Σειρά τροφής Orijen

ναι....την biocat την πρασινη...ειναι εξισου καλη ,αλλα πιο φθηνη,εγω την παιρνω 8.50 ευρω τα 10 κιλα.........δοκιμασε την ,δεν μυριζει καθολου,και κανει και αυτη τα κατουρα σβωλακια!!!:)
Ενδιαφέρον... κ που τη βρίσκουμε αυτή;;;:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν,

άρχισα στον δικό μου την Orijen Cat & Kitten μιας και είδα ότι είναι πολύ καλή τροφή. Ο Darth βέβαια δεν μπορώ να πω ότι έχει δείξει ανάλογο ενδιαφέρον (τουλάχιστον χτες που του την πρωτοέβαλα) αλλά θα τον αφήσω 1-2 μέρες να δω πως θα πάει. Επειδή είναι δύσκολος του πήρα την 400άρα αρχικά, για να μην μας μείνει και βλέπουμε.

Βρήκα στον Άλιμο έναν που την έχει αλλά έχει έλλειψη στην 2,5άρα. Ξέρει κανένας άλλος κάποιον στα Νότια προάστια που να εμπορεύεται την Orijen;;;

Θενκ ίου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Orijen...

Μετα απο συζητηση που ειχα με την Αννα (αποθηκη της Αννας) την οποια εμπιστευομαι παρα πολυ στο θεμα τροφες γιατι η γυναικα το ψαχνει πολυ εχω να πω τα εξης..Οτι ειναι κατα αυτης της τροφης πρωτον γιατι εχει πολυ μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη η οποια για οικοσιτα γατια που δεν κανουν μεγαλες καυσεις ειναι παρα πολυ με αποτελεσμα μελλοντικα να δημιουργει προβλημα στα νεφρα τους..:down::down: δευτερον οτι αφορα κυριως ζωακια(σκυλακια-γατακια) που ζουν εξω, που κυνηγουν και τρεχουν πολυ... τριτον οτι αφορα ζωακια για αλλες κλιματολογικες συνθηκες(πολυ κρυες χωρες) και οχι για τα δικα μας που η χαμηλοτερη θερμοκραια ειναι 4-5 βαθμοι και ολο το καλοκαιρι εχουμε 40-42 βαθμους..μπορει να τους δημιουργησει πολλα προβληματα η τοση πρωτεινη..:/::down:Τεταρτον το οτι αυτη η τροφη θεωρειται βιολογικη δεν ισχυει..γιατι αν σκεφτει κανεις οτι δεν μπορει ολο το χρονο να παραγεται φυσικα τοσο μεγαλη ποσοτητα γλυκοπατατας πχ..ειναι αδυνατον!:hmm::hmm: Πεμπτον ενα μειον ειναι οτι δεν εχει διαφορετικες σειρες και ως γνωστον δεν κανουν ολα για ολους!! Τελος να πω για τον αντιπροσωπο καποια πολυ βασικα που τα θεωρησα και αυτα μειον! Πρωτον και χειροτερο ειναι κυνηγος!:mad::mad::down: και δευτερον απλα ειναι ενας ανθρωπος που δεν εχει καμια σχεση με το ολο θεμα ζωοτροφης απλα ετυχε και πηρε καποιες επιχωρηγησεις και ανοιξε αυτη την αντιπροσωπια στην ελλαδα με αποτελεσμα να μην καθιστα και ιδιαιτερα βασιμη την γνωση του και την ορθοτητα αυτων που υποστηριζει..

Μετα απο συζητηση που ειχα με την Αννα (αποθηκη της Αννας) την οποια εμπιστευομαι παρα πολυ στο θεμα τροφες γιατι η γυναικα το ψαχνει πολυ εχω να πω τα εξης..Οτι ειναι κατα αυτης της τροφης πρωτον γιατι εχει πολυ μεγαλη περιεκτικοτητα σε πρωτεινη η οποια για οικοσιτα γατια που δεν κανουν μεγαλες καυσεις ειναι παρα πολυ με αποτελεσμα μελλοντικα να δημιουργει προβλημα στα νεφρα τους..:down::down: δευτερον οτι αφορα κυριως ζωακια(σκυλακια-γατακια) που ζουν εξω, που κυνηγουν και τρεχουν πολυ... τριτον οτι αφορα ζωακια για αλλες κλιματολογικες συνθηκες(πολυ κρυες χωρες) και οχι για τα δικα μας που η χαμηλοτερη θερμοκραια ειναι 4-5 βαθμοι και ολο το καλοκαιρι εχουμε 40-42 βαθμους..μπορει να τους δημιουργησει πολλα προβληματα η τοση πρωτεινη..:/::down:Τεταρτον το οτι αυτη η τροφη θεωρειται βιολογικη δεν ισχυει..γιατι αν σκεφτει κανεις οτι δεν μπορει ολο το χρονο να παραγεται φυσικα τοσο μεγαλη ποσοτητα γλυκοπατατας πχ..ειναι αδυνατον!:hmm::hmm: Πεμπτον ενα μειον ειναι οτι δεν εχει διαφορετικες σειρες και ως γνωστον δεν κανουν ολα για ολους!! Τελος να πω για τον αντιπροσωπο καποια πολυ βασικα που τα θεωρησα και αυτα μειον! Πρωτον και χειροτερο ειναι κυνηγος!:mad::mad::down: και δευτερον απλα ειναι ενας ανθρωπος που δεν εχει καμια σχεση με το ολο θεμα ζωοτροφης απλα ετυχε και πηρε καποιες επιχωρηγησεις και ανοιξε αυτη την αντιπροσωπια στην ελλαδα με αποτελεσμα να μην καθιστα και ιδιαιτερα βασιμη την γνωση του και την ορθοτητα αυτων που υποστηριζει..

μερικα αρθρα σχετικα με διατροφη υψηλη σε πρωτεινη, νεφρικη ανεπαρκεια, διαβητη, παχυσαρκια:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9582959?dopt=Abstract
https://www.mousabilities.com/nutrition/crf/crf_protein.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19746667
https://www.jarvm.com/articles/Vol3Iss2/LAFLAMME.pdf
https://netpet.org/cats/healthspa/catkidney.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8950426

με αυτη τη λογικη ο ναρουτο που τρωει κονσερβες με 12% πρωτεινη (= 55% πρωτεινη αν αφαιρεσεις το νερο απο την κονσερβα) επρεπε να βλεπει τα κυπαρισσια αναποδα.

προκαλω την εν λογω κυρια να ερθει εδω να δει πως ζουν τα ζωακια. Για ποιες κλιματολογικες συνθηκες μιλαει; Για τους 25-28C 24 ωρες το 24ωρο ολο τον χειμωνα (για τις γατες που ζουν μεσα γιατι αυτες που ζουν αποκλειστικα εξω ειναι ανυπαρκτες); Για τους 30C (και 40 σε αλλες περιοχες) το καιλοκαιρι;

Αντιθετα με αυτα που λεει, μια τροφη υψηλη σε πρωτεινη και χαμηλη σε υδατανθρακες οχι μονο βοηθαει να αδυνατισει μια παχυσαρκη γατουλα, αλλα μειωνει και το χασιμο μυικης μαζας κατα την διαρκεια του αδυνατισματος. Πλεονεκτημα ειναι για τις γατες που ζουν μεσα γιατι αυτες τεινουν να ειναι παχυσαρκες και να αποκτουν διαβητη.

Η λεξη καναδας δεν ισοδυναμει με βορειο πολο. Γλυκοπατατες καλλιεργουνται στις περισσοτερες περιοχες της χωρας. Η χωρα δεν ειναι καλυμενη με παγους για να μη παραγει τιποτα. Και ροδακινα εχουμε και κερασια εχουμε και φραουλες εχουμε και καρπουζια εχουμε. Επισης στα συστατικα η γλυκοπατατα ειναι πολυ πιο κατω στην λιστα και συνεπως δεν υπαρχει σε μεγαλη ποσοτητα. Πιο πανω στην λιστα απο την γλυκοπατατα ειναι η russet potato η οποια ειναι ενα ειδος κοινης πατατας.

μερικα αρθρα σχετικα με διατροφη υψηλη σε πρωτεινη, νεφρικη ανεπαρκεια, διαβητη, παχυσαρκια:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9582959?dopt=Abstract
https://www.mousabilities.com/nutrition/crf/crf_protein.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19746667
https://www.jarvm.com/articles/Vol3Iss2/LAFLAMME.pdf
https://netpet.org/cats/healthspa/catkidney.html
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8950426

με αυτη τη λογικη ο ναρουτο που τρωει κονσερβες με 12% πρωτεινη (= 55% πρωτεινη αν αφαιρεσεις το νερο απο την κονσερβα) επρεπε να βλεπει τα κυπαρισσια αναποδα.

προκαλω την εν λογω κυρια να ερθει εδω να δει πως ζουν τα ζωακια. Για ποιες κλιματολογικες συνθηκες μιλαει; Για τους 25-28C 24 ωρες το 24ωρο ολο τον χειμωνα (για τις γατες που ζουν μεσα γιατι αυτες που ζουν αποκλειστικα εξω ειναι ανυπαρκτες); Για τους 30C (και 40 σε αλλες περιοχες) το καιλοκαιρι;

Αντιθετα με αυτα που λεει, μια τροφη υψηλη σε πρωτεινη και χαμηλη σε υδατανθρακες οχι μονο βοηθαει να αδυνατισει μια παχυσαρκη γατουλα, αλλα μειωνει και το χασιμο μυικης μαζας κατα την διαρκεια του αδυνατισματος. Πλεονεκτημα ειναι για τις γατες που ζουν μεσα γιατι αυτες τεινουν να ειναι παχυσαρκες και να αποκτουν διαβητη.

Η λεξη καναδας δεν ισοδυναμει με βορειο πολο. Γλυκοπατατες καλλιεργουνται στις περισσοτερες περιοχες της χωρας. Η χωρα δεν ειναι καλυμενη με παγους για να μη παραγει τιποτα. Και ροδακινα εχουμε και κερασια εχουμε και φραουλες εχουμε και καρπουζια εχουμε. Επισης στα συστατικα η γλυκοπατατα ειναι πολυ πιο κατω στην λιστα και συνεπως δεν υπαρχει σε μεγαλη ποσοτητα. Πιο πανω στην λιστα απο την γλυκοπατατα ειναι η russet potato η οποια ειναι ενα ειδος κοινης πατατας.

εδω αγαπουλα μου θα διαφωνησουμε....:lol::lol::lol:...καταρχην ο ναρουτο σου,δεν ειναι στειρωμενος.......μιλαμε για στειρωμενα....και οντως στα στειρωμενα πρεπει να δινουμε λιγοτερη πρωτεινη,εκτος και αν ολοι οι γιατροι τρελλαθηκαν ........γιατροι μου το εχουν πει.......και το εχω διαβασει και εδω,και στο ιντερνετ.......αλλα μιλαμε για στειρωμενα...και μεσα στο σπιτι...:):).........τα υπολοιπα που γραφεις.......θα τα διαβασω τωρα....:lol::lol:

βρε πουπι μου ομως και η κτηνιατρικη σειρα για στειρωμενα της RC που ειναι κορυφαια τροφη εχει 40% πρωτεινες..οι γιατροι που την εφτιαξαν και την εγκριναν τρελλαθηκαν??:confused: ειναι πολυ παρομοια σε αναλυση η οριτζεν και η young male..

για τα υπολοιπα που γραφεις δεν ξερω......για αυτο δεν θα εκφερω γνωμη......παντως οι γιατροι ειναι ξεκαθαροι.....η πολυ πρωτεινη στα στειρωμενα κουραζει πολυ τα νεφρα τους ,με αποτελεσμα μακροχρονια να εχουμε ακομα και νεφρικη ανεπαρκεια...:):)

βρε πουπι μου ομως και η κτηνιατρικη σειρα για στειρωμενα της RC που ειναι κορυφαια τροφη εχει 40% πρωτεινες..οι γιατροι που την εφτιαξαν και την εγκριναν τρελλαθηκαν??:confused: ειναι πολυ παρομοια σε αναλυση η οριτζεν και η young male..

ναι βρε εβελυν,αλλα δεν ειναι ειδικη για στειρωμενες...πως να το κανουμε δηλαδη....απλα λεει οτι ειναι χαμηλη σε μαγνησιο...γιατι να μην προτιμησω τροφη,που ειναι ειδικη για στειρωμενες???? πες μου εναν λογο!!!:):):P

Και τα δικά μου με τροφές μς πολλή πρωτείνη τρέφονται..συμφωνώ μαζί σου Ηρώ στο ότι διατηρούνται fit με την πολλή πρωτείνη και παχαίνουν με τα σιτηρά.Δυστυχώς έχει έλλειψη εδώ η orijen και περιμένω πολύ καιρό και ακόμα να έρθει.Τα δύο κονσερβάκια τόνου που τρώνε την ημέρα έχουν 14% πρωτείνη και νερό και τίποτε άλλο και είμαστε μια χαρά...και από ενέργεια μπορούν να γκρεμίσουν το σπίτι κι ας τρέχουν έξω όλη τη μέρα.

και για το ουροποιητικο τους απλα να αναφερω οτι η οριτζεν εχει ph 5 ενω η RC 5.5-6 ή 6-6.5...οποτε κινδυνος ουρολιθων ειναι λιγο σπανιος..ασχετα με το οτι θεωρω απο τις καλυτερες τις RC

αυτο που ξερω σιγουρα για τα στειρωμενα ειναι οτι πρεπει να παιρνουν λιγοτερες θερμιδες γιατι με την στειρωση (οταν γινεται μετα τους 6 μηνες) το μονο πραγμα που αλλαζει στο ζωο ειναι ο μεταβολισμος (πεφτει γυρω στο 30%)

ναι βρε εβελυν,αλλα δεν ειναι ειδικη για στειρωμενες...πως να το κανουμε δηλαδη....απλα λεει οτι ειναι χαμηλη σε μαγνησιο...γιατι να μην προτιμησω τροφη,που ειναι ειδικη για στειρωμενες???? πες μου εναν λογο!!!:):):P
να σου πω..οτι ειναι πιο κοντα στην διατροφη τους η οριτζεν με βασει τα συστατικα τους. ασχετα οτι σχεδον ολες οι μεγαλες μαρκες και να μην το λενε κανουν και για στειρωμενα..στο εξωτερικο πολυ μικρο ποσοστο δεν στειρωνει τις γατες τους:) προτιμω να τρωει 70% κρεας και οχι 10-15% και η υπολοιπη πρωτεινη να ειναι απο ζωικα παραγωγα και grains που δισχεραινουν και την πεψη:)

Και τα δικά μου με τροφές μς πολλή πρωτείνη τρέφονται..συμφωνώ μαζί σου Ηρώ στο ότι διατηρούνται fit με την πολλή πρωτείνη και παχαίνουν με τα σιτηρά.Δυστυχώς έχει έλλειψη εδώ η orijen και περιμένω πολύ καιρό και ακόμα να έρθει.Τα δύο κονσερβάκια τόνου που τρώνε την ημέρα έχουν 14% πρωτείνη και νερό και τίποτε άλλο και είμαστε μια χαρά...και από ενέργεια μπορούν να γκρεμίσουν το σπίτι κι ας τρέχουν έξω όλη τη μέρα.

ναι βρε αννα μου,αλλα εδω δεν μιλαμε για διαιτα και για σιλουετα...αλλα για κουραση των νεφρων,με αποτελεσμα νεφρικη ανεπαρκεια...ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ...και ελα να μου τα πεις αυτα,μετα απο καποια χρονια.....μακροπροθεσμα λεμε...οχι τωρα,ουτε ποσο ενεργητικα ειναι....μην τα μπλεκουμε τα πραγματα...και εχω την αισθηση,οτι οι γιατροι,κατι παραπανω ξερουν απο εμας...:):)

ναι βρε αννα μου,αλλα εδω δεν μιλαμε για διαιτα και για σιλουετα...αλλα για κουραση των νεφρων,με αποτελεσμα νεφρικη ανεπαρκεια...ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ...και ελα να μου τα πεις αυτα,μετα απο καποια χρονια.....μακροπροθεσμα λεμε...οχι τωρα,ουτε ποσο ενεργητικα ειναι....μην τα μπλεκουμε τα πραγματα...και εχω την αισθηση,οτι οι γιατροι,κατι παραπανω ξερουν απο εμας...:):)
η κουραση των νεφρων ομως αποτι ειπες ειναι απο την πρωτεινη..και εξηγησα πριν οτι και οι RC εχουν πολυ ψηλο ποσοστο πρωτεινων..ριξε μια ματια στην οριτζεν και μια στην young male και βρες μου που υστερει η οριτζεν και που μπορει να κανει παραπανω κακο απο την αλλη. η αναλυση σου διχνει αν ειναι καταλληλη μια τροφη για ενα ζωο(οκ και τα συστατικα που νομιζω ειδικα σ αυτο εχει σαφες προβαδισμα η οριτζεν)

Αν μια τροφή είναι φτωχή σε μαγνήσιο τι να σου πώ βρε Έφη μου νομίζω ότι δεν θα πειράξει μακροπρόθεσμα τα νεφρά τους.Η RC τι παραπάνω έχει που είσαι τόσο σίγουρη πως είναι εντάξι;Τα αγνώστου προελευσεως φυτικά λάδια και καλαμπόκια και σόγιες(μεταλλαγμένα ή όχι)που έχει σίγουρα τους κάνουν καλό; Δεν είναι καλύτερα να αποφεύγουν τα σιτηρά που είναι υπευθυνα για εντερικές διαταραχές;Δεν την δοκιμάζεις την orijen του Μπουκάκου μήπως αδυνατίσει;:):):)

η κουραση των νεφρων ομως αποτι ειπες ειναι απο την πρωτεινη..και εξηγησα πριν οτι και οι RC εχουν πολυ ψηλο ποσοστο πρωτεινων..ριξε μια ματια στην οριτζεν και μια στην young male και βρες μου που υστερει η οριτζεν και που μπορει να κανει παραπανω κακο απο την αλλη. η αναλυση σου διχνει αν ειναι καταλληλη μια τροφη για ενα ζωο(οκ και τα συστατικα που νομιζω ειδικα σ αυτο εχει σαφες προβαδισμα η οριτζεν)

εγω,δεν ξερω απο αναλυσεις........απλα βαζω κατω τη λογικη μου,και αυτα που μου λενε οι γιατροι......απο τη στιγμη που υπαρχουν τροφες ειδικες για στειρωμενες γατες,ποτε δεν θα εδινα στο γατο μου κατι αλλο....σε μια μη στειρωμενη γατα,ναι...γιατι οχι.....οχι ομως στα στειρωμενα.......δεν το ρισκαρω.....ουτε θα βαλω το γεγονος οτι μπορει να μου'ρχεται πιο οικονομικη,πανω απο την ζωη των γατιων μου....και σου ξαναλεω και απο εδω...οτι δεν μου λεει τιποτα οτι παιρνει καλες κριτικες.....ναι...τις παιρνει.....αλλα οχι σαν τροφη για στειρωμενες γατες...σαν μια απλη τροφη...:):)

καλα δεν τιθεται θεμα οικονομικο, ουτε καν μου περασε απο το μυαλο αυτο, ουτε ξερω ποσα κοστιζει η οριτζεν. οποια θεωρω καλυτερη θελω να δινω της γατας μου και 20 ευρω παραπανω να ειναι!! και σε καμια περιπτωση δεν μειωνω την RC. η κτηνιατρικη της σειρα ειναι πολυ καλη, αλλωστε αυτη χρησιμοποιω. αλλα κορυφαια θεωρω και την orijen..ο καθενας το βλεπει απο την δικια του σκοπια και πραττει οπως νομιζει οτι ειναι το καλυτερο:)

να συμπληρωσω και κατι..οριτζεν δεν θα εδινα της γατας μου μετα τα 7 χρονια..να το ξεκαθαρισουμε αυτο..θεωρω οτι δεν ειναι καταλληλη μετα απο εκεινο το σταδιο:)

μα ακομα και γατες που εχουν νεφρικη ανεπαρκεια, η μειωμενη προσληψη πρωτεινης ΔΕΝ βοηθαει στον περιορισμο της καταστροφης των νεφρων. Ειτε μειωσεις την πρωτεινη ειτε οχι δεν εχει διαφορα στα νεφρα. Αντιθετα μαλιστα, οταν μειωνεις την πρωτεινη αυξανονται οι πιθανοτητες να αδυνατισει το ζωο απο τον καταβολισμο της μυικης του μαζας.

οριστε και μια αλλη πηγη που ειναι πιο ευκολο να γινει κατανοητη απο τα παραπανω επιστημονικα αρθρα που παρεθεσα:
https://www.catsofaustralia.com/cat-kidney-disease.htm

Προσωπικα πιστευω πως παιζει σημαντικοτερο ρολο το ειδος της πρωτεινης. Οταν το ζωο ειναι σαρκοφαγο και του δινεις φυτικη πρωτεινη, λογικο ειναι να επιβαρυνθουν καποια στιγμη τα νεφρα οπως επισης λογικο ειναι να επιβαρυνθουν τα νεφρα οταν ταιζεις το ζωακι με ξηρα τροφη και ειναι μονιμα αφυδατωμενο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back