Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

Ευχαριστουμε για τις διευκρινισεις!Μια και αναφερθηκατε στην τροφη,εγω δινω στον Σειριο απο τη μερα της επεμβασης young male,ενω καποιοι μου ελεγαν οτι συνεχισαν την Kitten μεχρι να γινει ο γατος ενος ετους,για να αναπτυχθει.Εσεις τι προτεινετε;

μια χαρα ειναι δεν θα εχει προβλημα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αν ο γατος μετα τρεφεται κανονικα με καλης ποιοτητας τροφη δεν θα εχει ιδιατερο προβλημα στην αναπτυξη. Αυτα οσον αφορα την στειρωση των αρσενικων

Γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου σχετικά με την στείρωση μικρών γατιών...δλδ στείρωση στους 3-4 μήνες....ξέρω ότι το κάνουν τα εκτροφεία στο εξωτερικό. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την ανάπτυξη του ζώου?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπον....μολις γυρισα τον γατουλη μου απο τον κτηνιατρο(γιατι εχουν ψωρα τα αυτακια του) κ μου ειπε κατι,που δεν εχω ξανακουσει σχετικα με τη στειρωση του...ειπε οτι καλο θα ηταν να τον στειρωσω γυρω στον 8-9 μηνα γιατι αν γινει νωριτερα,φραζει η ουροδοχος κυστη απο τα αλατα των τροφων!!!:confused: και οτι μετα πρεπει να του δινω ιδικη τροφη... Σας παρακαλω πειτε μ τη γνωμη σας ... Θα ημουν πολυ ευγνωμων αν απαντουσε ο κτηνιατρος του foroum σε αυτο... Ευχαριστω...

Μέχρι να απαντήσει ο Κτηνίατρος. (αύριο):redface:
Και για να ηρεμήσεις.:)
Ειδική τροφή θέλει ΚΑΘΕ στειρωμένη γάτα.
Ναι, τα αρσενικά έχουν πιθανότητα να φράξουν απο τα άλατα, γιαυτό και τρώνε την ειδική τροφή.
Το 8-9 μηνών είναι σχετικό.. αν έχει αρχίσει και ψεκάζει, να θέλει να στην κοπανήσει, να πηδήξει απο μπαλκόνια.. είναι ώρα να το στειρώσεις.. αν όχι.. μπορείς και να περιμένεις.

Γιατρέ, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου σχετικά με την στείρωση μικρών γατιών...δλδ στείρωση στους 3-4 μήνες....ξέρω ότι το κάνουν τα εκτροφεία στο εξωτερικό. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με την ανάπτυξη του ζώου?:hmm:

Κι εγώ θα ήθελα ένα σχόλιο πάνω σ' αυτό. Εδώ λέει ότι ο Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος δέχεται τη στείρωση από την ηλικία των 8 εβδομάδων - και αυτό από το 1993. Αναφέρει επίσης ότι δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ανάπτυξη ή στο ουροποιητικό των ζώων που στειρώθηκαν σε μικρή ηλικία.

Φυσικά, ο μέσος ιδιοκτήτης δεν έχει λόγο να στειρώσει το ζώο του πριν τους 6 μήνες ή όποτε αρχίσει να ζητάει, αλλά υπάρχει θέμα για τους εκτροφείς και για τα αδέσποτα.

Η στειρωση σε τοσο μικρη ηλικια αντεδεικνειται στην Ευρωπη ενω στην Αμερικη εχουν την ταση να τα καουν ολα σε μικροτερη ηλικια. Ενα πρωτο αποτελεσμα της στειρωσεις σε τοσο μικρη ηλικια θα ειναι οτι τα δευτερευοντα χαρακτηριστικα δεν θα ειναι τοσοσ εμφανη, οπως ξερετε τα αρσενικα ειναι λιγο πιο χοντροκομενα απο τα θηλυκα:lol: και ισως να μην φτασουν το μεγιστο δυνατο της αναπτυξης τους:hmm:. Εαν τρεφονται με καλης ποιοτητας τροφη και εχουν καλες συνθηκες διαβιωσης τοτε δεν θα εχουν ιδιατερο προβλημα. ενας αλλος προβληματισμος εχει να κανει με το οτι ιως δεν αναπτυσεται σωστα ο χαρακτηρας τους:hmm:

Λοιπον....μολις γυρισα τον γατουλη μου απο τον κτηνιατρο(γιατι εχουν ψωρα τα αυτακια του) κ μου ειπε κατι,που δεν εχω ξανακουσει σχετικα με τη στειρωση του...ειπε οτι καλο θα ηταν να τον στειρωσω γυρω στον 8-9 μηνα γιατι αν γινει νωριτερα,φραζει η ουροδοχος κυστη απο τα αλατα των τροφων!!!:confused: και οτι μετα πρεπει να του δινω ιδικη τροφη... Σας παρακαλω πειτε μ τη γνωμη σας ... Θα ημουν πολυ ευγνωμων αν απαντουσε ο κτηνιατρος του foroum σε αυτο... Ευχαριστω...
Καλο ειναι να του δινεις ειδικη τροφη για στειρωμενους γατους σε οποιαδηποτε ηλικια και αν τον στειρωσεις, μειωνεις πολυ τον κινδυνο να εμφανισει καποιο προβλημα αργοτερα:)

Όπως ακριβώς σου είπε η Τζούλια... Ειδική τροφή θα πρέπει να δίνεις ούτως ή άλλως μετά τη στείρωση... Πλέον οι περισσότερες εταιρείες έχουν τέτοιες τροφές...

Και όχι, μετά από τόσα γατιά που έχω στειρώσει, τα περισσότερα στους 6 μήνες ακριβώς και μια γατούλα στους πέντε και κάτι (διότι είχε αρχίσει πολύ νωρίς να έχει οίστρο και ήταν 24 ώρες το 24ωρο σε υπερδιέγερση με διάφορα συμπτώματα), κούφια η ώρα που το ακούει, φράξιμο κύστης από άλατα δεν μου έχει τύχει... Οπότε οι γιατροί καλό είναι να μην είναι απόλυτοι... Και, εν τέλει, τώρα που το σκέφτομαι, κάποτε ένας ωρυλά , εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας, μου είχε πει: είμαστε 10 γιατροί και οι 9 έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις...

Και, εν τέλει, τώρα που το σκέφτομαι, κάποτε ένας ωρυλά , εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας, μου είχε πει: είμαστε 10 γιατροί και οι 9 έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις...

Όσοι γιατροί τόσες γνώμες, που έλεγε και το τραγούδι...:D

παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους για τη διαφωτηση...εγω κ ο Σηφης μου(ο Κρητικαρος γατος) σας στελνουμε πολλα πολλα φιλακια!!!:D

Πόσο καιρό θα σέρνει ο γάτος μου;

καλησπέρα!εχω ενα γατουλι αρσενικό 8 μηνών και έχει αρχίσει να "σέρνει"...μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πόσο καιρό θα θα κρατήσει?εχω να κοιμηθω 3 βραδια και σκεφτομαι να τον στειρωσω πολυ σοβαρα....

Ευχαριστώ!:D:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πόσο καιρό θα σέρνει ο γάτος μου??

να σερνει εννοεις να ψεκαζει? οσο μυριζει θηλυκιες γατες θα το κανει, δεν εχει συγκεκριμενη περιοδο..και εννοειται το καλυτερο κ για τους δυο σας ειναι να στειρωθει γιατι αν μεινει αστειρωτος κ ψεκαζει μπορει να μην κοψει την συνηθεια κ μετα την στειρωση, αλλα και για να μην ταλαιπωρειται αδικα το γατακι με τις ορμονες. η ηλικια του ειναι μια χαρα για στειρωση.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σέρνει=έχει οίστρο:P
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα.

Απάντηση: Πόσο καιρό θα σέρνει ο γάτος μου;

Οι αρσενικοι γατοι δεν "σερνουν",δεν εχουν οιστρο δηλαδη,οποτε εχουν ή ακουν διαθεσιμες θηλυκες ψεκαζουν,καλουν κτλ.

Σέρνει=έχει οίστρο:P
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα.
Dolby surround.:P:P:P

Ποτε.....εφόσον δεν στειρωθεί ...και όσο θα μεγαλώνει θα χειροτερέψει..
-Θα ψεκάζει= κατουράει σε διάφορα σημεία σου σπιτιού
-Θα έχει τάσεις φυγής, και δεν θα διστάσει να την κοπανήσει απο μπαλκόνι ή ανοιχτό παράθυρο για αναζήτηση συντρόφου, θα τσακωθεί με άλλα αρσενικά, και θα γυρίσει πιθανών πληγωμένος, πιθανών άρρωστος απο τις αρρώστιες που μεταδίδονται με το σέξ και τους καυγάδες...ή μπορεί και να μην γυρίσει καθόλου...
-Θα γίνει επιθετικός και νευρικός.
- Μπορεί απο τις καταπιεσμένες ορμόνες να κάνει καρκίνο. (εφόσον απλά τον περιορίσουμε μόνο μέσα, και καθαρίζουμε όλη μέρα...)

Καρκίνο και προστάτη προκαλούν επίσης και τα κάθε σκευάσματα χάπια ή ενέσεις καταστολής των ορμονών αυτών. (Συνήθως τα προτείνουν οι Κτηνίατροι/(φονιάδες)

εφοσον ο γατος στειρωθει,ας πουμε στους 5 μηνες φανταζομαι οτι δεν προκειται να ψεκασει ποτε,ετσι δεν ειναι?

δεν θα ψεκασει αν στειρωθει τοσο νωρις. Το μαρκαρισμα εξαρταται και απο αλλους παραγοντες εκτος απο την ηλικια (πχ αν υπαρχουν αλλες αστειρωτες γατες στην περιοχη). Ο δικος μου μεχρι 1.5 ετους δεν ψεκαζε, οποτε ειναι και θεμα γατου. Υπαρχει και θηλυκες γατες που μαρκαρουν, υπαρχουν και στειρωμενες. Με την στειρωση ομως το ποσοστο γατων που μαρκαρουν μειωνεται δραματικα :)

Μπορεί να ψεκάσει.. βέβαια όσο πιο νωρίς στειρωθεί τόσο πιο δύσκολα θα ψεκάσει.. (είναι αυτά που είπε και η sacura πιο πάνω)αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα μυρίζει τόσο άσχημα, όπως των αστείρωτων γατιών.:redface:

και θα γλυτώσεις και όλα τα άλλα...;)

Όντως υπάρχουν κάποια γατιά που αν και στειρωμένα ψεκάζουν για διάφορους λόγους (στρες, κυριαρχία κ.λπ.), είναι όμως αρκετά σπάνιες αυτές οι περιπτώσεις. Ο δικός μου στειρώθηκε 5,5 μηνών και δεν ψέκασε ποτέ. Ο γάτος της μαμάς μου που στειρώθηκε περίπου 2 χρονών, συνέχισε για κάποιο διάστημα να ψεκάζει (από συνήθεια μάλλον) και τελικά σταμάτησε κι εκείνος εντελώς.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back