ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hlianna
Διάσημο μέλος
Σε καμια περιπτωση ομως οπως ειπε και η Ρανια δεν θα τα αφησετε στον ιδιο χωρο ετσι. Εγω προσωπικα ουτε τα διαχωριστικα εμπιστευομαι, μονο με crate θα το επιχειρουσα. Το αλλο που μπορεις να κανεις (το οποιο κανω κι εγω), ειναι να πηγαινεις καποιες φορες απο τωρα την σκυλιτσα σπιτι σου, δεμενη παντα, για να συνηθισει τα γατια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dudiezz
Νεοφερμένο μέλος
Aχ προβληματίστηκα πάλι....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Για να καραλάβεις πώς είναι το crate δες εδώ: https://www.google.gr/search?q=crat...=fe&hl=en&tbm=isch&q=dog+crate&revid=59633084
Υπάρχει μεγάλο μέγεθος και για τον σκύλο του φίλου σου!
Πριν μερικούς μήνες έφερα κ εγώ σπίτι έναν σκυλάκο ενώ είχαμε ήδη 3 γάτες καθόλου εξοικειωμένες με σκυλιά.ΤΟ σκυλάκι μας μάλιστα ήταν πρώην αδεσποτάκι και γενικά είναι ψιλο παλαβό όπου με βασική εκπαίδευση καταφέραμε να βρούμε τρόπους να συνυπάρχουν καλύτερα στον ίδιο χώρο με τις γάτες.
Αν το σκυλάκι σας είναι ήδη εκπαιδευμένο-που φαντάζομαι είναι αλλιώς πρέπει να είναι ένα θαύμα αν καταφέρνετε να το κουμαντάρετε!
- θα βοηθήσει πολύ!Εμείς έχουμε crate που επίσης μας βοήθησε πολύ κυρίως γιατί είμαστε ήσυχοι κάθε φορά που λείπουμε ή όταν κοιμόμαστε πως δεν θα έχουμε διαμάχες..
Για να καταλάβεις στην αρχή είχα τον σκύλο απομονωμένο σε ένα δωμάτιο αλλά κάθε φορά που έκλεινα την πόρτα είχαμε κλάματα κ οι γάτες καθόντουσαν μπροστά από την πόρτα αναστατωμένες.Με το crate δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα.Μπαίνει μέσα ήσυχα και οι γάτες κυκλοφορούν κ εκείνες ανέμελες!
Η αλήθεια είναι πως μετά από 4 περίπου μήνες συγκατοίκησης οι γάτες μου ακόμα δεν έχουν δεχθεί πλήρως τον σκύλο αλλά σίγουρα μπορούν να συνυπάρξουν και εμείς βέβαια φροντίζουμε συνεχώς να μην παραμελούμε κανένα τους αλλά και να τα επιβραβεύουμε κάθε φορά που είναι μαζί και ήρεμα!
Θέλει λίγο προσοχή στην αρχή κυρίως για να μην αγχωθούν οι γάτες.Είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν κρυψώνες και ψηλά σημεία ώστε αν νιώσουν ότι απειλούνται ή τελος πάντων ζοριστούν να μπορούν να κρυφτούν κάπου.
Επίσης ο σκύλος στην αρχή πάντα με λουρί για να είστε σίγουροι!
dudiezz
Νεοφερμένο μέλος
!Πραγματικά με βοήθησαν παρα πολύ καθώς με τα σκυλάκια δεν είμαι ούτε εγώ η ίδια εξοικειωμένη πόσω μάλλον οι γάτες μου....

anthi.kar
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας ! Πως μπορώ να 'φιλιωσω' μια γάτα και ένα σκύλο. Κάθε φορά που με επισκέπτεται ο αδερφό μου και φέρνει το θηλυκό σκυλάκι του η γατα μου της επιτίθεται και αναστατωνεται πάρα πολυ.το σκυλάκι δεν θέλει να της κάνει κακό αλλά να παίξει μαζί της. Αναγκάζομαι να βάζω την γάτα σε άλλο δωμάτιο όσο κρατά η επίσκεψη αλλά δεν ξέρω αν είναι ό,τι καλύτερο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Γειά σας ! Πως μπορώ να 'φιλιωσω' μια γάτα και ένα σκύλο. Κάθε φορά που με επισκέπτεται ο αδερφό μου και φέρνει το θηλυκό σκυλάκι του η γατα μου της επιτίθεται και αναστατωνεται πάρα πολυ.το σκυλάκι δεν θέλει να της κάνει κακό αλλά να παίξει μαζί της. Αναγκάζομαι να βάζω την γάτα σε άλλο δωμάτιο όσο κρατά η επίσκεψη αλλά δεν ξέρω αν είναι ό,τι καλύτερο![]()
Καλησπέρα! κατ' αρχήν για να πετύχει μια τέτοια συμβίωση χρειάζεται οπωσδήποτε χρόνος και το σημαντικότερο ένα σκυλάκι που να είναι ήρεμο, αρχικά, στις αντιδράσεις του....το σκυλάκι θέλει να παίξει αλλά το γατάκι δεν "το γνωρίζει"....οπότε θα πρέπει κατά τη δική μου γνώμη να "ηρεμήσετε" με διάφορες μικρές εντολές "κάτσε" "μείνε" κλπ. το σκυλάκι. Σε πρώτη φάση όταν είστε μόνοι σας χωρίς το γατάκι. Σε δεύτερη φάση κάνονας κάποιος τον αντιπερισπασμό, όχι το γατάκι, κάποιος άνθρωπος και το σκυλάκι να μένει σε στάση ήρεμη σύμφωνα πάντα με την εντολή που παίρνει. Μετά το βήμα θα είναι πολύ εύκολο. Και το γατάκι θα έχει την περιέργεια μετά να γνωρίσει το "ξωτικό" πλάσμα!!!
Εγώ έτσι πιστεύω πως θα ήταν ομαλή μια τέτοια επαφή - η οποία δεν έχει μόνιμη βάση αλλά γίνεται σποραδικά. Σε αντίθετη περίπτωση αν τα αφήσετε δηλαδή να συνυπάρχουν το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα σκυλάκι δαιμονισμένο να κυνηγάει τη γατούλα για να "παίξει" και μια γατούλα εκνευρισμένη, φοβισμένη να τρέχει να σωθεί....και που αν εγκλωβιστεί από το σκυλάκι θα του καταφέρει πλήγμα....
Οπιστείτε με υπομονή και όλα θα πάνε καλά! δεν θέλει πολύ...λίγο να ασχοληθείτε καθημερινά και σε λίγες ημέρες θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.
(Εχω ήδη σκύλο και 2 γάτες και νομίζω ότι παρατηρώντας τα μετά από τόσο καιρό που είναι μαζί - ειδικά για τη Μιλού μου που δεν ήξερε να ζει με σκύλο.... ότι έτσι μόνο θα μπορούσα να προσεγγίσω το θέμα για να είναι ασφαλείς και η γατούλα και το σκυλάκι)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anthi.kar
Νεοφερμένο μέλος

ΣοφιαΚ
Νεοφερμένο μέλος
Εδώ και 1,5 μήνες πήραμε ένα κουταβάκι 1,5 περίπου μηνών αδεσποτάκι..Έχουμε όμως εδώ και 4 χρόνια έναν όμορφο γατούλη στειρωμένο ,ήσυχο ,γλυκούλη.Τον έχουμε από μωρό..είναι μέλος της οικογένειάς μας.Με την άφιξη του νέου μέλους στην αρχή του επιτέθηκε λίγο ,αλλά τώρα έχει ηρεμήσει ...όμως η κουταβίνα δεν κάθεται ήσυχη και του κολλάει για να παίξουνε ...Το αποτέλεσμα είναι ο γατούλης μας κάπου -κάπου να δείχνει τα νύχια του και να την κυνηγάει χωρίς όμως να θέλει να της κάνει κακό...περισσότερο για να απαλλαγεί από τη φωνή της και το κυνηγητό της...Όμως η συμπεριφορά του έχει αλλάξει...απομονώνεται πιο συχνά ...και τις φορές που έρχεται για χαδάκια και χουζούρι η ζηλιάρα η κουταβίτσα έρχεται με γαύγισμα και ο γατούλης μου φεύγει....μπορεί κάποιος να μου δώσει καμία συμβουλή πώς να χειριστώ την κατάσταση;
AnnieGr
Δραστήριο μέλος
Λογική την βρίσκω την όλη κατάσταση, το ότι ο γάτος δεν επιτίθεται με σκοπό να βγάλει κανα μάτι είναι καλό, και άποψή μου είναι πως όταν πήξει το μυαλό της μικρής θα τα βρούνε μεταξύ τους. Επίσης λογικό είναι να βρίσκει ενοχλητικό τον μπελά που τον βρήκε, δεν είναι και λίγο ένα χαζοκούταβο να του χαλάει την ατμόσφαιρα
Εστιάστε λίγο στο κουτάβι, 3 μηνών είναι πολύ σημαντική ηλικία ώστε να μάθει τα όριά του μες στο σπίτι -το ότι γαυγίζει και έρχεται δεν σημαίνει πως θα πρέπει να κερδίζει και την αμέριστη προσοχή σας εκείνη τη στιγμή. Αρχίστε εκπαίδευση με crate, βάλτε του ένα πρόγραμμα (βολτούλα-παιχνίδι-φαΐ-ύπνος κ.ο.κ.), ούτως ή άλλως σ'αυτήν την ηλικία δεν κάνει και πολλά άλλα πράγματα. Το crate αν γίνει φωλιά θα σας γλυτώσει από πολλούς πονοκεφάλους στο μέλλον, κι έτσι και αυτό θα έχει έναν χώρο ηρεμίας, και το γάτο θα μπορείτε να απολαμβάνετε ανενόχλητοι.
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Το πρόβλημα μου είναι το εξής..έχω 2 θηλυκες γατούλες, στειρωμένες (η μία είναι 1 1/2 χρονών και η άλλη 2 1/2 χρονών) που από την ημέρα που τις βρήκα στον δρόμο, δεν έχουν ξαναβγεί έξω.
Η μεγαλύτερη είναι γενικά πολύ πιο "δύσκολη" από την μικρή σαν χαρακτήρας..δεν θέλει γενικά πολλά χάδια, της αρέσει να περνάει τον πιο πολύ καιρό μόνη της και γενικά την μικρή απλά την ανέχεται (εκτός από λίγες στιγμές στην διάρκεια της ημέρας που μπορεί να παίξουν λίγο μιας και η μικρή ειναι διαολάκι!!).
Πριν 3 μέρες μας φέρανε ένα κουτάβι Ελληνικό Ποιμενικό 2 μηνών στο σπίτι και από εκείνη την ημέρα η γάτα μου (πάντα για την μεγάλη σας λέω γιατί η μικρή δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα) έχει μεταφερθεί μόνιμα στον πάνω όροφο σε ένα δωμάτιο. Της έχω πάει και εγώ την άμμο της, το φαγητό και το νεράκι της έξω από το δωμάτιο-για να μην πιέζεται να κατεβαίνει κάτω μιας και ο σκυλάκος δεν μπορεί να ανέβει ακόμα σκάλες-για να είναι πιο άνετη και λιγότερο αγχωμένη αλλά δεν βλέπω πως θα μπορούσε να αλλάξει κάτι και να δεχτεί τον σκυλάκο...Το κουτάβι δε, επειδή θέλει να παίξει όταν τις βλέπει γαβγίζει και κουνάει την ουρά του, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πιθανή ήρεμη συγκατοίκηση.
Τέλος, έκανα ένα μεγάλο λάθος γιατί δεν είχα προλάβει να διαβάσω τίποτα από όσα έχετε αναφέρει εδώ πριν έρθουν σε επαφή για 1η φορά και μπήκε το κουτάβι μέσα στο σπίτι ενώ ήταν και οι 2 στον χώρο τους, με αποτέλεσμα να αγριέψουν και να εξαφανιστούν επάνω. Από εκείνη την στιγμή, η καθημερινότητα είναι όπως σας ανέφερα πιο πάνω.
Μήπως έχετε καμία ιδέα τι θα μπορούσα να κάνω?Δεν μπορώ να την αισθάνομαι δυστυχισμένη ρε γαμώτο και θέλω να κάνω ότι μπορώ για να ηρεμήσει...
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Τζένη
Καλησπερα! δε ξερω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο θεμα... προσφατα απεκτησα ενα σκυλακι (45 ημερων σημερα!) και σκεφτομουν μηπως επαιρνα και ενα γατακι (ξερω μια κοπελα που εχει ορισμενα και τους ψαχνει σπιτι). το θεμα ειναι οτι επειδη η σκυλιτσα ειναι μικρουλα μεχρι να κανει εμβολια καλο ειναι να μην ερθει σε επαφη με αλλα ζωακια, μου ειπε ο κτηνιατρος. Και τα γατακια της κοπελας ειναι ηδη 3 μηνων, μπορει και 4ων. Επομενως οταν θα ερθουν σε επαφη η Luna θα ειναι καπου 3 3,5 μηνων και το γατακι 5-6. Υπαρχει καμια περιπτωση να συμβιωσουν? Ειχα γατους στο παρελθον και η αληθεια ειναι οτι δε τα πηγαιναν πολυ καλα με αλλα ζωα, ξερω οτι το καθενα εχει την προσωπικοτητα του αλλα και παλι δε θελω να τα ταλαιπωρησω... Κανας γνωστης?
kat-cats
Διάσημο μέλος
Καλησπερα! δε ξερω αν υπαρχει καποιο αντιστοιχο θεμα... προσφατα απεκτησα ενα σκυλακι (45 ημερων σημερα!) και σκεφτομουν μηπως επαιρνα και ενα γατακι (ξερω μια κοπελα που εχει ορισμενα και τους ψαχνει σπιτι). το θεμα ειναι οτι επειδη η σκυλιτσα ειναι μικρουλα μεχρι να κανει εμβολια καλο ειναι να μην ερθει σε επαφη με αλλα ζωακια, μου ειπε ο κτηνιατρος. Και τα γατακια της κοπελας ειναι ηδη 3 μηνων, μπορει και 4ων. Επομενως οταν θα ερθουν σε επαφη η Luna θα ειναι καπου 3 3,5 μηνων και το γατακι 5-6. Υπαρχει καμια περιπτωση να συμβιωσουν? Ειχα γατους στο παρελθον και η αληθεια ειναι οτι δε τα πηγαιναν πολυ καλα με αλλα ζωα, ξερω οτι το καθενα εχει την προσωπικοτητα του αλλα και παλι δε θελω να τα ταλαιπωρησω... Κανας γνωστης?
Καλημέρα! Δεν βλέπω κάποιο λόγο γιατί να μην μπορούν να συμβιώσουν καλά μαζί. Αν το σκυλάκι είναι ήρεμο μια χαρά θα πάνε. Ομως θα μπορούσες και από τώρα να τα φέρεις σε επαφή. Τα γατάκια είναι ήδη εμβολιασμένα οπότε απίθανο θεωρώ να μεταφέρουν πρόβλημα στο σκυλάκι. Προφανώς θα εννοούσε να μην έρθει σε επαφή το σκυλάκι σου με άλλα σκυλάκια. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα για σκυλάκι - γατάκι.
Γενικά να γνωρίζεις πως όσο πιο νωρίς τα φέρεις σε επαφή τόσο πιο εύκολα θα αποδεχθούν το ένα το άλλο. Στην περίπτωσή σας οι γάτες....αν φοβούνται κλπ.
Εγώ δεν είχα πρόβλημα ακόμα κι όταν έφερα ενήλικη γάτα. Ο Ιντεφίξ ήταν ήρεμος και έδωσε χώρο και χρόνο στη Μιλού να τον συνηθίσει. Δεν έχουν γίνει κολλητοί, όπως είναι με την άλλη μου γάτα, αλλά υπάρχουν μια χαρά στο χώρο!
Akasha
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα στην ομάδα!

Έψαξα για αντίστοιχο θέμα, αλλά νομίζω δε βρήκα κάτι, ελπίζω να μην είναι repost η ερώτηση και ενοχλώ.
Λοιπόν, σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα κουταβοσκυλάκι. Η γάτα μου όμως είναι 6 χρόνων ήδη και δεν είναι εξοικειωμένη με άλλα ζώα γενικώς. Είναι πάντα στο σπίτι από μωρό. Γενικώς όμως αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα και αφενός θα ήθελα να δώσω σπιτάκι σε ένα ακόμη αδέσποτο (στο κουταβάκι που λέγαμε), αφετέρου νομίζω ότι θα κάνει πάρα πολύ καλό στη γατουλίνα μου, που είναι υποτονική πολύ να έχει παρεούλα ένα μικρό που θα την ξεσηκώνει και θα μένει δραστήρια.
Θέλω λοιπόν τη γνώμη σας πάνω σε αυτό το θέμα, γιατί δε θα ήθελα να τη βλάψω στο ελάχιστο.
Ευχαριστώ και πάλι!

Akasha
Νεοφερμένο μέλος
animalover
Νεοφερμένο μέλος

Επισης να πω πως ανεφερα την ηλικια των σκυλιων μου για να τονισω οτι δεν ειναι κουταβια ωστε να τους ειναι πιο ευκολο να προσαρμοστουν η να μαθουν με ενα γατι... καλως η κακως σε αυτην την ηλικια που ειναι το καθενα, καποιες συμπεριφορες τους εχουν παγιωθει... Ας πουμε για παραδειγμα αμα δουνε γατα στον δρομο στην βολτα, λυσσανε και θελουν να την κυνηγησουν... αμα τα ειχα ελευθερα θα ειχα θεμα... Επισης, το ενα μου το σκυλι ειναι λιγο απροβλεπτο στην συμπεριφορα του ( τον ειχα παρει απο φιλοζωικη και ειχε κακοποιηθει απο τα προηγουμενα αφεντικα του). Ειναι πολυ καλος, απλα ωρες ωρες απροβλεπτος...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kat-cats
Διάσημο μέλος
<<Τρόποι γνωριμίας ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι ένας βασικός τρόπος επικοινωνίας κάθε σκύλου, ιδιαίτερα όσο ακόμα είναι κουτάβι, είναι το δάγκωμα Προσέχουμε, λοιπόν, να µη δαγκώσει δυνατά, πάνω στον ενθουσιασμό του, και τρομάξει τη γάτα. Αν είναι τόσο ενθουσιασμένος από τη γνωριμία, που δεν τον ελέγχετε µε εντολές ή δεν μπορείτε να τον ηρεμήσετε µε χάδια, ίσως χρειαστεί, τις πρώτες μέρες, να χρησιμοποιήσετε φίμωτρο, το οποίο θα πρέπει ήδη να έχει μάθει να το δέχεται. Με αυτόν τον τρόπο, του δίνετε τη δυνατότητα να ανακαλύψει και άλλους τρόπους παιχνιδιού εκτός από το δάγκωμα, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει και η γάτα να νιώθει ασφαλής.
Ένας άλλος τρόπος γνωριμίας, κρατώντας τη γάτα μακριά από τα δόντια του, είναι να την έχετε στην αγκαλιά σας μέχρι να αποδεχτούν ο ένας την παρουσία του άλλου και να μην τους κάνει πλέον εντύπωση. Ο τρόπος της προσέγγισης µε την αγκαλιά μπορεί να γίνει και µε τις ενήλικες γάτες. Προσοχή, όµως, γιατί ορισμένες, αν τους φέρεις άλλο ζώο στο σπίτι τους, γίνονται επιθετικές. Αν χρειαστεί, χρησιμοποιήστε φωνές και εξασκηθείτε στο σημάδι µε ένα νεροπίστολο – για να διορθώνετε από μακριά ανεπιθύμητες συμπεριφορές.
Αν έχουμε κλουβί μεταφοράς (kennel) και ο σκύλος µας το έχει συνηθίσει, μπορούμε να βάλουμε το κλουβί μέσα στο σπίτι και το σκύλο μέσα στο κλουβί, και να αφήσουμε τη γάτα να πλησιάζει και να μυρίζονται εκ του ασφαλούς. Το ίδιο πάλι μπορεί να γίνει αν δέσουµε κάπου το σκύλο µας και αφήσουμε τη γάτα να πλησιάζει κατά βούληση.>>
https://forum.pets.gr/threads/symvosi-skloy-kai-gtas.975/
Σωστή πρόταση και μπορείς να την εφαρμόσεις :
<<Στην αρχή άφηνε εναλλάξ (όχι μαζί) τα ζώα στο δωμάτιο που περνάνε περισσότερες ώρες προκειμένου αρχικά να συνηθίσει το ένα στην μυρωδιά του άλλου.
Κατόπιν 'αρχισε να τα φέρνεις σε επαφή για 5 λεπτά κάθε μέρα ως εξής. Το ένα να είναι περιορισμένο και το άλλο όχι και το αντίστροφο.
Αφού δεις ότι είναι ήρεμα δοκίμασε να τα αφήσεις και ελέυθερα πάλι για 5 λεπτά με δική σου επίβλεψη και επιβραβεύοντας την ηρεμία και από τις δυο πλευρές.Αύξανε σταδιακά τον χρόνο όσο βλέπεις ότι υπάρχει ηρεμία. Μην κάνεις βιαστικές κινήσεις θα σου πάρει αρκετό καιρό μιας και τα δυο ζώα έχουν πρόβλημα και ίσως να μην μπορέσεις ποτέ να τα αφήσεις μόνα τους χωρίς επίβλεψη>>.
Νομίζω πως θα τα καταφέρεις αν επιμείνεις...Για όλα υπάρχει λύση όταν υπάρχει διάθεση! Απλά θα χρειαστούν προσαρμογή. Επίσης να μιλάς καθυσυχαστικά ή και να δίνεις λιχουδιές θα πρότεινα επιπλέον όταν θα είναι ήρεμα. Νομίζω πως θα ανταμειφθείς και σύντομα θα μπορέσουν να υπάρχουν καλά μεταξύ τους. Μπορεί να μην αγαπηθούν αλλά θα συνυπάρχουν καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
animalover
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool