Σκουλήκια της καρδιάς (Heartworms (Dirofilaria immitis))

ουφ πάλι καλά:)

ο δικός μου δεν αφήνει ούτε μιρμήγκι.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπάρχει περίπτωση να έχει πάρει το ζώο stronghold και να μολυνθεί πάλι? Στον άνθρωπο φυσικά δεν μεταδίδεται από το ζωάκι του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το stronghold διαρκει στον οργανισμο 1 μηνα και σκοτωνει τις μικροφιλάριες που μπαινουν με το τσιμπημα του κουνουπιου στο αιμα:) εαν βαζει καθε 3-4 μηνες τοτε υπαρχει περιπτωση να μολυνθει βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι αμα μολυνθει θα εμφανισει την αρρωστεια εχει υπολογιστη απο τους αμερικανους που εχουν το μεγαλυτερο προβλημα οτι μονο το 1/3 η και λιγοτερο απο τα ζώα που μολυνονται απο το παρασιτο φτανουν να αναπτυξούν την ενηλικη μορφη του παρασιτου και να εμφανισουν την ασθενεια. Εαν το stronghold μπαινει καθε μηνα τοτε σχεδον εκμηδενιζονται οι πιθανοτητες να κολησει και να εμφανισει την ασθενεια
:)

Το stronghold διαρκει στον οργανισμο 1 μηνα και σκοτωνει τις μικροφιλάριες που μπαινουν με το τσιμπημα του κουνουπιου στο αιμα:) εαν βαζει καθε 3-4 μηνες τοτε υπαρχει περιπτωση να μολυνθει βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι αμα μολυνθει θα εμφανισει την αρρωστεια εχει υπολογιστη απο τους αμερικανους που εχουν το μεγαλυτερο προβλημα οτι μονο το 1/3 η και λιγοτερο απο τα ζώα που μολυνονται απο το παρασιτο φτανουν να αναπτυξούν την ενηλικη μορφη του παρασιτου και να εμφανισουν την ασθενεια. Εαν το stronghold μπαινει καθε μηνα τοτε σχεδον εκμηδενιζονται οι πιθανοτητες να κολησει και να εμφανισει την ασθενεια

Εμένα μου έδινε μία φορά το χρόνο να βάλω stronghold. Κι επειδή έφυγε πολύ ξαφνικά η γατούλα μου απο πνευμονικό οίδημα γι αυτό και ρωτάω. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται

Το πνευμονικο οιδημα εχει ενα σωρο αιτιες και η διροφιλαρρια ειναι πολυ χαμηλα στη λιστα:) οσον αφορα της γατες

Το πνευμονικο οιδημα εχει ενα σωρο αιτιες και η διροφιλαρρια ειναι πολυ χαμηλα στη λιστα:) οσον αφορα της γατες

Υπέρ ευχαριστώ γιατρέ:)

αν μολυνθει η γατα βαζοντας advocate ή stronghold πεθαινουν οι μικροφιλαριες??(σε εχουμε ζαλισει ε?:redface::redface::))

και τα δυο προϊοντα ειναι μικροφιλαριοκτονα δηλαδη σκοτωνουν τις μικροφιλάριες αλλα πρεπει να εφαρμοζονται μια φορα το μηνα στην αμερικη προτινουν και χορηγηση ολο το χρονο:)

ευχαριστω!:)

Γειά σου John!:hello:
Χαίρομαι πολύ που σε ξαναδιαβάζω και χαίρομαι πολύ για την ωραία σου στάση.
Δεν σε έχω ξεχάσει, και ό,τι είχες πεί για το ενδιαφέρον σου στα ζώα και στη δουλειά σου, επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο.:)
Πραγματικά χαίρομαι.:)

Ο παρακάτω πινακας περιέχει τα σκευάσματα που χρησιμοποιουνται για την πρόληψη της διροφιλάριας και το σχημα που ακολουθήται για το καθενα στην Αμερικα οπου το προβλημα ειναι εντονότερο. Η διάρκεια που χορηγουνται ποικίλει αναλογα με την περιοχη και την επιδημιολογιατης:)

Συνημμένα

Και το καλοκαιρι με τοσα κουνούπια γυρω... δυσκολα και για εμας...
σιγουρα ολα τα σκευασματα που κυκλοφορουν στην αγορα ειναι βλαβερα για τα ζωακια μας... Καμια ιδέα τι μπορουμε να βαλουμε για να μην μας ενοχλουν τα κουνουπια αλλα να μην κανουμε κακο στα ζωακια μας.... ευχαριστω.

Επιδημιολογικα οι γατες κινδυνευουν πολυ λιγοτερο απο τους σκύλους:) οποτε δεν πρεπει να πανικοβαλομαστε:) εαν δεν θέλεις να βάζεις αυτες τις ουσίες μπορείς να χρησημοποιείς δίαφορα εντομοαπωθητικά σπρέυ που έχουμ ως βάση τη σιτρονέλα που είναι φιτικο προίον και θα τα βρείς στα δίαφορα πετ-σοπ

σε ευχαριστω πολυ γιατρε μου...
υπεθεσα οτι αυτα τα υγρα που ειχα μεχρι τωρα στην πριζα θα τον πειραζε,ασε που ειναι κ πειραχτηρι ... :P ο σκυλος μου βεβαια ποτε δεν παρουσιασε προβλημα ...αν και δεν το βαζα στον ιδιο χωρο με μας ποτε το φαρμακο... και νομιζα τις γατες ποιο ευαισθητες!!!! ;)

εαν εννοεις τα διαφορα εντομοαπωθητικα που ειναι για χωρο αυτα μπορει να τον πειραξουν αν τα φαει :) οποτε αν ειναι περιεργη η γατ μπορει να ξεριζωση κανενα απο τη μπριζα και αν γλυτωσει την ηλεκτροπληξια να γλειψει την ουσια και να εχουμε αλλα:hmm: εγω αναφερομουν σε σπρευ που βαζεις πανω στο ζωο που ειναι λιγοτερο ερεθιστικα:rolleyes:

εαν εννοεις τα διαφορα εντομοαπωθητικα που ειναι για χωρο αυτα μπορει να τον πειραξουν αν τα φαει :) οποτε αν ειναι περιεργη η γατ μπορει να ξεριζωση κανενα απο τη μπριζα και αν γλυτωσει την ηλεκτροπληξια να γλειψει την ουσια και να εχουμε αλλα:hmm: εγω αναφερομουν σε σπρευ που βαζεις πανω στο ζωο που ειναι λιγοτερο ερεθιστικα:rolleyes:

Εμένα χτες ο δικός μου έριχνε σφαλιάρες στο εντομοαπωθητικό:lol:.

Ωραία,:)
μπορώ δηλαδή να κάνω ένα κοκτέϊλ??? εναν συνδιασμό των χαπιών??? :hmm::hmm:
ή Εναλλάξ?? για μια ολοκληρωμένη θωράκιση???

Ωραία,:)
μπορώ δηλαδή να κάνω ένα κοκτέϊλ??? εναν συνδιασμό των χαπιών??? :hmm::hmm:
ή Εναλλάξ?? για μια ολοκληρωμένη θωράκιση???

Julia πρόσεξε μην τον στείλεις αδιάβαστο τον Κίκη:lol:

Julia πρόσεξε μην τον στείλεις αδιάβαστο τον Κίκη:lol:

Το ξέρω Ουρανία... απλά καπου άκουσα οτι μια δίνουμε το ένα και μια το άλλο... και μου φάνηκε περίεργο....:hmm::hmm:

Το ξέρω Ουρανία... απλά καπου άκουσα οτι μια δίνουμε το ένα και μια το άλλο... και μου φάνηκε περίεργο....:hmm::hmm:

Να πω την αλήθεια και εγώ έχω ψιλομπερδευτεί :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back