zorica
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
azil
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zorica
Διάσημο μέλος

drusilia
Διάσημο μέλος
συζήτησσε με τον γιατρό σας τι εναλλακτικές έχετε και πάρε δεύτερη άποψη. Και κυρίως φροντίστε να είναι εμβολιασμένα τα υπόλοιπα ζώα σας.
annie_stru
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Είμαι μέλος στο mycat αρκετό καιρό αλλά δεν έχω γράψει ξανά στο forum.
Πριν εκφράσω την απορία μου για το baytril επιτρέψτε μου να σας περίγράψω το πρόβλημα μου.
Έχω 4 γατούλες, 3 αρσενικές και 1 θηλυκιά, όλες στειρωμένες και εμβολιασμένες. Επειδή όμως μένω σε ισόγειο και έχω ένα μικρό κήπο, κατά καιρούς μαζεύονται γατάκια τα οποία δεν μπορώ να διώξω, ούτε και να μην φροντίσω..
Το τελευταίο διάστημα μένουν στο κήπο μου 2 γατάκια με την μαμά τους.. που έχουν ρινοτραχείτιδα απ' ότι μου είπε η κτηνίατρος μου.
Τα μάτια τους ήταν χάλια και η μύτες τους βγάζουν συνέχεια πράσινες μύξες.. η μητέρα τους δεν είχε πρόβλημα με τα μάτια, αλλά οι μύξες της ήταν ακόμα χειρότερες και έμοιαζε σαν να έβγαζαν και αίμα. (Ζητώ συγνώμη για τις περιγραφές).
Κάναμε θεραπεία με ενέσεις (αντιβίωση και κορτιζόνη) για αρκετό διάστημα, και υπάρχει μεγάλη βελτίωση. Τα ματάκια τους έφτιαξαν και οι μυξούλες λιγόστεψαν και της μητέρας τους σταματήσαν να έχουν αυτό το καφέ-κόκκινο χρώμα.
Η κτηνίατρος μου είπε ότι το προβλημα τους είναι χρόνιο και ότι κατά καιρούς θα ξανά εμφανίζεται. Όμως, για την ώρα δεν έχω καταφέρει να τα κάνω ούτε έστω για ένα μικρό διάστημα να σταματίσουν να φτερνίζονται και να βγάζουν μύξες.
Και αν δεν βελτιωθούν δεν μπορώ ούτε εμβόλια να τους κάνω.Κάνω θεραπεία πάνω από μήνα με vibramisin σύμφωνα με τα κιλά τους, αλλά δεν φαίνεται να έχει κανένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.. εκτός του ότι αν το σταματήσω η καταστασή τους χειροτερεύει πολύ.
Γι αυτό σκέφτομαι να ξεκινήσω να τους δίνω baytril. Τους έχει ξανά δώσει η κτηνίατρος στο παρελθόν, αλλά επείδη είναι δυνατή αντιβίωση δεν μπορούσαν να πάρουν πάνω από 15 μέρες..
Δεν ξέρω τι να κάνω για να τα βοηθήσω.. να τους δώσω πάλι baytril και να συνεχίσω για πάνω από 15 μέρες μήπως και δω αποτέλεσμα;
Να σημειώσω ότι κατά τα άλλα είναι μια χαρά.. παιχνιδιάρικα, ζωηρά και φαγανά!

Τα μικρά είναι ενάμιση κιλό περίπου και η μάνα 3,5.
Έχει κανείς καμία παρόμοια εμπειρία; Το ότι είναι χρόνιο το πρόβλημα σημαίνει ότι θα φτερνίζονται και θα βγάζουν μύξες μονίμως;
Πόσο καιρό μπορώ να τους δίνω αντιβίωση ασταμάτητα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Το vimbramisin είναι ελαφρύ και μπορείς να το δίνεις καιρό, το moucosolvan ειναι αποσυμφωριτικό.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
εσυ με την αντιβίωση βοηθάς τον οργανισμό απο διάφορες βακτηριακές επιπλοκές..ασε το baytril για αργοτερα, ειναι απο τα πιο δυνατα αντιβιοτικα..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος

Τώρα, για τα φάρμακα, οι γιατροί ξέρουν καλύτερα, αλλά τι να σου πω, έτσι όπως τις ακούω τόσες αντιβιώσεις μου φαίνονται πολλές βρε παιδί μου. Μεγάλη επιβάρυνση για τον οργανισμό τους. Και όπως είπε και η Βάσια, ούτως ή άλλως δεν αντιμετωπίζουν την ίδια τη ρινοτραχείτιδα, μόνο τα δευτερεύοντα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει.
Αυτό που σίγουρα θα έκανε πάρα πολύ καλό στα γατάκια, θα ήταν ένα στεγνό και ζεστό περιβάλλον, να είναι προστατευμένα από το κρύο και τη βροχή. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, κάποια αποθήκη ίσως ή κάτι τέτοιο, πάντως αν μείνουν για λίγο καιρό στα ζεστά και έχουν και καλή διατροφή νομίζω ότι θα βελτιωθεί η υγεία τους.
Οι γάτες που έχουν χρόνια ρινοτραχείτιδα συνήθως παθαίνουν κρίση (τους ξαναφουντώνουν δηλαδή τα συμπτώματα) όταν αρχίζει να κρυώνει ο καιρός ή όταν πέσουν για κάποιο λόγο οι άμυνες του οργανισμού τους (από κάποια άλλη ασθένεια ή από στρες π.χ.).
annie_stru
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ!

Τα γατάκια είναι στον κήπο γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να τα βάλω κάπου μέσα.. Τους έχω όμως σπιτάκι και κουβερτούλες και είναι σε μια γωνίτσα που είναι απάνεμα.
Η τροφή που τους δίνω είναι μια χύμα της purina, σχετικά οικονομική.. γιατί τα ζώα είναι πολλά.. μαζί και τα έξοδα.. και δεν μπορώ να τους πάρω κάτι ακριβότερο.. τους δίνω όμως πότε-πότε calopet βιταμίνη για μία έξτρα βοήθεια.
Δεν ήξερα οτί η αντιβίωση δεν κάνει τίποτα για τον ιό..
πόσο πια χρειάζεται για να κάνει τον κύκλο του.. πάνε 3 μήνες..Το άλλο θέμα με τα φάρμακα είναι πως δεν μπορώ να τους δώσω σιρόπι.. τους έδινα όταν ήταν μικρότερα Augmentin σιρόπι.. αλλά με τον καιρό έγινε όλο και πιο δύσκολη η διαδικασία.. οπότε προτιμώ τα χάπια, που τα παίρνουν χωρίς πρόβλημα.
Θα δοκίμασω το synulox να δω πως θα πάνε.
Ευχαριστώ και πάλι.
ΕΙΡΗΝΗ11729
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Ταϊζω αρκετές γάτες στη γειτονιά μου και εδω και κάποιες μέρες έχει εμφανιστεί ένας γατούλης που έχει μάλλον ρινοτραχίτιδα (φτερνίζεται τρέχει συνέχεια η μύτη του) με έντονη μυρωδιά. Μιας και οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι..(150 ευρώ μου στοίχησε η τελευταία επίσκεψη στον κτηνίατρο για τα δικά μου) αποφάσισα για πιο οικονομικά να τον πάω στη φιλοζωική στη Ν. Χαλκηδώνα. Μου είπε επι λέξη:Δεν μπορούμε να του κάνουμε κάτι, με αυτό θα ζει, δε θεραπεύεται και το παθαίνουν επειδή δεν κάνουν εμβόλια. Του έκανε 2 ενέσεις να αισθανθεί λίγο καλύτερα και αυτό είναι όλο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν δεν θεραπεύεται?? Γιατί εγώ είχα αντίθετη γνώμη!Σας παρακαλώ αν κάποιος είναι γιατρός ή ξερει ας μου απαντήσει να το ψάξω περεταίρω.. Μην μείνει έτσι το γατάκι είναι κρίμα, θα πεθάνει! Σχεδόν δεν τρώει!Και αν μπορούσατε να προτείνεται κάποιον κτηνίατρο με καλύτερες τιμές για αδέσποτα ευπρόσδεκτο!
julia
Διακεκριμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι να υποστηριχθεί κατάλληλα ο οργανισμός (με καλή διατροφή, καλές συνθήκες διαβίωσης κ.λπ.) ώστε να ελεγχθούν τα συμπτώματα, όπως και να αντιμετωπιστεί το κάθε σύμπτωμα χωριστά (για παράδειγμα, σκούπισμα των ματιών με φυσιολογικό ορό αν υπάρχει έκκριμα, ατμόλουτρα για να απελευθερώνεται η αναπνοή κ.λπ.). Επίσης, πολλοί γιατροί δίνουν και κάποια αντιβίωση για τη θεραπεία διάφορων δευτερογενών λοιμώξεων που αναπτύσσονται.
Επειδή για ένα αδέσποτο γατάκι, που μένει έξω στο κρύο και δεν τρέφεται σωστά, αυτή η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, θα σου πρότεινα να ψάξεις να του βρεις ένα σπίτι που θα το υιοθετήσει, εφόσον βέβαια είναι αρκετά ήμερο και φιλικό με τους ανθρώπους.
ΕΙΡΗΝΗ11729
Νεοφερμένο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό που δίνω εγώ είναι το Vibramycin, και δουλεύει. Όσο για δοσολογία, δίνω 1 κουταλιά (μικρή), 2 φορές την ημέρα. Αλλά αν δείς και δεν υποχωρούν τα συμπτώματα από τις πρώτες κιόλας μέρες, πήγαινέ τον στον γιατρό, και μην συνεχίζεις με την αντιβίωση για πάνω από μια βδομάδα, γιατί καταπονείται ο οργανισμός!
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Λυπαμαι πολυ.
Δυστυχως η μοιρα ειναι πολυ σκληρη για τα αδεσποτα.

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

roulsydney
Διάσημο μέλος
aramis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προχωπικα οταν δινω ενα φαρμακο, το βαζω γενικα σε nurish um, μια κρεμα πολυβιταμινων που εκτος απο το να τονωνει ενα κοθρασμενο οργανισμο αρεσει παρα πολυ στις γατες και ετσι παιρνουν το φαρμακο χωρις να γινομαστε τραυματιες πολεμου.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool