ΧΙΟΝΑΤΗ15585
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει στο Καλυψάκι να τρώει 70 γραμμάρια την μέρα.... πως θα τα μετρήσω? με το μάτι σίγουρα δεν θα τα καταφέρω. Υπάρχει κάποιος καλός τρόπος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
undertow
Δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Πως μετράμε τη δοσολογία?
Πρέπει στο Καλυψάκι να τρώει 70 γραμμάρια την μέρα.... πως θα τα μετρήσω? με το μάτι σίγουρα δεν θα τα καταφέρω. Υπάρχει κάποιος καλός τρόπος?
Υπάρχουν εδικά κυπελλάκια με μεζούρα, αν είναι royal ή hills, θα μπορούσες να τα πάρεις απο κεί που αγόρασες την τροφή.

70γρ μου φαίνονται πολλά... σίγουρα??

undertow
Δραστήριο μέλος
Thea
Εκκολαπτόμενο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
χαχα... ναι 70 γραμμάρια μου είπε ο κτηνίατρος.... ο μπόγος μου κάνει ελαφριά δίαιτα.. χαχαχαχαχα... σε πετ σοπ μπορώ να βρώ κυπελλάκια?
Λογικά όπου πουλάνε τροφές.. απλά πρέπει να δείς ότι το κυπελλάκι είναι ίδια μάρκα με την τροφή, για να ταιριάζει.
Θα πάρεις το κατάλληλο κυπελλάκι, και πάνω του, θα βρείς την τροφή που έχεις εσύ, και θα κοιτάς την αντίστοιχη κολόνα.

samis
Δραστήριο μέλος
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο πρεπει να τρώει μια γατα καθημερινά και τι? Εγω λόγο που η δίκια μου ήταν αδέσποτη και την πείρα πολύ αδύνατη της έχω το μπολ πάντα γεμάτο και τρώει οσο θέλει ξηρή τροφή. Επίσης για επιβράβευση λόγο προβλήματος που εχω με τα τσισα της, όταν τα κανει στην αμολεκανη την βάζω αμέσως 1-2 κουταλάκια από κονσέρβα 2-3 φορες καθημερινά
Είναι υπερβολικό μήπως? Απλα ειπα να βαλει κανενα κιλο.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ελπιζω να σε βοηθησα

Diana_
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκα τον γατούλη μου τον Λουκά πριν καμιά εβδομάδα πεινασμένο κ' ταλαιπωρημένο και τον ερωτεύτηκα κατευθείαν και τον πήρα σπίτι. Ζει μέσα στο σπίτι και στη μεγάλο μπαλκόνι και γενικά είναι πολύ υπάκουος, παρόλο που είναι περίπου 4 μηνών κ' δεν μου δημιουργεί προβλήματα. Αφήνει όμως παντού τρίχες. Είναι επικύνδυνες για τη δική μου υγεία ?? Υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι εγώ από αυτές τις τρίχες;;; Φοβάμαι πολύ αυτό το θέμα με τις τρίχες....
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Βρήκα τον γατούλη μου τον Λουκά πριν καμιά εβδομάδα πεινασμένο κ' ταλαιπωρημένο και τον ερωτεύτηκα κατευθείαν και τον πήρα σπίτι. Ζει μέσα στο σπίτι και στη μεγάλο μπαλκόνι και γενικά είναι πολύ υπάκουος, παρόλο που είναι περίπου 4 μηνών κ' δεν μου δημιουργεί προβλήματα. Αφήνει όμως παντού τρίχες. Είναι επικύνδυνες για τη δική μου υγεία ?? Υπάρχει περίπτωση να πάθω κάτι εγώ από αυτές τις τρίχες;;; Φοβάμαι πολύ αυτό το θέμα με τις τρίχες....
κανενας κινδυνος απο την τριχα!! ολα αυτα που ακουγονται ειναι μυθοι...
γιατρο το πηρες? αν πεφτουν πολυ οι τριχες του μπορει να εχει καποιο θεμα υγειας το γατι οχι εσυ...
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδή έχω πάρα πολύ άστατα ωράρια δουλειάς, και λείπω απ το σπίτι απ το πρωί ως το βράδυ, επιπλέον μένω και μόνη μου , έχω καταφέρει δυστυχώς να κάνω τα γατιά μου παχουλά, και να μην τηρώ κανένα απολύτως πρόγραμμα διατροφής.
Εχω 3 γάτες, ενήλικες 2, 2.5 ετών τα αγόρια και 11 ετών η θυληκιά. Είναι και τα 3 στειρωμένα, και κινούνται και μέσα και έξω στον κήπο.
Το πρωί φεύγοντας για δουλειά γεμίζω τα πιάτα (οχι βουνό, αλλα ουτε και στον πάτο) και των τριών, ξέροντας οτι θα ξαναφάνε πια το βράδυ.
Δεν είναι ανησυχητικά χοντρά, ούτε έχουν αλλα προβλήματα υγείας, και σύμφωνα με τον κτηνίατρο εφόσον έχουν και την κίνηση (δηλαδή τον κήπο και τα κυνηγητά) δεν πρέπει να ανησυχώ
ΟΜΩΣ : Ενω ξέρουμε όλοι οτι η ημερήσια δόση για ενήλικα στειρωμένα γατιά είναι μία φορά/ημέρα, εγώ τα ταίζω 2 γερές δόσεις / ημέρα και δεν τους φτάνει κι ολας !! Πολλές φορές λόγω απιστευτης γκρίνιας, μπορεί να τους ξεγελάσω με (ελάχιστη) τροφή επιπλέον !!
Η τροφή τους εδώ και 2 χρόνια είναι royal canin ξηρη για στειρωμένα.
Το αποτέλεσμα : έχουν παχύνει, σαν να έχουν "εθιστεί" στο φαί κι ολη την ώρα με περιτρυγιρίζουν για φαι. Ειδικότερα η μεγάλης ηλικίας γάτα μου την οποία υιοθέτησα σε μεγάλη ηλικία την βρήκα ήδη χοντρή. Και τώρα στα δικα μου χέρια έχει γίνει ακόμα πιο χοντρή !
(η γλυκουλα μου)Η ημερήσια δόση αναγράφεται πάνω στη τροφή, επίσης έχω και δοσομετρητή, και θα ήθελα να με συμβουλευσετε πως να πάρω έναν έλεγχο της κατάστασης, και να τους κάνω ισσοροπημένη διατροφή ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ να το κάνω απότομα και να τα στενοχωρήσω.
Και για να μην παραλείψω, είναι που είναι ακριβή η royal, με αυτόν τον τρόπο θα κάνω και μια σχετική οικονομία.
Ευχαριστώ!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Θα φορέσεις τις μπότες, και θα πάρεις το μαστίγιο.
Κάθε πρωί στις 7 πχ, που σηκώνεσαι.. θα δίνεις σε 3 μπολάκια την μισή απο την ημερήσια δόση. Μέχρι να φύγεις ότι φάνε... αν μείνει το παίρνεις. ΤΕΛΟΣ>
Το βράδυ γυρνάς, και δίνεις και στα 3, 3 μπολάκια, το υπόλοιπο μισό της δόσης, και ΤΕΛΟΣ.
(αν έχουμε παρατράγουδα και κλέφτες, τα χωρίζεις ενα στο μπάνιο, ένα στο σαλόνι κλπ κλπ)
ΤΕΛΟΣ.
Φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι μετά απο λίγο θα μάθει το καθένα το μέρος του και θα πηγαίνει τρέχοντας....

Μα μου σου του... βούλωσε τα αυτιά σου...όσο δίνεις τόσο θα θέλουν, μια δύο θα γκρινιάξουν, θα βαρεθούν.

Την βλέπεις την υπογραφή μου... και δεν είναι όλα...

maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο αύριο πρωί ξεκινάω, πολλά μερσί, θα σας ενημερώσω (αν είμαι ζωντανή γιατι αυτά μπορεί το βράδυ που κοιμαμαι να με φάνε εμένα για εκδίκηση και μετά να τρίβουν τις κοιλάρες τους)φιλακια
julia
Διακεκριμένο μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Γεια σας.Απο μικρουλα η Ζουζου ετρωγε συνεχεια.Τωρα ομως που μεγαλωνει,δεν θελω να γινει υπερβαρη.Ετσι μειωσα καπως την ποσοτητα που της εδινα.Εχω ομως την εξης απορια.Μηπως τωρα της δινω πολυ λιγη τροφη???
Η ξηρη τροφη που τρωει,λεει επανω οτι πρεπει να τρωει μια γατα 2-4κιλα μεχρι 30-60γρ. την ημερα.Η Ζουζου μου τρωει 2 με 3 φορες την ημερα.Της βαζω περιπου 15-20+ κροκετες ανα γευμα.Ειναι αρκετη η ποσοτητα που της δινω?????
Σε'αυτη την ηλικια ποσο πρεπει να τρωει?????
(η Ζουζου ειναι 10+ μηνων και ειναι περιπου 2.500 κιλα.)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

^Dark Angel^
Πολύ δραστήριο μέλος
Tην ξηρη τροφη για γατακια δεν την τρωει.Της δινω για ενηλικες.αν δεν ειναι ακομα στειρωμενη πρεπει να τις δινεις να τρωει οσο θελει μεχρι να γινει ενος ετους και επισης να τρωει τροφη για γατακια. Αν ειναι στειρωμενη, εχει λιγοτερες ενεργειακες αναγκες οποτε θα πρεπει να την περιοριζεις. Μη βασιζεσαι και πολυ στις οδηγιες της τροφης. Δινε της οσο τρωει και αν δεις οτι παχαινει μειωνεις, αν δεις οτι αδυνατιζει δινεις περισσοτερο. Μονο ετσι θα μαθεις ποσο πρεπει να τρωει η γατουλα σου.![]()
avvavo
Νεοφερμένο μέλος
Εχω σκοπο να στειρωσω την Ασπασία σε λίγους μηνες.
Πρεπει μετα να της δινω διαφορετική τροφη απ οτι τωρα? Της παιρνω απο πετ σοπ καλής ποιοτητας τροφή για γατακια. Τρωει αρκετα αλλα δεν ειναι παχια, υπερκινητικοτητας ενεκα.... Να σημιωσω οτι η Ασπασία ειναι ημιαιμακι, περιπου 4 μηνων, γυρω στα 2 κιλά. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι πρεπει να γινει τουλάχιστον 6 μηνων για να στειρωθει, οπότε μεχρι τοτε επεξεργαζομαι την ιδεα και προσπαθω να ενημερωθω!
julia
Διακεκριμένο μέλος
χμ..... να ρωτησω κι εγω....
Εχω σκοπο να στειρωσω την Ασπασία σε λίγους μηνες.
Πρεπει μετα να της δινω διαφορετική τροφη απ οτι τωρα? Της παιρνω απο πετ σοπ καλής ποιοτητας τροφή για γατακια. Τρωει αρκετα αλλα δεν ειναι παχια, υπερκινητικοτητας ενεκα.... Να σημιωσω οτι η Ασπασία ειναι ημιαιμακι, περιπου 4 μηνων, γυρω στα 2 κιλά. Ο κτηνιατρος μου ειπε οτι πρεπει να γινει τουλάχιστον 6 μηνων για να στειρωθει, οπότε μεχρι τοτε επεξεργαζομαι την ιδεα και προσπαθω να ενημερωθω!
Ναι, καλό θα ήταν να τρώει μια για στειρωμένα, είναι πιο προσεγμένες, με λιγότερα λιπαρά. Μια λογική ηλικία στείρωσης είναι μετά τους 6 μήνες. Φυσικά μετά μέχρι να γίνει 1 έτους, μπορεί να τρώει μιά χαρά για μικρά γατάκια.

Αν θέλεις να διαβάσεις για την στείρωση ένα πολύ καλό άρθρο είναι το παρακάτω.
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool