aporw
Διακεκριμένο μέλος
στην αρχη θα του φανει λιγο.......και εγω προσπαθω να δινω στο μπουκακο 50........συνηθως μου ζηταει κιαλλο........αλλα αιντε να του δωσω 60..καμμια φορα.......120 ειναι δολοφονια....ελεος...
ισως να ξεκινησεις με 70 γραμμαρια....μικρουλης ειναι ακομα.......σταδιακα του το μειωνεις..........![]()
αχ μπουκακο μου καλε μου αντρα τι τραβας απο την μανα σου!!

δωσε καλε στο παιδι να φαει!!
θα τα παρει σε μποι μικρος ειναι ακομα!

κοιτα τωρα ειναι μικρος και μπορει να τρωει παραπανω, αλλα μετα τον χρονο πρεπει το μετρο συγκρισης να ειναι η ποσοτητα που γραφει για να μην παχυνει...εξαρταται βεβαια ποσο γυμναζεται ο καθε γατος..
δες στο θεμα του ποσο γυμνασεται..
εβαλα καινουριες φωτογραφιες!

αυτο λεω και εγω...ας ξεκινησει με 70(...παραπανω δεν εχω ακουσει κανεναν κτηνιατρο να δινει!)και του το μειωνει σταδιακα...μην του ερθει και αποτομα του κακομοιρη.....εχασε τα μπαλακια του...να χασει και το...φαι του??????????![]()
αυτο σκεφτομαι..
τοσα χτυπηματα δεν θα τα αντεξει
ο λιχουδης μου..
μαλλον ετσι θα το κανω..θα ξεκινησω να την μειωνω σιγα σιγα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
στην θεση σου θα του εδινα να τρωει οσο θελει μεχρι να γινει ενος ετους. Μη τον περιοριζεις ακομα στην διατροφη του γιατι ειναι μικρο και αναπτυσσεται. Οταν ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο μου για το λιπος που εχει ο ναρουτο στην κοιλια του μου ειπε να περιμενω να γινει ενος ετους και μετα βλεπουμε αν θα κανουμε αλλαγες στην διατροφη του. Δινε του οσο θελει να τρωει και οταν μεγαλωσει ακομα λιγο βλεπεις. Αν βεβαια δεις οτι αρχιζει να φουσκωνει τον περιοριζεις λιγο.
ουφφ!!! οι αποψεις διαφερουν..

δηλαδη εσυ προτεινεις να τρωει οσο θελει αλλα τι τροφη?? για στειρωμενα ή κανονικη??

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ουφφ!!! οι αποψεις διαφερουν..δηλαδη εσυ προτεινεις να τρωει οσο θελει αλλα τι τροφη?? για στειρωμενα ή κανονικη??
![]()
κανονικη. Για στειρωμενα οταν μεγαλωσει και αν αρχισει να παχαινει. Ο κτηνιατρος τι σου ειπε;
aporw
Διακεκριμένο μέλος
κανονικη. Για στειρωμενα οταν μεγαλωσει και αν αρχισει να παχαινει. Ο κτηνιατρος τι σου ειπε;
ο κτηνιατρος μου ειπε να του την αλλαξω σιγα σιγα..

απλα στεναχωριεμαι να τον περιορισω απο τωρα...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος
αν ειναι πολυ δραστηριος και τρωει οσο ετρωγε πριν την στειρωση δε νομιζω να γινει γεματουλης. Εγω ειμαι υπερ να του δινεις να τρωει οσο θελει και αν δεις οτι αρχιζει να στρογγυλευει να τον περιορισεις ή να του δωσεις για στειρωμενα που εχουν λιγοτερες θερμιδες. Η αληθεια ειναι οτι με την στειρωση πεφτει ο μεταβολισμος τους και εχουν αυξημενες πιθανοτητες να στρογγυλεψουν.
απλα πολλοι λενε οτι πρεπει να τρωνε τροφη για στειρωμενα για να μην εχουν προβλημα στο ουροποιητικο τους..

σκεφτομαι μηπως προς το παρον τον αφησω να τρωει οσο ετρωγε απλα να του δινω τροφη για στειρωμενα..

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος
αν η στειρωση εγινε σε ηλικια μεγαλυτερη των 6 μηνων, η ουρηθρα δεν εχει στενεψει και δε νομιζω να παρουσιαστει προβλημα με ουρολιθιαση. Επισης η ουρολιθιαση εχει να κανει με το ποσο συχνα πηγαινει τουαλετα. Αν τα κραταει εχει αυξημενες πιθανοτητες και δεν εχει καμια σχεση με την στειρωση. Αυτη την απορια ειχα και εγω και μου την ελυσε ο κτηνιατρος μου τον περασμενο μηνα. Μου ειπε οτι ακομα και οι αλεπουδες ειναι ευαλωτες στην ουρολιθιαση που ειναι αγρια ζωα και δεν τρωνε ειδικες τροφες

πολυ με μπερδευετε!
ο Λουκουμας στειρωθηκε την παρασκευη και ειναι περιπου 6-7 μηνων..δεν ξερω τι να κανω..λεω να τα δοκιμασω ολα για να ησυχασω!

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
....το θεμα ειναι να αρχισει να συνηθιζει αυτη την τροφη...και να αρχισει να συνηθιζει και μια συγκεκριμενη ποσοτητα......μετα θα της ειναι πολυ δυσκολο να του αλλαξει συνηθειες........

εγω λεω σιμωνη να κανεις αυτα που σου ειπε ο γιατρος......δεν λεει κατι περιεργο,να πεις οτι θα το ψαξεις......λεει αυτα που λενε οι περισσοτεροι γιατροι...καλα τα λεμε εμεις...αλλα σου ξαναλέω οτι δεν ειμαστε γιατροι...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παντως παιδια ενα εμπειρικο παραδειγμα:Σε ολες μου τις γατες,μετα τη στειρωση,απο την επομενη μερα κιολας,δινω τροφη για στειρωμενα.Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα (βλεπε εξακιλο Σειριο χωρις λιπος και πολυ δεμενο σωμα),ουτε με την αναπτυξη ουτε με το ουροποιητικο τους.
το ιδιο και εγω με την πουπουλινα........μια χαρα ειναι και καθολου αδυνατη...οπως πρεπει...αντιθετα με τον μπουκακο,επειδη τοτε δεν ηξερα και ο πρωτος γιατρος ηταν μακακας και δεν μου ειχε πει τιποτα,εγω συνεχιζα να του βαζω τροφη μη ειδικη για στειρωμενες και οση ποσσοτητα ηθελε....το αποτελεσμα???ειναι θεοχοντρος και τωρα ,παρολο που του βαζω την ενδεδειγμενη ποσοτητα και την καταλληλη τροφη,δεν χανει γραμμαριο.....και πειναει κιολας ο κακομοιρης...

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
καλε..παρα πολλα ειναι.......ο κτηνιατρος μου ειπε το πολυ 50 γραμμαρια την ημερα...ελεος.....το κανουν για να εχουν μεγαλη καταναλωση..απαπα.........![]()

50γρ???? Σοβαρά......Πάει θα γίνει πετσί κ κοκκαλο ο Quarkούλης μου. Του δίνω 70 κ εχει λυσσάξει, όταν τον παω στα 50 θα έρχεται να ροκανιζει εμενα. Μήπως παίζει ρόλο η ηλικία;; Πόσο καιρό έχει που έγινε η στείρωση;;
Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
To ξέρω βρε Aretha.. Τα βλέπω τα κακομοιρούλια στα κουτάκια τους. Μάλιστα είχα τύχει να δω να πλένουν ένα μικρουλάκι γατάκι, μόνο με τη μάνικα που δεν το είχαν πιάσει. Άσε...Για τις Schesir δες σχετικό θέμα εδώ (είναι όντως πολύ καλές).
Γιατί όμως από το Pet City?Ψωνίζοντας από τα πετ σοπ που εμπορεύονται ζώα στηρίζεις και ενισχύεις ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων. Στις περισσότερες χώρες έχει πια απαγορευτεί το εμπόριο ζώων, μέχρι όμως να γίνει κάτι τέτοιο κι εδώ, ας μην τους στηρίζουμε κι εμείς.
Εδώ μπορείς να δεις αρκετά πετ σοπ που δεν εμπορεύονται ζώα.

Δεν ξέρω κάποιο άλλο ρε γαμώτο που να έχει παντα αυτά που θέλω. Μένω Αγ. Δημήτριο κ κανα δύο φορές πήγα σε ένα, τη μία είχε μονο τη μικρή συσκευασία, την άλλη προσπαθούσε να μου πουλήσει Whiskas γιατί δεν είχε αυτή που ήθελα οπότε τι να κανω. Έχουμε κ τα συγχρονα 8ωρα (=10ωρα) οπότε. Ξέρετε κάποιο καλό στην περιοχή μου;;
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Αφού ο δικός σου είναι μικρός Χρυσάνθη μου...δώσε του να φάει τώρα που είναι στην ανάπτυξη..γιατί θα πάθει στερητικό σύνδρομο..Στα δικά μου πάντα το πιάτο είναι γεμάτο..δεν τρώνε από μόνα τους πάρα πολύ,ειδικά η Μπετίνα είναι πολύ ολιγόφαγη(από μικρή ήταν)4,8 κιλά ζυγίζει.Ο άλλος επειδή δεν του πολυαρέσουν οι κροκέτες δεν τρώει μεγάλη ποσότητα.Τα αδέσποτα μόνο έχουν ταινία..50γρ???? Σοβαρά......Πάει θα γίνει πετσί κ κοκκαλο ο Quarkούλης μου. Του δίνω 70 κ εχει λυσσάξει, όταν τον παω στα 50 θα έρχεται να ροκανιζει εμενα.
Μήπως παίζει ρόλο η ηλικία;; Πόσο καιρό έχει που έγινε η στείρωση;;

και δεν τα χορταίνω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος

κι αυτη η αποψη μου φανηκε ενδιαφερουσα γιατι και δεν θα βαριεται και θα αλλαζει γευση και θα ειναι καλλυμενος και απο τις 2 πλευρες!

τωρα σε σχεση με την ποσοτητα εγω βλεπω με την ταιστρα που εχει παντα διαθεσιμο φαγητο πηγαινει τρωει λιγακι και παλι μετα ξανα..δεν νομιζω να τρωει υπερβολικα..θα τον συνεχισω ετσι και θα πραξω αναλογως..

Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Ξέρω και γω...Αφού ο δικός σου είναι μικρός Χρυσάνθη μου...δώσε του να φάει τώρα που είναι στην ανάπτυξη..γιατί θα πάθει στερητικό σύνδρομο..Στα δικά μου πάντα το πιάτο είναι γεμάτο..δεν τρώνε από μόνα τους πάρα πολύ,ειδικά η Μπετίνα είναι πολύ ολιγόφαγη(από μικρή ήταν)4,8 κιλά ζυγίζει.Ο άλλος επειδή δεν του πολυαρέσουν οι κροκέτες δεν τρώει μεγάλη ποσότητα.Τα αδέσποτα μόνο έχουν ταινία..και δεν τα χορταίνω.
δε θέλω να παχύνει κ να τρέχουμε στα γατο-Sillouette!! Κ η συσκευασία για 4κιλα γατούνι αυτή την ποσότητα προτείνει.Ας ελπίσουμε να συνηθίσει..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool