Πόσο ρόλο παίζει για σας η εμφάνιση;

Θα υιοθετούσατε ποτέ μια "ασχημη" γάτα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 1)
  • Ναι, ψυχούλα είναι κι αυτή

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Ναι, αρκεί να είχε κάποια χαρακτηριστικά που μου αρέσουν

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όχι, δεν μπορώ

• ΔΞ/ΔΑ αλλά θέλώ να ψηφίσω :P

• Total voters
    1
Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Χε χε, μία σφυγξ αποκλείεται να την έβρισκες στο δρόμο!
Είναι σπάνιες και πολύ ακριβές!!!

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως όχι εδώ τίποτα δεν αποκλείεται. Μπορεί ο νεόπλουτος που την αγόρασε για να κάνει το κομμάτι του να την άφησε στον δρόμο όταν την βαρέθηκε :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε ξέρω μάλλον δεν έχω πρόβλημα με τις γάτες εκτός κι αν με βάζαν να διαλέξω ανάμεσα σε πολλές καθώς θα διάλεγα μια με τα χρώματα που μου αρέσουν.Τώρα αν έβρισκα ένα γατάκι στο δρόμο και χρειαζόταν βοήθεια δε θα κοιτούσα ομορφιά ή κάτι άλλο.
Πάντως από σκυλιά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα cocker kai sta golden..
Γάτα και άσχημη γίνεται?:inlove:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι είναι άσχημο και τι όμορφο;Είναι κάτι καθαρά το υποκειμενικό.Κάτι που εγώ βλέπω όμορφο, άλλος το βλέπει κακάσχημο και το ανάποδο.Όλοι μου λένε ότι η γάτα μου είναι λίγο περίεργη, έχει μεγάλο κεφάλι, πολύ μακριά πόδια και τέτοια.Αφήστε που είναι και κατράμη!Και λοιπόν;Τη λατρεύω ακόμα περισσότερο για αυτό!Δεν μπορώ να διανοηθώ να απορρίπτω κάποιο ζώο ή ακόμα και άνθρωπο, εξαιτίας της εξωτερικής του ομορφιάς.Γιατί σίγουρα υπάρχουν και ζώα (και γάτες) και άνθρωποι που σε κάποιους δεν αρέσουν.Και λοιπόν;Και στην περίπτωση των ζώων, αναμφισβήτητα, θα το έπαιρνα όσο άσχημο (κατά εμέ) και να ήταν!

Φαντάζομαι ότι η αντικειμενική ομορφιά έχει να κάνει με την κανονικότητα κ την αρμονία των χαρακτηριστικών. Από την άλλη, όπως κ στους ανθρώπους, το πρόσωπο ομορφαίνει ή ασχημαίνει ανάλογα με τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του ατόμου. Όταν πήρα την πρώτη γάτα μου, τη Λούσυ, δεν ήξερα καν την εμφάνισή της. Ομολογώ ότι όταν την είδα απογοητεύτηκα λίγο, μου φάνηκε άσχημο γατάκι. Αυτό δεν μ’ έκανε να την αγαπήσω λιγότερο, άλλο αν όταν μεγάλωσε λιγάκι έγινε πανέμορφη γατούλα, τουλάχιστον στα μάτια μου. Όταν γέννησε η Λούσυ, αμέσως ξεχώρισα την Νταίζη, όχι γιατί ήταν το πιο όμορφο από τα γατιά της, δεν ήταν άλλωστε, αλλά επειδή είχε κάτι πανέξυπνα ματάκια που σου μιλούσαν κατευθείαν στην ψυχή. Τον Elrik τον λάτρεψα τον 1.5 χρόνο που τον είχα, κ ίσως πράγματι επειδή ήταν ένας πανέμορφος τιγρέ γάτος, που είναι κ η αδυναμία μου. Μου ερχόταν να τον φάω :D
Από την άλλη, αν έπρεπε να μαζέψω κάποιο αδέσποτο, θα διάλεγα αυτό που προφανώς δεν θα έπαιρνε κανένας άλλος λόγω εμφάνισης ή υγείας.

Έτσι είναι! Υπάρχει και αντικειμενική ομορφιά.
Όταν άρχισα να φροντίζω τη Νιάρα κάτω στον κήπο, όποιος την έβλεπε έλεγε "Τι όμορφη γατούλα!!!", ενώ δεν το έλεγαν π.χ. για τις άλλες γάτες της γειτονιάς ούτε καν για την αδερφούλα της (ασπρόμαυρη, μια χαρά φατσούλα, ο Δημήτρης έλεγε μάλιστα "εχουν την ίδια μούρη").
Εγώ βέβαια όποιο μικρούλι βλέπω το βρίσκω όμορφο, λογικό είναι! Τα μικρά είναι πιο χαριτωμένα σ'όλο το ζωικό βασίλειο!

Έτσι είναι...τα μωρά πάντα είναι τα πιο χαριτωμένα!

Από τους 2 γάτους που έχω,δε διάλεξα κανέναν..Αυτοί ήρθαν στην αυλή μου και με υιοθέτησαν!!!
Ο πρώτος που απέκτησα είναι ο Οδυσσέας,ασπρόμαυρος κεραμιδόγατος (4 μηνών περίπου τώρα).Τον είχε ο γείτονας μαζί με άλλα 8 για να τα πάει στο χωριό του,πήδηξε στην αυλή μου κι έμεινε μερικές μέρες.Μαζί με τα υπολοιπα 8,ήταν κι ένα ολόλευκο με κοντό τρίχωμα και γαλάζια μάτια,σωστό κουκλί.Όταν ήρθε η ώρα να τα πάει στο χωριό του ο γείτονας,του ζήτησα να μου τα αφήσει και τα 2.Αφού μου είπε πως δε γινόταν,του ζήτησα τουλάχιστον τον Οδυσσέα κι ας μην ήταν τόσο όμορφος όσο το άλλο..Εννοείται πως τον έβλεπα κούκλο,έτσι κι αλλιώς...
Ο δεύτερος γάτος μου,ο Άλπιστος,είναι ένας Περσικός μπεζ,με μεγάλα μάτια που κάθε φορά μου φαίνεται ότι έχουν άλλο χρώμα.Ήρθε στην αυλή ένα βράδυ και αποφάσισε να μείνει...
Αν με ρωτήσετε,θα σας πω ότι ο Οδυσσέας είναι πολύ πιο όμορφος και τσαχπίνης:inlove: ....
Οι φίλοι μου λένε ότι το λέω αυτό γιατί ο Οδυσσέας είναι το παιδί μου,αλλά σας βεβαιώ ότι δεν έχω 4 πόδια και ουρά!!!!

Αρχική Δημοσίευση από Gina:
**
Οι φίλοι μου λένε ότι το λέω αυτό γιατί ο Οδυσσέας είναι το παιδί μου,αλλά σας βεβαιώ ότι δεν έχω 4 πόδια και ουρά!!!!

:lol::lol::lol:

Να τους χαίρεσαι Gina! Αυτού του είδους οι "υιοθεσίες" είναι οι καλύτερες!!!:up:

Κάθε γατουλίνι έχει την ομορφιά του.. σε άλλα είναι τα μάτια του, ο τρόπος που σε κοιτάζουν, σε άλλα είναι τα καμώματα που κάνει... 'Οταν πρωτοείδα τον Ζιζού μου φάνηκε ενα απλό γατάκι που είχε την ανάγκη μου.. σκεφτόμουν ότι δεν είναι τοσο όμορφο όπως ο Ξανθούλης μου και φοβόμουνα μήπως το αγαπήσω λιγότερο...
Τελικά ήταν όλα στην φαντασία μου.. ο Ζιζού είναι αξιολάτρευτος όχι για την εξωτερική ομορφιά του, αλλά για τα καμώματα που κάνει...
Τελικά τον λατρέψαμε όπως και τα άλλα....

Και τις τρεις μου γάτες τις μάζεψα από τον δρόμο.. Δεν τις επέλεξα, ούτε κράτησα το πιο "όμορφο" αδερφάκι όπως κάνουν πολλοί.. Ίσα ίσα ο Ερμής μου (που είναι και η μεγάλη μου αδυναμία και έχει εξελιχθεί σε έναν ΚΟΥΚΛΟ) ήταν μάλλον το πιο άσχημο απο τα αδερφάκια.. άλλα είναι η μια μου αγάπη και παντοτινή που λέει και η διαφήμιση.. :):P Αλλά υπάρχουν πραγματικά άσχημα γατάκια;; :hmm:

Εγώ αν αγόραζα γατάκι θα ήταν σίγουρα κεραμιδόγατο, θυληκό και ασπροπορτοκαλί... Αν όμως οποιοδήποτε γατάκι χρειαζόταν την φροντίδα μου θα το έπαιρνα δίχως δευτερη σκέψη όσο άσχημο κι αν ήταν.. Ο Μολυβίξ μου είναι μαυρόασπρος και αρσενικός αλλά είμαι τρελλαμένη μαζί του. Για μένα η ομορφιά βρίσκεται στο μουτράκι τους και γι' αυτό ποτέ δεν μου άρεσαν οι γάτες Περσίας. Αν και είναι τόσο όμορφες και μεγαλοπρεπείςτο μούτρο τους δείχνει κακιασμένο.

Συμφωνώ κι εγώ για τις γάτες Περσίας!

Πολλές περσικές έχουν πολυυυυύ πλακουτσωτή μουρίτσα και άσκημη :redface:. Aλλες όχι τόσο. Mου αρέσει η μύτη να προεξέχει όπως στις περισσότερες γάτες. Πάντως αυτό που σίγουρα ομορφαίνει μια «άσκημη» γάτα (που κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει) είναι το τρίχωμα. Eχω φανταστεί μερικες πως θα ήταν με μακρύ μαλλί και αμέσως γίνονται κούκλες! Oχι βέβαια οτι τα κοντότριχα δεν είναι κουκλιά συνήθως αλλά το μαλλί δίνει κάτι τι βρε παιδί μου. Mου έχουν τύχει πολλά μέχρι σήμερα (περίεργο πως) :confused: και όλα απο το δρόμο τα έχω πάρει. Oπως και πολλά κοντότριχα. Aπλά επειδή είναι λιγο πιο σπάνια παραξενεύομαι... Silmoril μου, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι σχετικά με αυτό που θα κρατούσες. Kι εγώ το έχω σκεφτει έτσι. :)

Και μενα μου αρεσουν πολυ οι μακρυτριχες Ολγα. Παρ ολα αυτα το Σιβα παρ' ολο που τον αγορασα δεν τον διαλεξα. (περιεργη ιστορια θα την πω καποια στιγμη). Καθε γατι που ειχα το θεωρουσα ομορφο παντως...Ειναι οπως οι μαναδες θεωρουν τα δικα τους παιδια πιο ομορφα. Απο κει και περα πιστευω πως υπαρχουν καποια αντικειμενικα κριτηρια για την ομορφια και για τις γατες και για ολα τα οντα. Φυσικα και υποκειμενικα. Ουτε εγω θα επελεγα Σφυγξ ή Περσιας (και μενα με χαλαει η πολυ πλακουτσωτη μουρη). Παρ' ολα αυτα ειχαμε για λιγο εναν Περσικο τον οποιο επιστρεψαμε γιατι δεν μπορουσαν να συμβιωσουν με το Σιβα. Και ηταν τοσο αξιολατρετος που λιγο με ενοιαζε η μουρη του....

Εγώ υιοθέτησα μια άσχημη γάτα!

Στο παρελθόν είχα δύο πανέμορφες.
Ομορφη γάτα για μένα είναι εκείνη που έχει ματάρες μεγάλες και στρογγυλές που όταν σε κοιτάζουν λιώνεις.

Η Σεράχ είναι η γάτα που πολλοί δε θα την ήθελαν.
Είναι άρρωστη,κατάμαυρη, με μικρά μάτια και κοντό τρίχωμα.
Έχει όμως πολύ καλό χαρακτήρα που ελπίζω να συνεχίσει να τον έχει και μετά την ανάρρωση της.

Η Σεράχ είναι άσχημη. Εχει όμως την ανάγκη μου, και -πολύ περισσότερο- εγώ την δική της

Βαλε καμια φοτο της εχω και εγω μια μαυρη γατα.Παντοσ δε το πιστευω οτι ειναι ασχημη επειδη ειναι αρωστουλα.

Η Σεράχ είναι τυχερή...;)

Εγώ υιοθέτησα μια άσχημη γάτα!

Στο παρελθόν είχα δύο πανέμορφες.
Ομορφη γάτα για μένα είναι εκείνη που έχει ματάρες μεγάλες και στρογγυλές που όταν σε κοιτάζουν λιώνεις.

Η Σεράχ είναι η γάτα που πολλοί δε θα την ήθελαν.
Είναι άρρωστη,κατάμαυρη, με μικρά μάτια και κοντό τρίχωμα.
Έχει όμως πολύ καλό χαρακτήρα που ελπίζω να συνεχίσει να τον έχει και μετά την ανάρρωση της.

Η Σεράχ είναι άσχημη. Εχει όμως την ανάγκη μου, και -πολύ περισσότερο- εγώ την δική της
κ ο πισσας μου ασχημος ειναι ,βρωμιαρης ,αρρωστιαρης ,κ μαλλον κουφος απο το ενα αυτι αλλα δεν τον αλλαζω με ολα τα λεφτα του κοσμου μονο κ μονο για το ενα μιαου που μου κανει κ πεφτω στα πατωματα.
ο γρινιαρης ειναι ενας χοντρος σαν τον γκαρφιλντ που ολο τρωει ουτε κ αυτον τον αλλαζω με τιποτα στον κοσμο μιας κ ειναι εκεινος που με φωναζει μαμα μου
ο λαμπης ο γκομενιαρης {πρωην} τωρα στειρωμενμος τρελλα χαδιαρης κ φοβερα κτητικος κ αυτον δεν τον αλλαζω με τιποτα
ζυλιτο ο παραπονιαρης μου που ζηλευει τα παντα αλλα ειναι σαν μοντελο περνει τρελλες ποζες αμμα μας δει με κινητο η καμερα στα χερια
κ ο βεννιαμιν της παρεας η πατουνι ενα τρελλο γατο που κανει ενα δωματι σε δευτερολεπτα ανω κατω που δαγκωνει χυμαει φουντωνει κ τσαμπουκαλευετε στα μεγαλυτερα αλλα μολις βαλει μπρος το μηχανακι του πουρπουριτου με κανει να θελω να την λιωσω στα φιλια

κι εγω αν χρειαζονταν υιοθεσια θα την επαιρνα.παντως απο μικρη θυμαμαι να προτιμω ζωακια που αλλοι τα εβλεπαν "ασχημα" γι'αυτον ακριβως το λογο

Δέν ξέρω τί ενοητε άσχημη γατα .Αν σημένη γάτα μέ αναπηρία τότε ναι. Ηπρώτη από της 4 που ειναι στό σπίτι τήν πήραμε 2 μήνων απο φιλοζωικο με ενα ματακι τωρα ειναι 8 ετων

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back