Πτώση γάτας από μπαλκόνι

• Thread starter Thread starter Niki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δεν το προσπαθήσατε;;;Ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθει;;; Όσες φορές πήρα κάποιο ρίσκο ποτέ δεν το μετάνοιωσα....Δεν ειχε ελπίδες να τα καταφέρει;;;
Κοίτα και ο δικός μας ο Νααμάν (όχι ο εικονιζόμενος) έπεσε από τον 4ο πριν 4 χρόνια- τον έσπρωξε ο μικρός (της φωτογραφίας). Έσπασε το πίσω αριστερό πόδι, ένας γιατρός αναίσθητος που βιαζόταν του έβαλε νάρθηκα, ο οποίος εφαπτόταν με την πληγή. Συνεπώς ο γατούλης κινδύνεψε από γάγγκραινα έως και κοπή του ποδιού αυτού. Όμως, θέλοντας να καταλήξω, το προσπαθήσαμε με έναν άλλον καλό γιατρό, πήραμε πολλά ρίσκα και τελικά με πολύ κόπο και πολλές θυσίες ο γατούλης τα κατάφερε.Αλλά έτυχε και να κάνω ευθανασία, γιατί ο γιατρός τότε δεν προσπάθησε.. Κρίμα.. Ελπίζω το γατάκι να ηρέμησε, και σίγουρα ήταν σε καλά χέρια!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Την Κυριακή που έπεσε παρέλυσαν τα πίσω ποδαράκια και μέχρι και χθες, με θεραπεία κορτιζόνης, δν είχε καμία βελτίωση. Οι γιατροί στην κλινική ήταν κάθετοι στο ότι δν θα τα κατάφερνε, όπως και ο δικός μας ο κτηνίατρος [στον Αίλουρο τον πήγαινα], αφού πέρασαν οι μέρες χωρίς βελτίωση. Παρόλ' αυτά, τον πήγα σε δύο χειρουργούς κτηνιάτρους, ο ένας μου είπε 60% πιθανότητα να επανέλθει κάπως, όχι ολικά, και μακροπρόθεσμα, ο άλλος μου είπε 50-50, φυσικά με εγχείριση, η οποία κόστιζε μαζί με την παραμονή μετά του Σεβάχ για παρακολούθηση 2.000?. Βλέποντάς τον να ταλαιπωρείται, γιατί έκανε τις ανάγκες του πάνω του, και χωρίς να μπορεί να περπατήσει καθόλου, αποφάσισα να μην ταλαιπωρήσω κι άλλο με εγχείριση, αφού και οι γιατροί οι χειρουργοί, μου τα παρουσίαζαν δύσκολα. Αυτά...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ:bye::bye::bye:

Κι εγώ λυπάμαι για το γατάκι. Όπως προείπανε, είναι να μη σου τύχει. :(

SOS έπεσε από τον 4ο

Βοηθεια παιδια...
Η μια μου γατα επεσε από το μπαλκονι (4ος οροφος) μαλλον όταν προσπαθησε να περασει στην γειτονισα(αφου πρωτα αναβηκε στο φραχτακι και εβγαλε από τη γωνια το μαξιλαρι που εχω για να μην περνα στη γειτονισα)…επεσε μαλλον στον κηπο γ αυτό δεν επαθε κατι αμεσα και εφυγε…αυτά εγιναν σημερα το βραδυ μεταξυ 3,00-630…στις 9,30 το πρωι τη βρηκα και την πηγα κτηνιατρο…
Της εκανε 1 ενεση..και με τα χερια εξετασε τα κοκαλα…

Θα την παω και το απογευμα γιατι είναι πολύ ζεστη και φαινεται να ποναει λιγο..ουτε εφαγε…

Μηπως πρεπει να κανουμε κατι άλλο?καμοια εξεταση?
Λετε να εχει τιποτα σοβαρο και να μην φαινεται?

Περπαταει κανονικα αλλα δεν εχει καθολου ορεξη:(

Ειναι σοκαρισμενη γι'αυτο δεν τρωει.Εχεις εμπιστοσυνη στον γιατρο σου?Την εξετασε προσεκτικα?Πολλες γατες πεφτουν απο μπαλκονια και η συντριπτικη πλειοψηφια την γλιτωνει.

Εμπιστοσύνη της εχω…αλλα η εξεταση μου φανηκε πολύ γρηγορη..κανα3 λεπτο την ψαχουλευε και μετα της εκανε την ενεση..
Εννοω επεσε από πολύ ψηλα δεν πρεπει να κανουμε κανοια ακτινογραφία η τιποτα τετοιο? αισοτερικη αιμορραγία αν έχει???
:(:(

Εμπιστοσύνη της εχω…αλλα η εξεταση μου φανηκε πολύ γρηγορη..κανα3 λεπτο την ψαχουλευε και μετα της εκανε την ενεση..
Εννοω επεσε από πολύ ψηλα δεν πρεπει να κανουμε κανοια ακτινογραφία η τιποτα τετοιο? αισοτερικη αιμορραγία αν έχει???
:(:(

Φυσικά και πρέπει να κάνετε ακτινογραφία. Πως αλλιώς θα δει αν έχει κανένα πρόβλημα στη σπονδυλική της στηλη; Η μελίνα μου έπεσε από τον 3ο πριν 2μηνες σχεδον και όταν του την πήγα την ψαχούλευε μια ωρα. Περπατάει καθόλου; έστω και με δυσκολία;
Για το φαγητό μην σε νοιάζει. Εχει τρομάξει τωρα το δόλιο και μόνο το φαγητό δεν την νοιάζει. Και αν δεν πηγαίνει τουαλέτα για κακάκια, μην ανησυχησεις, θα πονάει πολύ για να σφιχτεί. Να την ξανακοιτάξει πάντως, αυτή είναι η γνώμη μου. Και ίσως για το οιδημα να έπρεπε να της δώσει και κάτι. Τι να πω;

Όταν την σηκωνα να περπατησει περπαταγε κανονικα….απλα συνηθως ηταν ξαπλωμενη….:hmm:μαλλον πονουσε
Εκανε και τσισα της και κακα της..

Η κτηνιατρος την κρατησε και θα παω σε δυο ωρες σχεδον να δω τι γινεται…μου ειπε τελικα μαλλον θα χρειαστει ακτινογραφιες…πρεπει να ειχε και πυρετο..:down:

Η γιατρος μας ειναι πολυ καλη..

ααα εφαγε 2 σπορακια ξηρης τροφης πριν την παω αλλα μετα ξαναξαπλωσε..δεν ειχε πολλεσ δυναμεις...
λετε να μου παθει τιποτα????:cry::cry::cry:

Καλο θα ειναι να γινει συζητησε περισσοτερο με τη γιατρο σου, αν συνεχισει πηγαινε το και σε δευτερο γιατρο

Ελπίζω όλα να πάνε καλά κ να αναρρώσει γρήγορα η γατούλα σου, κάτι πρέπει να κάνεις όμως μετά για να μη ξανασυμβεί αυτό

Φαντάζομαι το σοκ σου..... Ούτε να το φαντάζομαι δεν θέλω.
Βέβαια σοκ έπαθε και η γατούλα, λογικό είναι.
Κατ' εμε να την κοιτάξει η γιατρός πολύ πολύ προσεχτικά με ότι εξετάσεις χρειάζεται (ακτινογραφίες ή ότι άλλο) κι ας μην είναι τίποτα, παρά να επαναπαυτεί κανείς και να υπάρχει κάποιο θέμα. Πτώση είναι αυτη.....
Εύχομαι να μην έχει τίποτα και να είναι όλα καλά

ο γατουλης μου ειχε πεσει πριν αρκετα χρονια απο τον τεταρτο!!τον βρηκαμε σε μια γωνια με αιματα στη φατσουλα του!!ο γιατρος μας ειπε οτι αν εχει εσωτερικη αιμορραγια δεν τη γλιτωνει!!τελικα την γλιτωσε ο ατιμος με ενα απλο στραμπουληγμα στο ενα του ποδαρακι!!ευχομαι περαστκα στη γατουλα σου κ να αναρρωσει συντομα!!κ χωρις πονακια!!!

θα συμφωνίσω και γώ ακτινογραφία και γρήγορα. αν και το πιθανότερο είναι να είναι απλά σοκαρισμένη, παρόλα αυτά η τρίλεπτη εξέταση εμένα δεν θα με κάλυπτε.
πέρισυ που το πριν πρίν μου είχε πέσει από τον πρώτο στο σπίτι της μαμάς μου μιάμιση μέρα κοιμόταν και δεν έτρωγε από το σόκ. παρόλα αυτά.για να είσαι σίγουρη δεν πάς και αλλού;

Τι έγινε τελικά με τη γατουλα σου? Συνήλθε? Εκανες ακτινογρφίες?
Ευχομαι το καλλίτερο και σύντομα περαστικά!!!!!:up::up:

Πτώση γάτου από μπαλκόνι

Καλησπέρα σε όλους! Αντιμετωπιζω ένα πρόβλημα κ θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες οι συμβουλές σας.
Ο γατούλης μου έπεσε χθες από τον 4ο όροφο. Δεν έχει υποστεί κάταγμα αλλά ένας συνδετικός χόνδρος στο γονατάκι του έχει αποκολληθεί με αποτέλεσμα να τον πονάει οποιαδήποτε κίνηση. Ο γιατρός είπε ότι δε μπορούμε να επέμβουμε με κάποιο τρόπο. Το μόνο ενδεχέμενο που θέλουμε να επιδιώξουμε είναι να αρχίσει ξανα να αιματώνεται ο χόνδρος κ να θρέψει ξανά.
Από την ώρα του ατυχήματος μέχρι τώρα δεν έχει φάει καθόλου, έχει πιεί ελάχιστο νερό κ δεν έχει επισκευτεί καθόλου την άμμο (όπως φάνηκε κ από τον όγκο του εντέρου στην ακτινογραφία. Ο γιατρός με συμβούλεψε να του δώσω πολύ νερό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει λόγω της αντίστασης του. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει σε κλίσμα.
Τον έχω περιορισμένο στη γατοφόρο του κ δε δείχνει διάθεση να βγει έξω. Τι άλλο μπορώ να κάνω κατά τη γνώμη σας;

Θα σου πρότεινα να πάρεις και δεύτερη γνώμη (λίστα προτεινόμενων από τα μέλη μας κτηνιάτρων εδώ), ίσως μάλιστα θα ήταν καλύτερα να τον δει ένας ορθοπεδικός (για εξειδικευμένους κτηνιάτρους δες εδώ).
Το να μην πηγαίνει καθόλου στην άμμο είναι όντως επικίνδυνο, όχι μόνο για το έντερο, αλλά και για τα ουρολογικά του. Όπως επίσης και το να μείνει για μεγάλο διάστημα χωρίς να τρώει και να πίνει. Ίσως να χρειάζεται ορό για να τραφεί και να ενυδατωθεί, ίσως να χρειάζεται και κάποιο κτηνιατρικό παυσίπονο για να μην υποφέρει. :hmm:
Όπως και να 'χει, επειδή μια πτώση (και μάλιστα από τόσο ψηλά:blink:) είναι πάντα σοβαρή και χρειάζεται εξαντλητικό ψάξιμο, νομίζω το καλύτερο είναι να τον δουν κι άλλοι κτηνίατροι τον γατούλη. Αφού μαζέψεις 2-3 διαφορετικές γνώμες, θα έχεις κι εσύ πιο σφαιρική άποψη για το τι ακριβώς έχει και τι πρέπει να γίνει.
Περαστικά!

Ο γιατρός με συμβούλεψε να του δώσω πολύ νερό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει λόγω της αντίστασης του.
Για να γλιτώσει το κλύσμα ο γατούλης, μπορείς να του πάρεις κονσέρβα ειδική για ζώα σε ανάρρωση που είναι νερουλή (και ορεκτική, υποτίθεται). Τέτοια είναι π.χ. η a/d της Hills, αλλά υπάρχουν και σε άλλες μάρκες. Από την κονσέρβα αυτή παίρνει αρκετό νερό και όλες τις βιταμίνες. Εγώ δεν θα τον πίεζα να φάει αμέσως γιατί είναι φυσική τους τάση να το ράβουν όταν πάθουν κάποιο σοκ ή όταν αρρωστήσουν. Θα άφηνα να περάσει η πρώτη μέρα και μετά θα έβλεπα.
Για τα υπόλοιπα, μάλλον πρέπει να συνεργαστείς με τον γιατρό σας.

Θα ταν πολύ καλό σε ένα τέτοιο θέμα να πάρεις την γνώμη και ενός δεύερου κτηνιάτρου.Οχι ότι τίθεται σε αμφισβήτηση η διάγνωση και η γνώμη του δικού σας κτηνιάτρου, αλλά μπορεί να επισημάνει και κάποια άλλη παράμετρο και να δώσει και κάποια άλλη συμβουλή.
Δεν έχω εξειδικευμένες ορθοπεδικές γνώσεις, αλλά θα θεωρούσα πολύ πιθανό να αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη στον χόνδρο και να επανέλθει πλήρως ο γατούλης σου.:)
Μπορείς να ζητήσεις και την γνώμνη του κτηνιάτρου του φόρουμ μας
John DVM στο θέμα
https://www.mypetz.gr/threads/Γιατρέ-αρρώστησε.224999/
ή να του στείλεις π.μ :)

Περάστικά σας γρήγορα!:D:D:D

Το ταλαίπωρο το γατάκι. Φαντάζομαι το σοκ και των 2 σας :(
Νομίζω ήδη δόθηκαν κάποιες συμβουλές. Αν όντως δεν υπάρχει άλλη βλάβη, νομίζω είναι λογικό να μη θέλει να φάει αν πονάει κ να μην πάει στην άμμο. Σε περιπτώσεις δύσκολες που κάποιο δικό μου δεν μπορούσε να πάει στην αμμο, ανα 3,4 ώρες το πήγαινα εγώ και συνήθως κάτι έκανα έτσι. Αν δεν θέλει να λερώσει εκτός άμμου αλλά δεν μπορεί να πάει του δίνεις μια λύση κ έυχομαι να λειτουργήσει. Βέβαια το θέμα φαγητού νερού πρέπει να το δεις. Δοκίμαζε με απέραντη υπομονή ίσως με το δαχτυλό σου. Ευχομαι να πάνε όλα καλά

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back