Πόσο φαγητό να της βάζω;

Είναι και ο δικός σου κλεφτρόνι? Εμάς είχε μάθει νάνοιγει πόρτες και την έπεφτε σε ότι έβρισκε στην κουζίνα.Αφού είχαμε αναγκαστεί να κλειδώνουμε γιατί πολλές φορές είχαμε μείνει νηστικοί:lol: :lol: :lol:
Μέχρι και ένα πακέτο όλόκληρο Big Babol τσίχλες μαζί με το περιτύλγμα είχε αρπάξει κάποτε από το χέρι μιας μικρής μου ξαδελφούλας...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: τον ατιμο....εμας μονο μπακλαβα κλεβει απο το τραπεζι αν καποιοσ κανει το λαθος και αφησει ενα κομματι εξω. Κατι χριστουγεννα θυμαμαι ο πατερας μου αφησε ενα κομματι στο τραπεζι στο σαλονι να παει να φερει νερο και ο Πλουτο το χλαπακιασε, μετα εγινε χαμος να μασ κατηγορει ο πατερας μου οτι του φαγαμε το μπακλαβα ωσπου ειδαμε πως ο Πλουτο ειχε μυγδαλα στη μυτη:lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμάς είχε κλέψει από παγωτό μέχρι φοφίκο και πακοτίνια που τρελλενόταν. Αυτή τη μανία του να κλέβει φαγητά που δεν έκανε να τρώει την πλήρωσε ακριβά γιατί πέθανε πολύ άρρωστος 9 χρονών, μικρούλης ακόμα. Πάντως παρόλο που τον έχω χάσει από το 1986, είχα τέτοια ψύχωση με τον αλητάκο μου που δεν έχω ξαναπάρει σκύλο. Προς το παρόν "βολεύομαι" με το σκύλο της αδελφής μου. Το δειγμα σκύλου δηλαδή, γιατί είναι μια σταλίτσα. Όπως και να'΄χει τώρα προσέχω τι δίνω στο Χιόνη και δεν του κάνω τη χάρη να του δίνω ότι του αρέσει γιατί φοβάμαι....:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Του Σάκη το πιάτο δεν έχει ποτέ κροκέτες! Αν ήταν στο χέρι του θα έτρωγε όλη την ώρα! Όταν τρώω εγώ δεν με ενοχλεί γιατί ξέρει ότι αποκλείεται να του δώσω. Όταν τρώει κάποιος άλλος στήνεται και τον κοιτά καλά-καλά. Όταν τρώει κάποιος που ξέρει ότι θα του δώσει αν δει ότι δεν του δίνει τον σκουντά με το πόδι του.

ετσι ακριβως κι η Τσικι.αφου οποτε ερχεται η ωρα του φαγητου με πιανει αγχος....δεν εχω φαει ουτε μια μερα ησυχη:rolleyes:

Καλημέρα σε όλους.Παρακολουθώ το forum εδώ και καιρό και σήμερα αποφάσισα να κάνω εγγραφή!
Όσον αφορά το φαγητό απλά θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου είπε ο κτηνίατρος που παίρνω τον γάτο μου.Καλό είναι τα αρσενικά γατιά να μην έχουν όλη μέρα φαγητό στο πιάτο τους γιατί οι συχνές "επισκέψεις" μπορούν να δημιουργήσουν πέτρα στην ουρήθρα του γάτου με αποτέλεσμα να χρειάζεται εγχείρηση για καθαρισμό.Τα θυληκά δεν έχουν πρόβλημα λόγο της διαφοράς σε μέγεθος και ανατομία της ουρήθρας.Φυσικά οι επώνυμες ξηρές τροφές έχουν μειωμένες πιθανότητες για κάτι τέτοιο αλλά είναι καλό να προσέχουμε. Καλό θα είναι τα μικρά γατάκια (μέχρι ενός έτους) να τρώνε 2-3 φορές τη μέρα και οι ενήληκες 1-2.Περισσότερες λεπτομέριες για το πως δημιουργείτε η πέτρα δυστυχώς δεν θυμάμαι αλλά μπορείτε να ρωτήσετε και τους δικούς σας κτηνίατρους για επιβεβαίωση ή αν μπορεί να μας δώσει περισσότερες λεπτομέριες κάποιος απο τους κτηνίατρους που μπαίνουν στο forum.

Για να σε διορθωσω λιγο Δια αλλα φυσικα θα πουν και οι γιατροι τα δικα τους δεν ειναι ακριβως εται απλα αφου στειρωθει ο αρσενικος καλο ειναι να αναμυγνυεις λιγη τροφη για στειρωμενους αρσενικους που διευκιολυνει το ουροποιητικο συστημα με την κανονικη και να φροντιζεις να πινει αφθονο νερο και να εχεις παντα. Ποτε μου δεν ακουσα τετοια συμβουλη οπως αυτη που σου εδωσε ο γιατρος σου να γενικευεται για ολους τους αρσενικους γατους..μηπως το ειπε για καποιον συγκεκριμενο η για καποιον που ειχε παθηση συγκεκριμενη??? Για να μη τρομαξουν κι οσοι διαβαζουν το ποστ το λεω ....αν θες Δια κανε ενα ξεχωριστο ποστ για τη διατροφη αρσενικου γατου ωστε να εκφραστουν και οι γιατροι και οι ανθρωποι που εχουν σχεση με γιατρους και να επωφεληθουμε ολοι.

Πως παει η χανα βασιλη??? Ειμαι πτωμα δεν θα παω σημερα χαλκιδα θα παω ομως

ολα καλα μεχρι τωρα.τελικα ειχες δικιο..την πρωτη μερα εφαγε πολυ και η κοιλια της ειχε φουσκωσει αρκετα.σημερα την βλεπω οκ και επιπλεον δεν τρωει ολη την τροφη με τη μια.τσιμπαει ολη μερα απο λιγο

..μηπως το ειπε για καποιον συγκεκριμενο η για καποιον που ειχε παθηση συγκεκριμενη???

Όχι γενικά το έλεγε για όλους τους αρσενικούς όχι μόνο για στειρωμένους.Φυσικά και γω πρώτη φορά το άκουσα απο τον κτηνίατρο μου και σίγουρα μια δεύτερη γνώμη απο κάποιο που γνωρίζει περισσότερα θα μας έλυνε την απορία.

Υ.Γ.Δίας είναι ο γάτος μου όχι εγώ :P. Το όνομα μου είναι Μάριος

καλως ηρθες Μαριε:up: ο Διας ειναι ο γατουλης στο αβαταρ?κουκλος ειναι!!!

Βασιλη ειδες??? κατι ξερει η καλη γατομαμα εχουμε αναθρεψει γγαες και γατες....χεχεχε

Ο Διας ειναι τσιντσιλα μαριε??Να πω τη Χουχουδιτα Ηρα??:P

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα Mariel.Ναι, ο Δίας είναι το τσιντσιλά στο avatar και στο link στην υπογραφή μου.Σε 2 μέρες γίνετε 8 μηνών :)

κουκλος ειναι!!!να τον χαιρεσαι:up:

Κι εγω φροντίζω να υπάρχει πάντοτε ξηρα τροφή διαθέσιμη (για στειρωμένα γατακια) αλλά το πρωί και το βραδυ βάζω κι από 1 κουταλάκι γλυκού κονσερβα. Ισα για την ιδέα αλλά το περιμενουν εναγωνίως. και στο τραπέζι όταν τρωμε όλο και κατι τσιμπάνε. Οι ζητουλες.... :) Παραμενουν σταθερα γυρω στα 5 κιλά εδω και χρονια πάντως

και μενα φροντιζω να εχει παντα ξηρη τροφη και αποφευγω να του δινω απο εμενα... ασε που δεν τα τρωει ουτως η αλλως....μονο λιγο ψαχνο κοτοπουλο αν του μυρισει.. παντως ειναι οπως τις μαθεις.. αν δεν τους δωσεις ποτε δεν ξανα ζητανε γιατι ξερουν οτι δεν προκειται να παρουν.....;)

ετσι ειναι κι εμενα ειναι τρομερα κακομαθημενη.οχι μονο ζηταει να φαει,αλλα αν δεν της το δωσω στο στομα και απλως της το αφησω κατω δεν το ακουμπαει:rolleyes:

ετσι ειναι κι εμενα ειναι τρομερα κακομαθημενη.οχι μονο ζηταει να φαει,αλλα αν δεν της το δωσω στο στομα και απλως της το αφησω κατω δεν το ακουμπαει:rolleyes:

χεχε..βρειτε μου εναν απο εμας που δεν κακομαθαινει τις ψιψινες του...αφου με ενα γουργουρητο γινομαστε χαλι να μας πατησουν..εγω τα εχω στειρωσει και τα δυο και αναγκαστικα τους δινω ειδικη τροφη..ο Νεμουλης περασε και μια ουρολοιμωξη και απογορευεται να φαει τις απλες τροφες του εμποριου..royal canin.. εγγυηση παιδια...:)

Εγώ αποφεύγω να του δίνω φαγητό μαγειρευτό, όπως έχω ξαναπεί του δίνω μόνο ξηρά τροφή, αλλά χθες είχαμε κοκκινιστό κρέας και δεν ξερω τι είχε πάθει, έκανε σαν τρελλός. Είχε στηθεί έξω από την πόρτα της κουζίνας και έκλαιγε για ώρα μέχρι που τον λυπήθηκα, και του έδωσα ένα κομμάτι κρεας, αφού βέβαια έκοψα το γύρω-γύρω που είχε τη σάλτσα. Του φάνηκε λουκούμι, δεν είχε ξαναφάει κρέας, μόνο κοτόπουλο.Γλυφόταν μια ώρα μετά και μου έκανε κάτι παιχνίδια απίστευτα. Δεν πρόκειται να το ξανακάνω, σύντομα τουλάχιστον, αλλά αφού το φχαριστήθηκε ο μικρός μου μία φορά στις τόσες τι πειράζει?....:hmm:

Κουκλος ο Διας!
Εμενα τα δικα μου ζητιανευουν συνεχεια φαγητο! Τρελαινονται να ζητανε παγωτο και καμια φορα αφου το εχω φαει, γλυφουν το κουταλι μου και το καταλαβαινω μετα!

Αληθεια, ποσες φορες την ημερα πρεπει να τρωνε;
Γιασμιν εσυ ποσες φορες τα δινεις μεσα συη μερα;

Για μία γάτα περίπου 4 κιλών είναι 75gr ημερισίως και για μια γάτα 5 κιλών 80gr ημερισίως..Ξερω γι'αυτά τα κιλα γιατι τοσο ειναι τα γατακια μου. Ποσα κιλα ειναι τα δικά σας? Πειτε μου αν ειναι να ψαξω σε εναν πινακα που έχω να σας πω:)

μονο 75γρ?Δεν ειναι πολι λιγα ολη τη μερα μονο 75?Δηλαδη η δικια μου που ειναι 2,9κιλα ποσο πρεπει να φαει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back