μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

κι εγω απο τοτε που στειρωσαμε το εντυ (αρσενικο γατουλη) δεν τον εχω δει ποτε να ψεκαζει (3-4 χρονια τωρα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψιψίνος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mia_m
Πολύ δραστήριο μέλος
Ψιψίνος
Εκκολαπτόμενο μέλος
ELENIP
Διάσημο μέλος
natife
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Όσο βρίσκεται στην ανάπτυξη, νομίζω ότι μπορεί να τρώει όσο θέλει. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα με τα δικά μου, μέχρι που στειρώθηκαν και μπήκαμε σε πιο αυστηρό πρόγραμμα: τους άφηνα ένα μπολάκι με τροφή και έτρωγαν όποτε και όσο ήθελαν.
Όσο για τον κίνδυνο πνιγμού από τις κροκέτες, δεν νομίζω ότι ισχύει, δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο. Το γατάκι σου βέβαια χρειάζεται κροκέτες kitten επειδή είναι ακόμα μικρό. Έχουν μικρότερο μέγεθος και θα μπορεί να τις κουμαντάρει ευκολότερα και βέβαια είναι πολύ πιο θρεπτικές.
Επίσης, θα σε παρακαλέσω να μη γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες, γιατί δεν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ. Το μήνυμά σου διορθώθηκε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
natife
Νεοφερμένο μέλος
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το γατάκι μπορεί να τρώει κροκέτες (ειδικές για γατάκια βέβαια) μετά τις 4 εβδομάδες. Μην ανησυχείς. Πρόσεξε να μην κάνεις το λάθος και δίνεις συνέχεια κονσέρβα γιατί είναι πολύ πιθανό να σου κάνει της γάτας τα μούτρα για τις κροκέτες! Δίνε του κονσέρβα 1-2 φορές το μήνα το πολύ. Με την κονσέρβα θα έχεις πολύ αυξημένα έξοδα και σύντομα χαλασμένα δοντάκια!
natife
Νεοφερμένο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Ο γατος μου ειναι 3.5 μηνών, εγω τον εχω 1.5 μηνα. Μήπως γνωριζετε σε ποσες μερες ειναι ενα λογικο διαστημα για να καταναλωνει τη 2κιλη συσκευασια κροκετες? Επεισης ποιο θεωρειται ικανοποιητικο βαρος για την ηλικια αυτη? Δεν ειναι ρατσας.
Ευχαριστω.
Συνήθως στην πίσω μεριά της συσκευασίας γράφει μια ενδεικτική ποσότητα καθημερινής τροφής ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του γατιού. Τουλάχιστον στα σακούλια της Royal Canin αυτό το αναφέρει. Μια συσκευασία 2κιλη αυτής της εταιρίας κρατά σχεδόν 30 ημέρες.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Ευχαριστω
ELENIP
Διάσημο μέλος
Η δικια μου ειναι 4,5 χρονων θηλυκη και ζυγιζει 4.650κ.Απο μικρη ηταν κυκλοθυμικη με το φαγητο της,δηλαδη ενω μπορει για ενα διαστημα να τρωει καθημερινα και την κονσερβα Gourmet Gold και τις κροκετες Royal Cannin για ενηλικες και στειρωμενες σε ποσοτητα 40-60γρ. μετα για 1-2 μερες δεν εχει ορεξη και τρωει ελαχιστα.Οσο και να ψαχνω λιχουδιες που τις αρεσουν πχ σαρδελες ψητες δεν διχνει να εχει ορεξη και τρωει ελαχιστα.Την αλλη μερα μπορει να επανελθει πληρως η ορεξη της και με το παραπανω.Με τον κτηνιατρο που το συζητησα μου ειπε οτι αυτοι ειναι οι ρυθμοι της,να μην ανησυχω.Οσο και να προσπαθησα να τρωει συγκεκριμενη ποσοτητα καθημερινα απετυχα, η Μυρτουλα τρωει οπως και οσο θελει.Πιθανον εγω δεν ημουν αυστηρη και αποφασιστικη οσο επρεπε μαζι της οταν ηταν μικρουλα και να της επιβαλω ενα προγραμμα διατροφης.Απο φοβο της δινω με δικη μου προτοβουλια το Calo-pet τρεις φορες την βδομαδα.Αν εχει κανεις μια σχετικη εμπειρια ας μου απαντησει.
Ευχαριστω
Τι ειναι Calo-pet? Ντεν ξερει
Τι ειναι Calo-pet? Ντεν ξερει
Κι εγώ ντεν ξέρει

Αλλά το μόνο που ξέρει είναι σκάσε ένα φιλάκι σε αυτό το αιτευτό μουτράκι(μια ζωή,αλλου νταλλου εγώ)
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Σας το γραφω οπως ακριβως το λεει στη συσκευασια.Τι ειναι Calo-pet? Ντεν ξερει
CALO-PET (της εταιρειας Vetoquinol )Ειδικο θερμιδουχο συμπληρωμα διατροφης με βιταμινες και ιχνοστοιχεια για τον σκυλο και την γατα.
Εγω το περνω απ'τον κτηνιατρο 7Ευρω.Λογικα θα πρεπει να υπαρχει και στα Pets-shop

ELENIP
Διάσημο μέλος
Κι εγώ ντεν ξέρειΑλλά το μόνο που ξέρει είναι σκάσε ένα φιλάκι σε αυτό το αιτευτό μουτράκι(μια ζωή,αλλου νταλλου εγώ)
![]()

.. Ευχαριστως
κριστυ
Νεοφερμένο μέλος
ο γατος μου ειναι 1 χρονων ποσο πρεπει να τρωει γιατι τρωει παρα πολλη
:greycat:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Πάντως, αν ο δικός σου τρώει πολύ όπως λες, πάρε του light τροφή!
julia
Διακεκριμένο μέλος
ο γατος μου ειναι 1 χρονων ποσο πρεπει να τρωει γιατι τρωει παρα πολλη:greycat:
Αν του δίνεις απο τις καλές κροκέτες που είναι θρεπτιότατες και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά 50-60γρ το 24 ειναι ΟΚ!!!!!
Φαίνετε λίγο αλλά ΦΤΑΝΕΙ!!!!!

Αν ειναι στειρωμένο καλό είναι να τρώει τροφή για στειρωμένα..... τα ίδια γραμμάρια..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool