Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτά που σου έγραψα είναι διασταυρωμένα από πολλούς κτηνιάτρους και νομίζω ότι μπορούν να τα επιβεβαιώσουν όλοι όσοι έχουν πείρα από γατιά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις με το θεμα της στειρωσης για τα θηλυκα!απλα το θεμα ειναι περισσοτερο για τα αρσενικα. και στην περιπτωση που το αρσενικο υποφερει ή εχει καποιο προβλημα εννοειτε να γινει στειρωση!η αποψη των κτηνιατρων ομως ποια ειναι? θα μπορουσαν να γραψουν σε αυτο το θεμα θα το εκτιμουσα!ευχαριστω!
Η στείρωση είναι εξίσου σημαντική υπόθεση και για τα δύο φύλα...Οι λόγοι έχουν εκτεθεί και αναλυθεί και στο παρόν thread και σε άλλα ενημερωτικά στο φόρουμ του mycat...
Ο σωστός και ενημερωμένος κτηνίατρος, όπως σου προανέφερα αλλά μάλλον το προσπέρασες, θα σου εκθέσει όλα τα θετικά της στείρωσης, θα σου μιλήσει εκτενώς για τη σημασία της στην υγεία και την ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σου θα συζητήσει μαζί σου τις όποιες απορίες ή όποιες επιθυμίες σου σχετικά με τις προθέσεις που έχεις για το ζώο σου, όπως θα σε κατευθύνει σε μία λύση που θα είναι η φρονιμότερη και για το ζώο και για την ελληνική κοινωνία ως έχει και με τα προβλήματα που έχει... Γι' αυτό σου συνέστησα να ρωτήσεις και έναν άλλο κτηνίατρο εκτός από αυτόν στον οποίο ήδη πηγαίνεις και, κατά τη γνώμη μου, δεν σε έχει πληροφορήσει σωστά.
Lita
Πολύ δραστήριο μέλος
ria23
Διάσημο μέλος

loucretia
Νεοφερμένο μέλος
Στους γατους απλα δεν υπαρχουν επιδημιολογικα δεδομενα γιατι τα περισσοτερα αρσενικα που ζουν σε σπιτια ειναι στειρωμενα.
Τα αρσενικα που ζουν ακεραια, συνηθως δεν φτανουν σε μεγαλη ηλικια, αφου εχουν φυγει νωριτερα απο γατοκαυγαδες, λευχαιμια, FIV, ή απλά εξαφανίζονται.
Δεν ξέρω ούτε έναν να έχει αρσενικό γάτο ακέραιο σε μεγάλη ηλικία.
Δεν ειναι τυχαιο, νομιζω.
drusilia
Διάσημο μέλος
Αυτό ακριβώς είναι και η δική μου εικόνα των πραγμάτων.Στους γατους απλα δεν υπαρχουν επιδημιολογικα δεδομενα γιατι τα περισσοτερα αρσενικα που ζουν σε σπιτια ειναι στειρωμενα.
Τα αρσενικα που ζουν ακεραια, συνηθως δεν φτανουν σε μεγαλη ηλικια, αφου εχουν φυγει νωριτερα απο γατοκαυγαδες, λευχαιμια, FIV, ή απλά εξαφανίζονται.
Δεν ξέρω ούτε έναν να έχει αρσενικό γάτο ακέραιο σε μεγάλη ηλικία.
Δεν ειναι τυχαιο, νομιζω.
1. Αστείρωτο αρσενικό στο σπίτι κρατάς πολύ πολύ δύσκολα, και πάλι με προβλήματα συμπεριφοράς, ψέκασμα ή αυξημένη επιθετικότητα. Ειλικρινα στις 1-2περιπτώσεις που έχω ακούσει να έχουν αστείρωτα σε διαμέρισμα, έχουν πάντα κάτι να μου πουν για την συμπεριφορά του ζώου.
2.Ειναι τρομαχτική η σύγκριση αστείρωτου γάτου που ζει στο δρόμο και στειρωμένου. Το βλέπω καθημερινά σε αυτά που ταίζω και προσπαθώ να στειρώσω. Ο ένας στειρωμένος που κυκλοφορούσε εξαρχής είναι ο καλύτερος του χωριού... αγέραστος και σε άψογη κατάσταση. Για τους άλλους τι να πω.... λες και ειναι 10 χρονων εμφανισιακά και είναι 2. Για να μην μιλήσουμε για το χτυπημένο μάτι με το οποίο έσκασε μύτη ο ένας εχθές απο τους καβγάδες.
Για εμενα για μεσα στο διαμερισμα ειδικά επιβάλεται η στείρωση στις γάτες, γιατί αλλιώς και εμείς ταλαιπωρούμαστε αλλά κυρίως το ζώο.
ruko
Διάσημο μέλος

Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
Έχω έναν μικρό γατούλι 8 μηνών τον Φούσκα και έχουμε κάποια προβληματάκια και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω.
1)Τώρα τελευταία δεν έχει πολύ όρεξη για παιχνίδια και το μόνο που κάνει είναι να ανεβαίνει πάνω στα πόδια μου όταν ξαπλώνω και νομίζω ότι αυτό που κάνει είναι να τα ‘’απαυτονει’’… είναι ενοχλητικό γιατί δεν με αφήνει να κοιμηθώ και με ξυπνά συνέχεια…αν είναι αυτό που φαντάζομαι να τον αφήνω η όχι? Δεν τον βγάζουμε έξω καθόλου και δεν έχει επαφή με άλλες γάτες και περιμένω να μεγαλώσει ακόμα λίγο για να τον στειρώσω αλλά θα συνεχίσει να τον καλεί η φύση..?
2) Δεν του αρέσει να τον χαϊδεύουν!! Πρώτη φορά βλέπω γατί να θυμώνει όταν προσπαθεί να το χαϊδέψει κάποιος..κάνω κάτι λάθος? Το μόνο πράγμα που του αρέσει είναι να με γλύφει και αν φέρω το χέρι μου θυμώνει με δαγκώνει για λίγο και όταν ηρεμώ με ξαναγλυφει…
Σας παρακαλώ αν κάποιος ξέρει κάτι να μ πει γιατί δεν ξέρω τι να κάνω με αυτον τον παλαβό…ευχαριστώ!
moukelis
Επιφανές μέλος
Καταρχην,αφου ειναι οκτω μηνων ειναι μια χαρα απο οτι νομιζω για στειρωση.Απο εξι μηνων ειναι ασφαλης η στειρωση.Οι ορμες θα του φυγουν σιγα σιγα,καθως ο οργανισμος δεν ειναι διακοπτης να τον κατεβασεις.
Οσο για τα χαδια,καποιες γατες τα θελουν,καποιες οχι.Μερικες φορες εχει σχεση με το χρονικο διαστημα που εμειναν με τη μανουλα τους,ή με τη ράτσα.Καποια που φευγουν στον ενα μηνα ή και πιο νωρις απο τη μαμα τους μερικες φορες εμφανιζουν περιεργες συμπεριφορες,αν και τα περσακια γενικως απο οσο ξερω δεν ειναι και πολυ του χαδιου.Να τον χαιρεσαι!
Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

Όσο για τις αγκαλιές, δεν είναι όλες οι γάτες χαδιάρες.Πολύ περισσότερο, που οι περσικές θεωρούνται απόμακρες.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Vangoulas
Νεοφερμένο μέλος
moukelis
Επιφανές μέλος

Μπορεις να δεις το αρθρο εδω,επισης στην ενοτητα articles μπορεις να βρεις πολλα ενδιαφεροντα αρθρα σχετικα με τη γατουλα σου.

staman2
Περιβόητο μέλος
πωωωω χαζομαρα μου...νομιζα οτι μονο στα σκυλια δεν κανει...σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ...
Καλώς την!!!!
Οπως σου είπαν τα κορίτσια δεν επιτρέπεται η σοκολάτα. Επίσης να ξέρεις οτι τα περσάκια συνήθως δεν θέλουν ιδιαίτερα χαδια.
Οσο για την στείρωση καλό θα ήταν να το κάνεις εγκαίρως. Μερικες μάλιστα γατουλες, κάνουν την κίνηση αυτή του ζευγαρώματος, μια ζωή, αν κ στειρωμένες, χωρίς να ψεκάζουν βέβαια. Ο Τίμυ μου εμένα το κάνει συνεχώς με 2 συγκεκριμένα μαξιλάρια κ με ρουχα της κόρης μου που την θεωρεί μαμα του γιατι αυτή τον μεγάλωσε με μπιμπερό. Τον στειρώσαμε στους 7 μήνες και να φανταστείς είναι τώρα 8 ετών κ το συνηθίζει συχνότατα.

Σε περιμένουμε με χαρά στους πέρσιανς μάνιακς για καφεδάκι.
Ελα κι από εκεί. !!!! Ενα φιλάκι δώσε του κι από εμάς και...περιμένουμε φωτογραφίες του σύντομα εεε???
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool