AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nicole1987
Πολύ δραστήριο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Εγώ πιστεύω Φλώρα μου πως στην εμφάνιση του συγκεκριμένου προβλήματος υγείας, δύο πράγματα έχουν να κάνουν. Το ένα είναι φυσικά η προδιάθεση και το άλλο είναι η διατροφή.Να ρωτησω κατι εσας που εχετε αγορακια μια και εγω απεκτησα τωρα και θα μπουν και μενα σε αυτη τη διδικασια στειρωσης και δεν εχω πειρα,ειχα κοριτσακια,εχω διαβασει βεβαια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι τα αρσενικα γατακια ωριμαζουν σεξουαλικα 8-9 μηνων.Μιλουσε ενας κτηνιατρος και τον ρωτησαν εαν τα αρσενικα γατακια που στειρωνονται μικρα στο μελλον μπορει να δημιουργησουν ουρολογικο προβλημα και αυτος απαντησε οτι ναι , υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει.Εμενα η αδελφη μου στειρωσε το γατουλη της, ενος χρονου και ποτε δεν του δημιουργηθηκε ουρολογικο προβλημα και ειναι τωρα 11 χρονων,το ταιζει ξηρη τροφη και ελαχιστη υγρη.Εσεις που εχετε γατουληδες μπορειτε να πειτε την γνωμη σας απο την εμπειρια σας για αυτο,παιζει ρολο η ηλικια η οχι;
Εγώ μέχρι τώρα είχα δύο αγόρια, το Κοκάκι μου που στειρώθηκε 6 μηνών γιατί τότε από τους 6 μήνες στειρώνονταν και τα αρσενικά και δεν μπήκε ποτέ του σε αναπαραγωγική φάση. Και τον γνωστό (και μη εξαιρετέο) Κόναν μου που επειδή είναι πιο πρόσφατο απόκτημα, στειρώθηκε αφού έκλεισε τους 8 μήνες και αφού ξεκίνησε να ψεκάζει και να αναζητάει να ζευγαρώσει. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα αγόρια μου και το ουροποιητικό τους αλλά (το πιστεύω και δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό) αυτό που πιστεύω πως βοηθάει είναι πως τρώνε πολύ κονσέρβα.
΄Ολα μου τα γατιά τρώνε τουλάχιστον 3 γεύματα (όχι τεράστια εννοείται) από κονσέρβα και την ξηρή την έχουν σαν σνακ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ξεπαραδιάζομαι, θέλω γύρω στα 200 ευρώ το μήνα για τροφές (δικά μου ξηρή συν κονσέρβες και αδέσποτα το ίδιο πάλι) αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο.
Πιθανόν τα αγοράκια μου να μην είχαν ποτέ τους προδιάθεση και να ήμουν τυχερή, εγώ όμως πιστεύω πως ακόμα και να την είχαν, με την διατροφή που τους κάνω πάλι δεν θα είχαν πρόβλημα.
Τα έλεγα και στην κόρη μου κι εκείνη προτίμησε να πιστέψει τους κτηνίατρους και φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον γάτο της μόλις 2,5 χρονών από αυτή την πάθηση...

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παθαινουν,αλλα πολυ πιο σπανια.Κυριως στα στειρωμενα εμφανιζεται.Δηλαδη και τα αστειρωτα αρσενικα γατια παθαινουν ουροποιητικο προβλημα ;
Οσον αφορα την ηλικια,ναι...καποιες ερευνες ή στατιστικες δειχνουν οτι οσο πιο νωρις στειρωσεις τον αρσενικο γατο,τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες εχει να παθει ουρολιθιαση.
Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει,αλλα ναι..εχω διαβασει τετοια αρθρα.
Θα ελεγα οτι το παν μετρον αριστον...ισχυει και εδω.
Ουτε πολυ μικροι,δηλαδη 6 μηνων(εκτος αν επιβαλλεται),ουτε και πανω απο ενος χρονου.
7,8,9 μηνων ειναι μια χαρα πιστευω.Εκτος αν αρχιζει να ψεκαζει ..οποτε εκει επιβαλλεται να στειρωθει.

ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος
Κατα τα αλλα, υγρη τροφη, ασκηση, φυσιολογικο σωματικο βαρος και απουσια αγχους, θα αποτρεψουν μεγαλο μερος του κινδυνου για την συγκεκριμενη νοσο.
Τωρα αν τα στειρωμενα ειναι πιο ευαλωτα απο τα αστειρωτα δεν το γνωριζω, αλλα φαντομαι οτι αν εχεις ενα αστειρωτο στο σπιτι, το ταιζεις ξηρα τροφη, δεν ασκειται, ειναι υπερβαρο και ζει κατω απο εντονο αγχος, ισως καποια στιγμη να αρρωστησει και αυτο.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Αν ομως παιζει ρολο η διατροφη ,η παχυσαρκια και το στρες στο προβλημα του ουροποιητικου δεν θα ειχαμε το ιδιο ποσοστο αναπτυξης του προβληματος και στα θηλυκα μετα τη στειρωση;Βεβαια υπαρχει ελαχιστο ποσοστο και σε αυτα αλλα λογω μεγαλης ηλικιας .Αρα εχει να κανει καθαρα με την ανατομια των γεννητικων οργανων των αρσενικων στειρωμενων γατιων και ενα ποσοστο κατα την γνωμη μου παντα βεβαια, με την στειρωση τους σε μικρη ηλικια .
Στο ιδιο ποσοστο το παθαινουν και τα θηλυκα, αλλα πολλες φορες το προβλημα περναει απαρατηρητο λογω του μικρου μηκους της ουρηθρας τους, η οποια δεν μπλοκαρει σχεδον ποτε. Η στειρωση στα αρσενικα εντεινει το προβλημα, οχι επειδη επηρεαζει την ανατομια του ζωου, αλλα επειδη προκαλει αυξηση του σωματικου βαρους.
ΦΛΩΡΑ
Πολύ δραστήριο μέλος
AntzelaRu
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν και οι γνώμες διίστανται, προσωπικά πιστεύω ότι ιδιαίτερα για τους αρσενικούς καλό είναι να στειρώνονται αφού κλείσουν τους επτά μήνες τουλάχιστον.. Κάντε λίγη υπομονή λοιπόν αυτές τις μέρες και σύντομα θα ηρεμήσετε κι εσείς κι ο κούκλος Τομ βέβαια...
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool