Πώς θα τρώνε οταν λείπω διακοπές;

mariasar

Νεοφερμένο μέλος

Ο mariasar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Πως θα τρώνε οι γάτες μου οταν λείπω διακοπές?

Έχω μια γάτα και 5 γατάκια στον κήπο μου. Κάποια στιγμή θα πάω διακοπές και θα ήθελα να βάλω φαγητό για τις μέρες που θα λείπω. Αλλά στον κήπο έρχονται και άλλες γάτες και το φαγητό ίσως τελειώσει πολύ γρήγορα.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να φτιάξω για να μπαίνει το φαγητό ανά μέρα στο πιατάκι? Σκέφτηκα τις «θήκες» που τρώνε τα πουλάκια στο κλουβί, που αν φάνε το φαγητό που είναι στο κάτω μέρος θα μπει το επόμενο.

Μήπως ξέρετε τι να κάνω?

Πάλι καλά που η γειτονιά μου είναι πολύ καλή, έχει πράσινο και ρέμα δίπλα και πάρα πολλοί γείτονες βάζουν φαγητό στις αδέσποτες γάτες. Πάντα όταν η γάτα μου βγαίνει έξω όλο και κάτι βρίσκει να φάει. Απλά τώρα θηλάζει 5 γατάκια και για αυτή είναι πολύ δύσκολο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις από pet shop μια μεγάλη ταίστρα και ποτίστρα για σκύλους που χωράει μεγάλη ποσότητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

έτσι ισως γίνει στέκι των αδεσποτων γατιών στον κηπό μου, θα τρώνε, θα πίνουν (απο το αυτόματο πότισμα που έχω) και θα λιάζονται! Ζωή και κότα θα περνάνε!

To παραπάνω και να έβρισκες ίσως καμία γειτόνισσα να τσεκάρει που και που....:)

Δεν γίνεται αυτό, ίσως να πω σε καποιους να ερχονται μια φορά την εβδομάδα, αλλα δεν συμπαθούν τόσο τις γάτες...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, αλλα θα ήθελα καποια άλλη λύση

Αυτό που είπες είναι νομίζω το καλύτερο... :)
Τώρα ίσως για του χρόνου.. που θα ξαναφύγεις να έχες στειρώσει καμία.. για να μην έχεις τον διπλάσιο αριθμό .....:(:hmm:

Υπάρχουν κάποιες αυτόματες ταΐστρες με χρονοδιακόπτη και ρυθμίζεις εσύ ποιες ώρες θέλεις να ανοίγουν. Νομίζω μπορείς να τις βρεις σε μεγάλα πετ σοπ (ή έστω να παραγγείλεις).
Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε κάτι τέτοιο...:hmm:

Εγώ πάντως έτσι φρόντιζω τα αδέσποτα όταν λείπω για διακοπές. Παίρνω μεγάλες σακούλες με γατοτροφή και τις βάζω στην αυτόματη ταΐστρα (με 15 ευρώ βρίσκεις σε πετ σοπ) και τρώγανε μια χαρά.
Αν δεν βρίσκεις άλλη λύση, αυτή είναι η μοναδική. Δεν πειράζει μωρέ αν φάνε κι άλλα αδεσποτάκια. Όταν θα γυρίσεις, θα τα ξαναβάλεις σε τάξη.
Άλλωστε αφού λες ότι και οι γείτονες βάζουν τροφές στα αδέσποτα, ακόμα και να τελειώσει, θα βρίσκουν να φάνε. Μην ανησυχείς.

απο την αρχη δεν μου ερεσε η στείρωση που δεν είχα επαφή με ζώα, αλλα τώρα που είδα ποσο στοργική γάτα εχω δεν νομίζω πως θα το κάνω ποτέ! Εχω ξετρελαθεί με τις γάτες μου και ειδικά με την γατα μου και το πόσο φροντίζει και περιποιείται τα παιδία της και οχι μόνο τα δικά της αλλα και τα ξένα που στην αρχή δεν τα ήθελε, αλλα μόλις είδε πως εχουν πρόβλημα υγείας τους συμπαραστάθηκε.
Ζήλεψα τόσο πολύ αυτήν την αγάπη και την στοργή που επιθύμησα και εγω να ήμουν γατούλα και να με φροντίζει η γάτα!

Υπάρχουν κάποιες αυτόματες ταΐστρες με χρονοδιακόπτη και ρυθμίζεις εσύ ποιες ώρες θέλεις να ανοίγουν. Νομίζω μπορείς να τις βρεις σε μεγάλα πετ σοπ (ή έστω να παραγγείλεις).
Δεν ξέρω αν θα σε βόλευε κάτι τέτοιο...:hmm:

κατι τέτοιο θα ήθελα, δεν ήξερα πως υπαρχει!
Ποια είναι αυτά τα μεγάλα pet shop?

Εγώ πάντως έτσι φρόντιζω τα αδέσποτα όταν λείπω για διακοπές. Παίρνω μεγάλες σακούλες με γατοτροφή και τις βάζω στην αυτόματη ταΐστρα (με 15 ευρώ βρίσκεις σε πετ σοπ) και τρώγανε μια χαρά.
Αν δεν βρίσκεις άλλη λύση, αυτή είναι η μοναδική. Δεν πειράζει μωρέ αν φάνε κι άλλα αδεσποτάκια. Όταν θα γυρίσεις, θα τα ξαναβάλεις σε τάξη.
Άλλωστε αφού λες ότι και οι γείτονες βάζουν τροφές στα αδέσποτα, ακόμα και να τελειώσει, θα βρίσκουν να φάνε. Μην ανησυχείς.

Είναι σίγουρο οτι η γάτα μου θα βρίσκει φαί, το κακό είναι οτι τα μικρά γατάκια δεν εχουν βγεί ποτέ τους εκτός κηπου.
Πειράζει λιγάκι αν φάνε αλλα αδέσποτα γιατι δεν θα φάνε τα 5 μικρά γατακια που έχω και κυρίως τα 2 απο αυτά είναι αρρωστα.

Γιατί δεν τα πας σε έναν κτηνίατρο να σου δώσει κάποια αντιβίωση, έτσι ώστε όταν θα φεύγεις για διακοπές να μην είναι πλέον άρρωστα;
Όπως λέει και η ruko, πάρε την ταΐστρα με τον χρονοδιακόπτη, που κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις στα pet city. Θα μπορούσε να βάλεις την ταΐστρα στο μπαλκόνι σου, να βάλεις και δύο-τρεις αμμοδόχους και να μείνουν εκεί τα γατάκια.

τα πήγα ήδη και πέρνουν αντιβίωση, αλλα αυτό που εχουν είναι περιέργο, πεφτει η ουρά τους (εχω κανει άλλο θεμα γι' αυτό) και ο γιατρός είπε να τρωνε καλα.
Ισως να πάρω την ταίστρα με τον χρονοδιακόπτη

Γεια σου!! η αυτοματη ταιστρα με το χρονοδιακοπτη ειναι αρκετα ακριβη - ειναι κατι που το εψαξα γιατι ηθελα μια για τις δυο γατουλες που εχω στο σπιτι, οταν θα λειπω το σαβ/κο, να εχουν παντα φρεσκο φαγητο -.
Δηλαδη μια τις Trixie για 5 μεριδες, με δυνατοτητα προγραμματισμου 96 ωρων, κανει γυρω στα 110 ευρω. Φοβαμαι μην στη κλεψουν αν τη δει και καποιος ''καλος'' ανθρωπος.

2434_h.jpg
αυτη ειναι που κοιτουσα....

Υπαρχουν και οι αλλες ταιστρες - που δεν εχουν προγραμματισμο - αλλα ειναι πιο οικονομικες και η χωρητικοτητα τους ποικιλει απο 500 γρ. μεχρι 10 κιλα - 20 κιλα που ειναι και για σκυλους.

Να ρωτήσω κάτι ασχετο?? Αν η γατα κοιμάται ή δεν είναι εκεί να φαει μόλις ανοίξει.. τί γινεται??

Δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλα....:redface:

Χμ...! Πολύ σωστή παρατήρηση!:hmm:

Να ρωτήσω κάτι ασχετο?? Αν η γατα κοιμάται ή δεν είναι εκεί να φαει μόλις ανοίξει.. τί γινεται??

Δεν ξέρω αν το κατάλαβα καλα....:redface:
Στην ουσια καθε ''μικρο πιατακι φαγητου/ χωρισμα '' ανοιγει σε μια ωρα που το εχεις προγραμματισει, και μενει ανοικτο μεχρι να ερθει η ωρα του επομενου γευματος. Το πανω μερος κινειται κυκλικα, και ανοιγει καθε χωρισμα στην ωρα που το εχεις προγραμματισει. :)

ΟΚ. το κατάλαβα. Αλλα σε περίπτωση πολλών γατιών, που θα τρέξουν να το φάνε... μετά η "δικά" μου θα πρέπει να περιμένει την άλλη ώρα που θα ξανανοίξει... και παλι με τον κίνδυνο να της τα φάνε....

Ασε που κατι τέτοιο.. σε κοινή θέα είναι εύκολη λεία... -όπως είπε μια κοπέλα πιο πάνω.:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back