anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
καταρχας καλη χρονια σε ολους!!
ας τα παρουμε απ την αρχη, πριν 6μηνες (λιγες εβδομαδες αφοτου εχασα τον πολυ-αγαπημενο μου σκυλακο) βρηκα τυχαια ενα μωρογατο τον Μπηλιο... ηταν δεν ηταν τοτε 2 μηνων. αρα σημερα πρεπει να ναι περιπου 8. γενικοτερα ζει μεσα-εξω, κυριως λογω της ηλικιωμενης γατας μου που εχω εδω και 17χρονια (ζωη να'χει). υστερα κι απο ενα πατατρακ που παθαμε μιας κι ειχε εξαφανιστει για 3 μερες (και σημερα επεστρεψε) θα τον εχουμε περισσοτερο μεσα, ειδικα μεχρι να στειρωθει.. το χω κανονισει για την ερχομενη εβδομαδα.. θα το καθυστερουσα κι αλλο, γιατι ενας γιατρος που τον ειχα παει τοτε μου'πε οτι καλο ειναι να περιμενω να αναπτυχθει πληρως (για να μη παρουσιασει προβλημα στο ουροποιητικο του, αν εχει το συνδρομο), να φτασει δηλαδη τους 9μηνες. μετα το σοκ των 3ημερων δε θα το καθυστερησω αλλο οπως ειπα και παραπανω!
οπως προειπα ζει μεσα-εξω κι εγω θεωρω οτι δεν ειχα δει ιδιαιτερα σημαδια του οτι ζηταει.. σημερα ομως μετα απο μια επιθεση στο χερι μου(μη παρεξηγηθω δεν ειμαι καμια υστερικη μ αυτα, θα σας το περιγραψω) αρχισα να αναρωτιεμαι μηπως οντως ζηταει;; μου'χε αρπαξει λοιπον το μανικι με το στομα του και δε του αφηνε με καμια δυναμη.. παει λεω το γατι τρελαθηκε. επισης, οταν καταφερνα να απεγκλωβιστω με κυνηγαγε να μ αρπαξει τα ποδια ή ο,τι μπορουσε και τυλιγοτανε ολοκληρος γυρω απ το ποδι ή το χερι.. αυτο που επιανα το μανικι ή το μπατζακι μου θυμιζε λιγο κατι αλλο που κανει συχνα και οταν το βλεπω προσπαθω να του το κοψω, πιπιλαει τα υφασματα.. κυριως τα πετσετε, φλις, κλπ.. εχω διαβασει οτι λεγεται wool sucking. υπαρχει περιπτωση αυτο να'χει σχεση κ με συμπεριφορες που δειχνουν οτι θελει να ζευγαρωσει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλή χρονιά! Παρακολουθούσα το θέμα σου και χάρηκα που επέστρεψε ο Μπήλιος σου!
Οι αρσενικοί όταν θέλουν να ζευγαρώσουν προσπαθούν να ακινητοποιήσουν το θηλυκό δαγκώνοντας του το σβέρκο. Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο Μπήλιος νομίζω. Το έκανε και ο γάτος μου με τα μανίκια μου και μετά προσπαθούσε να καβαλήσει το χέρι μου. Όσο βγαίνει έξω και παίρνει ερεθίσματα μάλλον θα γίνεται και πιο έντονο. Το πιπίλισμα είναι άλλο πράγμα. Το καταλαβαίνεις επειδή φαίνεται σαν να θηλάζει, συνήθως κάνει και μασάζ με τα πατουσάκια.
Θαρρώ πως 8 μηνών είναι εντάξει για στείρωση, τότε έκανα και στον Σπύρο μου. Οι κτηνίατροι μας είχαν πει μετά τους 6/7 μήνες είναι εντάξει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστω!! καλη χρονια και σε σας!
ημουν σχεδον σιγουρη... ακου εκει να θελει να με καβαλησει. και τι κανουμε εκεινη την ωρα; εγω κλειδωθηκα σ αλλο δωματιο, αργοτερα που πηγα νομιζω του περασε κι ηταν τοσο καλοοος..! εν τω μεταξυ, λυπαμαι και τη καημενη μου τη Σουα, γιατι κι αυτη τη κυνηγαει κι ειναι κι ηλικιωμενη..θελω να τον παω τωραααα, αλλα τι να κανω που η γιατρος θα μπορει μετα τις 7/1. ενταξει λιγες μερες ειναι, δε νομιζω να βρω κι αλλον νωριτερα.
οσο για το πιπιλισμα, διαβαζα οτι συνηθως συμβαινει στα γατια που δεν απογαλακτιστηκαν στην καταλληλη ηλικια, βιαια κλπ.. αυτος δε ξερω πως απογαλακτιστηκε. αν λοιπον ισχυει, σκεφτομουν.. ακομα κανει σα μωρο, και θελει και να συνευρεθει;; τς τς τς....
Καλημέρα. Εγώ τον φυσάω στο μουτράκι και ενοχλείται και σταματάει. Τώρα για την καημένη την άλλη την γάτα δεν ξέρω... Υπομονή μια εβδομάδα. Καλύτερα υπομονή για να τον πας στον κτηνίατρο που ξέρεις.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Όταν θα μεγαλώσει θα ηρεμήσει και θα πειράζει λιγότερο την άλλη γατούλα. Αν μπορείτε να της παρέχετε ένα μέρος όπου θα ανεβαίνει ψηλά, θα βρει την ησυχία της από τον μικρό και θα αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια.

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
θα ηθελα να ρωτησω, αν πιστευετε οτι μετα τη στειρωση θα διορθωθει λιγο η ορμητικοτητα του ως προς τα χερια μας (καλα αυτο πες οκ) αλλα κι ως προς τη Σουα μου, που αν τη πετυχει απο πισω πηδαει πανω της..
... κι επισης αν πιστευετε οτι θα ειναι περισσοτερο ασφαλης απ ο,τι πριν το να κυκλοφορει κι εξω, και πριν που κυκλοφορουσε ελεγχομενα ητανε, απλως μια μερα ξεμακρυνε περισσοτερο... μηπως λογω του οτι εχει φτασει 8μηνων εχει διαπλαθει ο χαρακτηρας και δε θ'αλλαξει; ή μηπως θα παρει λιγο καιρο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Στην ερώτησή σου αν θα μειωθεί η επιθετικότητά του στα χέρια, νομίζω σαφώς ναι, πιθανόν όχι άμεσα αλλά προοδευτικά. Κι αυτό γιατί η συμπεριφορά του οφείλεται στις ορμόνες που ρέουν άφθονες και που δεν εξαφανίζονται ξαφνικά με την επέμβαση, αλλά χρειάζονται κάποιο χρόνο που ποικίλει από έναν έως λίγους μήνες μέχρι να καταλαγιάσουν και τότε θα δείτε καθαρά τη διαφορά.
Για το έξω, αν γινόταν να μη βγαίνει καθόλου θα έλεγα είναι το ιδανικό. Ιδαίτερα μετά τη στείρωση που δεν έχει λόγο να ψάχνει για σεξουαλική συνεύρεση, διότι όσο και να'ναι, έξω ελλοχεύουν κίνδυνοι ατυχημάτων και διάφοροι άλλοι ανεξέλεγκτοι παράγοντες και, προκειμένου για την ασφάλειά του, στη θέση σου θα τον κρατούσα μέσα στο σπίτι. Εκτός κι αν υπάρχει αυλή η βεράντα με ασφάλεια ώστε να μη μπρορεί να απομακρυνθεί αν του έρθει η τάση προς εξερεύνηση και να έχει την ευκαιρία να παίρνει και τον αέρα του ταυτόχρονα

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα. Ειχα βρει τον μαξ 20 ημερων στο δρομο. Τον πηρα σπιτι και πλέον ειναι μελος της οικογένειας. Δεν ειναι 5 μηνών.. και ηδη εχει αρχισει να ψεκάζει την αμμο, βλεπω πολλές φορες να γλυφεται και να εχουν ερεθιστει τα γεννητικά του όργανα.. και επισης εχω μια γατουλα π ταιζω εξω απο το σπίτι. Όταν την βαζω μεσα ο μαξ την καβαλαει!!!! Βεβαια δεν την φτανει... Ειναι δυνατόν απο 5 μηνών;
εκτός οτι με δαγκωνει κ παραμονεύει οταν ανοιγω πορτες να πεταχτει εξω!!! Θέλει σαν τρελος να βγαίνει εξω...
Εγω που τον εχω σαν πριγκιππα κλαψ αν εβλεπε πορτα ανοιχτή θα ειχε φυγει και δεν θα ειχε κοιταξει πισω.. ειναι απίστευτα ζωηρος.... ποτε λετε να τον στείρωσω; γίνεται απο 6 μηνών; ελπιζω να ηρεμήσει..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Το καταλαβαίνω οτι 5 μηνών είναι μικρός ακόμα και ξέρω οτι οι κτηνίατροι συνιστούν να στειρώνουν τα αρσενικά όχι νωρίτερα από τους 8 μήνες ζωής τους, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους και για την πιθανότητα να αποφύγουν στο μέλλον προβλήματα με το ουροποιητικό τους (που έχουν παρατηρηθεί, χωρίς να είναι και σίγουρο).
Στη θέση σου θα ζητούσα και τη γνώμη δεύτερου κτηνιάτρου..

spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Ώρες ώρες η άμμος του μυρίζει περίεργα.....άλλες φορές καθόλου.. σκέφτομαι αν συνεχιστει η μυρωδιά.. να πάω για στειρωση αλλά φοβάμαι σχετικα με το ουρολογικο πρόβλημα που παθαίνουν τα αρσενικά γάτια μετά την στειρωση παίζει ρόλο αν τον στειρωσώ μικρο η παίζει ρόλο η διατροφή μετά την στειρωση?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Τώρα για το ουρολογικό που σε ανησυχεί, ναι υπάρχει μια τέτοια θεωρία σχετικά με τη στείρωση που συντελείται νωρίς, αλλά δεν είναι τεκμηριωμένη επαρκώς. Αντίθετα, η διατροφή παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο και , πάντως, το μεγαλύτερο η ιδιαίτερη οργανική κατάσταση κάθε γατιού.Επειδή όμως είμαι γατο-κοριτσο-μάνα, ας σου πουν καλύτερα οι γατο-αγορο-μάνες της παρέας, που γνωρίζουν εκ πείρας

Γεια σας γατοφιλοι! Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Ταΐζω εδώ και καιρό έναν αδέσποτο γάτο 3ετων και σκέφτομαι να τον στειρώσω ..Θα αλλάξει η συμπεριφορά του; Είναι αργά για στείρωση ή όχι; Ευχαριστώ!
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ποτέ δεν είναι αργά όπως λέει και η φίλη Nelliel, αντίθετα μόνο καλό θα του κάνεις και θα του προσθέσεις χρόνια ποιοτικά.Γεια σας γατοφιλοι! Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Ταΐζω εδώ και καιρό έναν αδέσποτο γάτο 3ετων και σκέφτομαι να τον στειρώσω ..Θα αλλάξει η συμπεριφορά του; Είναι αργά για στείρωση ή όχι; Ευχαριστώ!
΄Οσο για την συμπεριφορά του, το μόνο που θα αλλάξει είναι πως δεν θα έχει ανάγκη να ζευγαρώσει και έτσι θα γλυτώσει από πολλά, όπως καυγάδες με τα άλλα αρσενικά αλλά και πιθανότητα να κολλήσει κάποιες αρρώστειες είτε από τους καυγάδες, είτε από το ζευγάρωμα το ίδιο.
Οπότε βουρ και με το καλό.

RedCat
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool