Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

Σε ευχαριστω πολυ !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρακαλώ. Αν θέλεις, μπορείς να στείλεις και πμ σε κάποιον από τους κτηνιάτρους που είναι μέλη του MyCat (είναι αυτοί που φαίνονται με γαλάζιο χρώμα), αν και δεν νομίζω να σου πουν κάτι διαφορετικό.
Αυτά που σου έγραψα είναι διασταυρωμένα από πολλούς κτηνιάτρους και νομίζω ότι μπορούν να τα επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν πείρα από γατιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις με το θεμα της στειρωσης για τα θηλυκα!απλα το θεμα ειναι περισσοτερο για τα αρσενικα. και στην περιπτωση που το αρσενικο υποφερει ή εχει καποιο προβλημα εννοειτε να γινει στειρωση!η αποψη των κτηνιατρων ομως ποια ειναι? θα μπορουσαν να γραψουν σε αυτο το θεμα θα το εκτιμουσα!ευχαριστω!

Η στείρωση είναι εξίσου σημαντική υπόθεση και για τα δύο φύλα...Οι λόγοι έχουν εκτεθεί και αναλυθεί και στο παρόν thread και σε άλλα ενημερωτικά στο φόρουμ του mycat...

Ο σωστός και ενημερωμένος κτηνίατρος, όπως σου προανέφερα αλλά μάλλον το προσπέρασες, θα σου εκθέσει όλα τα θετικά της στείρωσης, θα σου μιλήσει εκτενώς για τη σημασία της στην υγεία και την ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σου θα συζητήσει μαζί σου τις όποιες απορίες ή όποιες επιθυμίες σου σχετικά με τις προθέσεις που έχεις για το ζώο σου, όπως θα σε κατευθύνει σε μία λύση που θα είναι η φρονιμότερη και για το ζώο και για την ελληνική κοινωνία ως έχει και με τα προβλήματα που έχει... Γι' αυτό σου συνέστησα να ρωτήσεις και έναν άλλο κτηνίατρο εκτός από αυτόν στον οποίο ήδη πηγαίνεις και, κατά τη γνώμη μου, δεν σε έχει πληροφορήσει σωστά.

τον κτηνιατρο τον ειχα ρωτησει για καρκινο για το αρσενικο.εγω εχω δυο θηλυκες γατουλες και με εχει ενημερωσει για τη στειρωση οσον αφορα τα θηλυκα.αλλα θελω να αποκτησω και εναν γατουλη τωρα για αυτο ρωταω και τοσα.δεν ξερω τπτ για τα αρσενικα το μονο που ηξερα ειναι οτι δεν παθαινουν καρκινο αν δεν στειρωθουν.

η ξαδερφη μου εχει εναν γατουλη 11 μηνων..τον πηρε με την προυποθεση να τον στειρωσει οταν φτασει στη σωστη ηλικια και δει τα γνωστα σημαδια οιστρου για 1η φορα...μολις τα εμφανισε ο γατουλης πηδηξε απο τον ακαλυπτο ενα παραθυρακι μια σταλια ισα που χωραγε και βρεθηκε απο τον 2ο οροφο κατω..ευτυχως δεν ειχε παθει τπτ..και δεν μπορουσε να διαφυγει επειδη ηταν κλειστος ο χωρος..τον ανεβασαν πανω τον εκαναν μπανιο και εκλεισαν αμεσως ραντεβου για στειρωση..η ξαδερφη μ φοβηθηκε τοσο που δεν ηθελε να το ξαναπερασει αυτο..ειδικα μιας και εχει και 2 παιδια που ειναι τρελα δεμενα με τον γατουλη..τωρα πλεον ειναι ενας κατασπρος στρουμπουλος και ευτυχισμενος γατος.......:P:):)

Στον σκυλο παντως, ειναι συχνο φαινομενο ο καρκινος στον προστατη, στους ορχεις και στους περιπρωκτικους αδενες και αντιμετωπιζεται με την στειρωση.

Στους γατους απλα δεν υπαρχουν επιδημιολογικα δεδομενα γιατι τα περισσοτερα αρσενικα που ζουν σε σπιτια ειναι στειρωμενα.
Τα αρσενικα που ζουν ακεραια, συνηθως δεν φτανουν σε μεγαλη ηλικια, αφου εχουν φυγει νωριτερα απο γατοκαυγαδες, λευχαιμια, FIV, ή απλά εξαφανίζονται.
Δεν ξέρω ούτε έναν να έχει αρσενικό γάτο ακέραιο σε μεγάλη ηλικία.

Δεν ειναι τυχαιο, νομιζω.

Στους γατους απλα δεν υπαρχουν επιδημιολογικα δεδομενα γιατι τα περισσοτερα αρσενικα που ζουν σε σπιτια ειναι στειρωμενα.
Τα αρσενικα που ζουν ακεραια, συνηθως δεν φτανουν σε μεγαλη ηλικια, αφου εχουν φυγει νωριτερα απο γατοκαυγαδες, λευχαιμια, FIV, ή απλά εξαφανίζονται.
Δεν ξέρω ούτε έναν να έχει αρσενικό γάτο ακέραιο σε μεγάλη ηλικία.

Δεν ειναι τυχαιο, νομιζω.
Αυτό ακριβώς είναι και η δική μου εικόνα των πραγμάτων.
1. Αστείρωτο αρσενικό στο σπίτι κρατάς πολύ πολύ δύσκολα, και πάλι με προβλήματα συμπεριφοράς, ψέκασμα ή αυξημένη επιθετικότητα. Ειλικρινα στις 1-2περιπτώσεις που έχω ακούσει να έχουν αστείρωτα σε διαμέρισμα, έχουν πάντα κάτι να μου πουν για την συμπεριφορά του ζώου.

2.Ειναι τρομαχτική η σύγκριση αστείρωτου γάτου που ζει στο δρόμο και στειρωμένου. Το βλέπω καθημερινά σε αυτά που ταίζω και προσπαθώ να στειρώσω. Ο ένας στειρωμένος που κυκλοφορούσε εξαρχής είναι ο καλύτερος του χωριού... αγέραστος και σε άψογη κατάσταση. Για τους άλλους τι να πω.... λες και ειναι 10 χρονων εμφανισιακά και είναι 2. Για να μην μιλήσουμε για το χτυπημένο μάτι με το οποίο έσκασε μύτη ο ένας εχθές απο τους καβγάδες.

Για εμενα για μεσα στο διαμερισμα ειδικά επιβάλεται η στείρωση στις γάτες, γιατί αλλιώς και εμείς ταλαιπωρούμαστε αλλά κυρίως το ζώο.

Τα τελευταία μηνύματα μεταφέρθηκαν στον Γατήσιο κουμπαρά.:)

Παρακαλώ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Έχω έναν μικρό γατούλι 8 μηνών τον Φούσκα και έχουμε κάποια προβληματάκια και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω.

1)Τώρα τελευταία δεν έχει πολύ όρεξη για παιχνίδια και το μόνο που κάνει είναι να ανεβαίνει πάνω στα πόδια μου όταν ξαπλώνω και νομίζω ότι αυτό που κάνει είναι να τα ‘’απαυτονει’’… είναι ενοχλητικό γιατί δεν με αφήνει να κοιμηθώ και με ξυπνά συνέχεια…αν είναι αυτό που φαντάζομαι να τον αφήνω η όχι? Δεν τον βγάζουμε έξω καθόλου και δεν έχει επαφή με άλλες γάτες και περιμένω να μεγαλώσει ακόμα λίγο για να τον στειρώσω αλλά θα συνεχίσει να τον καλεί η φύση..?
2) Δεν του αρέσει να τον χαϊδεύουν!! Πρώτη φορά βλέπω γατί να θυμώνει όταν προσπαθεί να το χαϊδέψει κάποιος..κάνω κάτι λάθος? Το μόνο πράγμα που του αρέσει είναι να με γλύφει και αν φέρω το χέρι μου θυμώνει με δαγκώνει για λίγο και όταν ηρεμώ με ξαναγλυφει…

Σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει κάτι να μ πει γιατί δεν ξέρω τι να κάνω με αυτον τον παλαβό…ευχαριστώ!

Καλησπερα και να χαρεσαι τον γατουλη σου.
Καταρχην,αφου ειναι οκτω μηνων ειναι μια χαρα απο οτι νομιζω για στειρωση.Απο εξι μηνων ειναι ασφαλης η στειρωση.Οι ορμες θα του φυγουν σιγα σιγα,καθως ο οργανισμος δεν ειναι διακοπτης να τον κατεβασεις.
Οσο για τα χαδια,καποιες γατες τα θελουν,καποιες οχι.Μερικες φορες εχει σχεση με το χρονικο διαστημα που εμειναν με τη μανουλα τους,ή με τη ράτσα.Καποια που φευγουν στον ενα μηνα ή και πιο νωρις απο τη μαμα τους μερικες φορες εμφανιζουν περιεργες συμπεριφορες,αν και τα περσακια γενικως απο οσο ξερω δεν ειναι και πολυ του χαδιου.Να τον χαιρεσαι!

περσίας είναι και μάλιστα απο την Ρουμανία χε,χε...εγω τώρα να τον αφηνω 'η οχι??

Τι να σου πω,εγω δεν θα τον αφηνα,αλλα θα κανονιζα τη στειρωση του αμεσα,γιατι αν ειναι ενοχλητικο για σενα,φαντασου τι περναει αυτος ο καημενος...

Συνεχεια μεσα στα νευρα ειναι και τρωει λιγοτερο :/ καμια φορα του δινω λιγη μερεντα να γλυψει απο το δαχτυλο μου, μηπως φταιει αυτο? η σοκολατα λενε ειναι αφροδησιακο...

Η σοκολατα ειναι δηλητηριωδης για τις γατες,οποτε θα σε συμβουλευα να μην επιχειρεις να του δινεις διαφορα σοκολατοειδη.Αποκλειεται να του δημιουργει αυτο την υπερενταση,ειναι ενας αστειρωτος γατος 8 μηνων που μενει μεσα στο σπιτι,λογικο ειναι να εχει νευρα και υπερενταση.

Η σοκολάτα απαγορεύεται στις γάτες αυστηρά, διάβασε το σχετικό άρθρο με τις τροφές που απαγορεύονται. Προκαλεί πρόβλημα υγείας σοβαρότατο. Δεν χρειάζονται αφροδισιακά οι γάτες, όταν ωριμάσουν έχουν ορμές, αυτό είναι όλο!!!Δίνεις δε δίνεις μερέντες τα ίδια θα έχεις:(:(Όσο για τις αγκαλιές, δεν είναι όλες οι γάτες χαδιάρες.Πολύ περισσότερο, που οι περσικές θεωρούνται απόμακρες.

πωωωω χαζομαρα μου...νομιζα οτι μονο στα σκυλια δεν κανει...σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ...

Δεν κανει τιποτα,απλα φροντισε να "τακτοποιησεις" το θεμα συντομα για να μη βασανιζεται κι αυτος ο καημενος.Βαλε μας και καμια φωτο του βρε,απο την καλη μας την καρδια σε συμβουλευουμε τοση ωρα;Ειμαστε εθισμενες στις γατοφατσες και τωρα περιμενουμε την ανταμοιβη μας!:P:lol:

οκ θα τον προοθησω στο πεινασμενο κοινο..χε χε τωρα τον εχω διπλα μου και παταει το πληκτρολογειο...μπορειτε να μ δωσετε και το link για τισ απαγορευμενες τροφες?

Α ειναι κι ο δικος σου της τεχνολογιας;:lol:
Μπορεις να δεις το αρθρο εδω,επισης στην ενοτητα articles μπορεις να βρεις πολλα ενδιαφεροντα αρθρα σχετικα με τη γατουλα σου.:)

πωωωω χαζομαρα μου...νομιζα οτι μονο στα σκυλια δεν κανει...σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ...

Καλώς την!!!! :)Οπως σου είπαν τα κορίτσια δεν επιτρέπεται η σοκολάτα. Επίσης να ξέρεις οτι τα περσάκια συνήθως δεν θέλουν ιδιαίτερα χαδια.:P
Οσο για την στείρωση καλό θα ήταν να το κάνεις εγκαίρως. Μερικες μάλιστα γατουλες, κάνουν την κίνηση αυτή του ζευγαρώματος, μια ζωή, αν κ στειρωμένες, χωρίς να ψεκάζουν βέβαια. Ο Τίμυ μου εμένα το κάνει συνεχώς με 2 συγκεκριμένα μαξιλάρια κ με ρουχα της κόρης μου που την θεωρεί μαμα του γιατι αυτή τον μεγάλωσε με μπιμπερό. Τον στειρώσαμε στους 7 μήνες και να φανταστείς είναι τώρα 8 ετών κ το συνηθίζει συχνότατα. ;)
Σε περιμένουμε με χαρά στους πέρσιανς μάνιακς για καφεδάκι. :DΕλα κι από εκεί. !!!! Ενα φιλάκι δώσε του κι από εμάς και...περιμένουμε φωτογραφίες του σύντομα εεε???
:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back