Καλημέρα. Την Purina one sterilized την έδινα στον Garfeild. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα, αλλά "πρόλαβα" και του την έδωσα για λίγο καιρό. Πλέον, επειδή η Lagertha, έχει δυσανεξία στα δημητριακά και δεν μπορούσαμε να έχουμε άγχος μήπως φάει από το πιάτο του Garfeild και επειδή το ψάξαμε λίγο περισσότερο το θέμα, την σταματήσαμε και αγοράζουμε τροφή χωρίς δημητριακά οι οποίες ταυτόχρονα κάνουν και για τα στειρωμένα. Επειδή έχουμε τρέξει πολύ με την δυσανεξία της μικρής, θα σου πρότεινα, όχι την friskies ή κάποιες από τα σουπερ μάρκετ. Είναι σαν να τρως κάθε μέρα γαριδάκια και τσιπς. Η pro plan είναι σε καλύτερη μοίρα αλλά και πάλι και αυτή περιέχει δημητριακά. Η γνώμη μου, εάν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, προτίμησε κάποια τροφή χωρίς!. Και θα μου πεις τώρα, γιατί τέτοιο κόλλημα μαζί τους. Η γάτες, όπως και όλα τα αιλουροειδή είναι καθαρά σαρκοφάγα ζώα. Στην φύση δεν υπήρχε περίπτωση να φάνε καλαμπόκι! Και εκτός αυτού θα έχεις μακροπρόθεσμα οφέλη. Οι ολιστικές και βιολογικές τροφές (αυτές που περιέχουν μόνο κρέας, φρούτα και λαχανικά) εκτός του ότι είναι υποαλλεργικές βοηθανε στην διατήρηση του βάρους και του λίπους γιατί περιέχουν μόνο ζωικές πρωτεΐνες. Έχουν χαμηλά ποσοστά ασβεστίου οπότε μειώνεται το πρόβλημα με την ουρολιθίαση. Ταυτόχρονα περιέχουν ω-λιπαρά, αντιοξειδωτικά και διάφορα άλλα καλούδια που βελτιστοποιούν την ποιότητα ζωής των μικρών "δυναστών". Το μόνο κακό μαζί τους είναι η τιμή τους (είναι πιο ακριβές από τις απλές που έχουν πολύ λίγο κρέας και πάρα πολλά δημητριακά για να "παίρνουν" όγκο). Εγώ παρόλο που εδω στα Ιωάννινα μόνο ένα petshop φέρνει τέτοια τροφή (ακόμη και οι royal canin και οι Hills έχουν δημητριακά) εννοείται λογω κόστους, πλέον δίνω και στα δυο grain free. Μόνο και μόνο που βλέπω την γούνα τους να γυαλίζει και να είναι σαν βελούδο, μου είναι αρκετο. Στην Αθήνα είστε πιο τυχεροί, υπάρχουν αρκετά petshop που διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από grain free. Εάν το ψάξεις λίγο στο ιντερνέτ θα μπορέσεις να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα και να αποφασίσεις για την διατροφή τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.