Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
καλα δεν τιθεται θεμα οικονομικο, ουτε καν μου περασε απο το μυαλο αυτο, ουτε ξερω ποσα κοστιζει η οριτζεν. οποια θεωρω καλυτερη θελω να δινω της γατας μου και 20 ευρω παραπανω να ειναι!! και σε καμια περιπτωση δεν μειωνω την RC. η κτηνιατρικη της σειρα ειναι πολυ καλη, αλλωστε αυτη χρησιμοποιω. αλλα κορυφαια θεωρω και την orijen..ο καθενας το βλεπει απο την δικια του σκοπια και πραττει οπως νομιζει οτι ειναι το καλυτερο![]()
οχι βρε συ......το οικονομικο,σε καμμια περιπτωση δεν θα το ελεγα σε εσενα....και ουτε ξερω την τιμη της για να δω αν οντως συμφερει....μιλαω γενικα...και για ολες τις τροφες,που δεν ειναι για στειρωμενα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
διαβαστε εκει την τελευταια προταση (conclusion). Λεει οτι οι γατες που τρεφονται με τροφη υψηλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη εχουν χαμηλο pH στα ουρα, παραγουν μεγαλυτερη ποσοτητα ουρων και συνεπως αυξανουν την διαλυτοτητα των κρυσταλλων στρουβιτη. Με πιο απλα λογια, αποτρεπει την ουρολιθιαση.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι η διαφορα των στειρωμενων απο τα αστειρωτα. Το μονο που αλλαζει ειναι ο μεταβολισμος τους. Η λειτουργια των νεφρων δεν εχει απολυτως καμια σχεση με την αφαιρεση των γεννητικων οργανων.
Οπως εχω πει και πιο πριν, εδω δεν υπαρχουν τροφες που να χωριζονται για στειρωμενα και μη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Εγώ συμφωνώ μαζί σου Ηρώ και δεν τους δίνω μόνο ξηρή τροφή...τρώνε και 2 κονσερβούλες με σκέτο ψάρι ο καθένας την ημέρα..όπως συμφωνώ και με το είδος της πρωτείνης που πρέπει να είναι οποσδήποτε ζωικής προέλευσης.μα ακομα και γατες που εχουν νεφρικη ανεπαρκεια, η μειωμενη προσληψη πρωτεινης ΔΕΝ βοηθαει στον περιορισμο της καταστροφης των νεφρων. Ειτε μειωσεις την πρωτεινη ειτε οχι δεν εχει διαφορα στα νεφρα. Αντιθετα μαλιστα, οταν μειωνεις την πρωτεινη αυξανονται οι πιθανοτητες να αδυνατισει το ζωο απο τον καταβολισμο της μυικης του μαζας.
οριστε και μια αλλη πηγη που ειναι πιο ευκολο να γινει κατανοητη απο τα παραπανω επιστημονικα αρθρα που παρεθεσα:
https://www.catsofaustralia.com/cat-kidney-disease.htm
Προσωπικα πιστευω πως παιζει σημαντικοτερο ρολο το ειδος της πρωτεινης. Οταν το ζωο ειναι σαρκοφαγο και του δινεις φυτικη πρωτεινη, λογικο ειναι να επιβαρυνθουν καποια στιγμη τα νεφρα οπως επισης λογικο ειναι να επιβαρυνθουν τα νεφρα οταν ταιζεις το ζωακι με ξηρα τροφη και ειναι μονιμα αφυδατωμενο.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
οι τροφες της evo, ουτε μια δεν εχει για στειρωμενα και να φανταστειτε οτι τα στειρωμενα ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι τα αστειρωτα. Ειναι δυνατον μια εταιρια να βγαζει τροφες για αστειρωτα απο την στιγμη που τα αστειρωτα ειναι πολυ λιγοτερα απο τα στειρωμενα; Θα ειχαν μειωμενο κερδος.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
ναι, αυτο λεω κι εγω , οτι στο εξωτερικο σχεδον ολα τα οικοσιτα γατια ειναι στειρωμενα και δεν ειναι αναγκη να το γραφει πανω η τροφη οτι ειναι αποκλειστικα γι αυτα...https://www.evopet.com/products/default.asp
οι τροφες της evo, ουτε μια δεν εχει για στειρωμενα και να φανταστειτε οτι τα στειρωμενα ειναι πολυ περισσοτερα απο οτι τα αστειρωτα. Ειναι δυνατον μια εταιρια να βγαζει τροφες για αστειρωτα απο την στιγμη που τα αστειρωτα ειναι πολυ λιγοτερα απο τα στειρωμενα; Θα ειχαν μειωμενο κερδος.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Παντως απ'οτι καταλαβα η οριτζεν ΚΑΙ ιδιο σχεδον ποσοστο πρωτεινης εχει με την rc,ΚΑΙ χαμηλη σε φωσφωρο\μαγνησιο ειναι ΚΑΙ χαμηλο PH εχει αρα μια χαρα ειναι για στειρωμενο ζωο,απλα οι αλλες εχου το ονομα ενω αυτη εχει τη χαρη.

Κι απο τις φυτικες πρωτεινες των αλλων τροφων προτιμω να δινω στη Μπιζου πρωτεινη απο κρεας,πιο φυσιολογικο γι'αυτην ειναι.

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ συμφωνώ μαζί σου Ηρώ και δεν τους δίνω μόνο ξηρή τροφή...τρώνε και 2 κονσερβούλες με σκέτο ψάρι ο καθένας την ημέρα..όπως συμφωνώ και με το είδος της πρωτείνης που πρέπει να είναι οποσδήποτε ζωικής προέλευσης.![]()
και εγω συμφωνω μαζι σου γιατι οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και απο την στιγμη που τα ταιζουμε ξηρα τροφη και φυτικη πρωτεινη δεν ειναι και οτι καλυτερο. Και εγω του δινω λιγο ξηρα και κονσερβες και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα ως τωρα (χτυπα ξυλο). Αντιθετα μαλιστα συνεχεια αδυνατος ειναι και εχει απιστευτα μαλακο τριχωμα.
Θα συμφωνησω επισης με την Εβελυν για τις γατες ανω των 7 ετων. Οταν ο ναρουτο θα γινει 7-8 και αναλογα με τις τιμες των αιματολογικων του εξετασεων θα του δινω κονσερβες της evo για senior.
Με εσενα πουπουλινα δεν συμφωνω

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
μα ακομα και γατες που εχουν νεφρικη ανεπαρκεια, η μειωμενη προσληψη πρωτεινης ΔΕΝ βοηθαει στον περιορισμο της καταστροφης των νεφρων. Ειτε μειωσεις την πρωτεινη ειτε οχι δεν εχει διαφορα στα νεφρα. Αντιθετα μαλιστα, οταν μειωνεις την πρωτεινη αυξανονται οι πιθανοτητες να αδυνατισει το ζωο απο τον καταβολισμο της μυικης του μαζας.
οριστε και μια αλλη πηγη που ειναι πιο ευκολο να γινει κατανοητη απο τα παραπανω επιστημονικα αρθρα που παρεθεσα:
https://www.catsofaustralia.com/cat-kidney-disease.htm
Προσωπικα πιστευω πως παιζει σημαντικοτερο ρολο το ειδος της πρωτεινης. Οταν το ζωο ειναι σαρκοφαγο και του δινεις φυτικη πρωτεινη, λογικο ειναι να επιβαρυνθουν καποια στιγμη τα νεφρα οπως επισης λογικο ειναι να επιβαρυνθουν τα νεφρα οταν ταιζεις το ζωακι με ξηρα τροφη και ειναι μονιμα αφυδατωμενο.
καταρχην,συμφωνα με αυτα που λες...οι περισσοτεροι γιατροι στην ελλαδα ειναι αχρηστοι....και δεν το πιστευω....κατα 2ον,ασε την πρωτεινη....οκ.....εγω,δεν ξερω καν αν εχει παραπανω πρωτεινη η οριτζεν απο την ροαγιαλ κανιν ας πουμε. την εβελυν ειδα που το εγραφε......ας το.......ξεχνα το για την πρωτεινη......στα γατια μου που ειναι στειρωμενα προτιμω να δινω μια τροφη που ειναι εξειδικευμενη σε αυτο,παρα μια αλλη που δεν ειναι.........ειναι τοσο δυσκολο να γινει κατανοητο??? με ποια λογικη θα προτιμησω μια τροφη που δεν ειναι ειδικη για στειρωμενες,απο μια αλλη που ειναι...και που μαλιστα ειναι και χρονια δοκιμασμενη???? αυτο λεω τοση ωρα....οτι δεν το ρισκαρω...

ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
Ηρώ αν δηλαδή σε δύο χρόνια που τα δικά μου θα γίνουν 7 χρόνων τρώνε orijen θα πάθουν κάτι;και εγω συμφωνω μαζι σου γιατι οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και απο την στιγμη που τα ταιζουμε ξηρα τροφη και φυτικη πρωτεινη δεν ειναι και οτι καλυτερο. Και εγω του δινω λιγο ξηρα και κονσερβες και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα ως τωρα (χτυπα ξυλο). Αντιθετα μαλιστα συνεχεια αδυνατος ειναι και εχει απιστευτα μαλακο τριχωμα.
Θα συμφωνησω επισης με την Εβελυν για τις γατες ανω των 7 ετων. Οταν ο ναρουτο θα γινει 7-8 και αναλογα με τις τιμες των αιματολογικων του εξετασεων θα του δινω κονσερβες της evo για senior.
Με εσενα πουπουλινα δεν συμφωνω![]()

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
καταρχην,συμφωνα με αυτα που λες...οι περισσοτεροι γιατροι στην ελλαδα ειναι αχρηστοι....και δεν το πιστευω....κατα 2ον,ασε την πρωτεινη....οκ.....εγω,δεν ξερω καν αν εχει παραπανω πρωτεινη η οριτζεν απο την ροαγιαλ κανιν ας πουμε. την εβελυν ειδα που το εγραφε......ας το.......ξεχνα το για την πρωτεινη......στα γατια μου που ειναι στειρωμενα προτιμω να δινω μια τροφη που ειναι εξειδικευμενη σε αυτο,παρα μια αλλη που δεν ειναι.........ειναι τοσο δυσκολο να γινει κατανοητο??? με ποια λογικη θα προτιμησω μια τροφη που δεν ειναι ειδικη για στειρωμενες,απο μια αλλη που ειναι...και που μαλιστα ειναι και χρονια δοκιμασμενη???? αυτο λεω τοση ωρα....οτι δεν το ρισκαρω...![]()
για να σου δειξω οτι ολα ειναι θεμα μαρκετιγκ, δες το καναδεζικο site της royal canin και βρες μου τροφη που να λεει πανω neutered ή sterilized
https://www.royalcanin.ca/diets/f_health_summary.php?lang=en
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
και εγω συμφωνω μαζι σου γιατι οι γατες ειναι σαρκοφαγα ζωα και απο την στιγμη που τα ταιζουμε ξηρα τροφη και φυτικη πρωτεινη δεν ειναι και οτι καλυτερο. Και εγω του δινω λιγο ξηρα και κονσερβες και δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα ως τωρα (χτυπα ξυλο). Αντιθετα μαλιστα συνεχεια αδυνατος ειναι και εχει απιστευτα μαλακο τριχωμα.
Με εσενα πουπουλινα δεν συμφωνω![]()
μπα???????? τωρα γιναμε πουπουλινα???? παει το πουπου η το εφη?????

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
μπα???????? τωρα γιναμε πουπουλινα???? παει το πουπου η το εφη?????![]()

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
για να σου δειξω οτι ολα ειναι θεμα μαρκετιγκ, δες το καναδεζικο site της royal canin και βρες μου τροφη που να λεει πανω neutered ή sterilized
https://www.royalcanin.ca/diets/f_health_summary.php?lang=en
βρε συ....θα με τρελανεις???? εγω,τι παιρνω τοσον καιρο?????? της ροαγιαλ για στειρωμενες παιρνω.......και το γραφει καθαρα,πεντακαθαρα επανω.......

......εδω την εχω την σακουλα!!!

.που ξερω εγω τι κανουν στον καναδα???? στην ελλαδα παντως,να εισαι σιγουρα οτι τις εχουν.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
https://www.medi-cal.ca/diets/feline_en.php
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος

Αυτό που ρώτησα εγώ από 7 χρόνων και πάνω η πολλή πρωτείνη κανει κακό;

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
) οτι ειναι θεμα μαρκετιγκ! Εδω εχει τις ιδιες τροφες με διαφορετικα ονοματα. To ιδιο ισχυει και για την hills:
https://www.hillspet.com/hillspet/products/scienceDiet/scienceDietSearchResults.hjsp?viewAll=true
αν ουτε η royal, ουτε η Hills, ουτε καμια αλλη εταιρια εχουν τροφη για στειρωμενα, τοτε τι τα ταιζουν τα γατια τους εδω;;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ακομα και η κτηνιατρικη της σειρα (medi-cal) δεν εχει για στειρωμενα:
https://www.medi-cal.ca/diets/feline_en.php
Σε αυτο ειδικα,μην επιμενεις..............δεν ξερω τι εχουν στον καναδα........και δεν ξερω ποσο ελλιπες ειναι αυτο το σαιτ........αυτο που ξερω ΣΙΓΟΥΡΑ......ειναι οτι η τροφη που παιρνω,ειναι της ροαγιαλ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ........ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΕΠΑΝΩ.......

εχω καποιον λογο να σου λεω ψεμματα??? η μηπως ειμαι στραβη και δεν βλεπω σωστα???

Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Το επομενο βημα ειναι να στειλουμε μαιηλ στην εταιρια να μας απαντησει ευθεως!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool