L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Έχουμε διάρροιες..
Μάλλον μας βλέπω να ξαναγυρνάμε στα δοκιμασμένα Fit 32 ή RC κτηνιατρική!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Εμείς πάντως που αυτή τη στιγμή τρώμε συνδυαστικά orijen με κονσέρβα δεν μας κάθισε καλά η orijen!
Έχουμε διάρροιες..Μάλλον μας βλέπω να ξαναγυρνάμε στα δοκιμασμένα Fit 32 ή RC κτηνιατρική!
![]()
Γιατί δεν δοκιμάζεις την ακάνα...;; ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα και να μην πάτε στις άλλες τροφές που μπορεί να μην θέλεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Γιατί δεν δοκιμάζεις την ακάνα...;; ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα και να μην πάτε στις άλλες τροφές που μπορεί να μην θέλεις!
Δεν ξέρω.. φοβάμαι να κάνω άλλες αλλαγές.. Είπα οτι αφού έχω δει τα θεαματικά αποτελέσματα της RC σε εμάς γιατί να το ψάχνω..

kat-cats
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω.. φοβάμαι να κάνω άλλες αλλαγές.. Είπα οτι αφού έχω δει τα θεαματικά αποτελέσματα της RC σε εμάς γιατί να το ψάχνω..![]()
πάντως αν θέλεις έχει συσκευασία των 400 γρ. για να τη δοκιμάσει!! Απ' όσο έχω διαβάσει αρκετοί το παθαίνουν αυτό με τις διάρροιες και την όριτζεν και πηγαίνουν σε ακάνα χωρίς προβλήματα!
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Code:
πάντως αν θέλεις έχει συσκευασία των 400 γρ. για να τη δοκιμάσει!! Απ' όσο έχω διαβάσει αρκετοί το παθαίνουν αυτό με τις διάρροιες και την όριτζεν και πηγαίνουν σε ακάνα χωρίς προβλήματα!
Θα το κοιτάξω!

Hlianna
Διάσημο μέλος
ακομα και οταν εδινα στα γατια μου ακανα το περσικο μου ετρωγε αλλη τροφη

nikos_x
Εκκολαπτόμενο μέλος
Royal canin Persian θα ελεγα πως ειναι μια πολυ καλη επιλογη.
εγω σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα σε περσικο ακανα!!
ακομα και οταν εδινα στα γατια μου ακανα το περσικο μου ετρωγε αλλη τροφη![]()
Τhanks, royal canin kitten εχω παρει, αλλα ρωταω περισσοτερο ψαχνοντας κ διαβαζονταςXωρις να εχω περσικο ,ουτε εγω εδινα Ακανα ΑΝ ειχα......

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Μάλιστα η προηγούμενη τροφή είχε τελειώσει τελείως, οπότε δεν μπορέσαμε να κάνουμε τη σταδιακή μετάβαση, απλά της βάζω μικρές μικρές ποσότητες κάθε φορά (ξέρω γω την ταΐζω 5 φορές τη μέρα - ευτυχώς γράφω διπλωματική και είμαι όλη μέρα σπίτι), όμως δεν έδειξε να ενοχλείται καθόλου, ούτε με τη διαφορετική μυρωδιά, ούτε πάθαμε κάνα τσιρλιό προς το παρόν, ουπς διάρροια εννοώ.
Οπότε μην τη φοβάστε την αρνίσια ακάνα, γιατί βλέπω στο φόρουμ παίζει πολύ η κοτοπουλίσια και η ψαρίσια ενώ την άλλη δεν την είδα να αναφέρεται πολύ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
) αλλά δεν ξέρω εάν βγαίνει 7κιλη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Να ρωτησω κατι σχετικο μιας κ μου εμεινε η απορια, τελικα η acana κανει για περσικα, λογω ευαισθησιας των νεφρων ?
εγω σε καμια περιπτωση δεν θα εδινα σε περσικο ακανα!!
ακομα και οταν εδινα στα γατια μου ακανα το περσικο μου ετρωγε αλλη τροφη![]()
Xωρις να εχω περσικο ,ουτε εγω εδινα Ακανα ΑΝ ειχα......
καλημερα Γατοπαρεα,ερωτηση,γιατι δεν θα δινατε την acana στα περσακια? το ιδιο ισχυει και για oritzen?ρωταω και για οριτζεν γιατι τελικα ειναι η μοναδικη που τρωει ο Περσακος μας.
kat-cats
Διάσημο μέλος
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Τέλος, να ρωτήσω κάτι πρακτικό. Όταν ένα πετ σοπ δε φέρνει ακάνα και του ζητήσουμε να μας παραγγείλει, η τιμή θα είναι μεγαλύτερη από την κανονική; Ή πάλι θα πάρουμε το σακούλι μας στην κανονική του τιμή; Ξέρει κανείς; Σκέφτομαι να την παραγγέλνω για τα γατιά που έχουμε στο πατρικό μου (Σάμος) όπου σίγουρα δεν υπάρχει ακάνα ούτε για δείγμα. Μήπως μου τη χρεώσουνε όμως ο κούκος γι' αηδόνι για να μου τη φέρουνε; Επίσης, μήπως μπορώ να την παραγγείλω σε κτηνίατρο αντί σε πετ σοπ;
kat-cats
Διάσημο μέλος
Για μένα είναι καλύτερα να τρώνε τροφές τύπου ακάνα, με καλά συστατικά μαζί όμως μαζί με κονσέρβα για να παίρνουν την απαραίτητη υγρασία. Λέγεται κιόλας ότι η ακάνα στην Αμερική θεωρείται μέτρια τροφή. Σίγουρα όμως τα χαρακτηριστικά της είναι πολύ καλά από πολλές άλλες τροφές που κυκλοφορούν και που μπορεί να είναι ακριβότερες αυτής. Η orijen θεωρητικά είναι πιο πάνω σαν κατηγορία, αλλά έχει ακόμα υψηλότερη πρωτείνη. Εμαθα ότι έβγαλαν την πατάτα στις τροφές που φέρνουν πλέον γιατί η πατάτα δημιουργεί σε πολλά δυσανεξία.
Ομως πολλά ζώα έχουν πρόβλημα και παρουσιάζουν είτε διάρροιες, είτε απλά δεν τους αρέσει. Εκεί δεν μπορείς να κάνεις πολλά, δίνεις αυτό που προτιμάει το ζώο.
Μόλις βρω λίγο χρόνο θα γράψω ότι γνωρίζω.
akoylini
Νεοφερμένο μέλος
Applaws 48%
origen 38%
Earthborn 36%
ProPlan Adult 36%
Acana 35%
Hills Optimal Care 34.9
Tonus 34%
Roayl Canin Hair and skin 33%
Roayl Canin Persian 30%
(αν δεν εψαχνα δεν θα εβλεπα οτι η applaws εχει το μεγαλυτερο ποσοστο σε πρωτεινη και μαλιστα με διαφορα 10% απο την 2η origen)
ενδικτικα οπως βλεπω η περσιαν της royal εχει 30% λογο του θεματος με τα νεφρα των περσικων φανταζομαι.και ρωτω το 30 με το 35 % αυτο το 5% δηλαδη ειναι τοσο μεγαλο για να επιφερει στο μελλον προβλημα στις περσικες κ οχι μονο ?
επισης δεν ξερω ρε παιδια κατα ποσο τελικα ολοι αυτοι οι κωδικοι της royal ειναι τελικα οπως τα λενε η απλα εχουν βαλει ενα ονομα (για περσικες,για σιαμεζες κτλπ)ετσι για να ειναι υπερβολικοι ?
Τέλος, να ρωτήσω κάτι πρακτικό. Όταν ένα πετ σοπ δε φέρνει ακάνα και του ζητήσουμε να μας παραγγείλει, η τιμή θα είναι μεγαλύτερη από την κανονική; Ή πάλι θα πάρουμε το σακούλι μας στην κανονική του τιμή; Ξέρει κανείς; Σκέφτομαι να την παραγγέλνω για τα γατιά που έχουμε στο πατρικό μου (Σάμος) όπου σίγουρα δεν υπάρχει ακάνα ούτε για δείγμα. Μήπως μου τη χρεώσουνε όμως ο κούκος γι' αηδόνι για να μου τη φέρουνε; Επίσης, μήπως μπορώ να την παραγγείλω σε κτηνίατρο αντί σε πετ σοπ;
Συνήθως όταν ένα πετσοπ - κτηνιατρείο δεν φέρνει ακανα-οριτζεν είναι επειδη η εταιρεία δεν τους δίνει κ όχι επειδη εκεινοι δεν θελουν. Η κομπα (σσ. η εταιρεία που φέρνει στην ελλαδα τις ακανα-οριτζεν) περναει σχεδον απο κοσκινο τα υποψήφια πετσοπ πριν τους κανει την τοποθετηση της τροφης στα ραφια κ εννοείτε οτι φροντίζουν όλα τα πετσοπ-κτηνιατρια να πουλανε στην ιδια ακριβως τιμη.
Οποτε πανω στην ερωτηση σου θα σου προτεινα να βρεις την εταιρεια στο φεισμπουκ εστω (μιας κ το σαιτ τους το εχουν για ανανέωση) κ να τους ρωτησεις απο που θα βρεις τον κωδικο που ψαχνεις στην περιοχη που θες.
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Συνήθως όταν ένα πετσοπ - κτηνιατρείο δεν φέρνει ακανα-οριτζεν είναι επειδη η εταιρεία δεν τους δίνει κ όχι επειδη εκεινοι δεν θελουν. Η κομπα (σσ. η εταιρεία που φέρνει στην ελλαδα τις ακανα-οριτζεν) περναει σχεδον απο κοσκινο τα υποψήφια πετσοπ πριν τους κανει την τοποθετηση της τροφης στα ραφια κ εννοείτε οτι φροντίζουν όλα τα πετσοπ-κτηνιατρια να πουλανε στην ιδια ακριβως τιμη.
Οποτε πανω στην ερωτηση σου θα σου προτεινα να βρεις την εταιρεια στο φεισμπουκ εστω (μιας κ το σαιτ τους το εχουν για ανανέωση) κ να τους ρωτησεις απο που θα βρεις τον κωδικο που ψαχνεις στην περιοχη που θες.
Τι εννοείς περνάει απο κόσκινο??

Έχω δεί να πωλείται acana & orijen σε μαγαζιά που όχι μόνο πουλάνε ζώα αλλά τα έχουν και σε άθλιες συνθήκες!
Εκτός αν το κόσκινο τους είναι κάτι άλλο δευτερεύοντας σημασίας!
Ας μην γελιόμαστε! Έμποροι είναι! Το οτι προσπαθούν τα μαγαζιά να πουλάνε την τροφή τους στην ίδια τιμή (που κ αυτό δεν ισχύει πάντα) ναι αλλά όχι οτι παιρνάνε απο κόσκινο τα μαγαζιά!
Για να μην αναφέρω οτι έχω ακούσει απο πολλά Pet shop οτι είχαν θέμα με τις προμήθειες καθώς είχαν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις (τουλάχιστον παλιότερα) κ γι' αυτό και οι ιδιοκτήτες ακύρωσαν την συνεργασία!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool