JohnDVM
Διάσημο μέλος
Ευχαριστουμε για τις διευκρινισεις!Μια και αναφερθηκατε στην τροφη,εγω δινω στον Σειριο απο τη μερα της επεμβασης young male,ενω καποιοι μου ελεγαν οτι συνεχισαν την Kitten μεχρι να γινει ο γατος ενος ετους,για να αναπτυχθει.Εσεις τι προτεινετε;
μια χαρα ειναι δεν θα εχει προβλημα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raisa
Περιβόητο μέλος
αν ο γατος μετα τρεφεται κανονικα με καλης ποιοτητας τροφη δεν θα εχει ιδιατερο προβλημα στην αναπτυξη. Αυτα οσον αφορα την στειρωση των αρσενικων
Γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου σχετικά με την στείρωση μικρών γατιών...δλδ στείρωση στους 3-4 μήνες....ξέρω ότι το κάνουν τα εκτροφεία στο εξωτερικό. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την ανάπτυξη του ζώου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
και οτι μετα πρεπει να του δινω ιδικη τροφη... Σας παρακαλω πειτε μ τη γνωμη σας ... Θα ημουν πολυ ευγνωμων αν απαντουσε ο κτηνιατρος του foroum σε αυτο... Ευχαριστω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Και για να ηρεμήσεις.

Ειδική τροφή θέλει ΚΑΘΕ στειρωμένη γάτα.
Ναι, τα αρσενικά έχουν πιθανότητα να φράξουν απο τα άλατα, γιαυτό και τρώνε την ειδική τροφή.
Το 8-9 μηνών είναι σχετικό.. αν έχει αρχίσει και ψεκάζει, να θέλει να στην κοπανήσει, να πηδήξει απο μπαλκόνια.. είναι ώρα να το στειρώσεις.. αν όχι.. μπορείς και να περιμένεις.
ruko
Διάσημο μέλος
Γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου σχετικά με την στείρωση μικρών γατιών...δλδ στείρωση στους 3-4 μήνες....ξέρω ότι το κάνουν τα εκτροφεία στο εξωτερικό. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την ανάπτυξη του ζώου?![]()
Κι εγώ θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω σ' αυτό. Εδώ λέει ότι ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος δέχεται τη στείρωση από την ηλικία των 8 εβδομάδων - και αυτό από το 1993. Αναφέρει επίσης ότι δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ανάπτυξη ή στο ουροποιητικό των ζώων που στειρώθηκαν σε μικρή ηλικία.
Φυσικά, ο μέσος ιδιοκτήτης δεν έχει λόγο να στειρώσει το ζώο του πριν τους 6 μήνες ή όποτε αρχίσει να ζητάει, αλλά υπάρχει θέμα για τους εκτροφείς και για τα αδέσποτα.
JohnDVM
Διάσημο μέλος
και ισως να μην φτασουν το μεγιστο δυνατο της αναπτυξης τους
. Εαν τρεφονται με καλης ποιοτητας τροφη και εχουν καλες συνθηκες διαβιωσης τοτε δεν θα εχουν ιδιατερο προβλημα. ενας αλλος προβληματισμος εχει να κανει με το οτι ιως δεν αναπτυσεται σωστα ο χαρακτηρας τους
JohnDVM
Διάσημο μέλος
Καλο ειναι να του δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενους γατους σε οποιαδηποτε ηλικια και αν τον στειρωσεις, μειωνεις πολυ τον κινδυνο να εμφανισει καποιο προβλημα αργοτεραΛοιπον....μολις γυρισα τον γατουλη μου απο τον κτηνιατρο(γιατι εχουν ψωρα τα αυτακια του) κ μου ειπε κατι,που δεν εχω ξανακουσει σχετικα με τη στειρωση του...ειπε οτι καλο θα ηταν να τον στειρωσω γυρω στον 8-9 μηνα γιατι αν γινει νωριτερα,φραζει η ουροδοχος κυστη απο τα αλατα των τροφων!!!και οτι μετα πρεπει να του δινω ιδικη τροφη... Σας παρακαλω πειτε μ τη γνωμη σας ... Θα ημουν πολυ ευγνωμων αν απαντουσε ο κτηνιατρος του foroum σε αυτο... Ευχαριστω...

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον....μολις γυρισα τον γατουλη μου απο τον κτηνιατρο(γιατι εχουν ψωρα τα αυτακια του) κ μου ειπε κατι,που δεν εχω ξανακουσει σχετικα με τη στειρωση του...ειπε οτι καλο θα ηταν να τον στειρωσω γυρω στον 8-9 μηνα γιατι αν γινει νωριτερα,φραζει η ουροδοχος κυστη απο τα αλατα των τροφων!!!και οτι μετα πρεπει να του δινω ιδικη τροφη... Σας παρακαλω πειτε μ τη γνωμη σας ... Θα ημουν πολυ ευγνωμων αν απαντουσε ο κτηνιατρος του foroum σε αυτο... Ευχαριστω...
Όπως ακριβώς σου είπε η Τζούλια... Ειδική τροφή θα πρέπει να δίνεις ούτως ή άλλως μετά τη στείρωση... Πλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν τέτοιες τροφές...
Και όχι, μετά από τόσα γατιά που έχω στειρώσει, τα περισσότερα στους 6 μήνες ακριβώς και μια γατούλα στους πέντε και κάτι (διότι είχε αρχίσει πολύ νωρίς να έχει οίστρο και ήταν 24 ώρες το 24ωρο σε υπερδιέγερση με διάφορα συμπτώματα), κούφια η ώρα που το ακούει, φράξιμο κύστης από άλατα δεν μου έχει τύχει... Οπότε οι γιατροί καλό είναι να μην είναι απόλυτοι... Και, εν τέλει, τώρα που το σκέφτομαι, κάποτε ένας ωρυλά , εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας, μου είχε πει: είμαστε 10 γιατροί και οι 9 έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις...
ruko
Διάσημο μέλος
Και, εν τέλει, τώρα που το σκέφτομαι, κάποτε ένας ωρυλά , εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας, μου είχε πει: είμαστε 10 γιατροί και οι 9 έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις...
Όσοι γιατροί τόσες γνώμες, που έλεγε και το τραγούδι...

kounelaki
Περιβόητο μέλος

frifri
Νεοφερμένο μέλος
καλησπέρα!εχω ενα γατουλι αρσενικό 8 μηνών και έχει αρχίσει να "σέρνει"...μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πόσο καιρό θα θα κρατήσει?εχω να κοιμηθω 3 βραδια και σκεφτομαι να τον στειρωσω πολυ σοβαρα....
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
να σερνει εννοεις να ψεκαζει? οσο μυριζει θηλυκιες γατες θα το κανει, δεν εχει συγκεκριμενη περιοδο..και εννοειται το καλυτερο κ για τους δυο σας ειναι να στειρωθει γιατι αν μεινει αστειρωτος κ ψεκαζει μπορει να μην κοψει την συνηθεια κ μετα την στειρωση, αλλα και για να μην ταλαιπωρειται αδικα το γατακι με τις ορμονες. η ηλικια του ειναι μια χαρα για στειρωση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Οι αρσενικοι γατοι δεν "σερνουν",δεν εχουν οιστρο δηλαδη,οποτε εχουν ή ακουν διαθεσιμες θηλυκες ψεκαζουν,καλουν κτλ.
moukelis
Επιφανές μέλος
Dolby surround.Σέρνει=έχει οίστρο
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα.

julia
Διακεκριμένο μέλος
-Θα ψεκάζει= κατουράει σε διάφορα σημεία σου σπιτιού
-Θα έχει τάσεις φυγής, και δεν θα διστάσει να την κοπανήσει απο μπαλκόνι ή ανοιχτό παράθυρο για αναζήτηση συντρόφου, θα τσακωθεί με άλλα αρσενικά, και θα γυρίσει πιθανών πληγωμένος, πιθανών άρρωστος απο τις αρρώστιες που μεταδίδονται με το σέξ και τους καυγάδες...ή μπορεί και να μην γυρίσει καθόλου...
-Θα γίνει επιθετικός και νευρικός.
- Μπορεί απο τις καταπιεσμένες ορμόνες να κάνει καρκίνο. (εφόσον απλά τον περιορίσουμε μόνο μέσα, και καθαρίζουμε όλη μέρα...)
Καρκίνο και προστάτη προκαλούν επίσης και τα κάθε σκευάσματα χάπια ή ενέσεις καταστολής των ορμονών αυτών. (Συνήθως τα προτείνουν οι Κτηνίατροι/(φονιάδες)
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
εφοσον ο γατος στειρωθει,ας πουμε στους 5 μηνες φανταζομαι οτι δεν προκειται να ψεκασει ποτε,ετσι δεν ειναι?
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
δεν θα ψεκασει αν στειρωθει τοσο νωρις. Το μαρκαρισμα εξαρταται και απο αλλους παραγοντες εκτος απο την ηλικια (πχ αν υπαρχουν αλλες αστειρωτες γατες στην περιοχη). Ο δικος μου μεχρι 1.5 ετους δεν ψεκαζε, οποτε ειναι και θεμα γατου. Υπαρχει και θηλυκες γατες που μαρκαρουν, υπαρχουν και στειρωμενες. Με την στειρωση ομως το ποσοστο γατων που μαρκαρουν μειωνεται δραματικα

julia
Διακεκριμένο μέλος

και θα γλυτώσεις και όλα τα άλλα...

aretha
Περιβόητο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool