Σιάμ

καλησπερα...ειμαι καινουριο μελος στο mycat κι εχω μια γατουλα σιαμ 6 μηνων...προσφατα ακουσα σε μια εκπομπη οτι οι σιαμ γατουλες ειναι πολυ πι8ανο να πασχουν απο καποιες συγκεκριμενες κληρονομικες αρρωστιες, αλλα δεν ανεφεραν ποιες ακριβως ειναι αυτες...σε αναζητηση μου στο ιντερνετ περα απο την μεγαλοκαρδια δν βρηκα καποια αλλη... 8α μπορουσε οποιος γνωριζει να με διαφωτισει σχετικα?? :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα...ειμαι καινουριο μελος στο mycat κι εχω μια γατουλα σιαμ 6 μηνων...προσφατα ακουσα σε μια εκπομπη οτι οι σιαμ γατουλες ειναι πολυ πι8ανο να πασχουν απο καποιες συγκεκριμενες κληρονομικες αρρωστιες, αλλα δεν ανεφεραν ποιες ακριβως ειναι αυτες...σε αναζητηση μου στο ιντερνετ περα απο την μεγαλοκαρδια δν βρηκα καποια αλλη... 8α μπορουσε οποιος γνωριζει να με διαφωτισει σχετικα?? :)
καλησπέρα, καλώς ορίσατε στο forum και να χέρεστε την γατούλα σας!:P Η αλήθεια είναι πως οι σιαμ καθώς και όλες οι ράτσες έχουν κάποια συγκεκριμένα κληρονομικά προβλήματα. Δεν είναι σίγουρο βέβεια πως το γατάκι σας μπορεί να νωσήσει από αυτό, αλλά ποτέ δεν ξέρετε.... :/: Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας σχετικά με αυτό. (υπάρχουν κάποια μέλη στο φόρουμ όπου έχουν γατούλα σιάμ και ίσως να σας κατατοπίσουν καλύτερα σχετικά στο ποιες είναι αυτές αρρώστιες.)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως σας βρηκα!!! :) σε ευχαριστω για την αμμεση απαντηση σου... απ' την αρχη ειχα ρωτησει τον κτηνιατρο μου, αλλα μου ειπε οτι δεν γνωριζει ακριβως και ουσιαστικα οτι αν οι γατες εχουν προδια8εση απο τους γονεις τους μπορει να αποκτησουν οποιαδηποτε ασ8ενεια και οτι δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο η ρατσα της γατουλας.. απλα σκεφτομουν οτι ειναι καλο να γνωριζω καποια πραγματα γι αυτες τις ασ8ενειες ωστε να γνωριζω να συπτωματα τους και αν τυχον νοσησει να το αντιληφ8ω εγκαιρως...

Καλησπερα και καλωσηρθατε!
Οι γατες σιαμ εκτος απο τη μεγαλοκαρδια και το στραβισμο,μπορουν να εμφανισουν καποια προβληματα στα νεφρα.Αυτα ομως περιοριζονται κατα ενα μεγαλο ποσοστο,σχεδον εκμηδενιζονται,μεσω της εκτροφης με ζωα που ειναι απαλλαγμενα απο κληρονομικες ασθενειες και δυσπλασιες.Απο που αποκτησατε τη γατουλα σας αν επιτρεπεται;Αν απο εκτροφειο,μπορειτε να ελεγξετε το γενεαλογικο της δεντρο και να εξετασετε αν οι γονεις της εχουν κανει εξετασεις.

:) δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα σχετικά με τις ασθένιες όπου μπορεί να πάθει... αλλά μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ https://www.ailouros.gr/%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CE%A1%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82/%CE%9A%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/tabid/176/Default.aspx όπου αναφέρει ποια είναι τα κληρονομικά προβλήματα στις σιαμέζες:)

moukelis σε ευχαριστω και εσενα για το καλωσορισμα!!μην μου μιλατε ομως στον πλη8υντικο...ειμαι μικρουλα ακομα (21)...:) οχι το γατακι μου δεν το πηρα απο εκτροφειο..ειχα την εντυπωση οτι πλεον εκτρεφαν μονο την μοντερνα εκδοχη των σιαμεζων..μου την χαρισε μια κοπελα η οποια ζευγαρωσε την γατουλα της (την οποια εχει στειρωσει τωρα).. απ' οτι 3ερω ομως οι γονεις ειχαν κανει ε3ετασεις αιματος (αυτες που απαιτουνται οταν ζευγαρωνουν οι γατουλες) και ειχαν βγει φυσιολογικες.. οταν λες προβλημα με τα νεφρα, εννοεις πολυκυστικα νεφρα οπως συμβαινει με τα περσακια, ή κατι αλλο?? στραβισμο εμφανιζει κατα την διαρκεια της ζωης της ή απο την ημερα που γεννιεται?? συγγνωμη που σε κουραζω με τις ερωτησεις μου, αλλα φαινεται οτι γνωριζεις πραγματα για τα σιαμ..

hello kitty σε ευχαριστω πολυ για την σελιδα που μου εδοσες...ειναι πολυ κατατοπιστικο το συγκεκριμενο αρ8ρο...:)

Α,εχεις κι εσυ Τhai!Εκτρεφεται και αυτη η φυλη,αλλα δεν ειναι ακομα αποδεκτη απο τη FIFe.Τι χρωματισμου ειναι η γατουλα σου;
Αν γνωριζε η κοπελα τη γραμμη της γατουλας και δεν ειχαν οι προγονοι προβληματα υγειας κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι καλα η μικρη σου,αφου εκαναν και εξετασεις οι γονεις.Προβληματα στα νεφρα εμφανιζουν σε διαφορες μορφες,συνηθως νεφρικη ανεπαρκεια απο οτι εχω διαβασει,οχι κυστες.Επισης τα θηλυκα εχουν μεγαλυτερη προδιαθεση για διαφορα καρκινωματα,κυριως λογω των ορμονων καθως ωριμαζουν σε πολυ μικρη ηλικια.
Μπες στους σιαμεζομανεις να μας συστησεις το γατουλι σου!

ειναι seal point η μικρουλα μου... ναι μονο η TICA την εχει αναγνωρισει (εκει μπαινω συνη8ως για να διαβασω για την φυλη)..ας ελπισουμε οτι συντομα 8α την αναγνωρισει και η FIFE...
8α μπω μεσα στην εβδομαδα να σας βαλω φωτογραφιουλες και να σας συστησω την κουκλιτσα μου... η μόιρα σου ειναι κουκλιτσα!!οολα τα γατονια σου βασικα!! σε ευχαριστω παααρα πολυ για την βοη8εια και τις πληροφοριες!!!:):)

Ευχαριστω πολυ,θα περιμενουμε πως και πως να δουμε την κουκλα σου!

Catstogether5.jpg

ψάχνω μια Σιάμ γατούλα για υιοθεσία( αρσενική κατά προτίμηση) μήπως ξέρει κανένας που μπορώ να βρω; --για Βόλο--

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απο σωστά εκτροφεία θα μπορέσεις να αγοράσεις.
Κατα καιρούς βέβαια, και αν είσαι τυχερή μπορεί να βρεθεί και καμία παρατημένη, και να χαρίζεται.:redface:

Νομιζω ότι στα 'χαρίζονται' υπάρχει ήδη αγγελάι γαι 2 γατούλες που χαρίζονται γιατί ο ιδιοκτητης τους έφυγε για Σουηδια μόνιμα.

Γειά σας και συγχαρητήρια για το άρθρο.Τυχαίνει στην γειτονειά μου να υπάρχει ένας αδέσποτος Σιαμ γατούλης ανάμεσα στις υπόλοιπες γάτες.Είναι από τις παραδοσιακές Σιαμ γάτες, που το κεφάλι τους είναι σαν ''μήλο''.Είναι υπέροχος.

Μήπως έχει χαθεί; Καλό θα τανε να βάζατε μια αγγελία μήπως βρεθεί ο ιδιοκτήτης του (αν δεν τον παράτησε...) ή να βάλετε αγγελία στα ''χαρίζονται''. Ειναι κρίμα ο γατούλης....:(

Παθαίνω απανωτά εγκεφαλικά όταν διαβάζω για αδέσποτες γάτες ράτσας. Πες μου ρε kaitoula που μένεις ? Πιάνεται ο γάτος ?
Μπορείς να καταλάβεις αν είναι στειρωμένος ? Αν πιάνεται και αν δεν είναι στειρωμένος, μπορείς να τον μεταφέρεις ?

Βαλτε του μια αγγελια ρε παιδια...αν ειναι δυνατον,υποτιθεται οτι επιλεγουν,πληρωνουν,και αποφασιζουν να τα παρουν αυτα τα ζωα μετα απο ελεγχο,πως βρισκονται στο δρομο;

Πάσχα είχαμε... εκδρομές πήγε ο κόσμος... ή η γάτα ή το αρνί θα χώραγε στο αμάξι... Μπορεί να νομίζουν ότι θα την βρίσκαν όταν θα γυρίσουν..μπορεί και όχι...
Μονολογώ...

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω.

Γειά σας και συγχαρητήρια για το άρθρο.Τυχαίνει στην γειτονειά μου να υπάρχει ένας αδέσποτος Σιαμ γατούλης ανάμεσα στις υπόλοιπες γάτες.Είναι από τις παραδοσιακές Σιαμ γάτες, που το κεφάλι τους είναι σαν ''μήλο''.Είναι υπέροχος.

{quote=Voula;2240879} Πες μου ρε kaitoula που μένεις ? Πιάνεται ο γάτος ?
Μπορείς να καταλάβεις αν είναι στειρωμένος ? Αν πιάνεται και αν δεν είναι στειρωμένος, μπορείς να τον μεταφέρεις ? .[/quote]

Σε παρακαλώ απάντησε σε ότι σ'έχω ρωτήσει. Ρωτάει γιατί θέλω να βοηθήσω.

TΙ εγινε τελικα με το γατουλη παιδια;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back