Σιαμ-maniacs; :D

Δε νομιζω,απλα θα μπει αυτο το εξτρα ονομα,δηλαδη αν καποιος εχει σιαμ θα λεει αν εχει μοντερνα ή Thai.
Τότε γιατί αρπαζόμαστε όλοι;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν αρπαζεται κανεις καλο μου,απλα στην αρχη ελεγαν να αποκλειστει εντελως η κλασικη εκδοχη της φυλης,και οταν καποιος ηθελε σιαμ να αναγνωριζοταν μονο η μοντερνα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω βιβλιο απο τη δεκαετια του 70 που η μοντερνα σχεδον ειναι ανυπαρκτη και σαν Σιαμ φαινονται μονο οι κλασικες με την μακρια ουρα και τους κομπους. Δωρακι ωραια η λιλα αλλα πολυ αδυνατη και σχεδον με ξυρισμενο τριχωμα. Οσο για την φωνουλα των Σιαμ , αυτα και το κλαμα του μωρου ενα πραγμα.

Η κυρια στο βιντεακι Δωρα ειναι εκτροφεας,

Ναι η κυρια στο βιντεακι με το λιλα ειναι εκτροφεας νομιζω αν θυμαμαι καλα.

Εγώ λέω να αφήσουν τις κλασσικές Σιαμέζες ήσυχες.Γιατί δεν αποδέχονται και τις δύο <<κατηγορίες>>,κλασσικές και μοντέρνες;Το καλύτερο θα ήταν να μην αποκλίσουν τις Σιαμέζες επειδή μια μέρα ξύπνησαν και είπαν να επαναφέρουν τις Σιαμέζες όπως ήταν παλιά,και αν ήταν έτσι γιατί σας έγραψα παραπάνω ότι εγώ έχω ένα βιβλίο που λέει τα αντίθετα.Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι.Πάρτε για παράδειγμα το αυτοκίνητο.Παλιά θεωρούσαν πολυτέλια να έχεις ένα ford t(το μπαμπά μου ρώτησα για να μου πει τη μάρκα,που να ξέρω εγώ)και μόλις ήρθαν οι πόρσε αυτό το αμάξι καταργήθηκε.Δεν λέω ότι η εξέληξη είναι κακή αλλά άλλο είναι ένα αμάξι και άλλα μια ζωή ,μια γάτα.Εγω πιστεύω πως δεν πρέπει να την αποκλίσουν από τους διαγωνισμούς.(συγνώμη για κάποια ορθογραφηκά,αλλά σε λίγο πρέπει να φύγω και βιάζομαι.)

Δηλαδη οι μοντερνες θα λεγονται μοντερνες και οι κλασσικες ,κλασσικες ή Thai ;Γιατι αν ειναι ετσι γιατι να μη λεγονται οι μοντερνες Thai επειδη ειναι πμοντερνες [πιο καινουριες]και οι κλασικες να παραμεινουν με το ιδιο ονομα; Η λεξη Thai θυμιζει κατι κλασσικο;

Δηλαδη οι μοντερνες θα λεγονται μοντερνες και οι κλασσικες ,κλασσικες ή Thai ;Γιατι αν ειναι ετσι γιατι να μη λεγονται οι μοντερνες Thai επειδη ειναι πμοντερνες [πιο καινουριες]και οι κλασικες να παραμεινουν με το ιδιο ονομα; Η λεξη Thai θυμιζει κατι κλασσικο;

Aυτή την απορία είχα και εγώ.Thai θα λέγονται οι κλασσικές ή οι μοντέρνες;Πάντως το πιο σωστό θα ήταν να μην αποκλίσουν τις κλασσικές από τους διαγωνισμούς.Δεν μπορεί κάτι να γίνει;

Μια σιαμ θα λεγεται σιαμ Thai αν ειναι κλασσικη,και σιαμ μοντερνα αν ειναι η πιο κομψη εκδοχη.Θα διαγωνιζονται στην ιδια κατηγορια,αλλα ισως εχουν χωριστο βραβειο.Το Thai παραπεμπει στην Ταϋλανδη,που ειναι η χωρα καταγωγης τους.

Τωρα νομιζω οτι καταλαβα.Γι'αυτο οι κλασσικες θα λεγονται Thai.Δεν μπορουμε να ονομασουμε τις μοντερνες Thai επειδη αυτες εγιναν mix στην Ελλαδα με ευρωπαικες γατες.Καταλαβα σωστα ; ; ;

Τωρα νομιζω οτι καταλαβα.Γι'αυτο οι κλασσικες θα λεγονται Thai.Δεν μπορουμε να ονομασουμε τις μοντερνες Thai επειδη αυτες εγιναν mix στην Ελλαδα με ευρωπαικες γατες.Καταλαβα σωστα ; ; ;
Δεν ειναι θεμα τι μπορουμε και τι δε μπορουμε να κανουμε εμεις,αυτες ειναι αποφασεις των οργανισμων που αναγνωριζουν ρατσες και ασχολουνται με τετοια θεματα.Προτιμησαν το ονομα Thai για την κλασσικη σιαμ γιατι παραπεμπει στην παλιοτερη μορφη της ρατσας.
Αυτες που εγινα μιξη με ευρωπαϊκες γατες ειναι οι κλασσικες,κι οχι οι μοντερνες.Για αυτο το λογο καποιοι πιστεψαν οτι αλλοιωθηκαν τα βασικα τους χαρακτηριστικα και τονιζοντας τα κατεληξαν στη μοντερνα σιαμ.

Εμεις τις Σιαμ τις αγαπαμε γιάυτο που ειναι και οχι για να τις παμε στα καλλιστεια.Οποτε τι μας νοιαζει πως θα τις λενε ; Ας εχω εγω γατουλινα σιαμ οπως την ξερω στην αγκαλια μου και αστε τους παλαβους με τις επιδειξεις να προσπαθουν να διαφοροποιηθουν . Ο μπαμπα μου λατρεψε τις Σιαμ οταν ταξιδευε με τα καραβια και τις ειδε απο κοντα στην Ταϊλανδη και γι'αυτό οταν βρηκε Σιαμ στην Ελλαδα το 84 αποφασισε να βαλει ζωο μεσα στο σπιτι και μικρα παιδια . Ειναι η γατα με τη μεγαλυτερη νοημοσυνη αποδεχτο απο ολους . Εμεις αυτη τη γατουλα αγαπαμε και αυτη θελουμε . Αφηστε αυτους που τις εμπορευονται να προσπαθουν για κατι που δεν καταφερνουν.:P:P:P

Εμεις τις Σιαμ τις αγαπαμε γιάυτο που ειναι και οχι για να τις παμε στα καλλιστεια.Οποτε τι μας νοιαζει πως θα τις λενε ; Ας εχω εγω γατουλινα σιαμ οπως την ξερω στην αγκαλια μου και αστε τους παλαβους με τις επιδειξεις να προσπαθουν να διαφοροποιηθουν . Ο μπαμπα μου λατρεψε τις Σιαμ οταν ταξιδευε με τα καραβια και τις ειδε απο κοντα στην Ταϊλανδη και γι'αυτό οταν βρηκε Σιαμ στην Ελλαδα το 84 αποφασισε να βαλει ζωο μεσα στο σπιτι και μικρα παιδια . Ειναι η γατα με τη μεγαλυτερη νοημοσυνη αποδεχτο απο ολους . Εμεις αυτη τη γατουλα αγαπαμε και αυτη θελουμε . Αφηστε αυτους που τις εμπορευονται να προσπαθουν για κατι που δεν καταφερνουν.:P:P:P

Συμφωνώ.Αλλά υπάρχει περίπτωση να αφανίσουν τις κλασσικές Σιαμέζες και μετά από δέκα χρόνια να υπάρχουν μόνο οι μοντέρνες;

Συμφωνώ.Αλλά υπάρχει περίπτωση να αφανίσουν τις κλασσικές Σιαμέζες και μετά από δέκα χρόνια να υπάρχουν μόνο οι μοντέρνες;
Μα δεν μπορώ να καταλάβω τι ωραίο βλέπουν στα καλλιστεία στις μοντέρνες:(;Σαν ανορεξικές είναι! Δε λέω και αυτές ζωάκια είναι αλλά δεν μπορώ να δω κάτι τρομερά γλυκό...ενώ τις κλασσικές τις βλέπω και τρελαίνομαι:inlove:!!!

Νομιζω οτι αν αυτοι που εχουν τις κανονικες Σιαμεζες τις ζευγαρωνουν θα αναπαραγωνται με αποτελεσμα να μην υπαρχει ελλειψη κανονικων Σιαμεζων.Αλλα θα τις ζευγαρωνουν;:hmm:

Δεν ειναι θεμα τι μπορουμε και τι δε μπορουμε να κανουμε εμεις,αυτες ειναι αποφασεις των οργανισμων που αναγνωριζουν ρατσες και ασχολουνται με τετοια θεματα.Προτιμησαν το ονομα Thai για την κλασσικη σιαμ γιατι παραπεμπει στην παλιοτερη μορφη της ρατσας.
Αυτες που εγινα μιξη με ευρωπαϊκες γατες ειναι οι κλασσικες,κι οχι οι μοντερνες.Για αυτο το λογο καποιοι πιστεψαν οτι αλλοιωθηκαν τα βασικα τους χαρακτηριστικα και τονιζοντας τα κατεληξαν στη μοντερνα σιαμ.
Δηλαδη οι μοντερνες δεν ειναι αυτες που ανακατεφτηκαν με τις ευρωπαικες γατες ; :hmm::/::hmm:

Διαβασε λιγο πιο προσεκτικα,οι ευρωπαϊκες διασταυρωθηκαν με τις κλασικες σιαμ και προεκυψε το θεμα με την αλλοιωση των χαρακτηριστικων.
Γουστα ειναι αυτα τελος παντων,ο καθενας εχει διαφορετικα,καποιοι προτιμουν τις μεν,καποιοι τις δε,σημασια εχει οτι ειναι απο τις αρχαιοτερες και πιο δημοφιλεις γατες,κι οπως ειπε η Ντίνα,εμεις τις αγαπαμε για αυτο που ειναι.

Μα δεν μπορώ να καταλάβω τι ωραίο βλέπουν στα καλλιστεία στις μοντέρνες:(;Σαν ανορεξικές είναι! Δε λέω και αυτές ζωάκια είναι αλλά δεν μπορώ να δω κάτι τρομερά γλυκό...ενώ τις κλασσικές τις βλέπω και τρελαίνομαι:inlove:!!!

Εδώ θέλω να πω κάτι.Στα καλλιστεία γατών δεν κρίνουν με την ομορφιά
αλλά με το αν η γάτα έχει το κατάλληλο βάρος,ύψος,σχήμα προσώπου,μήκος ουράς κλπ.Δηλαδή με το κατα πόσο η γάτα είναι πρότυπο της ράτσας της.

Κλασσικες Σιαμ ειναι αυτες που διασταυρωθηκαν με τις ευρωπαικες γατες και τα χαρακτηριστηκα τους δεν ειναι ιδια τωρα πια.

Μοντερνες Σιαμ ειναι αυτες που διασταυρωθηκαν απο την μυξη των δυο διαφορετικων απο χωρες γατων;

Εχω μπερδευτει,ξεμπερδεψτε με please.

Δεν καταλαβαινω που μπερδευεσαι.Οι αρχικες σιαμ οταν ηρθαν στην Ευρωπη υπηρχε η υποψια οτι διασταυρωνοταν με ευρωπαϊκες γατες και αλλοιωθηκαν τα χαρακτηριστικα τους.Διασταυρωνοντας τες λοιπον απο ενα σημειο και μετα μονο με λεπτοκαμωμενες σιαμ,τονιστηκαν τα χαρακτηριστικα τους,και προχωρησε η εκτροφη ακομα πιο λεπτοκαμωμενων γατων απο τις αρχικες.Ετσι προεκυψαν οι μοντερνες σιαμ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back