Πόσο πρέπει να τρώει;

Όντως πολύ ενδιαφερον αρθρο. Ευχαριστω.
Πάνω κατω οτι ισχυει και για τα σκυλια.
Πριν απο κανα μηνα ευνουχισα τον Περικλακο μου, και τωρα εχει παρει σειρα η Ασπασία :) Ελπίζω να προφτασουμε τον πρωτο οιστρο και να μην εχουμε.... φασαριες!
Α κι αλλη μια ερωτηση. Μπορει να στειρωθει κατα την διαρκεια του οιστρου? Και να παρ ελπίδα εχει μεινει εγγυος και δεν το ξερουμε, υπάρχει κυνδινος απο την επέμβαση?????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όντως πολύ ενδιαφερον αρθρο. Ευχαριστω.
Πάνω κατω οτι ισχυει και για τα σκυλια.
Πριν απο κανα μηνα ευνουχισα τον Περικλακο μου, και τωρα εχει παρει σειρα η Ασπασία :) Ελπίζω να προφτασουμε τον πρωτο οιστρο και να μην εχουμε.... φασαριες!
Α κι αλλη μια ερωτηση. Μπορει να στειρωθει κατα την διαρκεια του οιστρου? Και να παρ ελπίδα εχει μεινει εγγυος και δεν το ξερουμε, υπάρχει κυνδινος απο την επέμβαση?????

Μπορεί, φτάνει να το ξέρει ο Κτηνίατρος, να λάβει τα μέτρα του. Και με εγκυμοσύνη γίνεται, βέβαια όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tην ξηρη τροφη για γατακια δεν την τρωει.Της δινω για ενηλικες.

πρεπει να δινεις τροφη που να ειναι και για γατακια γιατι συνηθως οι τροφες για ενηλικες ειναι χαμηλες σε απαραιτητα συστατικα για την αναπτυξη του γατιου (πχ ασβεστιο)

Να πω κι εγώ σαν αρχάριος.
Ο Γατούλης, πριν 25 μέρες ήταν 2,95 κιλά. Χθες που πήγαμε πάλι στον κτηνίατρο να δούμε πώς πάνε μάτια και στόμα και να κάνουμε εμβόλιο, έχει φτάσει τα 3,70 κιλά.
Του γεμίζω κάθε μέρα ξηρά τροφή ένα μικρό πήλινο (από αυτά που πουλάνε με γιαούρτι στα σούπερ μάρκετ) και το τρώει σιγά σιγά και κάθε απόγευμα ένα φακελλάκι hills γαλοπούλα-κοτόπουλο κλπ, το οποίο μέχρι το πρωι το έχει εξαφανίσει. Αν του βάλω περισσότερη ξηρά τροφή δεν την τρώει...πιστεύω πως τα γατιά έχουν κάποιο αυτοέλεγχο...ή όχι μήπως?

Κάποια γατιά έχουν, κάποια όχι.. άλλα τρώνε γενικά λίγο, άλλα δεν έχουν σταματημό. Εσένα για να πάρει σχεδόν ένα κιλό σε λιγότερο απο ένα μήνα.. μάλλον δεν έχει κανένα μέτρο.:(

Βέβαια παίζει ρόλο και η ηλικία... Τώρα δεν είναι παχύς, είναι λογικός ακόμα, αλλά έτσι όπως έχει μάθει, θα έχει θέμα αργότερα.:hmm:

Θα πρέπει να προσέξεις.. είναι θέμα υγείας το πάχος.
Δεν μπορείς να του δίνεις έτσι χωρίς μέτρο τροφή. Αν του δίνεις χίλς, ή ρογιαλ, θα γράφει πίσω απο την συσκευασία τα πόσα γραμμάρια θα πρέπει να τρώει. Θα σου φανεί λίγο σε σχέση με τώρα, αλλά προφανώς του φτάνει. Θα του κακοφανεί βέβαια, αλλά πρέπει.

Αν του δίνεις δεύτερης ποιότητας τροφή, τότε λογικό και πάλι να παχαίνει και να τρώει .... Αυτές οι τροφές είναι μόνο υδατάνθρακες, δεν προσφέρουν τίποτα, δεν κρατάνε, και παχαίνουν.

Ρώτησα τον γιατρό, γιατί και μένα μου φάνηκε κάπως...και μου είπε πως είναι οκ, "βάζει κρέας σε αυτή τη φαση"...έτσι μου είπε επί λέξη.

καλο θα ηταν τα φακελακια να μην τα βαζεις καθε μερα....να τα δινεις που και που σαν λιχουδια ( καθε 3-4 μερες δηλαδη..)
οσο ειναι μικρο το γατι και πριν στειρωθει δεν χρειαζεται περιορισμο,καλα κανεις και του εχεις γεματο το μπολακι...αφου στειρωθει και παει 1 χρονων...τοτε θα πρεπει να την περιορισεις και να του δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενες γατες...:):)

Τα φακελλακια του τα εδινα 1 καθε 2 μερες.
τωρα το εκανα ημερησιο γιατι του τριβω μεσα μια ταμπλετα φαρμακο που πρεπει να παιρνει.
οταν σταματησει η θεραπεια, θα γυρισω παλι στο 2ημερο. στην ξηρα τροφη δεν την ετρωγε ο πονηρίδης

Τα φακελλακια του τα εδινα 1 καθε 2 μερες.
τωρα το εκανα ημερησιο γιατι του τριβω μεσα μια ταμπλετα φαρμακο που πρεπει να παιρνει.
οταν σταματησει η θεραπεια, θα γυρισω παλι στο 2ημερο. στην ξηρα τροφη δεν την ετρωγε ο πονηρίδης

α...ναι....οταν θελεις να παιρνει χαπι...οντως μονο σε κονσερβα ή φακελακι μπορει να τα φαει...:)

το ποσα γραμμάρια πρέπει να τρώει το κάθε γατί εξαρτάται από την ηλικία και τα κιλά του ζώου. πάντα αναγράφεται αυτό επάνω στην συσκευασία. Εμένα είναι 8 μηνων και τους δινω rc 60 γραμ.πρωί 30+30βράδυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δοσολογία τροφής

Ο κτηνίατρος μόλις άκουσε ότι της έχω όλη μέρα το μπολάκι της γεμάτο έφριξε! :P Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να την παχύνω (είναι λίγο παχουλη) Μου είπε 30με40γρ (αν πειναει πολυ τα 40) δυο φορές τη μέρα, πρωι και βράδυ. Είπε μάλιστα αν δεν το τρώει, να το μαζεύω γιατί μετά θα τσιμπολογάει. Δεν χρειάστηκε όμως γιατί το τρώει με τη μία!!!! Τα τσιμπολογήματα δεν είναι καλά για το πεπτικό της είπε. Βέβαια η γατούλα δείχνει να πεινάει τις μεσημεριανές ώρες. Έφαγα πριν λίγο και μόνο που δεν χώθηκε στο πιάτο. Σκέφτηκα να της βάλω λίγη τροφή αλλά δεν το έκανα. Εσείς κάε πότε ταίζετε τα δικά σας? Έχω ακούσει και για 3 φορές την μέρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λενε 2 φορες τη μερα αλλα εγω δεν μπορω,τους βαζω τρεις. Πολυ λιγο μολις ξυπναω(επειδη κοντευουν να με φανε), το μεσημερι και το βραδυ. Συνολο πρεπει να δινω περιπου 65γρ.
Εχω διαβασει οτι η φυση της γατας ειναι να τρωει συχνα και μικρα γευματα (το ειχα δει σε βιβλιαρακι διαφημιστικο της royal canin) γιαυτο να της παρεχουμε τη σωστη δοσολογια σε 3-4 γευματα,και οχι 2 που λενε καποιοι.

Κάθε (καλή) τροφή έχει την συνιστώμενη δοσολογία στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Και πάλι αυτό είναι ένας μπούσουλας γιατί ανάλογα την ζωή που κάνει η γάτα, μπορεί και πάλι έστω και αυτή η ποσότητα να είναι πολύ κι να μας παχύνει. ;)

Απάντηση: Δοσολογία τροφης

Πόσο κακό είναι να τους δίνουμε παραπάνω γραμμάρια? Ας πούμε σύνολο 90γρ. ? (αντί για 60-80)

Δεν είναι θέμα καλού ή κακού.
Καταρχήν το σημαντικό είναι η ποιότητα της τροφής, γιατί αν δεν είναι καλή, πέρα ότι δεν χορταίνει με τίποτα και ζητάει συνέχεια, έχει και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία της. Θα παχύνει, δεν θα τραφεί σωστά, πρόβλημα στα νεφρά, συκώτι κλπ κλπ.. ότι θα πάθουμε και εμείς αν τρώμε μόνο πατάτες τηγανητές και χάμπουγκερ...

Αν τώρα σε μια καλή τροφή δίνουμε παραπάνω θα το καταλάβουμε εύκολα γιατί θα παχύνει η γάτα. Αυτό έχει σχέση και με τον μεταβολισμό της γάτας και τί ζωή κάνει. Αν κοιμάται όλη μέρα θα παχύνει και με την συνιστώμενη δόση.

Αν τώρα μια γάτα παχύνει, έχει τις συνέπειες που έχει και ένας άνθρωπος παχύσαρκος.:/:
Χονδρικά μια γάτα είναι παχιά αν δεν ψηλαφούμε τα πλευρά τις.
Παρακάτω ένα σχεδιάγραμμα
https://www.placervillevet.com/feline body condition.htm

Παιδια εμενα τρελαίνεται για friskeis kai ξηρή τροφη και για κονσέρβες. Τι να του αγοραζω δλδ; To link δεν ανοιγει με τις κριτικές…

Και πόσο πρέπει να τρώει την ημέρα σε gm?
Ειναι 8 μηνων μπαίνει 9....
και είναι 3,900 κιλά
Νιώθω άσχημα πως τον έκανα μπουλούκο.....

φωτο1 φωτο2

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλησπερα Μιχαλη.:)
Ν αξερεις οτι οι τροφες τυπου friskies ,whiskas κλπ...δηλαδη οι τροφες των σ/μαρκετς..θεωρουνται οι χειροτερες.Καταρχην ποσο ειναι το γατακι σου;; μικρο;; μεγαλο;;Αν ειναι μικρο..πολυ καλη ειναι η σειρα της royal canin ειδικη για μικρα..kitten,λεγεται αν θυμαμαι καλα.Αν ειναι πανω απο 6 μηνων...υπαρχουν τροφες κτηνιατρικες,royal,hills κλπ..που θεωρουνται πολυ καλες..αν και κατα τη γνωμη μου η ακανα και η οριτζεν..ειναι κλασεως ανωτερες...χωρις συντηρητικα,χωρις grains..που ειναι οτι χειροτερο..και επισης χορταινουν με πολυ μικροτερη ποσοτητα.Επισης εχει σημασια αν ειναι στειρωμενο το γατακι ή οχι..παντως ακανα και οριτζεν κανουν και για στειρωμενα.:)

ΥΓ..χμ...τωρα ειδα και το 2ο ποστ.
ειναι στειρωμενος ο γατος;; αν ναι..θα πρε[πει να του παρεις ειδικη τροφη για στειρωμενα..ή ακανα και οριτζεν.
η ποσοτητα εξαρταται απο την τροφη.Σε ρουαγιαλ πχ...περιπου 70 με 80 γραμμαρια ειναι η συνηθης ποσοτητα,αλλα εξαρταται και απο τον σωματοτυπο καθως και την δραστηριοτητα του γατου.Σε ακανα και οριτζεν..χορταινουν με πιο λιγη ποσοτητα...
O γιατρος σου παντως ειναι ο πιο καταλληλος να σου πει για ποσοτητα...

Στις φωτογραφίες όχι μόνο δεν φαίνεται μπουλούκος, αλλά κούκλος!:redface: Τα κιλά του αντικειμενικά είναι μια χαρά!

Στις συσκευασίες των τροφών γράφει πόσα περίπου γραμμάρια πρέπει να τρώει μια γάτα ανάλογα με τα κιλά της και υπάρχουν και δοσομετρητές (πρέπει όμως να ζήτησεις για να σου δώσουν:P). Αλλά η ποσότητα εξαρτάται και από τη δραστηριότητα του ζώου, δλδ περισσότερο θα φάει ένα που παίζει, τρέχει κτλ και λιγότερο ένα που όλη μέρα κοιμάται. Την ποσότητα αυτή τη μοιράζεις σε 2-3 γεύματα.

Απάντηση: Δοσολογία τροφης

Παρα πολυ χρησιμο το σχεδιαγραμμα! Εμένα ήταν περίπου overweight αλλά τώρα είναι ideal με το νεο σύστημα που σύστησε ο κτηνιατρος. Της δίνω pro plan για kitten. Είναι 6-7 μηνών περίπου. Μέχρι τον ένα χρόνο θα της δίνω μόνο kitten?

Επισης εκ πειρας να πω οτι συνηθως οι συσκευασιες..λενε παραπανω ποσοτητα..απο αυτη που πρεπει να τρωνε...για ευνοητους λογους..;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back