pondikis
Νεοφερμένο μέλος
τι μπλεκεις με γραμμαρια; Δινε της να τρωει οσο τρωει και αν δεις οτι παχαινει, μειωνεις σταδιακα την ποσοτητα.
Ειναι λίγο παχια και συν τοις άλλης ειναι και λαίμαργη.Τρωει σα σκύλος

Μόλις της βαλω το φαγητο της το εξαφανιζει, όσο και να'ναι.
Περαν τουτου λογω των σκύλων (που ο μικρός επαθε κολλιτιδα απο το φαγητο της γάτας) δεν μπορω να το έχω μονιμα το φαγητο της γιατι της το τρώνε.
Tα 60 γραμμαρια ειναι ενα μικρο πλαστικο ποτηρακι(τα κλασικα απο τα παιδικα παρτυ) γεματο μεχρι πανω και να κανει λιιιιγη καμπουριτσα.
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggeloss1993
Νεοφερμένο μέλος
hey γατοσυντροφοι και γατοσυντροφισες!
λοιπον θελω να με βοηθησετε ως προς την αναλογια για το φαγητο που δινω στον γατο μου. Ειναι περιπου 1 χρονου και 4-5 μηνες και ειναι καπου στα 3 κιλα και στειρωμενος. Ποσα γραμμαρια τροφη να του δινω καθημερινα ? Πηρα μια καινουργια τροφη χυμα που λεγεται big boss. Την ξερει κανεις αυτην την μαρκα? Ειναι καλη ? Ευχαριστω προκαταβολικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πώς περνάει τη μέρα του ? Παίζει πολύ ?
Όσο για τη μάρκα big boss δυστυχώς δε γνωρίζω για να σε βοηθήσω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aggeloss1993
Νεοφερμένο μέλος
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
αγαπητή γατόφιλοι..
η παμαμπού στειρώθηκε κ επιτέλους δεν υποφέρει από οίστρους..έχω όμως κάποιες απορίες..πόσο πρέπει να τρώει τώρα το τερατάκι; είναι 10 μηνών κ περίπου 4 κιλά..γενικά ήταν πάντα μια αδύνατη γάτα κ λιγοδίαιτη. τώρα όμως με τη στείρωση είναι ασταμάτητη.θέλει να τρώει διαρκώς.δε θέλω να της χαλάω χατήρι κι έτσι έχουμε καθημερινά κ κονσέρβα κ ψαρακια-κοτόπουλο στο πρόγραμμα κ φυσικά τις ειδικές κροκέτες..μήπως το παρακάνω;βλέπω τι γράφουν οι τροφές πίσω για τις ημερήσιες ποσότητες..ακούω κ τον κτηνίατρό μου,αλλά θα ήθελα να ακούσω κ εσάς που ζείτε καθημερινά με γάτες..έγινε απλά λιχούδα;ή πραγματικά πεινάει;
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος

παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
παιδες ταιζετε ελευθερα τα γατακια σας η τους δινετε 2-3 γευματα την ημερα?ρωταω γιατι η Νελλη 6 μηνων εφτασε τα 3 κιλα!!!!!!!!!
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
Λοιπόν, η Δύο ήταν 3.500 και η Τρία 3,600!! Το ξέρω σίγουρα επειδή ακριβώς στον έκτο στειρώθηκαν. Η γιατρός μου είπε ότι για το μέγεθός τους ήταν Ο.Κ. το βάρος τους. Μέχρι τη στείρωση είχαν τροφή για γατάκια συνέχεια στα πιατάκια τους και έκτοτε τρώνε 2 φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ συγκεκριμένη ποσότητα.
Μια χαρά είναι η κουκλάρα σου!!

AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Εγώ επειδή βρήκα ένα γατάκι και ζύγιζε 600 γραμμάρια, έψαχνα (και) με βάση τα κιλά του (γιατί δε μου φαίνεται αδύνατο ή καχεκτικό) να βρω την ηλικία του. Εδώ https://www.pet4u.gr/Product/2167/kitten λέει 6 μηνών 2,4-3,9 kg οπότε φαντάζομαι ότι είναι στα φυσιολογικά πλαίσια..
Ελεύθερα όπως το εννοείς, τον δικό μου δε τον τάισα ποτέ, για πολλούς και διάφορους λόγους που θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω.
Απο μικρό γατάκι που έχω τον Daffy και μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντα του χώριζα τα γεύματα του, ζύγιζα την ημερήσια ποσότητα που έπρεπε να τρώει και προσπαθούσα όσο το δυνατόν να είμαι ακριβής - συνεπής στις ώρες που του σερβίρω.
Όλα τα παραπάνω, αυτή η καθημερινή συνήθεια που έγινε για όλους ( εμάς και τον γάτο ) αυτοματοποιήμενη, μας βοήθησαν στο να μη πάρει ποτέ παραπανίσια κιλά, ούτε πριν ούτε μετά τη στείρωση ( η γατούλα σου είναι μιά χαρά απο βάρος πάντως ), να μη ζητιανέψει ποτέ για φαγητό και να νιώσουμε ασφαλής, γνωρίζοντας εκείνος ότι έχει ένα πρόγραμμα που δεν αλλάζει στο χαμό της καθημερινής ρουτίνας.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Εγώ όσο είχα μόνο τον Καρμέλα της είχα όλη μέρα το πιατάκι της γεμάτο και μάλιστα έτρωγε και λιγότερο από την ποσότητα που της έβαζα.
Όταν ήρθε και το δεύτερο γατάκι όμως και κυρίως επειδή άρχισα να δίνω τροφή για στειρωμένες γάτες στη μια και για μικρά στην άλλη αναγκάστηκα να αρχίσω να τα ταίζω συγκεκριμένες ώρες.
Προσωπικά αν είχα ένα ή τελος πάντων αν έτρωγαν την ίδια τροφή και είχα δει βέβαια ότι δεν τρώει το ένα τον άμπακο και το άλλο τίποτα, θα προτιμούσα να έχω όλη μέρα το πιατάκι γεμάτο με την ανάλογη ποσότητα
ίσως είναι και η ηλικία που παίζει ρόλο όπως λέει και η aba.Γενικά εξαρτάται από τη γάτα και το πρόγραμμά σου.
Εγώ πια τα χωρίζω σε 3 γεύματα την ημέρα αλλά σε λίγο δε θα μπορώ γιατί θα λείπω άλλες ώρες από το σπίτι και θα πρέπει να τους τα κάνω δύο
Μάθε τη γάτα σου να τρώει μ ' αυτό το τρόπο και δε θα την χάσεις ποτέ απο κοντά σου.
maria_lulu
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool