Σήμερα σχεδόν όλη τη μέρα κοιμόταν κάτω από ένα κρεβάτι και εδώ και 2-3 ώρες έχει αρχίσει να παίζει. Ακόμη με φοβάται λιγάκι, αν και έχει αρχίσει να εξερευνά έντονα το χώρο και να με πλησιάζει πού και πού. Δεν κάθεται, όμως, να την πιάσω και φεύγει αν προσπαθήσω εγώ να την πλησιάσω (ενώ όσο ήταν εδώ η κυρία που τη φρόντιζε τις προηγούμενες μέρες και την ήξερε, έκατσε και στην αγκαλιά μου, προφανώς γιατί ένιωθε περισσότερη ασφάλεια). Φαντάζομαι, βέβαια, ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά και θα με μάθει με τον καιρό.
Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι κάπως φοβητσιάρα. Είμαι σίγουρη ότι όλο το βράδυ θα ακούω θορύβους και θα πετάγομαι από το κρεβάτι να δω αν είναι καλά ή αν της έπεσε τίποτα στο κεφάλι.

Επειδή μένω μόνη και όλο το πρωί λείπω και επειδή είναι και μικρούλα ακόμη, θα έχει πρόβλημα; Ξέρω ότι οι γάτες μπορούν να μείνουν μόνες τους αρκετές ώρες, ΟΛΟΙ όσοι έχουν γάτες και τους ρώτησα το ίδιο μου λένε, παρόλα αυτά είμαι σίγουρη ότι όλο το πρωί θα αγωνιώ για το τι κάνει μόνη της στο σπίτι (ή κσι το βράδυ που θα κοιμάμαι και που είναι και πιο ζωηρή)..
Για πείτε καμία καθησυχαστική κουβέντα.
ΥΓ: Αυτή τη στιγμή είναι πίσω από την κουρτίνα και με κοιτάει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Μην εχεις καθολου αγχος.Καταρχην ειναι πολυ ενθαρρυντικη η συμπεριφορα της.Εξοικιωνεται σιγα σιγα.
Ειναι απολυτα λογικο να σε φοβαται .Ομως το οτι αρχιζει να παιζει,ειναι πολυ καλο σημαδι.
Εσυ αυτο που πρεπει να κανεις ειναι ΝΑ ΜΗΝ προσπαθεις να την πιασεις αυτες τις πρωτες μερες.Μονη της θα σου ερθει για χαδια,οταν νιωσει ανετα.Ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο.
χαχαχαχααχαχαχαχ...αυτο και εγω το ειχα παθει οταν πρωτοεβαλα γατι σπιτι μου.ΟΚ,λογικο ειναι.Απλα φροντισε να απομακρυνεις πιθανες παγιδες που μπορει να το πληγωσουν.Πχ..γυαλινα βαζα σε τραπεζια κλπ.Κυριως για σενα,να μην εχεις αγχος.Το θέμα είναι ότι εγώ είμαι κάπως φοβητσιάρα. Είμαι σίγουρη ότι όλο το βράδυ θα ακούω θορύβους και θα πετάγομαι από το κρεβάτι να δω αν είναι καλά ή αν της έπεσε τίποτα στο κεφάλι.![]()
Αυτο να μην σε απασχολει καθολου.Και εγω μονη μενω,και ολο το πρωι λειπω..μια χαρα ειναι τα σκασμενα μου,και απο την αρχη κιολας που τα πρωτοεβαλα σπιτι.Οι γατες γενικα,προσαρμοζονται με το ωραριο μας.Κοιμουνται τις ωρες που λειπουμε.Και ειναι γνωστο οτι οι γατες και γενικα τα αιιλουροειδη ειναι οι............βασιλιαδες του υπνου!Επειδή μένω μόνη και όλο το πρωί λείπω και επειδή είναι και μικρούλα ακόμη, θα έχει πρόβλημα; Ξέρω ότι οι γάτες μπορούν να μείνουν μόνες τους αρκετές ώρες, ΟΛΟΙ όσοι έχουν γάτες και τους ρώτησα το ίδιο μου λένε, παρόλα αυτά είμαι σίγουρη ότι όλο το πρωί θα αγωνιώ για το τι κάνει μόνη της στο σπίτι (ή κσι το βράδυ που θα κοιμάμαι και που είναι και πιο ζωηρή)..
Απλα οταβν γυρνας,θα της δινεις βεβαια την απαραιτητη σημασια.4 μηνων δεν ειναι τοσο μικρο.Τρωει μια χαρα...οποτε δεν εχει κανενα προβλημα.
Απλα,οπως σου ειπα και παραπανω,αν εχεις κατι επικυνδινο απομακρυνε το,.εννοειται κλειστα τα παραθυρα,προσοχη στην πορτα οταν την ανοιγεις μην βγει,φαγακι και νερακι και μια χαρα θα ειναι.
Εγω βγαζω τις πριζες ή κλεινω και τα πολυμπριζα..μπας και κανουν καμια αταξια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Τωρα το τι θα κανει οταν θα λειπεις, σιγουρα ειναι καλυτερο οταν υιοθετουμε ενα ζωακι να κανονιζουμε ωστε τις πρωτες μερες να ειμαστε μαζι του στο σπιτι για να προσαρμοστει καλυτερα και να μας μαθει πιο γρηγορα. Αφου ομως εργαζεσαι δεν πειραζει, ειμαι σιγουρη πως οσο λειπεις θα εξερευνα τον χωρο και θα κοιμαται αρκετες ωρες. Το βραδυ που κοιμασαι μαλλον το ιδιο θα κανει αν και πιστευω πως θα ειναι πιο ζωηρη γιατι οι γατες ειναι νυχτοβιες. Παντως να μην φοβασαι μην της πεσει τιποτα στο κεφαλι, οι γατες εχουν καταπληκτικα αντανακλαστικα.

Θα προσαρμοστεί και κείνη θα προσαρμοστείς και σύ. Προσπάθησε τις ώρες που θα λείπεις, να την αφήνεις με διάφορα παιχνίδια, ονυχοδρόμιο πχ, για να γεμίζει το χρόνο της.
Κλείσε παράθυρα και πόρτες γιατί είναι ικανότατα ζώα και δεινοί δραπέτες και όλα τ'αλλα θα στα μάθει εκείνη.
anna 21
Δραστήριο μέλος
μπραβο σου που προτιμησες ενα γατακι με καποιο προβλημα- τους περισσοτερους τους αποτρεπει κατι τετοιο εστω και αν ειναι τοσο ασημαντο... συμφωνω με ολα οσα σου λενε παραπανω. προσεχε πολυ οσα σου λενε για την ασφαλεια της (την μπαλκονοπορτα μην την αφηνεις ουτε σε ανακλιση αν δεν εισαι εκει) και τα υπολοιπα θα τα βρειτε μην ανησυχεις καθολου 
Bessy, έχεις δίκιο, γι'αυτό την πήρα από Σαββατοκύριακο, για να είμαι μαζί της τις πρώτες μέρες, ίσως καταφέρω να ξεκλέψω και 1-2 ακόμη στην αρχή της εβδομάδας, θα δούμε.
Θα σας πω αύριο αν... κατάφερα να κοιμηθώ καθόλου.

Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Αφού ξεκίνησε τα παιχνίδια μη φοβάσαι τίποτα! Θα προσαρμοστεί πολύ γρήγορα!!!
Μην ανησυχεις!!! Να δεις πόσο φοβιτσιάρα ήμουν εγώ!!! Εμένα κιόλας επειδή με είχαν ψιλοφοβερίσει ότι οι θηλυκές βγάζουν εύκολα νύχια , τα πρώτα βράδια πεταγόμουνα, πέρα του φόβου μην κάνει φασαρία, μην μου βγάλει νύχια!!!
Βέβαια τώρα όσο σκέφτομαι τους φόβους μου , γελάω!!
Απλά για το μόνο που θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη είναι πως πολλές φορές τα βράδια τα πιάνει η τρέλα τους και τρέχουν σαν τα τρελά σε όλο το σπίτι! Μόλις σε συνηθίσει να δεις που θα το κάνει!
Εάν έχεις jumbo , κοντά εκεί που μένεις , αγόρασε ένα ονυχοδρόμιο, μόλις 5 ευρώ το έχουν , και πάρε και μπαλάκια! Εάν κουδουνίζουν κιόλας, θα ξετρελαθεί!!!
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Να μην έχεις πράγματα εύκολα προσβάσιμα στη γάτα που σπάνε κλπ. Για να την αποσπάς μπορείς να της πάρεις ένα μικρούλι ποντικάκι από αυτά που κάνουν ένα ανεπαίσθητο θόρυβο αν τα ταρακουνήσεις. Ο γάτος μου με ένα τέτοιο παίζει 4 ώρες σερί, ξεθεώνεται από το παιχνίδι και ψοφάει στον ύπνο. Έτσι τα βράδια είμαι ήσυχη ή όταν λείπω.Τον έχω αφήσει μόνο του και 30 ώρες όπου γύρισα για ένα 2ωρο και μετά ξανάφυγα. 0 ζημιές. Χρωστάω πολλά στο ποντίκι.

Καλημέρα, κιόλας!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Πηγαινουν καμποσες φορες, αρκετες για τσισακια και μια με δυο φορες για κακακια. Αν πηγαινει υπερβολικα πολλες φορες ισως θα επρεπε να συμβουλευτεις κτηνιατρο, να ελεγχεις και τα κακακια μηπως εχει διαρροια.
Μπορεις να καθαριζεις την αμμολεκανη του επισης μια με δυο φορες την ημερα, ειναι αρκετες πιστευω.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ρε παιδιά, πόσες φορές τη μέρα πάνε τουαλέτα;;;
Καλημέρα, κιόλας!
Μία ερώτηση ακόμη. Πρέπει να καθαρίζω την άμμο κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι ότι έχει πάει τουαλέτα ή φτάνει μια φορά την ημέρα;
Υπό νορμάλ συνθήκες μια ενήλικη γάτα πηγαίνει 1-2 φορές την ημέρα (για τα "κακάκια" εννοώ, γιατί για τα τσισάκια δεν την παρακολουθώ, σαφώς είναι περισσότερες). Από κει κι έπειτα είναι και θέμα ηλικίας (η δική μου μωρό και μέχρι να "στρώσει"
πήγαινε 2-4) και τροφής. Καθώς λένε ορισμένα έμπειρα μέλη του σάϊτ, όσο πιο καλή ποιότητα γατο-τροφής, τόσο πιο
εύκολα απορροφήσιμη και με λιγώτερα υπο-προϊόντα
. Τέλος εξαρτάται και από τον οργανισμό της συγκεκριμένης γάτας.Για το θέμα της άμμου τώρα, συνήθως και απαραίτητα 1-2 φορές ημερησίως, και πάλι υπό νορμάλ συνθήκες, ενώ
κάθε 7-10 μέρες θα αλλάζεις όλη την άμμο και θα καθαρίζεις την αμμολεκάνη μ'ένα ήπιο καθαριστικό (όχι χλωρίνες και Dettol) λ.χ. το υγρό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πιάτων, μ'ένα σφουγγαράκι γι αυτή τη δουλειά και καλό ξέπλυμα και σχολαστικό στέγνωμα. Να ξέρεις οτι και αυτό το χρονικό διάστημα εξαρτάται από την ποιότητα της άμμου. Για παράδειγμα
στη δική μου περίπτωση στην αρχή που αγόραζα άμμο από την κοινή του σούπερ μάρκετ, κάθε 3 μέρες και βρωμούσε μέχρι
τον πάτο της αμμολεκάνης και δεν συνέφερε οικονομικά καθόλου
Φτηνότερη μεν, αλλά συνέχεια να αγοράζω, από τις πολλές περιπτώσεις που το "φτηνό", αποδεικνύεται ακριβό. Ευτυχώς μπήκα εδώ στο σαϊτάκι μας κι ενημερώθηκα οτι υπάρχουν και άμμοι (κυρίως αργιλώδεις, αλλά και άλλου είδους) που κάνουν τα τσισάκια σβώλους απορροφούν κάθε υγρασία (που είναι πηγή βακτηριδίων) με λίγα λόγια συμμαζεύουν αρκετά την κατάσταση, αφαιρούνται εύκολα με το ειδικό φτυαράκι και δεν μυρίζουν καθόλου!!! Μόνο από pet-shops όμως, αν και πολύ σπάνια σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ.
Δίνω λοιπόν κατιτίς παραπάνω, αλλά κρατάει πολύ περισσότερο, και ούτε καν χρειάζεται γενικό πλύσιμο όλη η αμμολεκάνη κάθε βδομάδα! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς

Αυτά, πιστεύω να βοήθησα.

Καλοσώρισες στην συντροφιά μας , να σου ζήσει και να χαίρεσαι τη νεοφερμένη!

Βρες της ένα ονοματάκι και ανέβασε τις φωτογραφίες της να τη χαρούμε κι εμείς.

Σ'αυτό το σάϊτ, διψάμε για φωτογραφίες γατουλινιών και ανυπομονούμε!!!

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Εντωμεταξύ, μου προέκυψε και πολύ σεξουλιάρα!
Τεσσάρων μηνών και έχει ήδη οίστρο (έτσι μου είπε η κυρία που την είχε ότι της είπε ο γιατρός, γιατί τεντώνει περίεργα το κωλαράκι της). Μου είπαν, όμως, ότι η στείρωση πρέπει να γίνει στους εφτά μήνες ( ; ). Υπομονή.. 
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Προσωπικά, δεν βλέπω τίποτα το περίεργο στη συμπεριφορά της. Ίσως, όμως, είναι ακόμη αγχωμένη και δεν εκδηλώνεται.. Θα δω πώς θα πάει τις επόμενες μέρες και θα ξαναμιλήσω με το γιατρό. Ευχαριστώ!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μία ερώτηση ακόμη. Πρέπει να καθαρίζω την άμμο κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι ότι έχει πάει τουαλέτα ή φτάνει μια φορά την ημέρα;
Για όλα τα άλλα σε κάλυψαν οι προλαλήσαντες, οπότε εγώ θα σου πω ένα τιπ για τα τουαλετικά!

Εγώ, όταν είμαι σπίτι δηλαδή, προσπαθώ να μαζεύω "αμέσως" τα δωράκια της μικρής μου. Ακόμα και τσίσα. Με αποτέλεσμα να καθαρίζω την αμμοδόχο 3-4 φορές τη μέρα. Ακούγεται υπερβολικό, αλλά λόγω μικρού σπιτιού είναι σωτήριο, δεν έχουμε ποτέ καμία μυρωδιά.
Επίσης, η μικρή μας είναι τελείως μη μου άπτου σ' αυτό το θέμα, ας πούμε αν δεν καθαριστούν τα τσισάκια απ' την αμμοδόχο πολύ δύσκολα θα πάει να κάνει κακάκια της, προτιμάει να τα κάνει σε καθαρή άμμο. Και ναι, πάει στην άμμο, σκάβει, βλέπει το σβώλο με τα τσίσα και φεύγει. Μόλις της αφαιρέσω το σβώλο, τσουπ πάει και κάνει τα κακάκια. Τι να πεις.. Βέβαια όταν δεν είμαστε εμείς οι καθαριστές παρόντες στο σπίτι, αναγκάζεται και τα κάνει μόλις της έρθουν

Με τον τρόπο αυτό του συχνού καθαρισμού -ο οποίος ομολογώ ότι τώρα αυτούς τους μήνες έχει μειωθεί στις 2 φορές ημερησίως- παρατήρησα ότι γίνεται και οικονομία, καθώς απλά συμπληρώνω όποτε χρειάζεται με λίγη άμμο, κι έτσι η άμμος κρατάει παραπάνω από βδομάδα, κρατάει 10 μέρες σίγουρα, με συμπληρώματα βέβαια όπως είπα. Κι έτσι, μια απλή άμμος, πάμφθηνη, του σουπερ μάρκετ, μπορεί να συμπεριφερθεί σαν ποιοτική του πετ σοπ!

Τέλος ένα τρομερό τιπ που έμαθα εδώ μέσα, είναι το σωτήριο ΤΑΛΚ. Αν τυχόν το καμάρι σου κάνει τίποτα βρωμερά κακάκια, ή αν θες να δώσεις μια ωραία εσάνς στην αμμοδόχο, αφού αφαιρέσεις τα διάφορα δώρα κάνεις λίγα παφ-πουφ με το ταλκ μέσα στην αμμοδόχο και ανακατεύεις την άμμο. Επίσης, μην ξεχνάς ότι απορροφά και την υγρασία κι έτσι μένει ακόμα πιο στεγνή η άμμος, γιατί ο σβώλος των τσισακίων όπως και να το κάνεις δε θα βγει ολόκληρος 100%, θα μείνει λίγη υγρασία στο επίμαχο σημείο

Αυτά.
Άντε, καλή όρεξη σε όσους μαγειρεύουν!!!!!!!!!!!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Φαίνεται πολύ όμορφη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool