Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

ακριβως ουτε εγω μπορω να εμπιστευτω... η λογικη τιμη ως φθηνη ειναι των 50 για μενα... και μου ειπαν να περιμενω αλλη 1 εβδομαδα ή και 2 αλλα ολο νιαουριζει και κυνηγαει τα χερια μας και ψεκαζει δεν ξερω αν πρεπει να περιμενω πολυ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνησω με την φιλη μας Βασω σε αυτα που λεει.Καλυτερα να μην τσιγκουνευτεις τα χρηματα για τη στειρωση ,πηγαινοντας για πιο φθηνα σε εναν μη πεπειραμενο γιατρο και μετα εχει προβλημα ο γατουλης σου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν πρεπει να ανησυχεις γιατι στα αρσενικα ειναι πολυ πιο απλο. θα συμφωνησω και γω οτι δεν θα εμπιστευομουν με τοσο χαμηλη τιμη τον κτηνιατρο αυτο εκτος και αν μου τον ειχανε συστησει και ηξερα απλα οτι κανει καλη τιμη. Εγω Κυπρο μενω και φθηνοι δεν ειναι οι κτηνιατροι αλλα κανονικα για τα αρσενικα ο δικος μου κτηνιατρος χρεωνει 60 και μου εκανε καλυτερη τιμη 50 ευρω. Του ειχαν δωσει και αντιβιωση τον πηγα σπιτι και μετα απ 3 ωρες συνηλθε και τον πηγα πισω γιατι ζει εξω. Ειναι οντως προβλημα το ψεκασμα αλλα με τη στειρωση θα εξαλειφθει

Να ρωτησω κατι εσας που εχετε αγορακια μια και εγω απεκτησα τωρα και θα μπουν και μενα σε αυτη τη διδικασια στειρωσης και δεν εχω πειρα,ειχα κοριτσακια,εχω διαβασει βεβαια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι τα αρσενικα γατακια ωριμαζουν σεξουαλικα 8-9 μηνων.Μιλουσε ενας κτηνιατρος και τον ρωτησαν εαν τα αρσενικα γατακια που στειρωνονται μικρα στο μελλον μπορει να δημιουργησουν ουρολογικο προβλημα και αυτος απαντησε οτι ναι , υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει.Εμενα η αδελφη μου στειρωσε το γατουλη της, ενος χρονου και ποτε δεν του δημιουργηθηκε ουρολογικο προβλημα και ειναι τωρα 11 χρονων,το ταιζει ξηρη τροφη και ελαχιστη υγρη.Εσεις που εχετε γατουληδες μπορειτε να πειτε την γνωμη σας απο την εμπειρια σας για αυτο,παιζει ρολο η ηλικια η οχι;

Και μένα ο πρώτος μου γάτος είναι... μου είπαν και μένα καλύτερα 7 μηνών να στειρωθει απλά τώρα τον βλέπω ότι βασανίζεται λερώνει κλαίει δεν ξέρω αν μπορώ έτσι για άλλες 20-30 μέρες πχ... αλλά άμα είναι για το καλό του θα κάνω την προσπάθεια να περιμένω κάνοντας υπομονή...

Να ρωτησω κατι εσας που εχετε αγορακια μια και εγω απεκτησα τωρα και θα μπουν και μενα σε αυτη τη διδικασια στειρωσης και δεν εχω πειρα,ειχα κοριτσακια,εχω διαβασει βεβαια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι τα αρσενικα γατακια ωριμαζουν σεξουαλικα 8-9 μηνων.Μιλουσε ενας κτηνιατρος και τον ρωτησαν εαν τα αρσενικα γατακια που στειρωνονται μικρα στο μελλον μπορει να δημιουργησουν ουρολογικο προβλημα και αυτος απαντησε οτι ναι , υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει.Εμενα η αδελφη μου στειρωσε το γατουλη της, ενος χρονου και ποτε δεν του δημιουργηθηκε ουρολογικο προβλημα και ειναι τωρα 11 χρονων,το ταιζει ξηρη τροφη και ελαχιστη υγρη.Εσεις που εχετε γατουληδες μπορειτε να πειτε την γνωμη σας απο την εμπειρια σας για αυτο,παιζει ρολο η ηλικια η οχι;
Εγώ πιστεύω Φλώρα μου πως στην εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας, δύο πράγματα έχουν να κάνουν. Το ένα είναι φυσικά η προδιάθεση και το άλλο είναι η διατροφή.
Εγώ μέχρι τώρα είχα δύο αγόρια, το Κοκάκι μου που στειρώθηκε 6 μηνών γιατί τότε από τους 6 μήνες στειρώνονταν και τα αρσενικά και δεν μπήκε ποτέ του σε αναπαραγωγική φάση. Και τον γνωστό (και μη εξαιρετέο) Κόναν μου που επειδή είναι πιο πρόσφατο απόκτημα, στειρώθηκε αφού έκλεισε τους 8 μήνες και αφού ξεκίνησε να ψεκάζει και να αναζητάει να ζευγαρώσει. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα αγόρια μου και το ουροποιητικό τους αλλά (το πιστεύω και δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό) αυτό που πιστεύω πως βοηθάει είναι πως τρώνε πολύ κονσέρβα.
΄Ολα μου τα γατιά τρώνε τουλάχιστον 3 γεύματα (όχι τεράστια εννοείται) από κονσέρβα και την ξηρή την έχουν σαν σνακ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ξεπαραδιάζομαι, θέλω γύρω στα 200 ευρώ το μήνα για τροφές (δικά μου ξηρή συν κονσέρβες και αδέσποτα το ίδιο πάλι) αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο.
Πιθανόν τα αγοράκια μου να μην είχαν ποτέ τους προδιάθεση και να ήμουν τυχερή, εγώ όμως πιστεύω πως ακόμα και να την είχαν, με την διατροφή που τους κάνω πάλι δεν θα είχαν πρόβλημα.
Τα έλεγα και στην κόρη μου κι εκείνη προτίμησε να πιστέψει τους κτηνίατρους και φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον γάτο της μόλις 2,5 χρονών από αυτή την πάθηση...:(

Δηλαδη και τα αστειρωτα αρσενικα γατια παθαινουν ουροποιητικο προβλημα ;

Δηλαδη και τα αστειρωτα αρσενικα γατια παθαινουν ουροποιητικο προβλημα ;
Παθαινουν,αλλα πολυ πιο σπανια.Κυριως στα στειρωμενα εμφανιζεται.
Οσον αφορα την ηλικια,ναι...καποιες ερευνες ή στατιστικες δειχνουν οτι οσο πιο νωρις στειρωσεις τον αρσενικο γατο,τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες εχει να παθει ουρολιθιαση.
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει,αλλα ναι..εχω διαβασει τετοια αρθρα.
Θα ελεγα οτι το παν μετρον αριστον...ισχυει και εδω.
Ουτε πολυ μικροι,δηλαδη 6 μηνων(εκτος αν επιβαλλεται),ουτε και πανω απο ενος χρονου.
7,8,9 μηνων ειναι μια χαρα πιστευω.Εκτος αν αρχιζει να ψεκαζει ..οποτε εκει επιβαλλεται να στειρωθει.:)

Αρα αφου εμφανιζεται περισσοτερο στα στειρωμενα,αν ηταν θεμα διατροφης η προδιαθεσης θα ειχαμε το ιδιο ποσοστο ουροποιητικου προβληματος και στα αστειρωτα.Λεω εγω τωρα με το φτωχο μου το μυαλο ,μηπως εχουν βαση αυτα που λενε τα αρθρα και ορισμενοι κτηνιατροι να μην τα στειρωνουμε σε μικρη ηλικια τα αρσενικα γιατι δεν εχει αναπτυχθει καλα η ουρηθρα και λογω στενοτητας παθαινουν ουρολιθιαση;

Φλώρα μου δεν υπάρχει τίποτα απόλυτο και εντελώς σίγουρο στην ιατρική. Πιθανότητες υπάρχουν και μ' αυτές παίζουμε κι εμείς κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε και το ίδιο κάνουν και οι κτηνίατροι...:/:

Εκτος απο την διατροφη και την προδιαθεση, η οποια προδιαθεση θεωρω οτι απανταται σε πολυ μικρο ποσοστο γατων, υπαρχει και το προβλημα της παχυσαρκιας. Τα ευτραφη γατια εχουν αυξημενο κινδυνο ουρολιθιασης και συνηθως αυτα τα γατια τεινουν να ειναι στειρωμενα και να ζουν μεσα (αυξημενη προσληψη τροφης, χαμηλη δραστηριοτητα). Υπαρχει φυσικα και ο παραγοντας του αγχους που συνηθως απανταται σε νοικοκυρια που εχουν πολλες γατες.

Κατα τα αλλα, υγρη τροφη, ασκηση, φυσιολογικο σωματικο βαρος και απουσια αγχους, θα αποτρεψουν μεγαλο μερος του κινδυνου για την συγκεκριμενη νοσο.

Τωρα αν τα στειρωμενα ειναι πιο ευαλωτα απο τα αστειρωτα δεν το γνωριζω, αλλα φαντομαι οτι αν εχεις ενα αστειρωτο στο σπιτι, το ταιζεις ξηρα τροφη, δεν ασκειται, ειναι υπερβαρο και ζει κατω απο εντονο αγχος, ισως καποια στιγμη να αρρωστησει και αυτο.

Εσυ Nelliel εχεις γατουλη; Αν ναι, τι ηλικια τον στειρωσες και ειχε ποτε ουροποιητικο προβλημα;

Τελευταία επεξεργασία:
Ειχε ενηλικιωθει για τα καλα οταν στειρωθηκε και δεν εχει εμφανισει μεχρι τωρα καποιο προβλημα με το ουροποιητικο του. Ποτε δεν εφαγε ομως ξηρα τροφη και φροντιζω παντα να ασκειται οσο το δυνατον περισσοτερο.

Αν ομως παιζει ρολο η διατροφη ,η παχυσαρκια και το στρες στο προβλημα του ουροποιητικου δεν θα ειχαμε το ιδιο ποσοστο αναπτυξης του προβληματος και στα θηλυκα μετα τη στειρωση;Βεβαια υπαρχει ελαχιστο ποσοστο και σε αυτα αλλα λογω μεγαλης ηλικιας .Αρα εχει να κανει καθαρα με την ανατομια των γεννητικων οργανων των αρσενικων στειρωμενων γατιων και ενα ποσοστο κατα την γνωμη μου παντα βεβαια, με την στειρωση τους σε μικρη ηλικια .

Αν ομως παιζει ρολο η διατροφη ,η παχυσαρκια και το στρες στο προβλημα του ουροποιητικου δεν θα ειχαμε το ιδιο ποσοστο αναπτυξης του προβληματος και στα θηλυκα μετα τη στειρωση;Βεβαια υπαρχει ελαχιστο ποσοστο και σε αυτα αλλα λογω μεγαλης ηλικιας .Αρα εχει να κανει καθαρα με την ανατομια των γεννητικων οργανων των αρσενικων στειρωμενων γατιων και ενα ποσοστο κατα την γνωμη μου παντα βεβαια, με την στειρωση τους σε μικρη ηλικια .

Στο ιδιο ποσοστο το παθαινουν και τα θηλυκα, αλλα πολλες φορες το προβλημα περναει απαρατηρητο λογω του μικρου μηκους της ουρηθρας τους, η οποια δεν μπλοκαρει σχεδον ποτε. Η στειρωση στα αρσενικα εντεινει το προβλημα, οχι επειδη επηρεαζει την ανατομια του ζωου, αλλα επειδη προκαλει αυξηση του σωματικου βαρους.

Ναι, εχεις δικιο ισως συμβαλει και η αυξηση του σωματικου βαρους και ενας παραγοντας μπορει να ειναι η στειρωση τους νωρις ,καθως και η διατροφη αποκλειστικα μονο με ξηρη τροφη.

Τελευταία επεξεργασία:
και παλι γεια σααας!! με προβληματιζει κατι με το θεμα της στειρωσης για τον μικρο μου... ρωτησα αρκετα ατομα και μου ειπαν εφοσον δεν ψεκαζει τους τοιχους και δεν αφηνει μυρωδια δεν εχει αρχισει ακομα τιποτα, αλλα ο τομ εχει ορμες και οταν δαγκωνει τα χερια μας και τα κραταει αφηνει μερικα υγρα. ρωτησα και την κτηνιατρο που θα τον παω και ειπε ας μπει ο 7ος μηνας και μετα να ξαναενημερωσω (σε 10 μερες γινεται 7 μηνων ο μικρουλης)...:confused:

Συνήθως στα αρσενικά η ηλικία κατάλληλη για στείρωση, είναι γύρω στους 8 μήνες. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που η σεξουαλική αφύπνιση αρχίζει είτε λίγο πιο νωρίς, είτε λίγο αργότερα. Καταλληλότερη για να αποφανθεί είναι η κτηνίατρος που τον παρακολουθεί και που θα ορίσει και την ημερομηνία της επέμβασης που από αυτά που περιγράφεις δεν αργεί. Άντε, με το καλό!:)

2015_07_28_002413.jpg

Μα δεν είναι απαραίτητο να αρχίσει να ψεκάζει το γατί (δηλ. να έχει φτάσει στο αμήν..) για να καταλάβεις ότι έχει ορμές, είναι εμφανές από την όλη του συμπεριφορά και τις κινήσεις του, όπως λες..
Αν και οι γνώμες διίστανται, προσωπικά πιστεύω ότι ιδιαίτερα για τους αρσενικούς καλό είναι να στειρώνονται αφού κλείσουν τους επτά μήνες τουλάχιστον.. Κάντε λίγη υπομονή λοιπόν αυτές τις μέρες και σύντομα θα ηρεμήσετε κι εσείς κι ο κούκλος Τομ βέβαια...

Τι 6, τι 7 μηνων. Πηγαινε τον για στειρωση να ηρεμισει και αυτος, να ηρεμισετε και εσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back