Ρώσικη μπλε

ξερεΙ ομως κανεις σας αν υπαρχει περιπτωση να εχει κιτρινα ματια?
γιατι οποιος το εχει δει (το πιγα σε μερικα πετ σοπ και το κοιταξα με ατομαπου ξερουν) μου ειπαν πς ΕΙΝΑΙ ρωσσικος μπλε και υπαρχει τετοια περιπτωση με τα κιτρινα ματια!!!!
και γενικα μολις το ειδε ενα παιδι που δουλευει στο πετ σιτι στιν καβαλας (που φανικε να ξερει πολλα απο γατες, και το εψαξε και σε ενα βιβλιο) με διαβεβαιωσε πως ειναι καθαρο ρωσσικο!!!

τι να πω, μπερδευτικα! απο εκει και πέρα εχω ενα χαρτι απο αυτο που το αγορασα που λεει πως αν ΟΝΤΩΣ δεν ειναι αυτο που ΖΗΤΗΣΑ ειναι υποχρεωμενος να το παρει πισω και να μυφέρει σε 15 μερες ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΙΛΕΙ!!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΙΣΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ Ο ΓΑΤΟΥΛΙΣ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΜΠΛΕ!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κανεις δε μπορει να στο πιστοποιησει αν δεν εχεις τα χαρτια του.Αν τα παρεις,μπορεις να επικοινωνησεις με το εκτροφειο απο οπου υποτιθεται τον πηρε και να μαθεις λεπτομερειες.Εγω απο οσο ξερω δεν εχουν κιτρινα ματια.To επιβεβαιωνει και το CFA,μονο πρασινα ματια σμαραγδενια αναγνωριζονται,μαλιστα ειναι χαρακτηριστικο της ρατσας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ποσο μηνων ειναι το γατακι;Ισως αν ειναι κατω απο τεσσαρων μηνων να μην εχει ολοκληρωθει το χρωμα τους,αν κι εμενα μου φαινονται πορτοκαλι.Δες κι εδω,αν ειναι μεγαλυτερο απο τεσσσαρων μηνων,ή δεν αλλαξουν τα ματια του μετα τους τεσσερις μηνες,αποκλειεται να ειναι,το αποκλειουν κι απο την κατηγορια εντελως λογω ματιων.

Συμφωνώ με την moukelis! Τα κίτρινα μάτια δεν επιτρέπονται.:hmm:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά... τα πετ σοπ... κάνουν την δουλειά τους.:mad:

Εδώ πουλάνε κανονικά, ημίαιμα γατάκια για ράτσα!! Μέχρι και θηλυκό αντί αρσενικό έχω ακούσει να πούλησαν! Και θα ακούσεις φυσικά απο το στόμα τους τους δράκους και τα φίδια!!! Την δουλειά τους κάνουν και την άλλη μέρα δεν σε ξέρουν....

Μακάρι να πήρες αυτό που ήθελες, πραγματικά!!!

Αν πάλι ΔΕΝ.. είμαι επίσης σίγουρη ότι θα το αγαπήσεις το ίδιο!!!! :)

Καλησπέρα σε όλους. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά από τη λειτουργία του forum σήμερα (πρώτη μου μέρα εδώ!). Αγαπώ όλα τα ζώα, ειδικά τις γάτες. Πριν μερικούς μήνες όμως "ερωτεύτηκα" ένα ρωσικό μπλε γάτο που είδα στο youtube και τώρα θέλω ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ να αποκτήσω ένα μπλε Ρωσάκι! Το πρόβλημα είναι ότι μένω στην Ξάνθη και -ενώ παρήγγειλα έναν γατούλη πριν από 2 μήνες στο μεγαλύτερο petshop της πόλης και η ιδιοκτήτρια με διαβεβαίωσε ότι θα ψάξει παντού- ακόμα δεν μπόρεσε να βρει... Είναι στ'αλήθεια τόσο δύσκολο; Πρόκειται για μία τόσο σπάνια ράτσα; Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα; Δεν ξέρω καν πώς να βάλω γατοαγγελία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Καλησπερα και καλωσηρθες!
Θα σε συμβουλευα να μην αποκτησεις με τιποτα γατακι απο πετ σοπ.Συνηθως ειναι ημιαιμα που πληρωνεις για καθαροαιμα,τα χαρτια τους ειναι πλαστα,μεταφερονται σε αθλιες συνθηκες και να μην αναφερω τις συνθηκες διαβιωσης των γονιων τους...Αυτο μπορουν να στο επιβεβαιωσουν πολλα μελη που αγορασας ζωακια απο πετ σοπ,αλλα ειναι αρρωστα,αλλα δεν εχουν τα χαρτια τους,αλλα δεν ειναι καθαροαιμα...
Μπορεις αν θες να απευθυνθεις σε εκτροφειο του εξωτερικου,γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει καποιο πλεον.Μονο που θα πρεπει να ταξιδεψεις για να το παραλαβεις,και να εισαι προετοιμασμενος για μια αρκετα τσουχτερη τιμη...
Ενδιαφερεσαι μονο για καθαροαιμο;Επειδη κι εγω μπλε ρωσσικο ηθελα και οσο εψαχνα βρεθηκε μπροστα μου σε μια αγγελια ο Σειριος...Και ερωτευτηκα.Εχει το ιδιο αθλητικο σωμα και το ιδιο χρωμα με τη μπλε ρωσσικη,μονο τα ματια του αλλαζουν!Σε ρωταω γιατι μπορεις να βρεις κατι που να ειναι ιδιο σε εμφανιση απο τις αγγελιες "χαριζονται".

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα περιμένω ώσπου να εμφανιστεί ένας μπλε γατούλης κάπου εδώ, λοιπόν!

Κίτρινα μάτια

Κώστα μην ανησυχείς.Ο μόνος λόγος που η CFA αναγνωρίζει πράσινα μάτια μόνο,είναι επειδή οι κανονισμοί είναι πολύ αυστηροί όσον αφορά την γνησιότητα της ράτσας. Λέγοντας αυτό εννοώ πως οι ρώσσοι γεννιούνται με κίτρινα μάτια αν στο γενεαλογικό τους δέντρο έχει υπάρξει αιμομιξία, πράγμα που δεν επιτρέπεται κανονικά γιατί η ράτσα δεν είναι ακόμα ασφαλής όσον αφορά την επιβίωσή της.
Όπως και νά'χει αν δεν θέλεις το γατάκι για αναπαραγωγή ή για συμμετοχή σε εκθέσεις δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.Και τα δικά ου δεν έχουν καταπράσινα μάτια επειδή η μητέρα τους είναι κόρη του πατέρα τους.
Όταν τα πήρα ήταν πράσινα στο κέντρο και κίτρινα γύρω γύρω.Ωστόσο με τον καιρό το κίτρινο μειώθηκε και ανάλογα και με τον φωτισμό άλλες φορές φαίνεται και άλλες δεν φαίνεται καθόλου.

Όσον αφορά τα πετσόπ συμφωνώ οτι δεν είναι άξια εμπιστοσύνης. Εγώ πήρα τον Ορφέα και την Μόλλυ απο εκτροφέα αλλά δυστυχώς μετακόμισε στην Γερμανιά και δεν ξέρω αν συνεχίζει τις εκτροφές. Σε προηγούμενο μήνυμά μου έχω δώσει τα στοιχεία της αλλά έχετε υπ όψιν οτι υπάρχουν πολλοί εκτροφείς που είναι διατεθειμένοι να στείλουν το γατάκι απ το εξωτερικό αν πραγματικά το θέλετε τόσο πολύ.Ρίξτε μιά ματιά στα παρακάτω και μέσω αυτών θα βρείτε κι άλλα.

https://www.bluelighthouse.it/cattery.htm

https://www.bluewindcattery.it/

Υ.Γ. Αν θέλετε έναν ρώσσο απλά και μόνο επειδή σας αρέσει η εμφάνιση σας προτείνω κι εγώ να ακολουθήσετε την συμβουλή του moukelis. Ο Σείριος είναι το τέλειο πάράδειγμα μπλέ ρώσσου που δεν είναι μπλέ ρώσσος !!!

παιδες επανερχομαι πιο χαλαρος...
ο γατουλης μου (παρ'οτι) ειχε (στην αρχη) κιτρινα ματια πλεον εχει αλλαξει!
εχει πρασσινα ματακια (με λιγο κιτρινο που δεν το διακρινεισ με την μια στισ ακρεσ) και ειναι πλεον ακριβοσ ιδιοσ με τον γατουλη της φωτο ...
https://www.bluelighthouse.it/galleriatender.htm
\
περα αυτου ομωσ ο μικρος μας μπελας μας εχει ανστατοσει ολυς.. του εχουμε ολοι αδιναμια, πρωτα ρωταμε τι κανει ο γατος μας και μετα εμεις!!!

αληθεια ξέρει κανεισ αν εχει τασεισ "φυγης"? αν στην πρωτη ανοιχτη πορτα μασ πει αντιο???

Τάσεις φυγής θα έχει σίγουρα αν δεν τον στειρώσεις όταν θα έρθει η ώρα...;)
Να σου ζήσει το μωρό:) ...άμα θέλεις άνοιξέ του ένα θεματάκι να μας λες τα νέα του και να μας βάζεις και καμιά φωτό α τον καμαρώνουμε κι εμείς.:D:up:

Να σας ζήσει το μωράκι σας !!
Τάσεις φυγής δεν έχουν , ίσα ίσα είναι πολύ ήσυχα και ντροπαλά γατιά και αγαπούν πολύ το σπίτι τους, αλλά θα πρέπει να συνηθίσει το σπίτι πρώτα και να το νιώθει δικό του. Και εννοείται οτι θα πρέπει να είναι στειρωμένο, αλλιώς τάσεις ή όχι , την εποχή του ζευγαρώματος θα το σκάσει.

Το ξέρω, γίνομαι κουραστικός, αλλά... Θέλω κι εγώ έναν γάτο ίδιο με το δικό σου! ;)

γεια σου,ειδα τα πανεμορφα russian blue κ επειδη ενδιαφερομαι για αγορα,ειναι ευκολο να μου πεις που μπορω να βρω ιδια...ευχαριστω
λινα

γεια σου,ειδα τα πανεμορφα russian blue κ επειδη ενδιαφερομαι για αγορα,ειναι ευκολο να μου πεις που μπορω να βρω ιδια...ευχαριστω
λινα
Καλημέρα Λίνα...δυστυχώς δεν υπάρχει εκτροφείο ρώσικης στην Ελλάδα:(
Θα πρέπει να φέρεις από εκτροφείο του εξωτερικού.

Hello my name is Olga! I'm from Russia. This is my Russian Blue female
IС DK* Kirstejn's Blue Elenija

Blue%20Elenija.jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hello Olga!
I really can't believe that you are a member of the forum,I am always checking out your site(ever though I ca't understand russian)I am a big fan o Basilius Elerius!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hi:) Thank you very much. I am very pleased. I am a little hard to navigate in this forum, because it is in Greek:) But I try:)

Don't you speak Greek at all?:(
Your cats are really beautiful,I was planning to get a russian blue,but then I found a blue stray kitten and decided to keep it.Are you planning to have new kittens?Your site is in russian and I cannot understand...:redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back