Πόσο πρέπει να τρώει;

Dizzy

Νεοφερμένο μέλος

Η Dizzy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Ο γατος μου ειναι 3.5 μηνών, εγω τον εχω 1.5 μηνα. Μήπως γνωριζετε σε ποσες μερες ειναι ενα λογικο διαστημα για να καταναλωνει τη 2κιλη συσκευασια κροκετες? Επεισης ποιο θεωρειται ικανοποιητικο βαρος για την ηλικια αυτη? Δεν ειναι ρατσας.

Ευχαριστω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω σου γραφω να σε καλοσορισω στο σαιτ μας. :)

Εγω δεν ξερω να σε βοηθησω. Δεν ειχα ποτε μικρο γατακι! Εαν ομως κανεις λιγο υπομονη τα κοριτσια εδω που ειναι αστερια σε τετιοες πληροφοριες θα σου γραψουν συντομα!!

Καλωσηρθες!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες κι από μένα! :)
Σ' αυτή την ηλικία ο γάτος σου είναι ακόμα στην ανάπτυξη, επομένως είναι καλό να του δίνεις να τρώει όσο θέλει. Ιδανικό βάρος δεν υπάρχει, γιατί τα γατάκια διαφέρουν ως προς την κατασκευή τους, άλλα είναι πιο μικροκαμωμένα κι άλλα πιο μεγαλόσωμα. Ένας γενικός οδηγός υπάρχει συνήθως στο πίσω μέρος της συσκευασίας όπου αναγράφονται οι συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες σε γραμμάρια, ανάλογα με το βάρος.
Πάντως είναι ακόμα νωρίς για να ανησυχείς για τις ποσότητες! Το πιο σημαντικό σ' αυτή την ηλικία είναι να του δίνεις τροφή για γατάκια στην ανάπτυξη (με την ένδειξη "kitten" δηλαδή) ώστε να παίρνει όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά. Αυτή την τροφή θα πρέπει να καταναλώνει μέχρι την ενηλικίωσή του (στους 12 μήνες) ή μέχρι τη στείρωσή του (συνήθως γύρω στους 6-8 μήνες).
Πώς τον λένε το γατούλη σου; Βάλε μας και καμιά φωτογραφία να τον καμαρώσουμε! :baby:

Σας ευχαριστω για το καλωσόρισμα!:D

Κανω αυτα που γραφετε και παρατηρησα πως τρωει μαλλον μεγαλες ποσοτητες το 2κιλο το τελειωνει σε 3 εβδομαδες, αρα τρωει 100 γρ τη μερα, φοβαμαι μηπως ειναι πολύ. Οταν τον πηραμε ηταν 2200 γρ και τωρα 1.5 μηνα μετα ειναι 3500 γρ. Απο παιχνιδι και κινηση παντως αλλο τιποτα, ας ειναι καλα τα παιδια μου!:lol:

Καμαρωστε εδω τον Dizzy με την 7χρονη κορη μου, ηταν το δωρο της για τα γενεθλιά της, καιρο τωρα μου το ζητουσε (στη φωτο ειναι 2 μηνων, μόλις τον πρωτοπηραμε σπιτι).

DSC00197.JPG

Καλωσήρθες κι από μένα! :)
Σ' αυτή την ηλικία ο γάτος σου είναι ακόμα στην ανάπτυξη, επομένως είναι καλό να του δίνεις να τρώει όσο θέλει. Ιδανικό βάρος δεν υπάρχει, γιατί τα γατάκια διαφέρουν ως προς την κατασκευή τους, άλλα είναι πιο μικροκαμωμένα κι άλλα πιο μεγαλόσωμα. Ένας γενικός οδηγός υπάρχει συνήθως στο πίσω μέρος της συσκευασίας όπου αναγράφονται οι συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες σε γραμμάρια, ανάλογα με το βάρος.
Πάντως είναι ακόμα νωρίς για να ανησυχείς για τις ποσότητες! Το πιο σημαντικό σ' αυτή την ηλικία είναι να του δίνεις τροφή για γατάκια στην ανάπτυξη (με την ένδειξη "kitten" δηλαδή) ώστε να παίρνει όλα όσα χρειάζεται για να μεγαλώσει σωστά. Αυτή την τροφή θα πρέπει να καταναλώνει μέχρι την ενηλικίωσή του (στους 12 μήνες) ή μέχρι τη στείρωσή του (συνήθως γύρω στους 6-8 μήνες).
Πώς τον λένε το γατούλη σου; Βάλε μας και καμιά φωτογραφία να τον καμαρώσουμε! :baby:

Καλωσήρθες και απο μένα.... και να σου ζήσει το γατάκι σου!!!

Συμφωνω οτι το σημαντικοτερο ειναι η ποιότητα της τροφής... προλαβαίνει πολλά προβλήματα αργότερα!!!!Και η kitten που αναφέρη η aritha, ειναι η ιδανικη.... απο αυτην θα πρεπει ιδανικα να του δίνεις 50γρ το 24ωρο... Εγώ στο δικο μου που ειναι 4 μηνων τοσο του δινω... 25 γρ το πρωι και 25 το βραδυ... Εϊναι σχετικα ακριβή.. (15ε ) αλλά με την προτινόμενη δοσολογία σου βγαίνει φτηνότερη απο μια "φτηνότερη" Εγω την δικιά μου δεν την έχω φτάσει ούτε μέχρι την μέση..... και ειμαι στο πρώτο πακέτο ακόμα.....

Του έχω πάρει και τις 2 γευσεις και του δινω εναλλάξ......

Φάινετε λίγο.. αλλά ειναι πολύ περιεκτική και του ειναι υπερ αρκετη!!!! :D:D Το ιδανικό βάρος γι αυτήν την ηλικία είναι γύρω στο 1, 1-3 κιλό (αν θυμάμαι καλά... για αρσενικό, για θυληκο ειναι λιγο λιγότερο...)

¨Εχω την εντύπωση ότι ειναι μεγαλύτερος σε ηλικία...... :hmm::hmm:

τρωει 100 γρ τη μερα, φοβαμαι μηπως ειναι πολύ. Οταν τον πηραμε ηταν 2200 γρ και τωρα 1.5 μηνα μετα ειναι 3500 γρ.
Καλέ, τι γάταρος είναι αυτός!!! :blink::blink: ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!! :blink: Για 3,5 κιλά γατί που είναι στην ανάπτυξη, τα 100 γραμμάρια είναι λογικά (η Αρήθα μου -η μαύρη γατούλα στο avatar μου- είναι 4 κιλά και τρώει 80 γραμμάρια, αλλά είναι ενήλικη και στειρωμένη οπότε πρέπει να την προσέχουμε...).
Παρ' όλα αυτά, είστε απολύτως σίγουροι για την ηλικία του; Μου κάνουν μεγάλη εντύπωση τα 3,5 κιλά για γατάκι 14 εβδομάδων...:hmm:
Καμαρωστε εδω τον Dizzy με την 7χρονη κορη μου,
Κουκλιά και τα δύο!! (γατί και παιδί) :happy:

¨Εχω την εντύπωση ότι ειναι μεγαλύτερος σε ηλικία...... :hmm::hmm:

To ιδιο μου ειπε κι ο κτηνιατρος οταν τον πηγα για εμβολιο. Κοντεψε να πεσει κατω οταν του ειπα ποσο ειναι. Εμεις τον πηραμε απο pet shop στις 5/11 και μας ειπαν οτι ειναι 2 μηνών. Υπαρχει λογος να μην ελεγαν την αληθεια?:hmm:Η κορη μου τον λατρεψε και θα τον επαιρνε οσο και να ηταν.

ενας τροπος ειναι να δεις τα δοντάκια του....

Αν εχουν σκάσει τα δεύρετα κοντέυει τον χρόνο..... Θα δεις αν στους κυνόδοντες... εχει σκάσει και αλλο κινοδοντάκι απο πίσω....:)

να σου ζησουν!!Και η κορουλα και ο γαταρος!!!:lol:

Εμεις τον πηραμε απο pet shop στις 5/11 και μας ειπαν οτι ειναι 2 μηνών. Υπαρχει λογος να μην ελεγαν την αληθεια?:hmm:
Ναι, είναι πολύ πιθανό να μην έλεγαν την αλήθεια, γιατί όσο μεγαλώνουν σε ηλικία τα γατάκια, τόσο πιο δύσκολα δίνονται. Δεδομένου και του μεγέθους του μάλιστα, είμαι σχεδόν βέβαιη ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος.
Σίγουρα η ηλικία του δεν παίζει ρόλο, αφού σας έχει κατακτήσει απ' ότι φαίνεται! :happy: Είναι όμως απαραίτητο να ξέρετε πόσο είναι (έστω και κατά προσέγγιση) για να του κάνετε τα εμβόλιά του όταν πρέπει. Ο κτηνίατρος μπορεί να καταλάβει την ηλικία του από τα δοντάκια του. Την επόμενη φορά που θα τον πάτε, ζητήστε του να δει αν τα έχει αλλάξει ή όχι (η αλλαγή των δοντιών γίνεται ανάμεσα στις 11 και 30 εβδομάδες ηλικίας).

Είναι πανέμορφος:).Παντως πρέπει να είναι μεγαλήτερος.Και ναι πρέπει να ξέρεις πόσο είναι για τα εμβόλια και την στείρωση.

Καλά, οτι θα με κορόιδευαν για την ηλικία ενος γατιου που ετσι κι αλλιως θα παιρναμε (εμεις ρωτησαμε στο pet shop αν τους ειχαν παει καποιο γατακι για υιοθεσια, δεν μας ενοιαζε η ηλικια του) και μαλιστα δωρεαν, ουτε που να το φανταζομουν.:/: Βρε, δεν παμε καλααααα....

Φυσικα θα ηθελα να ξερω ποσο ακριβως ειναι, για τα εμβολια του, τη στειρωση του κλπ. Τωρα αλλη επισκεψη στον κτηνιατρο δεν εχουμε, πλην της στειρωσης (αναρωτιεμαι ποτε θα γινει 7-8 μηνών αραγε ή μηπως ειναι ηδη????:lol::lol:) καθως καναμε ηδη τις 2 δοσεις εμβολιου και η επαναληπτικη θα ειναι σε ενα χρονο.

Αυτός ο πίνακας δείχνει τον τρόπο προσδιορισμού της ηλικίας (γάτας και σκύλου) με βάση την κατάσταση των δοντιών τους. ;)

Στείρωση μπορεί να κάνει μετά τους 6 μήνες....
¨η οταν αρχίζει να σου ψεκάζει τα έπιπλα!!!!!

Καλώς ήρθατε στο my cat και στην παρέα μας! :up:Ὀντως θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους σε όλα! Κόρη και γατί πανέμορφα! Αλλά σίγουρα δεν είναι μικρό το γατί! έτσι κάνουν ακόμα και κάποιοι ιδιώτες που δίνουν γατάκια, λένε ψέματα δηλαδή γιατί είναι γνωστό ότι αν είναι μεγαλύτερα των 3 μηνών δεν τα πολυθέλει ο κόσμος... κι εμείς όταν θα πέρναμε γατάκι θέλαμε μικρούλι αλλά τελικά καταλήξαμε να πάρουμε την Νεφάλη όταν ήταν ήδη 4 μηνών προς 5! Δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!:inlove:
Καλή συνέχεια!:)

Νεφέλη όχι Νεφάλη!!!!!:redface:

Καλώς ήλθατε νέοι γατόφιλοι! Κορούλα και γατούλης ΚΟΥΚΛΟΙ!!!:up:
Το γατουλίνι σας όντως μοιάζει να είναι μεγαλύτερο και σίγουρα την πιο υπεύθυνη εκτίμηση για την ηλικία του καθώς και συμβουλές για τη διατροφή του θα σας δώσει ο κτηνίατρος. (από ότι είδα στο site του Κτηνιατρικού Συλλόγου έχετε τον κ. Τριανταφύλλου στη Χώρα).
Από τη δική μου εμπειρία πάντως σου προτείνω μέχρι τη στείρωση να τρώει ελεύθερα όση ποσότητα χρειάζεται (εφόσον δεν παρουσιάζει προβλήματα με διάρροιες) από κάποια premium τροφή καλύτερα. Απαραίτητη είναι και η στείρωση γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην υποφέρει (και εσείς μαζί) μέσα στο σπίτι και να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια χωρίς να διατρέχει τους γνωστούς κινδύνους (αυτοκίνητα, γατομαχίες, φόλες, ασθένειες, καιρικά φαινόμενα κλπ).
Ελπίζω να βοήθησα...

To ιδιο μου ειπε κι ο κτηνιατρος οταν τον πηγα για εμβολιο. Κοντεψε να πεσει κατω οταν του ειπα ποσο ειναι. Εμεις τον πηραμε απο pet shop στις 5/11 και μας ειπαν οτι ειναι 2 μηνών. Υπαρχει λογος να μην ελεγαν την αληθεια?:hmm:Η κορη μου τον λατρεψε και θα τον επαιρνε οσο και να ηταν.

Συγνώμη αλλά τώρα είδα το ποστ σου.:redface: Όταν έγραψα το προηγούμενο μήνυμα δεν είχα δει ότι έχεις ήδη επισκεφτεί τον κτηνίατρο. Άρα την κουβέντα για τα οφέλη της στείρωσης θα στα έχει πει ήδη εκείνος.

sorry να ρωτήσω κατι σε αυτό...

Στείρωση μπορεί να κάνει μετά τους 6 μήνες....
¨η οταν αρχίζει να σου ψεκάζει τα έπιπλα!!!!!

Όταν ένα γατάκι(αρσενικό) το στειρώσεις θα σου ψεκάζει ακόμα τα έπιπλα...:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back