Σειρά τροφής Vegan Ami Cat

και να γινω εγω χορτοφαγος που πολυ το ευχομαι, με τπτ δεν θα εκανα το γατι μου!!!! μου φαινεται πολυυ εγωιστικο αυτο το πραγμα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και να γινω εγω χορτοφαγος που πολυ το ευχομαι, με τπτ δεν θα εκανα το γατι μου!!!! μου φαινεται πολυυ εγωιστικο αυτο το πραγμα..

οντως...
το να ταιζεις ενα αποκλειστικα σαρκοφαγο ζωο με φυτα, δεν διαφερει σε τιποτα απο το να εχεις εναν ελεφαντα σε ενα τσιρκο και να τον μαθαινεις να κανει ακροβατικα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Vegan Ami Cat ξηρά τροφή

Αντωνία βρίσκω την απάντησή σου φοβερά γενικόλογη. Τι σημαίνει "φυσικό περιβάλλον" για μια γάτα στον πλανήτη που ζούμε; Είναι προτιμότερο να ζει στο δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα; Ή μήπως υπάρχουν θηράματα να κυνηγήσει; Από το περιβάλλον που δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε κάποιοι να τα προστατέψουμε. Και αλλίμονο σε όποιον τους συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης. Άποψή μου είναι πως οι περισσότεροι εδώ μέσα συμπεριφέρονται στις γάτες τους ως ανάδοχοι γονείς που θέλουν το καλύτερο γι' αυτές στο μέτρο των σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[FONT=Verdana, sans-serif]ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ[/FONT]​
[FONT=Verdana, sans-serif] Υπάρχουν ειδικές δίαιτες που, αν και ενδείκνυνται για τον άνθρωπο και πιθανά για κάποια άλλα κατοικίδια ζώα, δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται για τις γάτες. Αυτές είναι η χορτοφαγική δίαιτα και τη διατροφή αποκλειστικά με κρέας. Γιατί όχι στη χορτοφαγική διατροφή; Διότι οι γάτες είναι ζώα καθαρά σαρκοφάγα. Απαιτούν λοιπόν υψηλή σε πρωτεΐνες διατροφή, έτσι που η χορτοφαγική διατροφή είναι αντίθετη προς τη φύση τους και θα προκαλέσει υποσιτισμό, που συχνά τις οδηγεί στο θάνατο.

πηγή

[/FONT]Τρώμε ό,τι είμαστε!
Η διατροφή της γάτας σας είναι ίσως το πιο σημαντικό μέρος για την υγεία και την ευτυχία της. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, παρά τους πολλούς αιώνες που είναι εξημερωμένη, η γάτα, δεν παύει να είναι σαρκοφάγο ζώο και χρειάζεται κρέας. Δεν υπάρχει γάτα χορτοφάγος. Οι γάτες έχουν ιδιαίτερα υψηλές ανάγκες πρωτεΐνης και η προτίμησή τους σε τέτοιες τροφές – δηλαδή υψηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνης - δεν είναι μια ιδιαιτερότητα συμπεριφοράς ή γεύσης ή ένα απλό καπρίτσιο αλλά βιολογικός κανόνας.
πηγη

Μπορούν οι γάτες και οι σκύλοι να ζήσουν χωρίς να τρώνε κρέας;
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 15:38 Οι σκύλοι θα μπορούσαν να γίνουν... χορτοφάγοι, αλλά οι γάτες έχουν ανάγκη το κρέας ή τουλάχιστον αρκετά από τα συστατικά του.
Δύο από αυτά είναι το αμινοξύ ταυρίνη, που δεν υπάρχει στα φυτά, και η βιταμίνη Α, την οποία οι σκύλοι μπορούν να συνθέσουν από καροτενοειδή των φυτών αλλά οι γάτες προσλαμβάνουν μόνο από το κρέας. Επίσης, οι γάτες είναι ευάλωτες στην έλλειψη του αμινοξέος αργινίνη, το οποίο παίρνουν μόνο μέσα από το –υψηλό σε πρωτεΐνες– κρέας. Αν, λοιπόν, είστε χορτοφάγος και έχετε σκύλο, μπορείτε να προσαρμόσετε τη διατροφή του στη δική σας. Αν όμως έχετε γάτα, συμβιβαστείτε με το γεγονός ότι είναι σαρκοφάγο ζώο!

πηγή

Προφανώς δεν χρειάζεται καμία στατιστική για την κοινή λογική ότι η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο και όχι παμφάγο ή χορτοφάγο.Και μάλλον δεν θα υπάρχει κιόλας,γιατί δεν νομίζω ότι είναι και πολλόι αυτοί που κάνουν στη γάτα τους μόνο χορτοφαγική δίαιτα.

Εμπιστεύομαι σε αυτό το θέμα ΜΟΝΟ τους κτηνιάτρους και τους επιστήμονες.Όχι τους χορτοφάγους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν βιγκαν τροφές!!! Υπάρχουν και άλλες μάρκες γιατί αυτήν δεν μπορώ να την βρω; Θα με ενδιέφερε να δίνω για συμπλήρωμα καθότι ο δικός μου δεν τρώει καθόλου λαχανικά :(

Όταν ενα ζωο ειναι καθαρα σαρκοφαγο,καταρχην το θεωρω ανηθικο να το κανω εγω φυτοφαγο,επειδη ετσι μου αρεσει εμενα.Τα ζωα δεν σκοτωνουν ουτε για να κανουν πειραματα για καλλυντικα,ουτε για να φορεσουν γουνινο σκουφακι.ΔΕΝ θα πληρωσουν αυτα,τις ανοησιες και τα εγκληματα των ανθρωπων.Ας κανουμε εμεις αυτο που πρεπει για τις αφεντομουθτσουναρες μας,αλλα ελεος ας αφησουμε τα ζωα να τρεφονται με αυτο που ο οργανισμος τους ειναι φτιαγμενος ωστε να ζει με αυτο.Φανταζομαι οτι στην περιπτωση των τρελλων αγελαδων,σιγουρα θα εισαι κατα της διατροφης τους με κρεας(οπως γινεται..και ειδαμε τα τραγικα αποτελεσματα).Καταντησαμε ενα φυτοφαγο ζωο,σε σαρκοφαγο.Ακριβως το αντιστοιχο ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να το κανουμε στα αλλα ζωα.Ενα καθαρα σαρκοφαγο να το καταντισουμε φυτοφαγο.Οι συνεπειες θα ειναι τραγικες.

Κια οχι..τα συμπληρωματα διατροφης δεν εχουν καμια σχεση με τα φυσικα συστατικα.Ξερουμε πολυ καλα οτι οι οργανισμοι δεν τα απορροφουν,το ιδιο ισχυει και για τον ανθρωπο.Γατα χορτοφαγος αργα ή γρηγορα θα αρρωστησει και θα πεθανει.Ολα τα αρθρα αυτο δειχνουν.
Και δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συγκρινουμε τη στειρωση με την χορτοφαγια.Η στειρωση ειναι αναγκαιο "κακο" που μαλιστα εχει αποδειχτει οτι τις περισσοτερες φορες δρα και θετικα στην υγεια,με την εννοια οτι τους γλυτωνει απο διαφορους καρκινους.Η χορτοφαγια ομως στη γατα,ειναι κατι που δεν ειναι συμβατο σε καμια περιπτωση..και κυριως δεν ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ,οπως η στειρωση.Εδω μιλαμε απλα για την ιδεολογια του ιδιοκτητη της.Ειναι εντελως αστοχη λοιπον αυτη η συγκριση.

Παιδιά χαριτολογώντας το είπα "το σικ"..
Εννοείται οτι η διατροφή μου είναι στάση ζωής για ηθικούς και διατροφικούς λόγους.

Τα συστατικά είναι τα εξής:

Ingredients: Corn gluten, corn oil, rice protein, peas, pea fiber, brewer's yeast, linseed, potato protein extract, vitamins and minerals, taurine (0.15%), L-Carnitine, Vitamin E, linoleic acid (6.40%)

Guaranteed analysis:
Moisture – 8%
Crude protein – 33%
Crude fats – 14%
Crude fiber – 4%
Crude ash – 5.5%

Vitamins and minerals:
Vitamin A – 19000iu
Vitamin D3 (synthetic formulation) – 1250iu
Vitamin E (alpha tocopherol) – 210mg
Copper (copper suplhate pentahydrate) – 5mg

Περιλαμβάνει οτι περιλαμβάνουν και οι υπόλοιπες χωρίς να περιέχει όμως κρέας?
Μου φαίνεται πραγματικά πολύ υγιεινή επιλογη! και τα συστατικά και οι βιταμίνες είναι πλήρεις! Θα την επέλεγα σίγουρα και δεν θα εμπιστευόμουν πλέον καμία βασιζόμενη σε κρέας τρόφη αμφιβόλου συστατικών τύπου "παράγωγα κρέατος" ή "υποπροϊόντα." Τουλάχιστον εδω αναφέρονται ξεκάθαρα! Καχύποπτη θα 'ημουν περισσότερο σε αυτες τις ευρέως διαδεδομένες τροφές εμπορίου, που όχι μόνο ακολουθούν τέτοιες πρακτικές που ανέφερες, αλλά τις δοκιμάζουν και σε άλλα ζώα.
Δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι μεγαλοεταιρίες μόνο και μόνο για εξοικονόμιση ενέργειας και αύξησης κέρδους προβαίνουν σε τέτοιες ανεκδιήγητες πρακτικές! Επιπλέον κατα τη γνώμη μου καθόλου φυσικό δεν ειναι να "φυλακίζεις" την κρεατοφάγο γατα ή σκύλο με κυνηγετικά ένστικτα (?) μέσα στο σπίτι να την λούζεις να την ντύνεις προς δική σου τέρψην! Όμως τα κατοικίδια είναι κι αυτά δική μας εφέυρεση! Και καθε άλλο παρά φυσικά μοιράζονται αυτόν τον κόσμο με εμας. Μία vegan διατροφή βασισμένη σε προιόντα και βιταμίνες φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να είναι η μόνη φυσική διαδικασία σε όλο αυτό! Σαφώς η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προοσεκτική για τυχόν διαταράξεις του εντερικού συστήματος της γάτας ή του σκύλου όπως κάθε άλλη διατροφική αλλαγή!
Εχει αποδειχθεί εξάλλου οτι κρεατοφαγικες τροφές είναι αιτία ποικίλων ασθενειών των: νεφρών, του συκωτιού, της καρδιάς, νευρολογικές, οπτικές, νευρομυϊκές και δερματικές ασθένειες, αιμορραγικές διαταραχές, αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μολυσματικές ασθένειες! και όχι επειδή είναι βασισμένες στο ΚΡΕΑΣ αλλα επειδή είναι φτιαγμένες με τον τρόπο π ανέφερες παραπάνω! Έρευνες επίσης έχουν δείξει οτι vegan γατες και σκύλοι συνδέονται με τα ακόλουθα οφέλη υγείας: αυξημένη γενική υγεία και ζωτικότητα, μειωμένες εμφανίσεις καρκίνου, μολύνσεων, υποθυρεοϊδισμού, των εκτοπαρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες και άκαρια), βελτιωμένη κατάσταση τριχώματος, έλεγχο της αλλεργίας, έλεγχο του βάρους, υποστροφή της αρθρίτιδας και του διαβήτη.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα εγωιστική είναι η επιλογή αυτή στην εποχή μας , εαν λάβουμε υπόψιν την αλαζονεία βιομηχανικών εταιριών που νομίζουν οτι ο κόσμος τους ανήκει και βάζουν σε κίνδυνο τις δικές μας ζωες, την αγρια ζωή του πλανήτη και τη φύση μονο και μόνο για την αύξηση του κέρδους τους και την διατήρηση της εξουσίας ισχύρών λόμπις και διεφθαρμένων συστημάτων για να βολεύεται η ελιτ! Εγω δεν θα ήθελα να γίνω συνένοχος σε όλο αυτό και επειδή σέβομαι τα δικά μου κατοικίδια και τη ζωή αυτού του πλανήτη, έχω το θάρρος να αποβάλλω βαθιές ανάγκες των κατά τα άλλα νοιαζόμενων ανθρώπων να δικαιολογήσουν το βάσανο και το θάνατο που περιλαμβάνονται στις βασισμένες στο κρέας διαιτητικές επιλογές, μέσω της συντήρησης μιας πεποίθησης ότι το κρέας είναι φυσικό ή απαραίτητο!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρε παιδιά συγγνώμη κιόλας, αλλά η κοινή λογική και κάποιες γνώσεις λένε πως η γάτα είναι σαρκοφάγο ζώο! Άρα κρεας! Και είναι άλλο να επιλέξεις μια τροφή ποιοτική και άλλο αυτές που πλασάρουν οι περισσότεροι κτηνίατροι και πετ-σοπάδες. Προφανώς και κάποιες τροφές είναι ως προς τα συστατικά τους -το λιγότερο- άθλιες, όμως υπάρχουν και αυτές που αξίζουν και περιέχουν μια αρκετά καλή ποσότητα καθαρού κρέατος! Τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ μου για χορτοφάγο γάτα. Αυτής της άποψης είμαι, πάντα φιλικά και μακάρι να ισχύουν αυτά που λες!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ο καθενας ενηλικος μπορει να τρωει οτι τον κανει να νιωθει πως πηρε τη σωστη αποφαση.Ομως... Η ανθρωπινη οδοντοστοιχια παραπεμπει σε παμφαγο ζωο. Αν στερεις απο το παιδι σου το γαλα, τα ψαρια, τα αυγα και το κρεας δεν πραττεις σωστα. Αν δε τρως εσυ, δικαιωμα σου. Η οδοντοστοιχια της γατας δειχνει σαρκοφαγο. Οι τιγρεις δεν τρωνε καλαμποκι. Το ιδιο και οι γατες. Αν πεινασουν θα φανε οπως τρωνε και οι αγελαδες αλεσμενα ιχθυαλευρα. Παραβιαζεις ομως τη φυση. Ακουω συχνα....'Η γατα στη φυση...' Η γατα εξημερωθηκε πριν απο 8000 χρονια στην Αιγυπτο. Εχοντας λοιπον ενα ζωακι συντροφιας, και αν ειναι αδεσποτο ακομα καλυτερα, δεν του στερεις την ελευθερια. Απλα ζειτε μαζι και το φροντιζεις. Εισαι υπευθυνος γι' αυτο οπως εισαι και για ενα παιδι. Δε συγκρινω αλλα εσυ αποφασιζεις και για το παιδι και για το γατι. Πρεπει λοιπον να ειμαστε υπευθυνοι και ενημερωμενοι. Και ενημερωση δεν ειναι ... διαβασα ενα αρθρο. Ειναι πολλα περισσοτερα. Για να μην ακουγομαι ομως απολυτος να προσθεσω πως ολοι εδω θελουμε το καλυτερο για το ζωακι μας.

Μου φαίνεται πραγματικά πολύ υγιεινή επιλογη!
Υγειινη για εσενα και ισως για καμια κατσικα.

και τα συστατικά και οι βιταμίνες είναι πλήρεις!
Η περιεκτικοτητα του κρεατος σε αμινοξεα διαφερει απο τα φυτα, πως εισαι τοσο σιγουρη οτι η συγκεκριμενη τροφη εχει την σωστη αναλογια που χρειαζεται μια γατα και οχι μια αγελαδα; Επισης πως εισαι τοσο σιγουρη οτι γνωριζουμε τα παντα για την διατροφη της γατας;

Θα την επέλεγα σίγουρα και δεν θα εμπιστευόμουν πλέον καμία βασιζόμενη σε κρέας τρόφη αμφιβόλου συστατικών τύπου "παράγωγα κρέατος" ή "υποπροϊόντα." Τουλάχιστον εδω αναφέρονται ξεκάθαρα!
Τι σε κανει να νομιζεις οτι οι φυτικες αυτες τροφες δεν περιεχουν φυτικα υποπαραγωγα; Δεν θελω να σε ριξω απο το συννεφακι σου, αλλα δεν περιεχουν βιολογικο καλαμποκι και σιταρι. Αυτα που προοριζονται για τις χωματερες καταληγουν στις ζωοτροφες. Ξερεις, το καλαμποκι με αφλατοξινη και αλλα τετοια καλουδια.

Καχύποπτη θα 'ημουν περισσότερο σε αυτες τις ευρέως διαδεδομένες τροφές εμπορίου, που όχι μόνο ακολουθούν τέτοιες πρακτικές που ανέφερες, αλλά τις δοκιμάζουν και σε άλλα ζώα.
Και αυτη την τροφη την δοκιμαζουν σε ζωα. Στα δικα σου.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου οτι μεγαλοεταιρίες μόνο και μόνο για εξοικονόμιση ενέργειας και αύξησης κέρδους προβαίνουν σε τέτοιες ανεκδιήγητες πρακτικές! Επιπλέον κατα τη γνώμη μου καθόλου φυσικό δεν ειναι να "φυλακίζεις" την κρεατοφάγο γατα ή σκύλο με κυνηγετικά ένστικτα (?) μέσα στο σπίτι να την λούζεις να την ντύνεις προς δική σου τέρψην! Όμως τα κατοικίδια είναι κι αυτά δική μας εφέυρεση! Και καθε άλλο παρά φυσικά μοιράζονται αυτόν τον κόσμο με εμας.
Τι λες; Δεν θα σχολιασω αλλο εδω γιατι εγω θα αποκλειστω με τις βλακειες που διαβαζω εδω μεσα.

Μία vegan διατροφή βασισμένη σε προιόντα και βιταμίνες φυτικής προέλευσης θα μπορούσε να είναι η μόνη φυσική διαδικασία σε όλο αυτό! Σαφώς η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προοσεκτική για τυχόν διαταράξεις του εντερικού συστήματος της γάτας ή του σκύλου όπως κάθε άλλη διατροφική αλλαγή!
Δηλαδη θα πας εναντια σε χιλιαδες ετη εξελιξης και κρεατοφαγιας για να ικανοποιησεις το δικο σου εγω; Η φιλοζωια στο αποκορυφωμα της.

Εχει αποδειχθεί εξάλλου οτι κρεατοφαγικες τροφές είναι αιτία ποικίλων ασθενειών των: νεφρών, του συκωτιού, της καρδιάς, νευρολογικές, οπτικές, νευρομυϊκές και δερματικές ασθένειες, αιμορραγικές διαταραχές, αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και μολυσματικές ασθένειες! και όχι επειδή είναι βασισμένες στο ΚΡΕΑΣ αλλα επειδή είναι φτιαγμένες με τον τρόπο π ανέφερες παραπάνω!
Σε τι ζωα; Στον ανθρωπο; Σε αγελαδες; Σε γατες; Καταρχην τα φυτα δεν περιεχουν ταυρινη και αυτοματως ολα τα παραπανω τα παθαινει μια γατα που δεν προσλαμβανει ταυρινη μεσω φυτικης διατροφης. Αυτοαναιρεισαι. Η γατα τρεφεται χιλιαδες ετη με κρεας και οχι μονο επιβιωνει με κρεας αλλα ΕΥΔΟΚΙΜΕΙ με αυτο. Η εισαγωγη φυτικων συστατικων στην διατροφη της ειναι αυτο που αρχισε να προκαλει ολες τις παραπανω ασθενειες που ανεφερες.

Έρευνες επίσης έχουν δείξει οτι vegan γατες και σκύλοι συνδέονται με τα ακόλουθα οφέλη υγείας: αυξημένη γενική υγεία και ζωτικότητα, μειωμένες εμφανίσεις καρκίνου, μολύνσεων, υποθυρεοϊδισμού, των εκτοπαρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες και άκαρια), βελτιωμένη κατάσταση τριχώματος, έλεγχο της αλλεργίας, έλεγχο του βάρους, υποστροφή της αρθρίτιδας και του διαβήτη.
Παρεθεσε τες. Παρεθεσε επισης το προσδοκιμο ζωης τους οπως επισης και τι συμβαινει στις επομενες γενιες. Αμφιβαλλω αν βρεις κατι.

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα εγωιστική είναι η επιλογή αυτή στην εποχή μας , εαν λάβουμε υπόψιν την αλαζονεία βιομηχανικών εταιριών που νομίζουν οτι ο κόσμος τους ανήκει και βάζουν σε κίνδυνο τις δικές μας ζωες, την αγρια ζωή του πλανήτη και τη φύση μονο και μόνο για την αύξηση του κέρδους τους και την διατήρηση της εξουσίας ισχύρών λόμπις και διεφθαρμένων συστημάτων για να βολεύεται η ελιτ! Εγω δεν θα ήθελα να γίνω συνένοχος σε όλο αυτό και επειδή σέβομαι τα δικά μου κατοικίδια και τη ζωή αυτού του πλανήτη, έχω το θάρρος να αποβάλλω βαθιές ανάγκες των κατά τα άλλα νοιαζόμενων ανθρώπων να δικαιολογήσουν το βάσανο και το θάνατο που περιλαμβάνονται στις βασισμένες στο κρέας διαιτητικές επιλογές, μέσω της συντήρησης μιας πεποίθησης ότι το κρέας είναι φυσικό ή απαραίτητο!!!!!!
Ο ανθρωπος με την αλλαζονεια εισαι εσυ που ενα αποκλειστικα σαρκοφαγο ζωο προσπαθεις να το μετατρεψεις σε μυρηκαστικο. Αισχος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back