Σαμαράκια!!

katerina10

Περιβόητο μέλος

Η katerina10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 4.256 μηνύματα.
Το αποφάσισα και τα αγόρασα ήδη..Ας μου πει και κάποιος καμιά ιδέα πως να τους τα βάλω!!!!!!:blink::blink::blink:Δεν είχε οδηγίες το χαρτάκι!!!Επίσης πόσες ώρες την ημέρα να τους τα βάζω για να το συνηθίσουν(ξέρετε προτάσεις ζητάω)!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το αποφάσισα και τα αγόρασα ήδη..Ας μου πει και κάποιος καμιά ιδέα πως να τους τα βάλω!!!!!!:blink::blink::blink:Δεν είχε οδηγίες το χαρτάκι!!!Επίσης πόσες ώρες την ημέρα να τους τα βάζω για να το συνηθίσουν(ξέρετε προτάσεις ζητάω)!!:)
η Moukelis (Δώρα) το έβαζε στο Σείριο... δεν τη ρωτάς με Pm για να το δει σίγουρα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η Moukelis (Δώρα) το έβαζε στο Σείριο... δεν τη ρωτάς με Pm για να το δει σίγουρα?
Αχ ναι μπράβο θα την ρωτήσω από το μσν το βράδυ..φεύγω τώρα!!!!!!Ευχαριστώ Γιούλη..Φιλάκια!!!!:D

Κατερίνα, όπως βλέπεις φοράει και η Αρήθα σαμαράκι::)

Το πώς θα τους τα φορέσεις εξαρτάται από το σχήμα τους -υπάρχουν κάποια σε σχήμα "Η" και κάποια σε σχήμα "8". Το δικό μας είναι σε σχήμα "Η", όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, έχει δηλαδή ένα μικρότερο στρογγυλό που πιάνει γύρω από το λαιμό, ένα μεγαλύτερο που πιάνει γύρω από το θώρακα και δύο κάθετα λουράκια που συνδέουν αυτά τα δύο.
Για να το φορέσω στην Αρήθα, περνάω πρώτα το κεφάλι της μέσα από το μικρό στρογγυλό, μετά περνάω το μεγάλο στρογγυλό πίσω από τα χέρια της και κουμπώνω το κλιπ. Καλύτερα να εξασκηθείς λίγο πρώτα πριν τους το βάλεις, για να μην τα ταλαιπωρήσεις. Είναι σημαντικό να ρυθμίσεις και το μέγεθος έτσι ώστε να χωράει ίσα ίσα ένα δάχτυλό σου ανάμεσα από το σώμα τους και το σαμαράκι. Πιο σφιχτό θα τα ενοχλεί, πιο χαλαρό δεν θα είναι ασφαλές.
Για να το συνηθίσουν, φόρεσέ τους το ενώ τα χαϊδεύεις και, αμέσως μόλις τους το βάλεις τάισέ τα ή κέρασέ τα μια λιχουδιά. Έτσι και την προσοχή τους θα αποσπάσεις από το σαμαράκι και θα το συνδέσουν με κάτι καλό.;) Το πόσο θα τους το αφήνεις για να το συνηθίσουν εξαρτάται από το πώς θα το πάρουν. Η Αρήθα το συνήθισε με την πρώτη, αλλά πολλά γατιά χρειάζονται κάποιο καιρό.
Αφού το μάθουν, άρχισε να τους βάζεις και τον οδηγό σιγά σιγά, για να συνηθίσουν κι αυτόν. Στην αρχή μπορείς να τους τον κρατάς εσύ και να περπατάτε δίπλα-δίπλα, μετά μπορείς να τον σταθεροποιείς κάπου και να τα αφήνεις μόνα τους.
Καλή επιτυχία!:)

Συγνώμη. Τα σαμαράκια είναι η θήκη να το πω; που βάζουμε στη γάτα και της βάζουμε λουράκι για να την πάμε βόλτα;

Με ενδιαφέρει, γιατί λόγω προβλήματος υγείας, δεν θα μπορώ να την σηκώνω με τη βαλίτσα μεταφοράς της.
Από ποιά ηλικία της γάτας μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Από μωρό;
Και κάτι άλλο. Σκέφτομαι το κορόιδεμα στο δρόμο :/: γιατί οι Έλληνες είμαστε και ηλίθιοι...( συγνώμη αλλά έτσι είναι. Αφήστε που δεν είμαστε και φιλόζωοι σαν λαός). Πως αντιδρούν όταν σας βλέπουν;

Δυστυχώς δεν μπορώ να σου απαντήσω, γιατί δεν χρησιμοποιώ το σαμαράκι για να βγάζω τη γάτα μου στο δρόμο. Της το φοράω για να βγαίνει στη βεράντα χωρίς κίνδυνο, επειδή είμαστε αρκετά ψηλά και επειδή της αρέσει πολύ να σκαρφαλώνει (μέχρι και στον από πάνω όροφο είχε φτάσει μια φορά, ανεβαίνοντας από την τέντα :blink:).
Δεν ξέρω πόσο καλή λύση θα μπορούσε να είναι το σαμαράκι για το δρόμο...:hmm: Ακόμα κι αν μάθει η γάτα να περπατάει δίπλα σου και να σε ακολουθεί, τι θα γίνει αν την τρομάξει ο θόρυβος ενός αυτοκινήτου, αν συναντήσετε έναν μεγάλο σκύλο ή αν απλώς θελήσει να ασχοληθεί με ακαθαρσίες; Μου φαίνεται κάπως παρακινδυνευμένο, δεν ξέρω. Από την άλλη, το πόσο θα μπορούσε να δουλέψει ένα τέτοιο σύστημα εξαρτάται σίγουρα σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά της γάτας.
Νομίζω πάντως πως η κοροϊδία ή τα περίεργα βλέμματα στο δρόμο είναι μάλλον το τελευταίο που πρέπει να σε απασχολεί σε μια τέτοια περίπτωση. Στο κάτω κάτω, θα πρέπει να μας απασχολεί μόνο η γνώμη όσων εκτιμούμε, όχι του καθενός που συναντάμε στο δρόμο.

Εγω βρε παιδια οταν ζουσε ο Γουρι, του φορουσα ενα σαμαρακι που δεν επιανε λαιμο. Απλα περνουσα τα ποδια του μεσα στα λουρακια και του το κουμπωνα στο σβερκο.

Σε διακοπες και για να μην ειναι συνεχεια κλεισμενος στο δωματιο του ξενοδοχειου τον επαιρνα μαζι μου στη παραλια και τον εδενα στην ομπρελλα, η διπλα στην ξαπλωστρα μου Ε!! Μιλαμε για μεγαλο ΣΟΥΞΕ!!! οχι μονο δεν με κοροιδευαν αλλα ειχα συνεχεια και καθε λογης παρεα! Απο πιτσιρικια μεχρι ενηλικους και μεγαλες γυναικες!

Αχχχ!! Πως μου λειπει αυτο το γατονι!! Ολα τα λεφτα ηταν οταν πηγαινα για μπανιο στο νησι!!!!

Τον πηγαινα και Αθηνα μερικες φορες βολτιτσα, απλα αγχωνομουν μη βρω κανενα σκυλαρο και τον κανει μια χαψια, αλλα και παλι... 4 κιλα ηταν ολος κι ολος, αγκαλιτσα και τελειωναν οι "τσαμπουκαδες" οποιου σκυλακου τον εβλεπε ως...... μεζεδακι!!!

Δικες μου εμπειριες βεβαια, ισως αλλοι συμφορουμιστες εχουν διαφορετικες!!!

Φιλικα
Κατερινοφρουφρουδενια

ΥΓ. Ολα αυτα τα χρονια, ναι μεν με εβλεπαν "καπως" οι περαστικοι στο δρομο, αλλα οταν εβλεπαν και το Γου χαμογελουσαν !

Λοιπον εγώ του το έβαλα όπως ήταν "φορεμένο" στη συσκευασία.Όπως είπε και η Αρήθα,υπάρχουν σε διάφορα σχήματα,εξαρτάται ποιο πήρες.Εμένα ακομα κι αν ξέρει ότι με αυτό θα βγει έξω,με δαγκώνει όταν πάω να του το φορέσω.Άνοιξε καλά τις τρύπες του λουριού στο μέγεθός τους,για να κουμπώνει εύκολα και να μην έχεις μάχες.Όσο για τη βόλτα έξω,εμάς σήμερα το έβαλε πρώτη φορά που πήγαμε για καφέ,αλλά δεν περπάτησε με αυτό,απλά για σιγουριά του το είχα μην μας φύγει,οποτε δε μπορώ να σας πω...Η prince τον βγάζει για τσιπουράκι με το σαμαράκι,θα ξέρει να σας πει περισσότερα.

Λοιπον εγώ του το έβαλα όπως ήταν "φορεμένο" στη συσκευασία.Όπως είπε και η Αρήθα,υπάρχουν σε διάφορα σχήματα,εξαρτάται ποιο πήρες.Εμένα ακομα κι αν ξέρει ότι με αυτό θα βγει έξω,με δαγκώνει όταν πάω να του το φορέσω.Άνοιξε καλά τις τρύπες του λουριού στο μέγεθός τους,για να κουμπώνει εύκολα και να μην έχεις μάχες.Όσο για τη βόλτα έξω,εμάς σήμερα το έβαλε πρώτη φορά που πήγαμε για καφέ,αλλά δεν περπάτησε με αυτό,απλά για σιγουριά του το είχα μην μας φύγει,οποτε δε μπορώ να σας πω...Η prince τον βγάζει για τσιπουράκι με το σαμαράκι,θα ξέρει να σας πει περισσότερα.

Moukelis, γι αυτο λεω καλυτερα ενα σαμαρακι που να μην εχει σχεση με λαιμο (ειναι τα ατιμα ατιθασα τι να κανουμε!!) Αρκει να εφαρμοζει τελεια στη πλατη και εξυπακουεται οτι τα ποδαρακια ειναι ηδη αναμεσα στα λουρακια! Ο δικος μου ηταν και λιγο "περιεργος" ουτε λουρακι αντιπαρασιτικο στο λαιμο του δεν ηθελε!!!

Βρε, επι τη ευκαιρια, κα-τα-πλη-κτι-κα τα μενταγιον σου !!! Συγχαρητηρια ζουζουνα!!!!!:up::up::up::up:

Moukelis, γι αυτο λεω καλυτερα ενα σαμαρακι που να μην εχει σχεση με λαιμο (ειναι τα ατιμα ατιθασα τι να κανουμε!!) Αρκει να εφαρμοζει τελεια στη πλατη και εξυπακουεται οτι τα ποδαρακια ειναι ηδη αναμεσα στα λουρακια! Ο δικος μου ηταν και λιγο "περιεργος" ουτε λουρακι αντιπαρασιτικο στο λαιμο του δεν ηθελε!!!

Βρε, επι τη ευκαιρια, κα-τα-πλη-κτι-κα τα μενταγιον σου !!! Συγχαρητηρια ζουζουνα!!!!!:up::up::up::up:
Ευχαριστώ!:redface:
Πάντως εμάς πιάνει στο λαιμό και πίσω απο τα μπροστινά ποδια,και ενώνονται οι κύκλοι απο πανω με ένα οριζόντιο λουράκι.Με ένα που έπιανε στις μασχάλες δε μπορούσε να κουνηθεί,αλλά αυτό του κάθεται μια χαρά.Εδώ δεν έχουμε μεγάλη ποικιλία,αλλά νομιζω Αθηνα και Θεσσαλονικη μπορειτε να βρειτε και με αγκράφα σχολικής τσάντας,που θα σας γλιτώσει απο πολλες δαγκωνιες.

α γεια σου !!! τσαντα σχολικης τσαντας θυμιζε !!!! Μπαινανε τα ποδαρακια μετα κλιτς... θηλιαζαν!

(οσο για τα μενταγιον... τα δυο μου εφυγαν ηδη... ανηψιες γαρ :redface:)

Σμουατςςςςςςς!!!! Εισαι ευρηματικοτατη :):up::up:

:redface::redface::redface::redface::redface:

ΛΟΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το δικο μας ηταν χωρις τον πρωτο κυκλο στο λαιμο, ντατς ??? :P

Είχα πάρει αυτό για το κουνελάκι που είχα και δεν θυμάμαι πως φοριέται. Μου είχαν πει όταν το αγόρασα ότι είναι συνήθως για γάτες.
Μήπως ξέρει κανένας πως χρησιμοποιείται; Αν μπαίνει η μια θηλιά στο λαιμό και η άλλη κάτω από την κοιλιά, δεν θα είναι σταθερό και θα πνίγεται το γατί νομίζω...

ΩΧ! Συγνώμη, βγήκε τεράστια...

001.jpg

δεν νομίζω ότι κάνει αυτό:confused:

Εμένα έχει 3 κύκλους:confused: και ο ένας είναι η ζωνούλα που ξεκουμπώνει ίσως είναι αυτό με τους 2 κύκλους και το ισιο κορδόνι :hmm:θα το δοκιμάσω και θα σας πω.Τόσα και τόσα λούτρινα έχω για να μην ταλαιπωρώ τα μωρά μου, δοκιμές που έχουν να τραβήξουν τα αρκουδάκια μου:D!!!Είναι λίγο μπέρδεμα πάντως!!!!:redface:Ευχαριστώ!!!

Υ.Γ.Άρέθα από εσένα είχα πρωτοδεί το σαμαράκι
Καλα Μαίρη είσαι ΦΟΒΕΡΗ
Δώρα θέλω πριβέ μάθημα για τα σαμαράκια:P

Αυτό πάντως που ειχα εγω για το κουνελάκι μου ήταν το ίδιο με του Σειριου.Δε νομιζω πως μπορει να φορεθει σε γατουλα αυτο.

Ναι οκ...Μόλις τους το έβαλα..Εκτός ότι ίσια δεν κάθεται αυτό το πράγμα με τίποτα, κάτι δεν μοθ πάει καλα σας επισυνάπτω φωογραφίες με ανοιχτό και κλειστό καθώς και με το μοντέλο μας να το φοράει(Ήλια)

Το σαμαράκι κλειστό είναι έτσι

Ανοιχτό έτσι

Φορεμένο από κάτω έτσι

Από πάνω έτσι

και έτσι

Λογικά έτσι πρέπει να μπαίνει(από αυτά που μου γράψατε) απλά εκτός του ότι μπερδεύεται κάπως και αναποδογυρίζει, επίσης προεξέχει πολύ...Δεν ξέρω εσάς πως σας φαίνεται???:hmm:

Υ.Γ.Συγνώμη για την τιμή το ξέχασα να την βγάλω !!!:redface:

Εγώ είχα ένα τέτοιο αλλά δεν του επέτρεπε να κουνάει τα χεράκια του και δεν το χρησιμοποιήσαμε...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back