσια) αλλά κ` ό,τι κανονίσετε για συνάντηση.Ειδικά Κυριακή απόγευμα,μια χαρά!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool