Σιάμ

Βασικά αν δε θες οπωσδήποτε να αγοράσεις μια Σιαμ πάρε ένα γατάκι του δρόμου να το σώσεις κιόλας από την κακία του κόσμου..:mad:Τώρα για το πιπί που λες οι γάτες είναι καθαρές εκτός από κάποιες περιπτώσεις όχι συχνες.Τωρα για τις σκανταλιές μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα!Φαντάζομαι έχεις σκέφτει το οικονομικό (φαί, ιατρικά , στείρωση) και οτι θα την προσέχεις. Πχ στην πρώτη δυσκολία ( πχ διακοπές ) δε θα την παρατήσεις στο δρόμο.:) γενικά μιλάω έχουν δεί πολλά τα μάτια μας!!:)
Πέρα από αυτό οι στιγμές παρέα με μια γάτα νομίζω πως θα χαράξουν τη μνήμη σου έτσι και προετοιμαστείς και την αποκτήσεις τελικά.Σ' αυτό θα συμφωνήσουν και όλοι οι γατόφιλοι του site..Οι στιγμές μαζί τους είναι ανεκτίμητες.:D
Στην κάθε σου προσπάθεια να ξέρεις πως θα έχεις τη βοήθεια και τη συμπαράσταση μας!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τα εκτός θέματος μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ. Παρακαλώ ας συνεχίσουμε εκεί τη συζήτηση :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φοβερο το περιστατικο που γράφεις. Εγω θα υιοθετήσω μια θηλυκια γατουλα σιαμ που βρεθηκε στο δρόμο,απο τη φιλοζωικη. Συγκεκριμένα θα πάω αύριο να τη πάρω και να τη φέρω στο καινούργιο της σπίτι. Είμαι πολυ χαρουμενη και ενθουσιασμένη που θα ερθει σπίτι! Σκοπεύω να την στηρώσω και γνωρίζω οτι είναι για το καλο της, αλλα υπαρχουν στίγμές που στη σκέψη αυτή στεναχωριέμαι. Είναι σίγουρα καλα η γάτα; Η υπαρχει περιπτωση να την επηρεασει αρνητικα στη διαθεση της; :hmm:

Είναι καλό να στειρώνεται ένα ζώο γιατί έτσι δεν ταλαιπωρείται και αποφεύγει και κάποια προβλήματα υγείας. Για περισσότερα δες εδώ:

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=22747&highlight=%F3%F4%E5%DF%F1%F9%F3%E7
https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/

Καταρχην συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το site. Χτες το ανακάλυψα και έχω ενθουσιαστεί! Οι γονείς μου έχουν μια γάτα Σιαμ η οποία είναι τώρα 16 χρονών. Με την Μιτσυ μεγαλώσαμε μαζί καθώς όταν την πήραμε εκείνη ήταν 2 μηνών κι εγώ 8 χρονών. Γέννησε 2 φορές προτού την στειρώσουμε. Την πρώτη φορά αφού ζευγάρωσε με γάτο Σιαμ και την δεύτερη αφού ζευγάρωσε με κεραμιδόγατο (μαλλον χρώματος μαύρου αν κρίνω απο τα γατάκια). Και τις 2 φορές ήταν πολύ στοργική μητέρα, αν και με τα δεύτερα γατάκια δέθηκε περισσότερο γιατί έμεινε περισσότερο καιρό μαζί τους καθώς ήταν μαύρα και μας ήταν πιο δύσκολο να τα δώσουμε. Η αλήθεια είναι όμως ότι στη δεύτερη γέννα ταλαιπωρήθηκε πολύ γιατί τα γατάκια ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα σιαμ. Μάλιστα επειδή ήταν 5 είχε εξαντληθεί και σε κάποια φάση φοβηθήκαμε ότι θα πάθαινε τίποτα αλλά ευτυχώς συνήλθε και ζει και βασιλεύει μέχρι σήμερα. Είναι πολύ αριστοκρατικός χαρακτήρας, πολύ καλή και πολύ κοινωνική γάτα. Σε αντίθεση με αυτά που λένε για τις γάτες σιαμ, η Μιτσυ ποτέ δεν έχει κάνει ζημια στο σπίτι και ποτέ δεν έχει δαγκώσει-γρατζουνίσει κάποιον. Συνήθως όταν βλέπει τα σκούρα φεύγει (όσον αφορά ανθρώπους, γιατί όσο αφορά άλλες γάτες δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της ακόμα και τώρα που είναι γριούλα).

Ψίτ, δεν παίζω!!!! Αυτή η γατούλα είναι ίδια με την δικιά μου.
Πότε μου την πήρες και την φωτογράφισες? εεεεε? :rolleyes:
Sushi5.JPG

Sushi2.JPG

MITSH_0056.JPG
Καλά έχω μείνει! Είναι όντως ίδια! Πόσο χρονών είναι;

Έχω και γω μια σιάμ γάτα την Σούζα (βγαίνει από το "γρουσούζα" μιας και έτσι την φώναζε η πεθερά μου:D
Η Σούζα βρέθηκε στο σπίτι εδώ και αρκετά χρόνια, τουλάχιστον 7 και έκτοτε την φροντίζω και της έχω ιδιαίτερη αδυναμία.
Είναι ολόιδια με τις παραπάνω φωτό μόνο που έχει μια ιδιαιτερότητα: η ουρά της δεν είναι μακριά, αλλά κομμένη. Όχι, δεν της την έχει κόψει κανείς, είναι δυσπλασία. Όταν γέννησε (από τις πολλές φορές που χει πάει με κεραμιδόγατους..) έκανε 3 γατάκια: το ένα είχε ίσια ουρά, το άλλο ίσια και στο τέλος "έσπαγε" και το τρίτο εντελώς "κομμένη" σαν της μάνας της.
Το ότι έχει αυτή τη δυσπλασία στην ουρά σημαίνει κάτι;
Είναι ας πούμε ανωμαλία στα χρωματοσώματά της;
Έχει έντονη προσωπικότητα, είναι ήσυχη σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις πως υπάρχει γάτα στο σπίτι, δεν νιαουρίζει ποτέ(ελάχιστες φορές την έχω ακούσει..), είναι διακριτική και δεν τρελαίνεται ιδιαίτερα για χάδια, μόνο όποτε το θέλει εκείνη.

Αρχική Δημοσίευση από anabou:
Καλά έχω μείνει! Είναι όντως ίδια! Πόσο χρονών είναι;

Εμένα είναι 11 και την λένε Sushi... :hello:

Τι γλυκια γατουλα! Εγω και εχω μια σιαμ γατουλα 7 μηνων. Αν και την εχω κοντα μου λίγο καιρο εχω παρατηρησει καποιες αντιδρασεις της. ειναι τοσο τρυφερη ψυχη που οταν δεν ειναι καποιος καλα στο σπίτι ερχεται και τον παρηγορει γλυφοντας τον!:) :redface:

Αγαπητή μου φίλη, θα ήθελα να σου πω πως αυτό που λες είνα λίγο απόλυτο. Οι γάτες κάθε ράτσας έχουν χαρακτήρα, ο οποίος κληρονομείται από τη μαμά στο παιδί και δεν έχει να κάνει με τη ράτσα. Ο καλύτερός μου φίλος έχει μια Σιάμ γατούλα, την Πανδώρα. Την ξέρω πολύ καλά γιατί την είχα κρατήσει για 1 μήνα όταν έλειπε. Η Πανδώρα πριν 3, μήνες γέννησε 5 γατάκια από έναν ασπρόμαυρο γατούλη της γειτονιάς που ήταν πολύ κακός. Τα γατάκια ήταν όλα ασπρόμαυρα και με μακριά ουρά, εκτός από 1 που είχε την σπαστή ουρά της Πανδώρας, το οποίο υιοθέτησα εγώ. Τη λένε Miucia και έχει το χαρακτήρα της Πανδώρας. Ο φίλος μου τα χάρισε όλα εκτός από 1, και σε πληροφορώ ότι η Πανδώρα ήταν πολύ καλή μαμά!!!!!!

Μαριαλενα, δεν συνδεω την τρυφεροτητα της με το γεγονος οτι ειναι σιαμ. Απλα απ τον ενθουσιασμο μου για αυτο που εκανε(ηταν και αρχη αρχη που την ειχα οταν το εγραψα), εγραψα ολες τις πληροφοριες μαζι! Οτι ειναι σιαμ και ειναι και τρυφερη! Οχι, εχεις δικιο. Δεν εχει σχεση με αυτο. :)

Εξαλλου η Οπρα μου, με το καιρο ειναι τοσες πολλες εκπληξεις που δεν θα μπορουσα ευκολα να τη περιγραψω! Δες το θεμα μου Oprah το αγριμι!:)

Παιδια οποις γνωρίζει θα ηθελα να μου γραψει μερικες πληροφοριες για τις βασιλικες σιαμ και καθως και για τη δυσπλασια. Η Οπρα η γατα μου ειναι βασιλικη και εχει κοντη ουρα και θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα για αυτο. Υπαρχει κατι που εγω πρεπει να προσεξω; Ειναι προβλημα η δυσπλασια;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν γνωριζει κανεις; Εντυπωση μου κανει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hello, ειμαι καινουρια στο site και θα ηθελα πληροφοριες για την Σιαμεζα καθως σκεφτομαι να αγορασω μια αλλα διαβασα το υπεροχο κειμενο και πληροφοριθηκα οτι εχουν θρυλικες φωνές,(κανουν φασαρια) δηλαδη??? Επισης μηπως ξερει κανεις συμπεριφορα και τα λοιπα? Εχω ψιλοφρικαρει!
:confused:
Ελεκτρα μου εγω εχω γάτο Σιάμ και ενω δεν ήθελα αρσενικό και έκανε λάθος αυτός που μου τον πούλησε δεν σκέφτηκα ουτε μια στιγμη να τον γυρίσω πίσω γιατί ήταν δικό του λάθος.Οι αρενικοί είναι πιο άγριοι δαγκώνουν και φωνάζουν περισσότερο όταν θέλουν να ζευγαρώσουν τουλάχιστον.Θα μπορούσα να μιλάω και να γράφω ώρες για τον γάτο Σιάμ μου,αλλά θα σου πω το εξής: Απο μικρό φαίνεται το γατί πως θα είναι ,βέβαια εσένα αυτό δεν σου λέει τίποτα μιας και αν τον ή την έχεις πάρει ήδη παρτα κλαύτα αν είναι άγρια/ος.Βασικά είναι αλήθεια οτι έχουν δυνατή φωνή και παράξενη και κάνουν διάφορους ήχους ανάλογα με το τι θέλουν να σου πουνε.Ο δικός μου στην αρχή νόμιζα οτι είναι μουγγός γιατί οτι ήθελε το είχε και δεν έκανε τον κόπο να μιλήσει.Όταν του ήρθε όμως να ζευγαρώσει μαρτυρήσαμε και μαρτυράμε ακόμα! Μια νύχτα ήθελε απο νευρικότητα να πηγαινοέρχεται στο δωμάτιο των γονιών μου και στο δικό μου και όπως πάντα τον είχα κλέισει σε μένα με την άμμο του κάω απο το παράθυσο το νεράκι του το φαγητάκι του ...εκει που κοιμόμουνα ωραία και καλα σηκώνεται απο μαξιλάρι,γιατί στο σπιτάκι του να κοιμηθεί που ήταν και πανάκριβο ούτε λόγος!Μόνο τα νυχάκια του ξύνει και ξαπλώνει απο πάνω όποτε θέλει,κοιμώμενος πάνω στο κεφάλι μου λοιπόν τρέχει στην πόρτα και αρχλιζει με μια φωνή χαμηλή "ουόου.." μετά απο λίγο δυναμώνει το βόλιουμ..
"Ουόουου.." Ξυπνάω τον κοιτάω στον ύπνο μου μέσα,του λέω τι θές?
Με κοιτάει με αγωνία..
Τι θές μωρό μου βραδιάτικα? Αφου όλα εδω μέσα είναι.Εσυ λίσαξες να έρθεις να ξαπλάρεις πάνω στο κεφάλι μου,δεν καθόσουν με την μαμα να ησυχάζαμε κι εμείς που θα ξυπνήσουμε πρωι?(Να μου πεις καταλαβαίνει τι λές?Τον τόνο τον καταλαβαίνει μια χαρά μη ξεγιελιέστε! Το οτι ξανακάνει τα δικά του είναι γιατί σας γράφει οχι γιατί δεν καταλαβαίνει οτι κάνει κάτι που δεν πρέπει.)
Κάνει ένα κύκλο και μου χαρίζει ένα τόσο γλυκό "μιάου" που μου ήρθε να σηκωθώ να τον αγκαλιάσω να τον φιλήσω.
έλα ομορφιά μου να ξαπλώσεις ,έλα κουκλάκι μου, έλα ναζάκι μου..
Τίποτα το μαναράκι μου με κοίταγε αμίλητο και έκανε το κοροιδο.
Πάω να σκεπαστώ ..ακούω νυχάκια να γδέρνουν την πόρτα..
Κάτσε κάτω παιδί μου νυχτιάτικα! του φωνάζω και σκύβει το κεφάλι(αποδεικνύωντας οτι μια χαρά καταλαβαίνει την ζημιά του!)
Πάει και κρύβεται κάτω απο έναν πάγκο τετρακεφάλων και κάθεται ακίνητο,ε,λέω(λανθασμένα)θα κουρνιάξει πάνω στα βάρη πολλές φορές το κάνει,τον μάλωσα κιόλας που δεν συνέβαινε τότε συχνά,θα κοιμηθεί.
Κουκουλώθηκα,αρχίσαν να κλείνουν και τα μάτια μου..κατεβαίναν οι διακόπτες και πάνω που αρχίζω να λαγοκοιμάμαι...
"ΟΥΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!!!"
Χέστηκα πάνω μου!Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ένα γατάκι 6 μηνών θα έβγαζε τέτοια φωνή! Βασικά σοκαρίστηκα την πρώτη φορά που τον άκουσα,τωρα πια άλλοτε βάζω τα γέλια όταν δυναμώνει και άλλωτε βάζω μαξιλάρια να μην τον ακούω γιατί δεν παίζει να σηκωθώ να του ανοίξω να βγεί έξω επειδή έτσι του ήρθε! Τώρα τελευταία έχει βρει και άλλους ήχους άλλους ναζιάρικους και άλλους απαιτητικούς και κάθε φορά νομίζω οτι ακούγεται απ'έξω!
Είναι πολύ μαλακοπίτουρας μερικές φορές και του πετ΄κανα μικρό μαλακό λούτρινο να καταλαβει ,αλλά μπα! Γάτα δεν είναι? Τις προάλλες επιτέθηκε σε μια φίλη μου που έφερα να την φιλοξενήσω και της μάτωσε το πόδι.Εμένα με ματώνει συνέχεια στο παιχνίδι άθελά του ,αλλά εμπιστοσύνη του έχω για το πρόσωπο, τον καταλαβαίνεις ποτε θα ορμήξει και το κάνει για παιχνίδι.
Είναι παράξενα τα Σιάμ αλλα και πια γάτα δεν είναι έχουν προσωπικότητα τα βλαμμένα.Δεν είναι τοσο κακα οσο λενε όμως,λίγο ιδιότροπα είναι.Αυτό που με μπερδευε στην αρχη ήταν που άκουγα οτι δεν είναι ναζιάρικα και πράγματι δεν είναι αλλα μια σιαμ στειρωμένη φίλης μου χαιδευεται άνετα και απο ξένους κιόλας! Είναι που είναι στειρωμένη άραγε? Επειδή έχω αρσενικό? Είναι άγριος ο δικός μου?
Αμα θέλει όμως κάνει κάτι νάζια (παιδικό απωθημένο το λέει η κτηνίατρος) Πιάνει το μάγουλο η το χέρι και αρχίζει και το πιπιλάει και ζυμώνει η άλλες φορές(σπάνιες) γουργουρίζει όταν τον χαιδευεις τόσο δυνατα και λές δεν είναι το δικό μου γατί αυτό!
Εδω και 2 μήνες παίζει πιο άγρια μαζί μου και με κανέναν άλλο στην οικογένεια ετσι και φοβόμουνα μήπως τον συνβήθισα να με έχει για σάκο του μποξ και οτι θα το μετανιώσω,αλλά ταυτόχρονα έχει δεθεί με μένα περισοτερο και οποτε κάτσω πλάγια σε σταση εμβρύου τρέχει και ανεβαίνει πάνω μου κανοντας ισορροπία και κοιμάται και με αφήνει άφωνη.Καμια φορα το κάνει οταν είμαι ανασκελα και βλεπω τηλεόραση και αραζει πανω στην κοιλιά μου και γαργαλιέμαι γελάω τον ταρακουναω και τσαντίσεται και με δαγκώνει(το περιμένω πως θα το κάνει και δεν δαγκώνει και φευγει,αρπάζει και μένει εκει και γελάω και οταν με δαγκώνει) Είναι παράξενα πλάσματα,οι κεραμιδόγατες που είχα δεν ήταν ετσι,ειχαν βέβαια άλλες χαρες και άλλες παραξενιές αλλα αυτός είναι άλλο πράγμα κυρίως οταν νιαουρίζει.Αν Θέλεις να σου στείλω φωτο και βιντεάκι.

Τα δικά μας Σιάμ (παλιά) και ειδικά ο βασικός γάτος Καίσαρας ούτε λόγος να μας δαγκώσουν ποτέ. Ειναι θέμα χαρακτήρα μάλλον.
Οσο για τη φωνή σαν κλάμα μωρού δεν ειναι?
Τους αρέσει η "συζήτηση". Οταν τους μιλας χαϊδευτικά απαντάνε.:)

Τα δικά μας Σιάμ (παλιά) και ειδικά ο βασικός γάτος Καίσαρας ούτε λόγος να μας δαγκώσουν ποτέ. Ειναι θέμα χαρακτήρα μάλλον.
Οσο για τη φωνή σαν κλάμα μωρού δεν ειναι?
Τους αρέσει η "συζήτηση". Οταν τους μιλας χαϊδευτικά απαντάνε.:)
Οταν μιλάς βασικά σε όλα τα ζωα πιστευω οτι απαντανε,το καθενα με τον τροπο του βεβαια,αλλα ολες οι γατουλες απαντανε.Αυτο το μιαου ομως.τστστστσ.....μπορει να γινει πιο εκωφαντικο απο το κλαμα μωρου,πιο σπαραχτικο και πιο σπαστικο επισης..

H δικιά μας γιατί βγήκε μουγκοθόδωρας; Τώρα τελευταία την παρασύρει ο Σάκης και νιαουρίζει κάπως.

κι εμενα μουγκοθωδορας ητανε και ειναι συνηθως, αλλα αμα θελει κατι ,τρωει φλασια και ακουγεται σε ολο το τετραγωνο!

Ρε παιδια να ρωτησω κατι?Δεν γίνεται να ειμαι στην σελίδα και να βλεπω τις απαντησεις?Γιατί πρέπει να βγαίνω και να ξαναμπαίνω για να τις βλέπω?

Παιδια, εξαρταται απο το χαρακτηρα του καθε ζωου. Εγω εχω δει πολυ ησυχες σιαμ και πολυ αγριες. Εξαρταται. Στη περιπτωση που εχουν οιστρο δικαιολογειται να ειναι πιο αγρια, γενικα.

Αυτο με τη φωνη ειναι υπεροχο γιατι οι σιαμ εχουν αυτο το φοβερο ταλεντο να περνουν στοιχεια απο τη δικη μας χρεια και να την χρησιμοποιουν για να επικοινωνησουν!! :)
Οταν σε ακουνε να ειναι εκνευρισμενος για παραδειγμα, θυμουνται το τονο και οταν ειναι τσατισμενα, χρησιμοποιουν τον ιδιο τονο και ετσι ειναι ξεκαθαρο οτι ειναι τσατισμενες!!! :lol::lol::lol:

Η σιαμεζα μου η Οπρα κανει μαθηματα φωνητικης στο κεραμυδογατο Φελιξ ακι εχει αρχισει και αυτος να προσπαθει να δωσει τονο οταν νιαουριζει!! Δεν τα καταγερνει τοσο καλα, αλλα ειναι γλυκας!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back