Σειρά τροφής Αcana

Γεια σας γατοπαρέα... Νέος σχετικά γατοπατέρας εδώ της φάτσας που βλέπετε στο avatar :D

Ο μικρός είναι τώρα 6,5 μηνών και μόλις προχθές έκανε αλλαγή από Royal Canin σε Acana και ευτυχώς την λάτρεψε από την πρώτη μπουκιά... ήδη έχουμε δει αλλαγή προς το καλύτερο στο τρίχωμα του και η ποσότητα που καταναλώνει έχει μειωθεί. Με την R.C έτρωγε μεγάλες ποσότητες με λαιμαργία και αυτά που διάβασα περί ενισχυτικά γεύσης και άλλων ουσιών με έκαναν να αλλάξω...

Επειδή είναι μικρός ακόμα το μπολάκι του το είχα συνέχεια γεμάτο. Η ερώτηση μου είναι τώρα που τρώει Acana, η οποία έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κρέας, να συνεχίσω να το έχω γεμάτο; Ανησυχώ κάπως για το βάρος του (είναι περίπου 3,5 με 4 κιλά) και φοβάμαι μήπως βαρύνει ακόμα περισσότερο...

Και κάτι άλλο... επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα τον στειρώσουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να του δίνουμε Acana ή να περάσω σε τροφές ειδικά για στειρωμένα;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Γατοτροφή Αcana

Και κάτι άλλο... επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα τον στειρώσουμε μπορούμε να συνεχίσουμε να του δίνουμε Acana ή να περάσω σε τροφές ειδικά για στειρωμένα;

Η Acana είναι και για στειρωμένα γατάκια, με τη μόνη διαφορά ότι αλλάζεις την ποσότητα μετά τη στείρωση. Υπάρχουν οδηγίες, αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσεις και κάποιον κτηνίατρο για την ποσότητα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Acana είναι και για στειρωμένα γατάκια, με τη μόνη διαφορά ότι αλλάζεις την ποσότητα μετά τη στείρωση. Υπάρχουν οδηγίες, αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσεις και κάποιον κτηνίατρο για την ποσότητα!

Χμμμ!
Εγώ της δίνω την ποσότητα που αναγράφεται πίσω στην συσκευασία, αναλόγως με την ηλικία της και τα κιλά της.
Δεν έχω προσαρμόσει διαφορετικά την ποσότητα της τροφής που της δίνω και δεν έχει παχύνει καθόλου.
Της την χωρίζω σε 2 μερίδες και μάλιστα πάντα αφήνει υπόλοιπο.

Θα ρωτήσω όμως τον κτηνίατρο καλού - κακού πόσο να της δίνω.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Όσο για το μπολάκι του θα συνεχίσω να το έχω γεμάτο μιας και, όπως είπα και πιο πάνω, η ποσότητα που καταναλώνει έχει μειωθεί και μόλις τον στειρώσουμε θα ζητήσω συμβουλή κτηνιάτρου... και πάλι ευχαριστώ!

Καλησπερα.Μεχρι την στειρωση,ή μεχρι την ηλικια του ενος ετους το πολυ,συνηθως αφηνουμε γεματο το μπωλακι.Μετα ομως σιγουρα χρειαζεται συγκεκεριμενα γραμμαρια τροφης,και αυτα..θα σου τα πει ο γιατρος σου.:)

Καλημέρα κι από μένα!

Ενώ τόσο εγώ όσο και τα γατιά μου λατρέψαμε την Acana δε νομίζω να τους την ξαναδώσω μια και το αρσενικό παρουσίασε πέτρα στα νεφρά. Δε λέω ότι η τροφή είναι σώνει και ντε υπεύθυνη γι' αυτό που συνέβη, όμως μια και δεν είναι ειδική τροφή για στειρωμένα, και από τη στιγμή που μου παρουσίασε τέτοιο πρόβλημα, δε νομίζω να του ξαναδώσω ποτέ. Κρίμα γιατί είχαν σταματήσει τους εμετούς και το τρίχωμά τους είχε γίνει πολύ ωραίο :(

Πέτρα στα νεφρά;
Μηπως εννοείς ουρολιθίαση;
Η διατροφή είναι πολύ σημαντική ειδικά στα αρσενικά αλλά αν υπάρχει και προδιάθεση εμφανίζεται πιο εύκολα το πρόβλημα.... Περαστικά σας ευχομαι!

Βρε παιδια.... με εχετε μπερδεψει, τελικα να παρω η να μην παρω acana???? μια λετε καλα λογια, μια λετε ιστοριες με αρρωστιες και με μπερδεψατε.....

Άντυ, η Acana είναι στο top5 των γατοτροφών!..
Να την πάρεις (αν την αντέχεις...γιατί κοστίζει η άτιμη...)... :)
Η Μαρία πιο πάνω αναφέρεται σε ένα πρόβλημα που δυστυχώς, δεν εξαρτάται η εμφάνισή του ή όχι αποκλειστικά στην τροφή..
Έχει σημασία και η προδιάθεση, το πότε στειρώθηκε ένας αρσενικός... Αρκετά πράγματα...
Όταν ένα γατουλίνι έχει καποιο συγκεκριμένο θέμα προσαρμόζουμε την τροφή...

Οποιος ενδιαφέρεται για Αcana την βρίσκω 40ε το επτάκιλο και με παράδοση στο σπίτι σχεδόν σε όλη την Αττική.(χωρίς την αμμο).
Στείλτε μου πμ να σας δώσω τηλέφωνο.

Μαρία σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, ενδεχομένως να είναι ουρολιθίαση και να μπερδεύτηκα εγώ από την ταραχή μου :blink:, η γιατρός έκανε υπέρηχο και το βρήκε. Ο γατούλης στειρώθηκε σε ηλικία περίπου 6 μηνών (τώρα είναι 18 , την Acana του την άρχισα πέρσι το καλοκαίρι, το πρόβλημα το ανακάλυψα τυχαία πριν περίπου 3 βδομάδες αλλά ίσως να το είχε περισσότερο καιρό, δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

Άντυ θα σου έλεγα να ρωτήσεις τον/την κτηνίατρό σου, κι εγώ αν είχα ρωτήσει ίσως να μην είχε πρόβλημα το μωρό μου τώρα... :(.

Εξετασεις αιματος εχω κανει..... υπαρχει καποια ειδικη εξεταση για να καταληξει ο κτηνιατρος????
Η κτηνιατρος μου με εχει πρηξει με την Hills που εδω δεν ακουω τα καλυτερα.....

Εξετασεις αιματος εχω κανει..... υπαρχει καποια ειδικη εξεταση για να καταληξει ο κτηνιατρος????
Η κτηνιατρος μου με εχει πρηξει με την Hills που εδω δεν ακουω τα καλυτερα.....
Αντυ και η Hills είναι καλή τροφή, θεωρείται από τις μέτριες προς καλές. Εμένα ο Χούλιο μου με Hills μεγάλωσε!
Mια χαρά παιδί έγινε!
Ποιος είναι το άγχος σου αγάπη μου, η ουρολιθίαση; Αυτό είναι πρόβλημα των αρσενικών γατιών. Τότε που είχα στειρώσει τον γάτο ο γιατρός μου είχε πει να παίρνω τροφές με πολύ χαμηλό μαγνήσιο και να του δίνω και υγρές τροφές. Η Χουρχουρίτσα σου είναι ένα μικρό κοριτσάκι που θα σου φέρει άλλα άγχη!
Η Acana συγκαταλέγεται στις καλύτερες από την Hills τροφές..

Αντυ και η Hills είναι καλή τροφή, θεωρείται από τις μέτριες προς καλές. Εμένα ο Χούλιο μου με Hills μεγάλωσε!
Mια χαρά παιδί έγινε!
Ποιος είναι το άγχος σου αγάπη μου, η ουρολιθίαση; Αυτό είναι πρόβλημα των αρσενικών γατιών. Τότε που είχα στειρώσει τον γάτο ο γιατρός μου είχε πει να παίρνω τροφές με πολύ χαμηλό μαγνήσιο και να του δίνω και υγρές τροφές. Η Χουρχουρίτσα σου είναι ένα μικρό κοριτσάκι που θα σου φέρει άλλα άγχη!
Η Acana συγκαταλέγεται στις καλύτερες από την Hills τροφές..

Ναι αλλα δεν ειναι δυνατον να εχει την ιδια τιμη και να τους δινω μια μετρια τροφη.... και ειναι και ο Τουλης, αρσενικος στειρωμενος γατος.... και σκεφτομαι οτι εμενα δεν μου τα ειπε ολα αυτα η δικια μου.....:mad::hmm:
Και η μικρη μου....αγχη? τι αγχη????:P

Ναι αλλα δεν ειναι δυνατον να εχει την ιδια τιμη και να τους δινω μια μετρια τροφη.... και ειναι και ο Τουλης, αρσενικος στειρωμενος γατος.... και σκεφτομαι οτι εμενα δεν μου τα ειπε ολα αυτα η δικια μου.....:mad::hmm:
Εγώ από την εμπειρία μου δεν την θεωρώ μέτρια.. :P
Αλλά εφόσον υπάρχουν τροφές χωρίς προσθήκες δημητριακών, σιτηρών, ρυζιού και άλλα τέτοια, όσες έχουν θεωρούνται μέτριες.
Οι γιατροί την Hills την προτείνουν συχνά γιατί έχει και φαρμακευτική σειρά, τόσο κροκέτας όσο και κονσέρβας, και είναι ιατρική τροφή γενικότερα (λάθος όρος μάλλον αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω..) ..
Η Acana είναι μια. Αυτην παίρνεις. Δεν έχει άλλα!.. Μία για όλα! :P
Εγώ είχα πάντα στον νου μου το χαμηλό μαγνήσιο, ακόμη και αν ψώνιζα τροφή από σούπερ μάρκετ. Αυτό μου έμαθαν, έτσι έψαχνα..
Την Acana θα την δοκιμάσω και εγώ μ την πρώτη ευκαιρία, τα λόγια που ακούω είναι κυρίως θετικά οπότε αν στα παιδιά αρέσει θα μπει και αυτη στο μενού (προσωπικά έχω την τάση να αλλάζω τροφή τακτικά..) ...

Και η μικρη μου....αγχη? τι αγχη????:P
Μέχρι να την στειρώσεις θα έχεις αποτρελαθεί (εσύ είσαι χειρότερη από εμένα! χαχαχαχαχα!!!!!) και μετά άντε να βρεις έναν καλό γατούλη να την αποκαταστήσεις!...

Εγώ από την εμπειρία μου δεν την θεωρώ μέτρια.. :P
Αλλά εφόσον υπάρχουν τροφές χωρίς προσθήκες δημητριακών, σιτηρών, ρυζιού και άλλα τέτοια, όσες έχουν θεωρούνται μέτριες.
Οι γιατροί την Hills την προτείνουν συχνά γιατί έχει και φαρμακευτική σειρά, τόσο κροκέτας όσο και κονσέρβας, και είναι ιατρική τροφή γενικότερα (λάθος όρος μάλλον αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω..) ..
Η Acana είναι μια. Αυτην παίρνεις. Δεν έχει άλλα!.. Μία για όλα! :P
Εγώ είχα πάντα στον νου μου το χαμηλό μαγνήσιο, ακόμη και αν ψώνιζα τροφή από σούπερ μάρκετ. Αυτό μου έμαθαν, έτσι έψαχνα..
Την Acana θα την δοκιμάσω και εγώ μ την πρώτη ευκαιρία, τα λόγια που ακούω είναι κυρίως θετικά οπότε αν στα παιδιά αρέσει θα μπει και αυτη στο μενού (προσωπικά έχω την τάση να αλλάζω τροφή τακτικά..) ...

Μέχρι να την στειρώσεις θα έχεις αποτρελαθεί (εσύ είσαι χειρότερη από εμένα! χαχαχαχαχα!!!!!) και μετά άντε να βρεις έναν καλό γατούλη να την αποκαταστήσεις!...

Αχ δεν με πειραζει που κανει ετσι.... μονο που την λυπαμαι... εγω χειροτερη απο σενα?.....ενα θα σου πω μονο, σκεφτομουν μετα την στειρωση που θα την φυρισω σπιτι, η να διωξω τον φιλο μου απο το σπιτι μαζι με τον Τουλη για να συνελθει η μικρη με την ησυχια της, η να φυγω εγω με την μικρη :P:P

Μαρία σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, ενδεχομένως να είναι ουρολιθίαση και να μπερδεύτηκα εγώ από την ταραχή μου :blink:, η γιατρός έκανε υπέρηχο και το βρήκε. Ο γατούλης στειρώθηκε σε ηλικία περίπου 6 μηνών (τώρα είναι 18 , την Acana του την άρχισα πέρσι το καλοκαίρι, το πρόβλημα το ανακάλυψα τυχαία πριν περίπου 3 βδομάδες αλλά ίσως να το είχε περισσότερο καιρό, δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα.

Γενικά τα γατάκια,πρέπει να καταναλώνουν μεγάλη ποσοτητα υγρών όταν τρώνε τροφή με πολύ πρωτεινη για να μην βλάψουν τα νεφρα.Και με καθημερινη δόση ζωμου η' με ποτίστρες με τρεχούμενο νερό που τις προκαλεί να πίνουν πολύ γιατί το βλέπουν και σαν παιχνίδι!Τα δικά μας καταναλώνουν τόσα πολλά υγρά που προσθέτω κάθε μέρα μια μεγάλη κανάτα νερο στη ποτίστρα-συντριβανάκι και στην άμμο τους οι μπάλες που δημιουργούνται από την ποσότητα των ουρων είναι κάτι κοτρώνες να..:P με το συμπάθειο! :)

Γεια σας μένω στα Χανιά και νομίζω ότι η γατούλα μου βαρέθηκε την RC οπότε θέλω να της πάρω acana. Μένω στα Χανιά και θα ήθελα να την δοκιμάσει πρώτα η μικρή μου. Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρω πληροφορίες για τα μέρη που πωλείται η τροφή αυτή, σε τι ποσότητες πωλείται και πόσο κοστίζει?

Εδώ είναι ο εισαγωγέας της acana και orijen και βρίσκεται στο Ηράκλειο. Μπορείς να δεις στο χάρτη τα σημεία πώλησης, αν έχει κάποιο κοντά σου. Εγώ τους είχα πάρει τηλέφωνο και μου είπαν ότι σου στέλνουν κιόλας αν κάνεις παραγγελία.

πόση είναι η περιεκτικότητα της ακανα σε πρωτεΐνη; στον ιντερνετ στα συστατικά της είδα ότι είναι 38% αλλά βλέπω ότι εδώ μέσα στο θρεντ λέτε ότι έχει πολλή περισσότερη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back