Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

Nαι Δωρα..το ακουσα και αυτο.....για τον καρκινο...πρεπει να του κανω οπωσδηποτε στειρωση...ευχαρστω πολυ....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα γατοπαρεα..... ηθελα να πω το δικο μ θεμα... εχω τον jimmy εναν γαταρο 5 ετων μεθαυριο.....κ εδω κ ενα χρονο κοντα αρχισε τους ψεκασμους κ εδω κ 4 μηνες ουρει μεσα στο σπιτι...... ειλικρινα δεν ειχα σχεσεις με γατες μ ηρθε ουρανοκατεβατος λιγο πριν εκεινα τα πρωτα Χριστούγεννα κ δεν μπορω να φανταστω την ζωη χωρις τον πανθηρα μ..... να του κανω στειρωση για να ηρεμησει και αυτος αλλα και εμεις? Εχω και 2 σκυλια και ειλικρινα οποτε ουρει τον κοιτουν σαν εξωγηινο.....ανησυχω και ποναω να τον βαλω στην διαδικασια εαν δεν σταματησουν ολα αυτα μετα......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπιζω να μην ειμαι off topic γιατι δεν ηξερα που να γραψω την απορια μου. Εχει δυο αδεσποτους αρσενικους γατους και τις τελευταιες μερες βλεπω τον ενα το μεγαλο καβαλα πανω σε εναν αλλο μικρουλη. :eek: ξερει καποιος να μου απαντησει τι γινεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νικόλ μου, τι ηλικία έχουν οι γάτοι σου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπιζω να μην ειμαι off topic γιατι δεν ηξερα που να γραψω την απορια μου. Εχει δυο αδεσποτους αρσενικους γατους και τις τελευταιες μερες βλεπω τον ενα το μεγαλο καβαλα πανω σε εναν αλλο μικρουλη. :eek: ξερει καποιος να μου απαντησει τι γινεται;
Ο ενας προσπαθει να δειξει την κυριαρχια του στον αλλο.Αυτο κανουν .:) Ποιος ειναι ο πιο ισχυρος δηλαδη,ποιος ειναι ο κυριαρχος.

Γειάαα σας..ο τσίτσο είναι ο γατούλης μου κ είναι 7 μηνών..
σήμερα μου κατούρησε κάπου άσχετα από την άμμο του..
γνωρίζει κάποιος να μου πει αν αυτό έχει σχέση με το ότι δεν έχουμε κάνει στείρωση ακόμα?
ως τώρα δεν είχαμε ψεκάσματα,αλλά αυτό που έκανε σήμερα,με προβλημάτισε..
βοήθεια!!!αν υποψιαστώ ότι θα κατουράει όπου βρει.. :hypno::hypno::hypno::ermm::ermm::ermm:

Καλησπέρα!
Το πρώτο πράγμα που μου είπε η κτηνίατρος όταν της είπα πως ο γάτος μου λέρωσε εκτός καθαρής αμμολεκάνης ήταν "Οποιοδήποτε λέρωμα εκτός άμμου σ'αυτή την ηλικία (8 μηνών ήταν) σημαίνει 99% οίστρο!". Αν ξεκίνησε ο γατούλης σου να ψεκάζει την περιοχή του, να ξέρεις πως μόνο με τη στείρωση θα σταματήσει. 'Η κάπου τον Οκτώβρη! :redface:
Πάντως, αν έχεις τη δυνατότητα να τον στειρώσεις, 7 μηνών είναι μια χαρά ηλικία. Να μη βασανιστεί και το ψυχουλάκι... Γιατί πίστεψέ με, θα γίνει πολύ χειρότερη η κατάσταση! Και το ψέκασμα και τα νεύρα του. Συν ότι θα ψάχνει με κάθε τρόπο να φύγει για να βρει να ζευγαρώσει. 'Αλλα γίνονται ακόμα και επιθετικά ή φωνάζουν απελπισμένα. :(

Γειάαα σας..ο τσίτσο είναι ο γατούλης μου κ είναι 7 μηνών..
σήμερα μου κατούρησε κάπου άσχετα από την άμμο του..
γνωρίζει κάποιος να μου πει αν αυτό έχει σχέση με το ότι δεν έχουμε κάνει στείρωση ακόμα?
ως τώρα δεν είχαμε ψεκάσματα,αλλά αυτό που έκανε σήμερα,με προβλημάτισε..
βοήθεια!!!αν υποψιαστώ ότι θα κατουράει όπου βρει.. :hypno::hypno::hypno::ermm::ermm::ermm:
Σχεδον με σιγουρια ειναι επειδη θελει να ορισει τον χώρο του,να ειναι ο κυριαρχος και αυτο συμβαινει οταν τα αρσενικα ειναι ετοιμα σεξουαλικα,τουτεστιν αμεσως στειρωση.:)

Τρέχα να προλάβεις για το καλό το δικό σου αλλά κ του γατούλη!Στείρωση άμεσα!

Σας ευχαριστώ πολύ..δεν θεώρησα πως είναι αυτό.. :redface:
από εβδομάδα λοιπόν,θα κλείσω ραντεβού για να τον πάω..
ο γλυκός μου..αντράκι πια!

Το μικρό μου το παιδί, 6-7 μηνών περίπου, μάλλον βρίσκεται σε οίστρο καθώς κάθε βράδυ αρχίζει να οργιάζει, νιαουρίζει συνέχεια με τάσεις να φύγει από το διαμέρισμα και καβαλάει τις κουβέρτες και δίνει πόνο.

Κατά την διάρκεια της "συνουσίας" βγάζει ελάχιστα εώς καθόλου υγρά και γενικά δεν ψεκάζει.
Επειδή τον πήρα πρόσφατα, περιμένω να γίνει ο πρώτος κύκλος των εμβολιών όπως μου σύστησε ο γιατρός και μετά θα τον στειρώσω.

Το θέμα μου είναι ότι μέχρι τότε και επειδή τον έχω στις φούριες του,
όταν θέλει να συνουσιαστεί με την... κουβέρτα, να τον αφήνω ή να του την σπάω;
Εγώ για την ώρα τον ψιλοαφήνω γιατί ούτε μαρκάρει, ούτε μυρίζει, ούτε βγάζει υγρά πολλά
(ίσως επειδή είναι ακόμα μικρός; )
Και μετά φαίνεται και πιο ήρεμος και πιο χαρούμενος.

Από την άλλη φοβάμαι μην τυχόν γλυκαθεί και μετα του κακοφανεί πολύ η στείρωση.

Έχετε καμία συμβουλή; Η στείρωση θα γίνει το σε ένα μήνα περίπου. Και τώρα 2 φορές την μέρα έχει έντονες σεξουαλικές ορέξεις

Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα!
Μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο με γατούλη 6 μηνών. Εκείνος, επειδή κατά τη διάρκεια της "επαφής" με την κουβέρτα ήταν σε μεγάλη ένταση, όταν τον σταματούσα γινόταν ακόμα πιο νευρικός. Το μόνο που έπιανε ήταν να του αποσπάμε την προσοχή με τα αγαπημένα του παιχνίδια! ;)
Η στείρωση δε θα του κακοφανεί. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει, θα ηρεμήσει. Ίσως να πάρει κάποιο καιρό ίσως και κατευθείαν, πάντως μην ανησυχείς, σίγουρα θα είναι καλύτερα. :)
Στις γάτες είναι καθαρά και μόνο θέμα του ενστίκτου της αναπαραγωγής η επιθυμία για ζευγάρωμα. Δεν επιθυμούν να ζευγαρώσουν για ικανοποίηση όπως εμείς!
Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον εμβολιασμό και τη στείρωση και η μόνες του έννοιες να είναι φαγητό-παχνίδι-αγαπούλες!! :D

Ακριβώς την ίδια κατάσταση, κι εμένα όταν είναι στην "φάση" του είναι νευρικός όταν τον ενοχλώ, ευτυχώς όχι επιθετικός.
Δυστυχώς ο οίστρος του τον πιάνει με το που πέφτουμε για ύπνο και έτσι δεν μπορώ να παίζω μαζί του, και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ προσηλωμένος :P

Εντάξει υπομονή κάνω, έχω χάσει τον ύπνο μου για χάρη του, αλλά είναι γλυκούλης και το αξίζει.

Άντε και όταν στειρωθεί να ηρεμήσει αυτός να ηρεμήσουμε κι εμείς!

Ευχαριστώ για την απάντηση και καλώς σας βρήκα :)

Να πω μονο οτι τα αρσενικα γατια ΔΕΝ εχουν οιστρο.Δεν εχουν οιστρογονα.Οιστρο εχουν τα θηλυκα.:)
Απλως ειναι πλεον σεξουαλικα ωριμος και εχει ορεξεις.
Να τον χαιρεσαι και με το καλο η στειρωση.:)

Να σας ρωτήσω, επειδή τον πιάνουν οι "φούριες" του τα ξημερώματα και έχουμε νιαουρίσματα κατά ριπάς χάνοντας τον ύπνο μας έχετε καμιά συμβουλή πως να τον ξεγελάω να σταματάει;

Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βρω το κουμπί του.

Συνήθως νιαουρίζει στις πόρτες "εξόδου" σαν να θέλει να βγει προς τα έξω γι' αυτό και το έχω προσδώσει στις ορμές του καθώς την υπόλοιπη μέρα είναι ήσυχος

Δεν πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάτι ώστε να τον "ξεγελάς" και να μην έχει ορμές.
Μήπως να κανονίσεις να γίνει η στείρωσή του σύντομα; ;)

Ναι η στείρωση έχει προγραμματιστεί απλά περιμένουμε να γίνει ο κύκλος των εμβολίων του πρώτα.

Νομίζω μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει.

Δυστυχώς στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου κοιτάει το διαμέρισμά μου υπάρχουν πολλές γατούλες, πολλοί γάτοι και πολλά γεννητούρια και το βράδυ ακούγονται και αφηνιάζει και ο μικρός μου.

Απλά έλεγα μήπως είχε βρει κανένας κανένα τρικ (φαγητό, παιχνίδι ξερω γω) για να του αποσπώ την προσοχή.

Όλα έχουν πάει στράφι μέχρι τώρα, 2/3 στις μέρες για 5-6 ώρες, από 12-6 το ξημέρωμα απλά νιαουρίζει σε όλες τις πόρτες :D

Καλησπέρα! :)
Πιστεύω αν κάποιος είχε βρει τον τρόπο να ηρεμούν οι γάτες που θέλουν να ζευγαρώσουν -όπως και οριστική λύση για τις τρίχες- θα είχε γίνει πλούσιος οπότε θα το ξέραμε όλοι!! :hehe::hehe:
Καλό κουράγιο με το καμαράκι σου (και στο καμαράκι σου! )!
Ένας μήνας είναι, θα περάσει... ;)

Αχ παιδιά τελικά την βρήκα την λύση για να κοιμάμαι. Μια μέρα τον έβαλα πάνω σε ένα μεγάλο λούτρινο, του πίεσα την λεκάνη για να τριφτεί λίγο και από τότε το λούτρινο έχει γίνει η αγαπημένη του γατούλα :inlove:

Η στείρωση θα καθυστερήσει λίγο ακόμα αλλα ευτυχώς βρήκαμε τον ύπνο μας και αυτός την ικανοποίηση του.

Εν τω μεταξύ τις τελευταίες μέρες με έχει εντυπωσιάσει ο μικρός μου άντρακλας γιατί όταν κοιμάται βαθιά και καταλαβαίνω από αντιδράσεις ότι βλέπει έντονα όνειρα, μετά από λίγο έχει ονείρωξη.. και μερικές φορές για αρκετά λεπτά :inlove:
Ζιγκολό γατί πέτυχα :clapup:

Ερωτιάρης γατούκος!!!:hehe:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back