Ρινοτραχείτιδα και απορία σχετικά με το baytril
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι μέλος στο mycat αρκετό καιρό αλλά δεν έχω γράψει ξανά στο forum.
Πριν εκφράσω την απορία μου για το baytril επιτρέψτε μου να σας περίγράψω το πρόβλημα μου.
Έχω 4 γατούλες, 3 αρσενικές και 1 θηλυκιά, όλες στειρωμένες και εμβολιασμένες. Επειδή όμως μένω σε ισόγειο και έχω ένα μικρό κήπο, κατά καιρούς μαζεύονται γατάκια τα οποία δεν μπορώ να διώξω, ούτε και να μην φροντίσω..
Το τελευταίο διάστημα μένουν στο κήπο μου 2 γατάκια με την μαμά τους.. που έχουν ρινοτραχείτιδα απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος μου.
Τα μάτια τους ήταν χάλια και η μύτες τους βγάζουν συνέχεια πράσινες μύξες.. η μητέρα τους δεν είχε πρόβλημα με τα μάτια, αλλά οι μύξες της ήταν ακόμα χειρότερες και έμοιαζε σαν να έβγαζαν και αίμα. (Ζητώ συγνώμη για τις περιγραφές).
Κάναμε θεραπεία με ενέσεις (αντιβίωση και κορτιζόνη) για αρκετό διάστημα, και υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Τα ματάκια τους έφτιαξαν και οι μυξούλες λιγόστεψαν και της μητέρας τους σταματήσαν να έχουν αυτό το καφέ-κόκκινο χρώμα.
Η κτηνίατρος μου είπε ότι το προβλημα τους είναι χρόνιο και ότι κατά καιρούς θα ξανά εμφανίζεται. Όμως, για την ώρα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω ούτε έστω για ένα μικρό διάστημα να σταματίσουν να φτερνίζονται και να βγάζουν μύξες.

Και αν δεν βελτιωθούν δεν μπορώ ούτε εμβόλια να τους κάνω.
Κάνω θεραπεία πάνω από μήνα με vibramisin σύμφωνα με τα κιλά τους, αλλά δεν φαίνεται να έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.. εκτός του ότι αν το σταματήσω η καταστασή τους χειροτερεύει πολύ.
Γι αυτό σκέφτομαι να ξεκινήσω να τους δίνω baytril. Τους έχει ξανά δώσει η κτηνίατρος στο παρελθόν, αλλά επείδη είναι δυνατή αντιβίωση δεν μπορούσαν να πάρουν πάνω από 15 μέρες..
Δεν ξέρω τι να κάνω για να τα βοηθήσω.. να τους δώσω πάλι baytril και να συνεχίσω για πάνω από 15 μέρες μήπως και δω αποτέλεσμα;
Να σημειώσω ότι κατά τα άλλα είναι μια χαρά.. παιχνιδιάρικα, ζωηρά και φαγανά!

Τα μικρά είναι ενάμιση κιλό περίπου και η μάνα 3,5.
Έχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία; Το ότι είναι χρόνιο το πρόβλημα σημαίνει ότι θα φτερνίζονται και θα βγάζουν μύξες μονίμως;
Πόσο καιρό μπορώ να τους δίνω αντιβίωση ασταμάτητα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post.