Παιδιά χαριτολογώντας το είπα "το σικ"..
Εννοείται οτι η διατροφή μου είναι στάση ζωής για ηθικούς και διατροφικούς λόγους.
Τα συστατικά είναι τα εξής:
Ingredients: Corn gluten, corn oil, rice protein, peas, pea fiber, brewer's yeast, linseed, potato protein extract, vitamins and minerals, taurine (0.15%), L-Carnitine, Vitamin E, linoleic acid (6.40%)
Guaranteed analysis:
Moisture – 8%
Crude protein – 33%
Crude fats – 14%
Crude fiber – 4%
Crude ash – 5.5%
Vitamins and minerals:
Vitamin A – 19000iu
Vitamin D3 (synthetic formulation) – 1250iu
Vitamin E (alpha tocopherol) – 210mg
Copper (copper suplhate pentahydrate) – 5mg
Περιλαμβάνει οτι περιλαμβάνουν και οι υπόλοιπες χωρίς να περιέχει όμως κρέας?
Μου φαίνεται πραγματικά πολύ υγιεινή επιλογη! και τα συστατικά και οι βιταμίνες είναι πλήρεις! Θα την επέλεγα σίγουρα και δεν θα εμπιστευόμουν πλέον καμία βασιζόμενη σε κρέας τρόφη αμφιβόλου συστατικών τύπου "παράγωγα κρέατος" ή "υποπροϊόντα." Τουλάχιστον εδω αναφέρονται ξεκάθαρα! Καχύποπτη θα 'ημουν περισσότερο σε αυτες τις ευρέως διαδεδομένες τροφές εμπορίου, που όχι μόνο ακολουθούν τέτοιες πρακτικές που ανέφερες, αλλά τις δοκιμάζουν και σε άλλα ζώα.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι μεγαλοεταιρίες μόνο και μόνο για εξοικονόμιση ενέργειας και αύξησης κέρδους προβαίνουν σε τέτοιες ανεκδιήγητες πρακτικές! Επιπλέον κατα τη γνώμη μου καθόλου φυσικό δεν ειναι να "φυλακίζεις" την κρεατοφάγο γατα ή σκύλο με κυνηγετικά ένστικτα (?) μέσα στο σπίτι να την λούζεις να την ντύνεις προς δική σου τέρψην! Όμως τα κατοικίδια είναι κι αυτά δική μας εφέυρεση! Και καθε άλλο παρά φυσικά μοιράζονται αυτόν τον κόσμο με εμας. Μία vegan διατροφή βασισμένη σε προιόντα και βιταμίνες φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να είναι η μόνη φυσική διαδικασία σε όλο αυτό! Σαφώς η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προοσεκτική για τυχόν διαταράξεις του εντερικού συστήματος της γάτας ή του σκύλου όπως κάθε άλλη διατροφική αλλαγή!
Εχει αποδειχθεί εξάλλου οτι κρεατοφαγικες τροφές είναι αιτία ποικίλων ασθενειών των: νεφρών, του συκωτιού, της καρδιάς, νευρολογικές, οπτικές, νευρομυϊκές και δερματικές ασθένειες, αιμορραγικές διαταραχές, αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μολυσματικές ασθένειες! και όχι επειδή είναι βασισμένες στο ΚΡΕΑΣ αλλα επειδή είναι φτιαγμένες με τον τρόπο π ανέφερες παραπάνω! Έρευνες επίσης έχουν δείξει οτι vegan γατες και σκύλοι συνδέονται με τα ακόλουθα οφέλη υγείας: αυξημένη γενική υγεία και ζωτικότητα, μειωμένες εμφανίσεις καρκίνου, μολύνσεων, υποθυρεοϊδισμού, των εκτοπαρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες και άκαρια), βελτιωμένη κατάσταση τριχώματος, έλεγχο της αλλεργίας, έλεγχο του βάρους, υποστροφή της αρθρίτιδας και του διαβήτη.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα εγωιστική είναι η επιλογή αυτή στην εποχή μας , εαν λάβουμε υπόψιν την αλαζονεία βιομηχανικών εταιριών που νομίζουν οτι ο κόσμος τους ανήκει και βάζουν σε κίνδυνο τις δικές μας ζωες, την αγρια ζωή του πλανήτη και τη φύση μονο και μόνο για την αύξηση του κέρδους τους και την διατήρηση της εξουσίας ισχύρών λόμπις και διεφθαρμένων συστημάτων για να βολεύεται η ελιτ! Εγω δεν θα ήθελα να γίνω συνένοχος σε όλο αυτό και επειδή σέβομαι τα δικά μου κατοικίδια και τη ζωή αυτού του πλανήτη, έχω το θάρρος να αποβάλλω βαθιές ανάγκες των κατά τα άλλα νοιαζόμενων ανθρώπων να δικαιολογήσουν το βάσανο και το θάνατο που περιλαμβάνονται στις βασισμένες στο κρέας διαιτητικές επιλογές, μέσω της συντήρησης μιας πεποίθησης ότι το κρέας είναι φυσικό ή απαραίτητο!!!!!!